Ethereum 2020: En färdplan och Outlook

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBlogBlockchain utveckling

Ethereum 2020: En färdplan och Outlook

En kommenterad version av Vitalik Buterins personliga färdplan för Ethereum och hur du kan bidra till utvecklingen av Beacon Chain. av ConsenSys 25 mars 2020 Upplagt 25 mars 2020

Ethereum-hjälten ConsenSys

Vad händer i Ethereum 2020? Om du missade det, tweetade Vitalik Buterin a personlig färdplan för Ethereum. Undrar du vad hans diagram betyder och vad som förväntas i år? Jag har kommenterat diagrammet med länkar och kommer att förhandsgranska vad som är troligt i Ethereum 2020.

The Merge: Scaling Ethereum to Proof of Stake and Shards

Här är en kommenterad Ethereum-färdplan med referenslänkar. Jag tar ansvar för länkval. Alla poäng på diagrammet ska fortfarande gå till Buterin.

Eth2roadmap 1Klicka på bilden för att se relaterade arkiv för varje steg i färdplanen.

Det finns fyra huvuddelar till diagrammet, som går från topp till botten:

 • “Eth1.x annan”
 • “Eth1.x statslöshet”
 • En “kärna” som börjar från eth2 fas 0 och konvergerar till eth1 -> eth2 sammanslagning som tar bort Proof of Work (PoW).
 • eth2 fas 2 och därefter

Den mellersta, horisontella axeln förmedlar tid. Längs denna axel finns en “kärna”, från fas 0-lanseringen, till fas 1-lanseringen, till “Sammanfoga”: eth1 -> eth2 MERGE.  Sammanfogningen har tre beroenden:

 • eth2 fas 1 lansering
 • eth1 -> eth2 merge specifikation och implementering
 • eth1.x statslöshet

Med sammanslagningen avskrider systemet kedjan Proof of Work. Användare behöver inte längre köra en eth1-klient och en eth2-klient för att följa två blockkedjor. Ethereum kommer att vara ett skärpt Proof of Stake-system. Det kommer att finnas en Ethereum består av Beacon Chain och Shard Chain.  Läget för eth1 lagras på Shard 0. Användare fortsätter att göra transaktioner och använda applikationer som de har gjort.

Merge är ett stort steg för Ethereums skalbarhet. Betydande teknik behövs för att göra sammanslagningen möjlig och för att genomföra den på ett säkert och säkert sätt. Beroenden ovan klassificerar huvuddelen av arbetet.

Det finns mycket att diskutera med Merge och andra saker, men här kommer vi att finslipa kärnan och “eth1.x andra” eftersom de innehåller Ethereum 2020. I kärnan börjar vi med Ethereum 2.0 fas 0.

Ethereum 2.0 fas 0

Föremålet som sannolikt kommer att finnas tillgängligt 2020 är Beacon Chain.

Fas 0 består av ett löpande Proof of Stake-nätverk, men inkluderar ännu inte skärning eller förmågan att behandla andra transaktioner än vissa valideringsåtgärder.

phase0 prep

De främsta förutsättningarna för lanseringen av Beacon Chain är:

 • Publicera eth2-insättningsavtalet på eth1 mainnet.
 • Minst två, helst tre, eth2-klientteam som publicerar en produktionsrelease av programvaran.
 • När insättningsavtalet har publicerats deponerar minst 16 384 validerare (524 288 ETH) i det.
Varför är Beacon Chain sannolikt för Ethereum 2020?

Det finns Danny Ryan, Diederik Loerakker och fyra team som har byggt produktionskvalitet eth2-kunder. Alfabetiskt är de: FyrNimbusPrysmTekuTreenighet.

Det finns olika nivåer av bidragsgivare från Ethereum Foundation och andra team som Artemis, Harmony, Lodestar, Nethermind, Parity, plus de som startar Staking-as-a-Service-företag och “nykomlingar”. Vissa granskningar har också utförts.

Uppdraget att leverera Beacon Chain 2020 är tydligt och styrkorna är fokuserade. Det mesta av arbetet har också utförts på ett distribuerat sätt.

Socioekonomiskt, en årlig procentsats (APR) på över 20% är en attraktiv kurs för den fria marknaden att organisera och aktivera 16 384 validerare (524 288 ETH) på uppenbara eller kreativa sätt. (APR kommer att minska med fler validerare.)

genomsnittlig valideringsmodellKälla: APR-länk ovanför 2020-03-24

Hur man kan bidra till Ethereum 2020

Produktionsreleaser av Beacon Chain-kunder förväntas efter fler granskningar och ett testnät med flera klienter körs stabilt under en tid; enklient testnät har redan körts stabilt även om mer optimering och testning under hög belastning önskas.

Fler bidragsgivare är alltid välkomna. Områden för bidrag inkluderar peer-to-peer-nätverk av kunder, deras interoperabilitet och de vanliga faktorerna för testning, säkerhet, prestanda och stabilitet hos klienterna och nätverket.

För experter på hacking, säkerhet, EVM och smarta kontrakt, granska insättningsavtalet och granska Runtime Verification: s arbete är av största vikt. Även om bytkoden på mainnet ännu inte har distribuerats, kan du redan få ett försprång eftersom inga ändringar av insättningsavtalet förväntas.

