Ethereum 2.0 Beacon Chain forklart

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggBlockchain utvikling

Ethereum 2.0 Beacon Chain forklart

Alt du trenger å vite om skjær, staking av validatorer, attester, komiteer, sjekkpunkter og finalitet. av ConsenSys 25. februar 2020 Publisert 25. februar 2020

fyrkjedehelt

Husker du gleden du følte da du begynte å få aha-øyeblikk om blokkeringer? Er du ivrig etter en lignende forståelse av Beacon Chain? Ethereums Beacon Chain er hjertet i et system der mest innhold er for teknisk, nisje eller ikke dypt nok.

Her får du en gledelig forståelse av Beacon Chain-elementene og mekanikken. Eksempler vil forklare viktige detaljer på riktig nivå for å gjøre deg dyktig og spare tid. Vi antar at du har et solid fundament av Ethereum eller Bitcoin, og litt kjennskap til Proof of Stake. La oss grave i det større bildet av skjær, stablende validatorer, attester, komiteer, sjekkpunkter og finalitet.

Sharding: Et stort bilde

For å sette pris på Beacon Chain hjelper en introduksjon til sharding. Hovedproblemet i skalerbarhet som blokkjeder, inkludert Ethereum, for øyeblikket står overfor er: hver node må verifisere og utføre hver transaksjon.

Innen datavitenskap er det to hovedtilnærminger til skalering:

 1. Skalering vertikalt: I utgangspunktet gjør noder mer og mer kraftige.
 2. Skalering horisontalt: i utgangspunktet legg til flere noder.

For desentralisering må blokkjeder skaleres horisontalt. Et mål for Ethereum 2.0, også kalt eth2 eller Serenity, er at noder skal kjøres på forbrukerens maskinvare. Sharding er betegnelsen for horisontal partisjonering av en database.

Generelt har en skjærkjede en delmengde av noder som behandler den. Virtuelle gruvearbeidere, validatorer, er tildelt shards, og behandler og validerer bare transaksjoner i shard (chain).

Ethereums skjær har en dynamisk delmengde av noder som behandler den blokk-for-blokk.

Hovedutfordringen med å skjære en blockchain er sikkerheten til skjær. Siden validatorer er spredt over skjær, kan ondsinnede validatorer overta en enkelt skjær.


En viktig del av en løsning:

tilfeldig blanding av validatorer, der hver skjærblokk har en (pseudo) tilfeldig valgt komité for validatorer, sørger for at det er matematisk usannsynlig at en angriper som kontrollerer mindre enn ⅓ av alle validatorer kan angripe en enkelt skjær

Bedrageribevis, forvaringsbevis og datatilgjengelighetskontroll er også viktige sikkerhetskomponenter, men krever egne forklarere.

Gjeldende eth2 plan er for 64 skjær. Selv om skjær er skilt fra Beacon Chain, vil vi beskrive noen viktige elementer i det samlede systemet.

Sharding har avslørt ledetråder om hva Ethereum Beacon Chain gjør og trenger. Vi får en følelse av hvorfor det er flere komponenter til klassiske blokkjeder. Det fremvoksende feltet med skjærte blokkjeder tar alltid imot innovasjoner fra inspirerte lesere.

Ethereum 2.0-faser

Kort fortalt har Ethereum 2.0 tre faser:

 • Fase 0 – Beacon Chain
 • Fase 1 – skjær
 • Fase 2 – utførelse

En analogi med menneskekroppen:

 • Fase 0 – hjerte
 • Fase 1 – lemmer
 • Fase 2 – hjerne

En analogi med et orkester som er vanskelig å slå:

 • Fase 0 – leder
 • Fase 1 – instrumenter
 • Fase 2 – musikere

Alle faser er integrerte i systemet og har forskjellige egenskaper. Fase 0 er en del av Ethereum 2020. Fase 1 er generelt mer livløs og statisk enn de andre fasene. Fase 2 handler generelt om handling og handlefrihet.

Spilleautomater og epoker

Beacon Chain gir hjerterytmen til Ethereum 2.0. Det gir tempo og rytme for systemets harmoni og konsensus. Hvert spor er 12 sekunder og en epoke er 32 spor: 6,4 minutter.

EpokeDe første 32 sporene er i Epoch 0. Genesis-blokker er i Slot 0.

