En kort historie om Ethereum

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogBlockchain forklart

En kort historie om Ethereum

En oversikt over oppgraderingene og harde gaflene fra Ethereums fortid, med tanke på det som ligger foran oss. Av ConsenSys 13. mai 2019 Publisert 13. mai 2019

kort historie ethereum

Fra fugleperspektiv har ikke blockchain-teknologi eksistert på lenge. Selv om de grunnleggende konseptene (kryptografi, desentralisering, peer-to-peer-nettverk & transaksjon) har blitt studert i flere tiår, ikke før Bitcoins utgivelse i 2008 kan alle disse komponentene med sikkerhet ses som å ha kommet sammen for å skape et funksjonelt produkt. Spesielt Ethereum har eksistert i brukbart, offentlig format bare siden 2015. Selv om datoene og detaljene for den forventede utviklingen har endret seg, har Ethereum holdt fast i planen om å oppgradere protokollen konsekvent for å sikre forbedret brukervennlighet, sikkerhet, funksjonalitet og desentralisering..

Med den siste oppgraderingen av Konstantinopel i februar er Ethereum i ferd med å oppnå Serenity (også kjent som Ethereum 2.0), og nås gjennom en serie harde gafler og oppgraderingsfaser, inkludert “Ethereum 1.x.” For å forstå hvor vi skal, må vi imidlertid se tilbake på og forstå hvor vi kom. Denne tidslinjen ser på historien til Ethereums betydelige (u) planlagte harde gafler og oppgraderinger som forberedelse til neste evolusjonsfase.

OL | 9. mai 2015

Ethereum-blockchain sprang ut i offentlig eksistens i juli 2015. Det umiddelbare trinnet før det var imidlertid Olympic – det niende og siste beviset på et åpent testnet, tilgjengelig for utviklere for å utforske hvordan Ethereum-blockchain ville se ut når de ble utgitt.. Vitalik kunngjorde en total belønning på 25 000 ETH til utviklere som brukte tiden sin på å teste nettverket. Forespørselen var klar: prøv å overbelaste nettverket og gjør “galne ting med staten” for å gi innsikt i hvordan protokollen ville håndtere høy trafikk. Utviklere fikk fire kategorier å teste: Transaksjonsaktivitet, Virtuell maskinbruk, Gruvedrift og Generell straff.

Grense | 30. juli 2015

Etter et par måneder med stresstesting var Ethereum-nettverket klart for den offisielle offentlige lanseringen. 30. juli ble Ethereums opprinnelsesblokk utvunnet og samfunnet begynte å vokse. Noen måneder før Frontier-lanseringen, Vinay Gupta publiserte et notat om Ethereums lanseringsprosess. Midt i avsnittene av spenning er advarsler til potensielle brukere. Frontier, hevdet han, var Ethereum “i sin bareste form” og utviklere bør ta forsiktighet. Bare dager før Frontier-lanseringen, Stephen Taul ekko Guptas advarsel til utviklere: “Som sine kolleger under American Frontier, vil disse bosetterne bli presentert med store muligheter, men vil også møte mange farer.”

Frontier-protokollen inneholdt en rekke avgjørende egenskaper:

  • Blokker belønning: Når gruvearbeidere lykkes med å utvinne en blokk i Ethereum-blockchain, mottar de en belønning i ETH. Frontier ble lansert med blokkbelønning på 5 ETH per blokk.
  • Gass: I løpet av de første dagene av Frontiers eksistens ble gassgrensen per blokk hardkodet til 5000 gass. I utgangspunktet betydde dette at ingenting kunne skje på nettverket. Dette ble målrettet implementert for å gi noen få dager med buffertid slik at gruvearbeidere kunne starte sin virksomhet på Ethereum og for å la tidlige adoptere installere sine kunder. Etter noen dager ble gassgrensen automatisk fjernet, og nettverket ble i stand til å håndtere transaksjoner og smarte kontrakter slik det var ment.
  • Kanariske kontrakter: Kanarikontrakter ble inkludert i Frontier for å varsle brukerne om at en bestemt kjede var dårlig eller sårbar. Kanarikontrakter ble gitt enten 0 eller 1. Kontrakter som hadde et problem ble gitt 1 og klienter ble varslet slik at de ikke ville bryte ut den ødelagte kjeden. I hovedsak ga funksjoner fra kanarikontrakter kjernen Ethereum dev group muligheten til å stoppe en operasjon eller transaksjon i nettverket hvis noe skulle begynne å gå galt. Kanarikontrakter var en sterkt sentralisert, men nødvendig beskyttelsesmekanisme tidlig i Ethereums eksistens.
  • Brukervennlighet: Alle utviklerhandlinger ble utført med kommandolinjer; det eksisterte ikke noe grafisk brukergrensesnitt. Nettverket var brukbart, men brukergrensesnittet var grovt og dets evner var i stor grad begrenset til personer med eksisterende kunnskap og erfaring med Ethereum.

