Ethereum 2.0 Beacon Chain är här. Nu då?

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogBlockchain förklaras

Ethereum 2.0 Beacon Chain är här. Nu då?

En massiv ny struktur byggs vid sidan av Ethereum. Kärnan i denna struktur är Beacon Chain, som reformerar konsensusmodellen från Proof of work to Proof of Stake. Av James Beck 1 december 2020 Upplagt den 1 december 2020

Serenity Now 2

Det första blocket kom från Validator 19026, med den gåtfulla graffiti, ”Mr F var här.” Tolv sekunder senare kom nästa block, graffiti som indikerar att valideraren kan vara belägen i Zug, Schweiz. Eth2 Beacon Chain växte stadigt, block för block var 12: e sekund. Sedan kom nästa hinder: skulle tillräckligt många validerare vara online för att slutföra den första epoken? ja! 82,27% av validerarna intygar att Epoch 0, den ordspråkiga bottenvåningen i Beacon Chain, är giltig. Den första epoken slutfördes oändligt. Eth2 är här; Lugn nu!

Källa: Beaconcha.in

Visserligen kan spänningen för detta första stora steg i lanseringen av Eth2 Beacon Chain gå förlorad hos dem som inte är helt genomsyrade av det tekniska lexikonet Eth2 – slots, epoker, finalitet? Medan termerna är nya för Eth2 är begreppen inte nya för dem som vet lite om blockkedjor. Över 21 063 validerare från hela världen (tänk på noder i ett nätverk) var online för att komma överens om att de första blocken i en ny kedja är giltiga. Denna nya kedja kallas Ethereum 2.0s Beacon Chain, som koordinerar nätverket och introducerar Proof of Stake i Ethereum. 

Vad kommer Beacon Chain att göra?

Tänk på Beacon Chain som en stor fyr som stiger över ett blått hav av transaktionsdata. Det genast skannar, validerar, samlar in röster och delar ut belöningar till validerarna som korrekt intygar block, drar av belöningar för dem som inte är online och slår ETH från skadliga aktörer. 

Fyren i Alexandria - Ancient History EncyclopediaEtt konstnärsintryck av fyren i Alexandria, byggt c. 300 – c. 280 f.Kr. och ett av de antika världens sju underverk. Källa: Ubisoft Entertainment SA)

Fyrkedjan förändrar inte Ethereum du använder idag. Du kan fortfarande skicka ETH till en vän, byta tokens MetaMask eller Uniswap, spela med din Axlar, mint NFTs på Mintbase, och avkastningsgård på ditt favorit DeFi-protokoll. Ethereum är, som ni vet, fortfarande live och fullt fungerande, och kommer att fortsätta att vara så tills det smälter samman med den nya Eth2-blockkedjan och blir en separat skärv. Samtidigt byggs en massiv ny struktur tillsammans med Ethereum. Kärnan i denna struktur är Beacon Chain, som reformerar konsensusmodellen från Proof of work till Proof of Stake. Beacon Chain är nu vid liv och vid tidpunkten för detta skrivs 20 epoker (en epok är 6,4 minuter lång och varje epok innehåller 32 slumpmässigt tilldelade validerare för att föreslå ett block i varje spår). 

Beacon Chain är koordineringsmekanismen för det nya nätverket, som ansvarar för att skapa nya block, se till att de nya blocken är giltiga och belönar validatorer med ETH för att hålla nätverket säkert. Proof of Stake har länge varit en del av Ethereums färdplan och tar upp några av svagheterna i Proof of Work-blockkedjor som tillgänglighet, centralisering och skalbarhet. Istället för att gruvarbetare förbrukar energi för att validera block föreslår slumpmässigt utvalda validerare (var och en som innehåller sin andel på 32 ETH) nya block som röstas om av andra validerare. Varje block innehåller en slumpmässig källa som blandas med andra slumpmässiga data i epoken. 

Nästa upp: Shard Chains

Med Beacon Chain och Proof of Stake-systemet på plats, är nästa steg i Ethereum 2.0 på väg skärkedjor, vilket kommer att uppgradera Ethereums datakapacitet, vilket gör nätverket snabbare och mer skalbart. Sharding som koncept är inte nytt för Ethereum. Det är en vanlig databas eller sökmotorteknik för att dela upp stora mängder data i mindre bitar. Ethereum 2.0 sprider nätverksbelastningen över 64 separata skärvor.