Et spor er en sjanse for at en blokk kan legges til Beacon Chain og shards. Du kan forestille deg at Beacon Chain og shard chain er koreografert i lås. Hvert 12. sekund legges det til en fyrblokk (kjede) og 64 skjærblokker når systemet kjører optimalt. Validatorer trenger å være omtrent synkronisert med tiden.

Et spor er som sperretiden, men sporene kan være tomme. Genesis-blokker for Beacon Chain og shards er i Slot 0. Shards vil starte i en fremtidig epoke enn Beacon Chain’s Epoch 0, men vil ha sin egen Epoch 0 som inkluderer deres genesis blocks.

Introduksjon til Validators, Attestations og Beacon Chain

Mens Proof of Work (PoW) er assosiert med gruvearbeidere, er validatorer i Ethereum 2.0 Proof of Stake “virtuelle gruvearbeidere”. Validatorer deltar aktivt i konsensus om Ethereum 2.0-protokollen. Insentivene deres blir diskutert senere i Beacon Chain Validator-belønninger og straffer.

En blokk forslagsstiller er en validator som er valgt pseudorandomly for å bygge en blokk.

Mesteparten av tiden er validatorer det attester som stemmer på fyrblokker og skjærblokker. Disse stemmene er registrert i Beacon Chain. Stemmene bestemmer sjefen for Beacon Chain, og sjefene for skjær.

savnet forslagEt savnet forslag til en epokes 28. slot.

I hver epoke tildeles en validator pseudorandomly til en slot og shard. Validatoren deltar i konsensus om den tildelte skjær slik at den kan stemme på hodet til skjæret. Validatoren kobler skjærhodet til fyrblokken for å få et spor.

An attest er en valideringsstemme, vektet av valideringsbalansen. Attester sendes av validatorer i tillegg til blokker.

Validatorer politiserer også hverandre og blir belønnet for å rapportere andre validatorer som gir motstridende stemmer, eller foreslår flere blokker.

Innholdet i Beacon Chain er først og fremst et register over validatoradresser, tilstanden til hver validator, attester og lenker til skjær. Validatorer aktiveres av Beacon Chain og kan gå over til stater, kort beskrevet senere Beacon Chain Validator Activation and Lifecycle.

Staking Validators: Semantics

Validatorer er virtuelle og aktiveres av spillere. I PoW kjøper brukere maskinvare for å bli gruvearbeidere. I Ethereum 2.0 satser brukerne ETH for å aktivere og kontrollere validatorer.

Det er tydeligere å knytte stakere med en innsats, og validatorer til en balansere.  Hver validator har en maksimal saldo på 32 ETH, men stakere kan satse all sin ETH. For hver 32 ETH-innsats aktiveres en validator.

Validatorer utføres av validator-klienter som benytter en beacon (chain) node. En beacon node har funksjonaliteten til å følge og lese Beacon Chain. En validator-klient kan implementere beacon node-funksjonalitet eller ringe til beacon noder. En validatorklient kan utføre en eller flere validatorer.

Tverrlenker: Rooting Shards to the Beacon Chain

En tverrbinding er en referanse i en fyrblokk til en skjærblokk. En tverrbinding er hvordan Beacon Chain følger hodet til en skjærkjede. Siden det er 64 skår, kan hver fyrblokk inneholde opptil 64 tverrlenker. En fyrblokk kan bare ha én tverrbinding, hvis det ikke var noen foreslåtte blokker for 63 av skjærene i det sporet. Tverrlenker er planlagt for eth2 fase 1 for å rote skjærkjedene inn i Beacon Chain, og tjene som basen for skjærgaffelvalg, skjærkjedefinalitet og for kryssskjervkommunikasjon. Alle skjærkjeder følger hele tiden Beacon Chain.

Komiteer: Introduksjon

En komité er en gruppe validatorer. For sikkerhets skyld har hvert spor (i Beacon Chain og hver skjær) komiteer på minst 128 validatorer. En angriper har mindre enn en en i en billion sannsynligheten for å kontrollere en komité.

Konseptet med et tilfeldighetsfyr som sender ut tilfeldige tall for publikum, gir navnet sitt til Ethereum Beacon Chain. Beacon Chain håndhever konsensus om en pseudorandom-prosess kalt RANDAO.

aktivere validatorerI hver periode velger en pseudorandom-prosess RANDAO forslagsstillere for hvert spor, og blander validerere til komiteer.