Homestead | 14. mars 2016

Homestead-oppgraderingen var den første planlagte harde gaffelen i Ethereum-nettverket og ble implementert 14. mai 2016 med blokknummer 1.150.000. Totalt sett inkluderte Homestead-oppgraderingen tre store forbedringer av Ethereum. For det første fjernet den funksjonaliteten til kanarkontrakten, og fjernet det sentraliseringspunktet i nettverket. For det andre introduserte den nye koder i Solidity, programmeringsspråket som ble brukt på Ethereum. Sist introduserte den Mist-lommeboken, som tillot brukere å holde / handle ETH og skrive / distribuere smarte kontrakter.

Homestead-oppgraderingen var en av de tidligste implementeringene av Ethereum Improvement Proposals. EIP-er er anbefalt til samfunnet som da, hvis de er godkjent, er inkludert i nettverksoppgraderinger. Homestead-oppgraderingen inkluderte tre EIPer:

EIP-2: Oppgraderinger av hovedgården

EIP 2.1: Økte kostnadene for å lage smarte kontrakter via en transaksjon fra 21 000 gass til 53 000 gass. Kostnaden for å opprette en kontrakt via en annen kontrakt – den foretrukne metoden – hadde kostet mer enn å opprette den via en transaksjon. Ved å øke gasskostnaden for å lage kontrakter via transaksjoner, oppmuntret EIP 2.1 brukere til å gå tilbake til å lage kontrakter via andre kontrakter.

EIP 2.2: “Alle transaksjonssignaturer hvis s-verdi er større enn secp256k1n / 2 anses ugyldig. ECDSA gjenopprette forhåndskompilert kontrakt forble uendret og fortsatte å godta høye s-verdier; dette er nyttig f.eks. hvis en kontrakt gjenoppretter gamle Bitcoin-signaturer. ” [kilde]

EIP 2.3: Diktert at hvis en kontrakt ikke hadde nok gass til å fullføre operasjonen, ville kontrakten “mislykkes” i stedet for å opprette en tom kontrakt. Dette endret de mulige resultatene av en transaksjon fra [suksess] [mislykkes] eller [tom] til bare [suksess] eller [mislyktes].

EIP 2.4: Eliminerte et insentiv som tillot brukere å lage blokker med litt større vanskeligheter – dvs. blokker som mer sannsynlig ville bli utvunnet. Denne oppgraderingen stabiliserte blokkeringstider mellom 10–20 sekunder og gjenopprettet nettverket til den totale måltiden på ~ 15 sekunder per blokk.

EIP-7

“Legger til en ny opode, DELEGATECALL ved 0xf4, som i likhet med CALLCODE er ideell, bortsett fra at den overfører avsenderen og verdien fra overordnet omfang til underordnet omfang, dvs. samtalen som er opprettet har samme avsender og verdi som den opprinnelige samtalen. ” [kilde]

EIP-8: Fremtidige oppgraderinger

EIP-8 var et forbedringsforslag med tanke på fremtidige, planlagte nettverksoppgraderinger. Forbedringen sørget for at all klientprogramvare på Ethereum kunne imøtekomme fremtidige nettverksprotokolloppdateringer.

DAO Gaffel | 20. juli 2016

I historien om planlagte Ethereum-oppgraderinger og harde gafler fortjener den ikke-planlagte DAO-hendelsen inkludering. I 2016 hevet en desentralisert autonom organisasjon kalt DAO $ 150 millioner dollar i et symbolutsalg for finansiering. I juni ble DAO hacket og ETH til en verdi av 50 millioner dollar ble stjålet av en ukjent hacker. Ethereum-samfunnet generelt bestemte seg for å forkaste kjeden for å gjenopprette midlene til de opprinnelige lommebøkene og lappe sårbarheten. Den harde gaffelen var imidlertid omstridt, og noen i Ethereum-samfunnet fortsatte å bryte og handle på den opprinnelige kjeden. Den opprinnelige kjeden – med den stjålne eteren ikke returnert – ble Ethereum Classic, som har blitt svakere og utsatt for utnyttelse over tid. Flertallet av samfunnet og kjerneutviklerne fortsatte å jobbe av den forkedkjeden – med stjålet ETH returnert til sine opprinnelige eiere – det er det vi nå kjenner som Ethereum blockchain.

Metropolis: Byzantium | 16. oktober 2017

Den neste fasen av Ethereums veikart var kjent som Metropolis, og den ville finne sted i to faser: Byzantium og Konstantinopel. Byzantium kom i live i 2017 ved blokk 4 370 000 og inkluderte ni EIP-er, inkludert:

EIP 100

Justerte formelen for å vurdere vanskeligheten med en blokk for å ta hensyn til onkelblokker. Den nye formelen ga stabilitet i utstedelsesraten, og sørget for at den ikke kunne tvinges oppover ved å manipulere onkelblokker.