Ethereum 1.x behöver hjälp

Den översta delen av diagrammet, “eth1.x övrigt”, är de poster som är relaterade till det nuvarande Ethereum mainnet.

eth1x

Tre områden, ungefär tre EIP, behöver dedikerade ägare för att ha en rimlig chans att bli utplacerade på Mainnet 2020.

En BLS12-381 förkompilering har tävlats i flera månader av Alex Vlasov från Matter Labs, och EIP 2537 är på god väg.  EIP 2537 lägger till stöd för BLS12-381-kurvan att eth2 använder och gör det möjligt för smarta kontrakt att vara lätta kunder för eth2. Med förkompilering kan nya smarta kontrakt skrivas som verifierar data från eth2-skärvor. Lanseringen av eth2 fas 1 kommer att introducera skärvor, vilket ökar datatillgängligheten för eth1-samlingar. I grund och botten är samlade upphandlingar smarta kontrakt som har huvuddelen av sin beräkning och lagring utanför kedjan, men vissa data i kedjan för reserv. Samlingar blir mer skalbara när de inte är flaskhalsade av datatillgänglighet. Med Alex Vlasov ser BLS12-381 förkompilering troligt ut 2020 (och kan till och med finnas tillgänglig före Beacon Chain).

EIP-1559 är spännande för användarna eftersom de kan ignorera att gaspriserna ställs samtidigt som de har en försäkran om att de inte betalar för mycket eller kommer att få sina transaktioner orättvist försenade. Från EIP: “det förväntas att de flesta användare inte kommer att behöva justera gasavgifter manuellt, inte ens i perioder med hög nätverksaktivitet”. Dessutom innebär dess elegans att bränna vissa avgifter som motverkar inflationen i ETH utan att kraftigt minska minarbelöningen. Det har varit en del arbete sedan EIP föreslogs för nästan ett år sedan. Tyvärr finns det ingen nuvarande ägare.

Kontoabstraktion tillåter skapande av konton med vilken auktoriseringslogik de vill ha. Denna extra flexibilitet kan vara långtgående, men här är ett enkelt exempel. En multisig smart kontraktsplånbok kan betala sin egen gas med de medel som den redan har. När en plånbok har skapats och finansierats behövs inte ett separat konto med ETH för att interagera med plånboken och betala gas. Kontoabstraktion har sitt ursprung tillbaka till 2015, men ett förslag som skrevs för en månad sedan ger en möjlighet för någon att få det att hända 2020.

Kontakt https://gitter.im/ethereum/AllCoreDevs om du vill lära dig mer och bidra.

“Eth1.x statelessness” behöver också hjälp men det är ett stort ämne i sig. Under tiden, kolla in a föreslagen färdplan för ”Stateless Ethereum” och den 1.x filer.

En pågående hyllning till Geth-teamet

Förra veckan var den 164: e utgåvan av Geth på Github. Låt oss inte glömma att Geth-teamet fortsätter att släppa funktioner, förbättringar och optimeringar av Geth. Det är lätt att ta dem och deras arbete för givet. Låt oss tacka, alfabetiskt, Guillaume Ballet, Zsolt Felföldi, Felix Lange, Gary Rong, Adam Schmideg, Martin Holst Swende, Péter Szilágyi!

Felix, Martin och Péter har förbättrat och optimerat Geth i flera år, tillbaka till det ursprungliga nätverket “Shanghai-attacker” (med tidigare lagkamrater Nick Johnson och Jeffrey Wilcke).

För några månader sedan, Péter var gäst på ett utvecklarrundbord på ConsenSys.  Han delade några åsikter om ämnen som eth2, statslöshet, incitament för bidragsgivare och uppskattning av människor (~ 49: e minut). Tack för den här påminnelsen Péter och tack till dig och resten av teamet för ditt viktiga arbete och engagemang.

Gå med i Discord-kanal för Go Ethereum om du vill tacka dem, göra hänvisningar eller lära sig och bidra till Geth.

Ethereum 2020 och bortom

För närvarande är en grov sekvens av vad som är troligt i Ethereum:

 1. Beacon Chain (eth2 fas 0) 2020
 2. BLS12-381 förkompilering 2020 (kanske först)
 3. om det finns ägare för kontoabstraktion och EIP 1559 finns det en chans att de kommer att finnas tillgängliga 2020
 4. eth2 fas 1
 5. eth1.x statslöshet
 6. eth1 -> eth2 MERGE
 7. ytterligare exekveringsmodeller, integritets- och säkerhetsförbättringar och avancerad kryptografi

Beacon Chain har flest människor som är dedikerade till att få det att hända 2020.  “Eth2 ser bra ut – fas 0 är stabil, klientteam krossar det.”På eth1 fortsätter Geth-utgåvorna och BLS12-381 förkompilering ser troligt ut 2020 (kanske till och med före Beacon Chain). Ägarna behövs dock snart för att EIP 1559 och kontoabstraktion ska ha en realistisk chans att göra Ethereum 2020. Färdplanen hanteras av många parallellt.

Prenumerera på ConsenSys nyhetsbrev

Få den senaste Ethereum-blockchain-analysen, handledning, webbseminarier och mer direkt till din inkorg. Prenumerera

Ethereum 2.0 Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer. E-postadress Exklusivt innehållHur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nodWebinar

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nod

Hur man bygger ditt eget Ethereum APIWebinar

Hur man bygger ditt eget Ethereum API

Hur man skapar en social tokenWebinar

Hur man skapar en social token

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract DevelopmentWebinar

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract Development

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map