Forslagsstillere velges av RANDAO med en vekting på validatorens saldo. Det er mulig at en validator er forslagsstiller og komitémedlem for samme spilleautomat, men det er ikke normen. Sannsynligheten for at dette skjer er 1/32, så vi ser det omtrent en gang per epoke. Skissen viser et scenario med mindre enn 8192 validatorer, ellers vil det være minst to komiteer per spor.

Denne Beacon Chain-forklareren fokuserer på beacon-komiteer: validatorene som betjener Beacon Chain. En (fyrtårn) -komité får pseudorandomly tildelt en skjær for å krysse lenken til en fyrblokk. Det er ingen vedvarende komiteer. Komiteen som er ansvarlig for tverrbinding av en skjærblokk, endrer blokk-for-blokk.

Shard-komiteer som bare bygger shard chain blocks er et fremtidig tema. Det er mulig for mange skjærblokker å bygges av skjærkjedevalidatorer som ikke samhandler med Beacon Chain. For at en skjær skal kommunisere med andre skjær, trenger den imidlertid en fyrtårnkomité for å krysse den til en fyrblokk.

Beacon Chain Committee

Diagrammet er en kombinert skildring av hva som skjedde i tre spor. I spor 1 foreslås en blokk som deretter bekreftes av to validatorer; en validator i komité A var frakoblet. Attestasjonene og blokkeringen i Slot 1 forplanter nettverket og når mange validatorer. I spor 2 foreslås en blokk, og en validator i komité B ser den ikke, og den vitner dermed om at Beacon Chain-hodet er blokken i spor 1. Merk at denne validatoren er forskjellig fra offline validatoren fra spor 1. Attestere til Beacon Chain-hodet kalles en LMD GHOST-stemme. I spor 3 kjører alle validatorer i komité C LMD GHOST gaffelvalgregelen og vitner uavhengig av samme hode.

En validator kan bare være i en komité per periode. Vanligvis er det mer enn 8192 validatorer: det betyr mer enn en komité per spilleautomat. Alle komiteer er like store og har minst 128 validatorer. Sikkerhetssannsynlighetene reduseres når det er mindre enn 4096 validatorer fordi komiteer ville ha mindre enn 128 validatorer.

Komiteer: Crux

I hver epoke er validatorer jevnt fordelt over spor og deretter delt inn i komiteer av passende størrelse. Alle validatorene fra sporet vitner om Beacon Chain-hodet. Hver av komiteene i det sporet prøver å krysse en bestemt skjær. En tilfeldig algoritme skalerer opp eller ned antall komiteer per spor for å få minst 128 validatorer per komité.

Anta som eksempel 16 384 validatorer. 512 validatorer er pseudorandomly tilordnet Slot 1, en annen 512 til Slot 2, og så videre. De 512 validatorene for spor 1 blir deretter delt inn i fire komiteer og pseudorandomly tildelt shards. Anta at Shards 33, 55, 22, 11 er shard-oppdragene. Alle 512 validatorer avgir en Slot 1 LMD GHOST-stemme. 128 validatorer i en av de fire komiteene prøver å tverrbinde Shard 33. I en annen komité forsøker 128 validatorer å tverrbinde Shard 55. 128 validatorer i en annen komité forsøker å tverrbinde Shard 22. En annen 128 validatorer forsøker å tverrbinde Shard 11.

For spor 2 gjentas prosessen. De 512 validatorene for spor 2 er delt inn i fire komiteer og pseudorandomly tildelt shards. Anta at Shards 41, 20, 17, 15 er shard-oppdragene. Alle 512 validatorer for spor 2 bekrefter deres synspunkter på Beacon Chain-hodet i spor 2. Komiteene prøver å krysse tverrdeler 41, 20, 17, 15.

Prosessen gjentas for de gjenværende sporene i epoken. Hver validator har et spor når det kan snakke, attestere og tverrbinde. På slutten av epoken har alle 16 384 validatorer hatt sjansen til å attestere og tverrbinde. Men så langt har validatorstemmene vært sporsspesifikke snarere enn epokespesifikke. Det er som å stemme på lokalstyret, i stedet for å stemme i et bredere nasjonalt valg. Alle 16 384 validatorer har ikke stemt på det samme. De kommende avsnittene om sjekkpunkter og finalitet beskriver den epokespesifikke avstemningen som validatorer avgir når det er deres spor for å si fra. På sin tildelte plass stemmer alle 16 384 validatorer også på epokens sjekkpunkt.

