EEAs Mainnet Initiative Bridges Permissioned and Public Blockchains

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogEnterprise Blockchain

EEAs Mainnet Initiative Bridges Permissioned and Public Blockchains

Hva EEAs tekniske arbeidsgruppe betyr for blockchain, business og interoperabilitet av ConsenSys 14. august 2019 Publisert 14. august 2019

eea mainnet

Forrige uke, den Enterprise Ethereum Alliance (EEA) kunngjorde lanseringen av Mainnet Initiative, som har som mål å akselerere samarbeidet mellom bedrifter og Ethereum-samfunnet som arbeider på det offentlige nettet. Initiativet vil bli ledet av en teknisk arbeidsgruppe og vil gi en kanal for mainnet R&D-team for å lære mer om bedriftens behov og gi bedriftene sjansen til å påvirke mainnet-utviklingen. Med nylige fremskritt innen Ethereum tillatelse og økende interesse for system integrasjon, arbeidsgruppen signaliserer et nytt stort skritt fremover i å fremme teknisk justering og samarbeid mellom enterprise blockchain-nettverk og Ethereum mainnet-samfunnet.

“Den raske akselerasjonen av teknologiinnovasjon rundt Ethereum-nettet endrer hvordan forbrukervendte næringer vil levere verdi gjennom peer-to-peer-transaksjoner og tjenester.”

Utover spesifikasjonen: Justere Ethereum-økosystemet

Samarbeid og teknisk tilpasning er nøkkelen til å øke adopsjonen av blockchain. Frem til dannelsen av Mainnet Initiative har bedrifter som er interessert i mainnet-interaksjon og utvikling ikke hatt et formelt rom for å samarbeide om en teknisk veikart. Enterprise Ethereum Alliance, hvis tekniske spesifikasjonsgruppe nylig ble utgitt V3 av en klientspesifikasjon for å lette adopsjonen av Enterprise Ethereum, håper Mainnet Initiative vil fjerne en vei for bedrifter å direkte samhandle og påvirke de som er dypt involvert i å utvikle neste generasjon av Ethereum mainnet.

Joseph Lubin, medstifter av Ethereum, grunnlegger av ConsenSys, og styremedlem i EØS ser på initiativet som en annen milepæl på veien mot interoperabilitet: “I det siste året har vi sett den store akselerasjonen av interesse for og adopsjon av Ethereum teknologi av bedriften. Spesielt har det vært konkrete og engasjerte anstrengelser for å bruke Ethereum mainnet av foretaket og for å bygge infrastruktur for mainnet som også vil tjene mange saker for forretningsbruk på lang sikt. Store organisasjoner fra de fire store og fra big tech til pharma, store finansielle serviceselskaper, sentralbanker og store energiselskaper vender alle betydelig oppmerksomhet mot Ethereum. ”

Muligheten i Mainnet-interoperabilitet

I løpet av de siste fem årene har Ethereum-mainnet blitt presset frem av et pulserende, talentfullt og massivt samfunn. Siden starten har mainnet behandlet over 500 millioner transaksjoner, over 130 millioner transaksjoner bare i 2019. Nettverksutnyttelsen har holdt seg ganske stabil på et gjennomsnitt på i underkant av 90%. Over 70 millioner unike adresser finnes på Ethereum, hvorav 16 millioner er opprettet siden begynnelsen av året. I tillegg anslås Ethereums utviklingssamfunn å være 30 ganger større enn det neste blockchain-samfunnet, og det er den raskest voksende – antall kjerne Ethereum-utviklere har vokst mer enn 20% mellom 2018 og 2019.

Når det er sagt, kan ikke mainnet-utvikling eksistere isolert fra dagens næringsliv. Ettersom Ethereum-økosystemet har som mål å revolusjonere mange forretningsprosesser på tvers av bransjer og integrere komplekse nettverk, bør mainnet-samfunnet strebe etter å være inkluderende og samarbeide med så mange relevante interessenter som mulig. Det vil ikke skje over natten, men å få tillit og inspirere de som styrer mange av dagens forretningsprosesser, vil bringe den eldre virksomhetsverdenen nærmere å delta i stadig mer distribuerte, men sikre globale nettverk..

Bedrifter, regjeringer og ledende organisasjoner begynner å anerkjenne Ethereum-nettet som en mulighet. Denne fornyede interessen har kommet med fremveksten av teknikker som utnytter mainnets unike evner uten å utsette privat forretningsinformasjon eller konfidensiell forretningslogikk for publikum eller for uautoriserte parter. I forrige måned ble CapBridge Group, i samarbeid med ConsenSys, lansert 1bytte, verdens første private verdipapirutveksling på Ethereum-nettet. Børsen er lisensiert og regulert av Monetary Authority of Singapore og gir selskaper et sikkert alternativ for å notere private aksjer for å få tilgang til global likviditet, uten de høye kostnadene ved konvensjonelle aksjer som en børsnotering og M&EN.