EIP 658

For blokker etter Byzantium-oppgraderingen inkluderte transaksjonskvitteringer et statusfelt for å indikere suksess (representert med 1) eller feil (representert med 0).

EIP 649

Vanskelighetsbomben er en mekanisme som, hvis den blir aktivert, vil øke energien som kreves (dvs. ‘vanskeligheten) for å utvinne en ny blokk til den blir umulig og ingen nye blokker kan utvinnes. På dette punktet ville Ethereum-nettverket bli ‘frossent.’ Vanskelighetsbomben ble opprinnelig inkludert i nettverket i september 2015. Hensikten er å støtte den endelige overgangen fra Proof of Work mot Proof of Stake. Når PoS er implementert, kan gruvearbeidere teoretisk velge å støtte den gamle PoW-kjeden, og dermed forårsake en splittelse i samfunnet og opprettelsen av to separate kjeder – en vedlikeholdt av stakere og en vedlikeholdt av gruvearbeidere. Løsningen for at dette ikke skal skje er å implementere Vanskelighetsbomben, som til slutt vil fase ut effektiviteten til gruvedrift og tillate fullstendig overgang av nettverket til PoS uten trussel om en omstridt hard gaffel. Forsinkelse av istiden / vanskelighetsbomben med 1 år, og reduksjon av blokkbelønning fra 5 ETH til 3 ETH

En oversikt over de gjenværende bysantiske EIP-ene (140, 196, 197, 198, 211, 214) funnet her.

Metropolis: Konstantinopel | 28. februar 2019

Den andre delen av Metropolis-oppgraderingen, kalt Konstantinopel, var planlagt å gå live på blokk 7 080 000 – estimert i midten av januar 2019. Den 15. januar publiserte et uavhengig sikkerhetsrevisjonsfirma ChainSecurity en rapport som indikerte en av de fem viktigste systemoppgraderingene. kunne gi angripere muligheten til å stjele midler. Som svar på rapporten stemte kjerne-Ethereum-utviklere og det utvidede samfunnet for å utsette oppgraderingen til sikkerhetshullet kunne løses. Senere den måneden kunngjorde kjerneutviklerne at oppgraderingen ville finne sted i blokk 7.280.000. Blokk 7.280.000 ankom 28. februar og oppgraderingen av hard gaffel i Konstantinopel ble satt i gang. Dagens Ethereum-nettverk er i Constantinople-fasen.

EIP 145: Bitvise forskyvningsinstruksjoner

Lagt til bitvise skiftinstruksjoner til Ethereum Virtual Machine (EVM). Instruksjonene tillater at biter av binær informasjon beveger seg til venstre og til høyre. Denne forbedringen betyr at utførelsen av skift i smarte kontrakter vil være 10 ganger billigere.

EIP 1052: Smart Contract Verification

Tillatt for smarte kontrakter for å verifisere hverandre ved å trekke bare hasjen til den andre smarte kontrakten. Før Konstantinopel måtte smarte kontrakter trekke hele koden til en annen for å verifisere, noe som tok tid og energi å utføre.

EIP 1014: CREATE2

Forbedret aktivering av statlige kanaler, en Ethereum-skaleringsløsning basert på off-chain transaksjoner.

EIP 1283: BUTIKK

Reduserte bensinkostnadene for SSTORE-operasjonen. Denne reduksjonen gjør at flere oppdateringer kan skje billigere i en transaksjon.

EIP 1234: Blokker belønninger & Vanskelighetsforsinkelse med bombe

Består av to komponenter: Block Reward Reduction og Difficulty Bomb Delay.

Blokker reduksjon av belønning

Belønningene for gruvearbeidere ble redusert fra 3 ETH per blokk til 2 ETH per blokk. Denne reduksjonen er kjent som “Thirdening.”

Vanskelighetsgrad Bomb Delay

EIP 1234 forsinker implementeringen av vanskelighetsbomben i ytterligere tolv måneder, på hvilket tidspunkt den vil bli stemt om igjen.

Ser fremover: Istanbul & Sinnsro

Ser fremover, er Serenity det endelige målet for Ethereum blockchain, men ikke før Istanbul hardgaffel og “Ethereum 1.x.” Istanbul hardgaffel vil i stor grad bli definert av avgjørelsen rundt ProgPoW. Serenity vil bli definert av fullstendig bytte fra Proof of Work til Proof of Stake, men vil inkludere andre viktige oppgraderinger. Spesielt introduksjonen av Beacon Chain, Sharding, og byttet fra Ethereum Virtual Machine (EVM) til Ethereum-flavored Web Assembly (eWASM). Alle Serenitys oppgraderinger vil bli sendt i faser, og i løpet av den tiden vil Ethereum 1.x fortsette å bli forbedret for å sikre videreføring av den opprinnelige PoW-kjeden. Hold øye med neste artikkel om fremtidige harde gafler og Serenity.

***
Ønsker å ta blockchain-utdannelsen din til neste nivå?

Utforsk vår blockchain opplæringskurs →

Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Komplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map