Kontrollpunkt for beacon chain

Et sjekkpunkt er en blokk i det første sporet av en epoke. Hvis det ikke er noen slik blokk, er sjekkpunktet den forrige siste blokken. Det er alltid en kontrollpunktsblokk per periode. En blokk kan være kontrollpunktet for flere epoker.

Kontrollpunkt for beacon chainKontrollpunkter for et scenario der epoker inneholder 64 spor.

Merk Slot 65 til Slot 128 er tomme. Epoch 2-sjekkpunktet ville ha vært blokken i Slot 128. Siden sporet mangler, er Epoch 2-sjekkpunktet den forrige blokken i Slot 64. Epoch 3 er lik: Slot 192 er tom, og dermed er den forrige blokken i Slot 180 den Epoch 3 sjekkpunkt.

Epok grenseblokker (EBB) er et begrep i en del litteratur (som f.eks Gasper papir, kilden til diagrammet ovenfor), og de kan betraktes som synonyme med sjekkpunkter.

Når du avgir en LMD GHOST-stemme, stemmer en validator også for kontrollpunktet i den nåværende epoken, kalt målet. Denne avstemningen kalles en Casper FFG stemme, og inkluderer også et tidligere kontrollpunkt, kalt kilden. I diagrammet stemte en validator i Epoch 1 for et kildekontrollpunkt for genese-blokken, og et mål-checkpoint for blokken i Slot 64. I Epoch 2 stemte den samme validatoren for de samme kontrollpunktene. Bare validatorer som er tildelt en spilleautomat, avgir en LMD GHOST-stemme for det sporet. Imidlertid avgir alle validatorer FFG-stemmer for hvert periodekontrollpunkt.

Overmennhet

En avstemning som blir gjort av ⅔ av den totale saldoen for alle aktive validatorer, blir ansett som et overmenneske. Anta pedagogisk at det er tre aktive validatorer: to har en balanse på 8 ETH, og en eneste validator med en balanse på 32 ETH. Stemmemålet for supermoritet må inneholde stemmeret fra den eneste validatoren: selv om de to andre validatorene kan stemme annerledes enn den eneste validatoren, har de ikke nok balanse til å danne overmakten.

Finalitet

Når en epoke avsluttes, hvis sjekkpunktet har fått en ⅔ overmenneske, blir sjekkpunktet berettiget.

Hvis et sjekkpunkt B er berettiget, og sjekkpunktet i den nærmeste neste epoken blir berettiget, blir B ferdig. Vanligvis avsluttes et kontrollpunkt i to epoker, 12,8 minutter.

I gjennomsnitt ville en brukertransaksjon være i en blokk midt i en epoke. Det er en halv epoke til neste kontrollpunkt, noe som tyder på at transaksjonen er endelig på 2,5 epoker: 16 minutter. Optimalt vil mer enn ⅔ attester ha blitt inkludert i det 22. sporet i en epoke. Dermed er endelig transaksjon i gjennomsnitt 14 minutter (16 + 32 + 22 spor). Blokkbekreftelser kommer fra en blokks attester, til sin rettferdiggjørelse, til dens endelighet. Brukssaker kan avgjøre om de trenger endelig eller at en tidligere sikkerhetsterskel er tilstrekkelig.

Beacon Chain Justification and FinalizationEt eksempel på at ett kontrollpunkt blir berettiget (spor 64) og fullfører et tidligere kontrollpunkt (spor 32).

Hva som skjedde på Beacon Chain Head

Epokens grenseblokk i Slot 96 er foreslått og inneholder attester for Epoch 2-sjekkpunktet. Antall attester for Epoch 2-sjekkpunktet når nå ⅔ overmennheten. Dette forårsaker rettferdiggjørelsen av Epoch 2-sjekkpunktet, og dermed finaliteten til det tidligere rettferdiggjorte Epoch 1-sjekkpunktet. Finaliteten til Slot 32 forårsaker umiddelbart finaliteten til alle blokker som går foran den. Når du fullfører et sjekkpunkt, er det ingen grense for antall blokker som kan fullføres. Selv om finalitet bare beregnes ved epokegrenser, akkumuleres attester i hver blokk, som beskrevet i alternative fortellinger “Hva kan ha skjedd fra genese til hodet” nedenfor.