Mange blockchain-eksperter i virksomheten forventer at tillatte blockchain-nettverkers tilgang til mainnet vil være analog med et intranettets tilgang til Internett i dag, der brukere bak sikkerhetsbrannmurer fortsatt har tilgang til alle eller utvalgte deler av Internett. Når det gjelder blockchain, vil bedriftsnettverk ha tilgang til Ethereum-nettverket via en bro, med muligheten til å velge og velge hvilke nettverk, noder og kontoer du skal samhandle med i hovedkjeden. Tillatt nettverksoperabilitet med Ethereum-nettverket vil tillate datalagring over blockchain og privat sky med tilpassbar personvern og skalerbarhet. Å koble til mainnet gir også kompatibilitet med og tilgang til:

  • andre åpen kildekode eller virksomhet blockchain-nettverk
  • bredere markeder og brukere
  • data- eller styringslogikk
  • tusenvis av dapps

Personvern, tillatelse og Mainnet-kompatibilitet

Virkelige implementeringer av mainnet-kompatible virksomhetsblokkeringer er rett rundt hjørnet, og verktøyene er allerede her. For eksempel, Pantheon er en Ethereum-klient som kan opprette private og tillatte enterprise blockchain-konsortier som er mainnet-kompatible. Pantheon er allerede i bruk av Væskedeling, et konsortium med 9 medlemmer inkludert BNP Paribas og Société Générale for avregning etter aksjer i aksjemarkeder. Ifølge Thibaud de Maintenant, administrerende direktør i LiquidShare, “Samarbeidet med PegaSys viser kraften til Pantheon, dets virksomhetsfunksjoner og den økende interessen for å bruke et Enterprise Ethereum bygget for mainnet-kompatibilitet.”

Ved å lansere Enterprise Mainnet Initiative håper EØS å åpne for en dør for tusenvis av brukere og forretningsprosesser som er naturlig egnet for større, mer desentraliserte nettverk. Bedrifter og regjeringer som kan ha sett på mainnet som en svart boks, kan nå se på førstehånds utviklingsprosessen bak den offentlige Ethereum blockchain. En stor del av arbeidsgruppens charter vil produsere teknisk dokumentasjon av høy kvalitet, fremme EIP-er (Ethereum Improvement Proposals) som er relatert til bedriftens behov, og utvikle tekniske spesifikasjoner som gjør det mulig for bedriftssystemer å samhandle dypere med nettet.

Hva er neste for Mainnet Initiative

For å oppfylle løftet, må Web3 ha et helt desentralisert nettverk i kjernen. Per i dag er Ethereum mainnet det mest ekspansive og robuste nettverket som kan tjene som et maksimalt desentralisert blockchain-oppgjørslag. Ethereum-samfunnet er for tiden investert i neste versjon av mainnet – Eth 2.0 – som er et økosystemdekkende arbeid for å sikre at mainnet kan støtte tusenvis av transaksjoner per sekund og bruke en mer energieffektiv konsensusmekanisme. Den nye utviklingen forventes å rulle ut i tre hovedfaser, og starter tidlig i 2020.

Eth 2.0 kan gjøre for mainnet hva Google-søk har gjort for Internett, når det gjelder skalering av en sømløs, fleksibel og utviklervennlig plattform. Dette gjør det enda viktigere for Ethereum-samfunnet å involvere et mangfoldig sett av interessentbehov i prosessen. Ellers kan Web3-innsatsen overgå til en fragmentert blockchain-verden av proprietære nettverk som går glipp av muligheten for effektiv, delt IT-infrastruktur og lagret privatliv..

I sin ferske artikkel “Sikkerhet uten siloer: hvorfor bedrifter vil lære å elske offentlig etereum,” John Wolpert, tidligere den globale produktsjefen for IBM blockchain og nå i ConsenSys, anerkjenner viktigheten av finjusterte kontroller på mainnet som gjør det mulig for bedrifter å oppnå sikkerhet og personvern:

“Det som er fornuftig er til slutt å la hver part administrere sine egne private systemer med sine egne private data, kjøre sine egne beskyttede funksjoner – men integrere dem på en slik måte at de kan koordinere der det er hensiktsmessig, raskt spore opp problemer, og sørg for at alle spiller etter reglene. ”

Når EEA Mainnet-arbeidsgruppen offisielt starter, vil Ethereum-økosystemet ha et skikkelig forum for å koble sammen mainnet og bedriftsverdenen. Arbeidsgruppeledere vil komme fra Ethereum-samfunnet så vel som fra bedriftsverdenen. Initiativet trenger deltakere som forstår forretningsbehov, samt Web3-teknologibakken. Målet er ikke å tilpasse mainnet-utviklingen til spesifikke forretnings- eller sektorbehov, men å gjøre det mulig for ethvert selskap som vurderer case-brukssaker å vurdere Ethereum-mainnet som en uadskillelig og uunnværlig del av løsningen..

Vil du lære mer om Enterprise Ethereum?

Utforsk brukssaker og applikasjoner for industrien →

Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdKomplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Hva er Enterprise EthereumWebinar

Hva er Enterprise Ethereum?

Sentralbanker og pengens fremtidHvitt papir

Sentralbanker og pengens fremtid

Komgo Blockchain for handelsvareøkonomiCase Stud

Komgo: Blockchain for handelsvareøkonomi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map