Enligt Ethereum Foundation, ”Skärvkedjor ska ske någon gång 2021, beroende på hur snabbt arbetet fortskrider efter Beacon Chain lanseras. Dessa skärvor ger Ethereum mer kapacitet att lagra och komma åt data, men de kommer inte att användas för att köra kod. ” Att etablera Ethereum 2.0s skärkedjor kallas fas 1 i den tekniska färdplanen.

Så småningom kommer Beacon Chain också att ansvara för att slumpmässigt tilldela spelare för att validera skärkedjor. Det betyder att det är extremt svårt för spelare att samarbeta och ta över en skärva (enligt Chih-Cheng Liang är sannolikheten mindre än 1 i en biljon).

Den stora sammanslagningen

Efter att Ethereum 2.0-nätverket har etablerat skärvkedjor blir nästa stora steg att slå samman det nuvarande Ethereum-nätverket till Ethereum 2.0. På senare tid har termen för detta varit “dockning”. Detta kommer att bli en viktig händelse, eftersom det kommer att markera det officiella slutet på bevis på arbete på Ethereum och kan inträffa i slutet av 2021 eller i början av 2022. 

Vid den här tiden finns det fortfarande mycket forskning som pågår, och färdplanen kan förändras beroende på vad gemenskapen av Eth2-utvecklare beslutar är den bästa vägen framåt. Just igår publicerade Mikhail Kalinin från ConsenSys Teku-klient ett förslag på en körbar fyrkedja. Beroende på hur detta förslag tas emot och granskas kan det innebära att Eth1 kan gå ihop med Eth2, stänga av Proof of Work, även innan skärning är klar. 

Som Ben förklarar är hans väsentliga Eth2 Nyhetsbrev, ”Allt detta är en del av Eth2-övergången mot en samlingscentrerad färdplan. För detta ändamål publicerade en annan kollega, Alexandre Belling Samlingar på en dataskärmad Ethereum 2: länkar datatillgängligheten till körningen. Det handlar om att bevisa “att de transaktioner som läggs på dataskärven är desamma som de som används i körskärmen utan att ge dessa transaktioner till det smarta kontraktet.”

När kan validerare i Beacon Chain samla belöningar?

Som många har förutspått i Ethereums ekosystem börjar centraliserade börser antyda att erbjuda insättningstjänster till Eth2. Codefi Staking byggde ett API för börser, vårdnadshavare och institutioner för att tillhandahålla insatser till sina kunder, så att de kan tjäna belöningar samtidigt som Eth2 är säkert. Coinbase nyligen meddelat att insatsbelöningar snart kommer. 

Alla som åtagit sig ETH att spela och validera i Beacon Chain insåg att de kanske inte kunde dra tillbaka denna ETH förrän i fas 1.5 eller senare. Det finns dock redan ett antal lösningar som kan vara till nytta för spelare som vill ha mer likviditet. LiquidStake, till exempel, tillåter användare att ta ett USDC-lån på sin insatta ETH. Coinbase lovar möjligheten att handla en derivatversion av ETH på ETH som en användare låser i Beacon Chain. 

Det finns också nya förslag om hur valideringsinsatser och belöningar kan dras tillbaka från fyrkedjan i framtiden:

Vet du, det kommer inte att finnas någon ny ETH på Ethereum. ETH är ETH, oavsett Ethereum 1.0 eller Ethereum 2.0. Det finns inget sådant som “ETH2-tokens” (tsk tsk Coinbase), men det finns verkligen planer på att skapa derivat-tokens baserat på ETH som är låst i Beacon Chain-smartkontraktet. RocketPool planerar att utfärda RETH, som är tokenderivat som representerar insatta ETH i Beacon Chain. Det verkar också att Coinbase och andra börser kommer att göra detsamma. Men för de av er som inte har satsat på Eth2, oroa dig inte, ingenting händer med din ETH. Om du är innehavare kommer övergången till Ethereum 2.0 att ske och din ETH låst i kylförråd kommer att vara samma ETH som kommer att kunna använda ett nytt Ethereum 2.0-system. 

Tills dess, kolla in vår Eth2 Knowledge Base för att lära dig mer om våra produkter och faserna i Eth2, prenumerera på Teku nyhetsbrev för kritiska korrigeringar och utgåvor, och prenumerera på Ben Edgingtons Eth2-nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om den senaste forskningen och utvecklingen. Lycklig insats. 

Ethereum 2.0 Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map