Alle tverrbindingene i fyrtårnblokkene fra spor 1 til spor 32, vil føre til finalen i skjærkjedene. Med andre ord er en skjærblokk ferdig når den er tverrbundet til en fyrblokk som er ferdig. En tverrbinding i seg selv er ikke tilstrekkelig til å fullføre en skjærblokk, men bidrar til skjærkjedens valg av gaffel.

Hva kunne ha skjedd fra Genesis til hodet

Med samme illustrasjon er her en historie som kunne blitt observert fra opphav. Alle forslagsstillerne fra spor 1 til spor 63 foreslår en blokk, og disse vises i kjeden. For hver blokk i Epoch 1 akkumulerer kontrollpunktet (blokk i Slot 32) attester fra 55% av validatorene. Blokken i Slot 64 er foreslått og den inneholder attester for Epoch 1-sjekkpunktet. Nå har 70% av validatorene attestert Epoch 1-sjekkpunktet: dette forårsaker rettferdiggjørelsen. Epoch 2-sjekkpunktet (spor 64) akkumulerer attester i hele Epoch 2, men når ikke ⅔ supermajoriteten. Blokken i Slot 96 er foreslått og den inneholder attester for Epoch 2-sjekkpunktet. Dette fører til å nå ⅔ overmennhet og rettferdiggjørelsen av Epoch 2-sjekkpunktet. Å rettferdiggjøre Epoch 2-sjekkpunktet fullfører Epoch 1-sjekkpunktet og alle tidligere blokkeringer.

Her er et annet mulig scenario. Tenk bare til Epoch 1. Kontrollpunktet i Epoch 1 kunne ha oppnådd en ⅔ supermajoritet før kontrollpunktet i Epoch 2 ble foreslått. For eksempel, som blokkene i spor 32 til spor 54 er foreslått, kunne attester for å rettferdiggjøre kontrollpunktet (spor 32) allerede ha nådd ⅔ supermajoriteten. I dette tilfellet ville sjekkpunktet ha blitt rettferdiggjort før epoke 2. Et sjekkpunkt kan rettferdiggjøres i sin nåværende periode, men avsluttingen krever minst epoken etter det.

Begrunnelsen for en blokk kan noen ganger fullføre en blokk for to eller flere epoker siden. Gasper-artikkelen diskuterer disse sakene. De forventes bare i eksepsjonelle tider med høy latens, nettverkspartisjoner eller sterke angrep.

Finalitet er viktig for at skjær og parter i Ethereums blockchain skal ha garantier om transaksjoner. Finalitet reduserer kompleksiteten med cross shard-kommunikasjon. Uten finalitet ville kaskaderende tilbakeføringer av transaksjoner i og over skjær være forstyrrende og kunne oppheve fordelene ved skjæring..

Attestations: A Closer Look

Et attest inneholder både en LMD GHOST-stemme og en FFG-stemme. Optimalt leverer alle validatorer ett attest per epoke. Et attest har 32 spor sjanser for inkludering i kjeden. Dette betyr at en validator kan ha to attester inkludert i kjeden i en enkelt epoke. Validatorer blir belønnet mest når attestasjonen deres er inkludert i kjeden på det tildelte sporet; senere inkludering er en forfallende belønning. For å gi validatorer tid til å forberede seg, blir de tildelt komiteer en periode på forhånd. Forslagsstillere tildeles kun spilleautomater når epoken starter. Ikke desto mindre, hemmelig ledervalg forskning har som mål å redusere angrep eller bestikkelse av forslagsstillere.

Komiteer tillater teknisk optimalisering av å kombinere signaturer fra hver attester til en enkelt samlet signatur. Når validatorer i samme komité gir de samme LMD GHOST- og FFG-stemmene, kan deres underskrifter samles.

Belønninger og straffer for Beacon Chain Validator

Uten å bli for dyp, vil vi diskutere seks emner angående validatorinsentiver:

 1. attester belønninger
 2. attester straffer
 3. typisk ulemperisiko for stakere
 4. slashings og varslingsbelønninger
 5. forslagsstiller belønninger
 6. inaktivitetsstraff

Validatorer belønnes når de avgir attester (LMD GHOST og FFG-stemmer) som flertallet av andre validatorer er enige med. I eth2 fase 1 vil validatorer også motta belønninger for tverrlenker. Belønningene blir størknet når blokkene blir fullført.

På baksiden straffes validatorer for ikke å attestere, eller hvis de vitner om en blokk som ikke blir fullført.

Før du skisserer mindre vanlige straffer og belønninger, kan det være lurt å vite risikoen for ulemper ved å bli en staker. Som en staker bekymret for hvor mye ETH du kan miste, er det et speil av hvor mye du kan tjene. Hvis en validator står for å tjene 10% i løpet av et år på belønninger, vil en (ærlig) validator miste 10% hvis de gjør den verste jobben mulig. For eksempel vil en validator som alltid er frakoblet eller alltid stemmer på blokker som ikke blir fullført, straffes beløpet som en validator vil bli belønnet for å utføre punktlige attester som er avsluttet.

Slashings er straffer som spenner fra over 0,5 ETH og opp til en validators samlede innsats. For å begå en slashable lovbrudd en validator mister minst 1/32 av saldoen og er deaktivert. Validatoren straffes som om den var frakoblet i 8192 epoker. Protokollen pålegger også en ekstra straff basert på hvor mange andre som er blitt kuttet nesten samtidig. Den grunnleggende formelen for den ekstra straffen er: validator_balance * 3 * fraction_of_validators_slashed. En effekt er at hvis ⅓ av alle validatorer begår en nedbrytbar lovbrudd, mister de alle hele balansen. Validatoren som rapporterer om en nedbrytbar lovbrudd, får en varslers belønning.

Forslagsstiller av blokker som blir avsluttet, får en betydelig belønning. Validatorer som konsekvent er online og gjør en god jobb, påløper ~ 1/8 øker sin totale belønning for å foreslå blokker. Når en kutting skjer, får forslagsstillerne også en liten belønning for å inkludere kvisende bevis i en blokk. I eth2 fase 0 går all varslers belønning faktisk til forslagsstiller.

Ethereum 2.0 er et system med mange mekanismer, noen som kan verdsettes mer av deres samlede effekter. De utformede belønningene og straffene kulminerer i en inaktivitetsstraff. I utgangspunktet, hvis det har vært mer enn fire epoker siden finaliteten, får alle validatorer en inaktivitetsstraff som øker kvadratisk til et kontrollpunkt er avsluttet. Inaktivitetsstraffen garanterer denne typen utfall: Hvis 50% av validatorene faller offline, vil blokkeringen begynne å fullføres igjen etter 21 dager.

Slashable lovbrudd

Det er tre skråstrekningsbetingelser for validatorer. De kan beskrives som et dobbelt forslag, en FFG dobbelt stemme og en FFG surround stemme. En LMD GHOST-stemme kan ikke skråstrekes.

EN dobbelt forslag er en forslagsstiller som foreslår mer enn en blokk for deres tildelte spor.

EN dobbelt stemme er en validator som avgir 2 FFG-stemmer for samme mål, men en annen kilde.

EN surroundstemme er en validator som avgir en FFG-stemme som omgir eller er omgitt av en tidligere FFG-stemme de avga. Her er to eksempler basert på et scenario som en validator gjorde en FFG-stemme i Epoch 5 med en kilde til Slot 32 og målet til Slot 128:

 • En FFG-stemme i Epoch 6 med en kilde til Slot 64 og målet for Slot 96, ville være en FFG-stemme som var omgitt av deres Epoch 5-stemme.
 • En FFG-stemme i Epoch 6 med en kilde til Slot 0 og målet på Slot 160 ville omgi deres FFG-stemme i Epoch 5.

En FFG-stemme i Epoch 6 som har et mål på Slot 128, vil være dobbeltstemme og kan skråstrekes, med mindre kilden var Slot 32. Identiske FFG-stemmer er ikke slashable.

To FFG-stemmer med samme kilde kan aldri skråstrekes. Dette er viktig for livlighet. For eksempel, hvis det er to gafler hver støttet med rundt 50% av valideringsbalansen, må protokollen oppmuntre (ikke straffe) validatorer til å bytte gafler ved å stemme med samme kilde og et annet mål. I stedet for et dødvann kan validatorer trygt veksle mellom gafler for å prøve å nå en  overmennhet.

En varslingsvalidator må inkludere motstridende stemmer for å bevise at en annen validator skal kuttes. Effektivt å finne en motstridende stemme blant en stor historie er en utfordring for algoritmer og datastrukturer. De kutte detektor åpen ingeniørutfordring søker bidragsytere.

En validator har full kontroll for å unngå å bli kuttet: den trenger bare å huske hva den har signert. En ærlig validator kan ikke kuttes av handlinger fra andre validatorer. Så lenge en validator ikke signerer et motstridende attest eller forslag, kan validatoren ikke kuttes.

En validator-klient kan bruke flere fyrtårnoder for faktorer som bedre oppetid, tillit og Denial of Service-beskyttelse. I disse oppsettene, eller der en reservevalidatorklient brukes, må brukerne være forsiktige med at validatoren ikke signerer motstridende meldinger.

Beacon Chain Validator Activation and Lifecycle

Hver validator trenger en balanse på 32 ETH for å bli aktivert. En bruker som setter 32 ETH inn i en innskuddskontrakt på Ethereum mainnet, vil aktivere en validator.

Beacon Chain avslutter (deaktiverer) alle validatorer hvis saldo når 16 ETH; stakers vil kunne trekke tilbake gjenværende validatorbalanse, men ikke i eth2 fase 0.

Validatorer kan også gå ut frivillig etter å ha tjent i 2048 epoker, rundt 9 dager. Når du går ut, er det en forsinkelse på fire epoker før spillere kan trekke sin innsats. Innen de fire epokene kan en validator fortsatt bli fanget og kuttet. En ærlig validatorsaldo kan deretter trekkes tilbake på rundt 27 timer. Men hvis en validator blir kuttet, må spilleren vente 8192 epoker (ca. 36 dager) før han kan trekke seg.  

Ytterligere tekniske detaljer er beskrevet i Et notat om Ethereum 2.0 fase 0 validator livssyklus inkludert dette flytskjemaet:

Livssyklus for kjedevalidator 1

For å unngå store endringer i valideringssettet på kort tid, er det mekanismer som begrenser hvor mange validatorer som kan aktiveres eller avsluttes i løpet av en epoke. Disse gjør det for eksempel vanskeligere å aktivere mange validatorer raskt for å angripe systemet.

Beacon Chain bruker et dypere konsept med effektive saldoer som endres sjeldnere enn validatorbalanser og muliggjør tekniske optimaliseringer.

Innpakning

I hver epoke er validatorer jevnt fordelt over spor og deretter delt inn i komiteer av passende størrelse. Validatorer kan bare være i ett spor, og i en komité. Samlet sett:

 • alle validatorer i en epoke prøver å fullføre det samme kontrollpunktet: FFG-stemme
 • alle validatorer som er tildelt et spilleautomat, prøver å stemme på det samme Beacon Chain-hodet: LMD GHOST-stemme
 • alle validatorer som er tildelt en komité, prøver å krysse en bestemt del

Optimal oppførsel belønner validatorer mest.

Aktivering av Beacon Chain krever minst 16 384 validatorer ved opprinnelse. Antallet validatorer kan reduseres med skråstreker eller frivillige utganger, eller stakes kan aktivere mer. Det forventes mange flere validatorer når systemet ramper opp til eth2 fase 1 og utover. Beacon Chain trenger minst 262.144 validatorer (over åtte millioner ETH-innsatser) for å ha blokker som inkluderer 64 tverrlenker.

Verden har aldri hatt en skalerbar plattform for desentraliserte systemer og applikasjoner før. Hvis du blir inspirert til å dykke dypere, er autoritative referanser inne Ethereum 2.0 Spesifikasjoner.  Den inkluderer Beacon Chain-spesifikasjonen, lenker til andre viktige ressurser og problemer med dusurer. For tiden er det mest presserende behovet Peer-to-Peer Networking. Bidra eller henvis andre til utfordringer, ethresear.ch eller Ethereum Magician’s forum, og være en del av å lage historie!

Abonner på ConsenSys nyhetsbrev

Få de siste Ethereum 2.0-nyhetene og forklarerne direkte til innboksen din. Abonnere Ethereum 2.0 Nyhetsbrev Abonner på nyhetsbrevet vårt for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdHvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Hvordan sette opp og kjøre en Ethereum-nodeWebinar

Hvordan sette opp og kjøre en Ethereum-node

Hvordan lage din egen Ethereum APIWebinar

Hvordan lage din egen Ethereum API

Hvordan lage et sosialt tokenWebinar

Hvordan lage et sosialt token

Bruke sikkerhetsverktøy i smart kontraktutviklingWebinar

Bruke sikkerhetsverktøy i smart kontraktutvikling

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map