EEA: s Mainnet-initiativ överbryggar tillåtna och offentliga blockkedjor

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEnterprise Blockchain

EEA: s Mainnet-initiativ överbryggar tillåtna och offentliga blockkedjor

Vad EES: s tekniska arbetsgrupp betyder för blockchain, affärer och interoperabilitet av ConsenSys 14 augusti 2019 Publicerat 14 augusti 2019

eea mainnet

Förra veckan Enterprise Ethereum Alliance (EEA) tillkännagav lanseringen av Mainnet-initiativet, som syftar till att påskynda samarbetet mellan företag och Ethereum-samhället som arbetar på det offentliga nätet. Initiativet kommer att ledas av en teknisk arbetsgrupp och kommer att ge en kanal för mainnet R&D-team för att lära sig mer om företagsbehov och ge företag chansen att påverka mainnet-utvecklingen. Med de senaste framstegen inom Ethereum tillåtelse och ökande intresse för systemintegration, arbetsgruppen signalerar ytterligare ett stort steg framåt för att främja teknisk anpassning och samarbete mellan företagets blockchain-nätverk och Ethereum mainnet community.

“Den snabba accelereringen av teknikinnovation runt Ethereum-marknaden förändrar hur konsumentinriktade industrier kommer att leverera värde genom peer-to-peer-transaktioner och tjänster.”

Beyond the Spec: Inriktning av Ethereum-ekosystemet

Samarbete och teknisk anpassning är nyckeln till att öka blockchain-antagandet. Fram till bildandet av Mainnet-initiativet har företag som är intresserade av mainnet-interaktion och utveckling inte haft ett formellt utrymme för att samarbeta om en teknisk färdplan. Enterprise Ethereum Alliance, vars arbetsgrupp för teknisk specifikation nyligen släpptes V3 i en kundspecifikation för att underlätta antagandet av Enterprise Ethereum, hoppas att Mainnet Initiative kommer att rensa en väg för företag att direkt interagera och påverka dem som är djupt involverade i att utveckla nästa generation av Ethereum mainnet.

Joseph Lubin, en av grundarna av Ethereum, grundare av ConsenSys, och styrelseledamot i EES ser initiativet som ytterligare en milstolpe på vägen mot driftskompatibilitet: ”Under det senaste året har vi sett den stora ökningen av intresse för och antagande av Ethereum-teknik av företaget. Det har framför allt gjorts konkreta och engagerade ansträngningar för att använda Ethereum mainnet av företaget och att bygga infrastruktur för mainnet som också kommer att tjäna många affärsanvändningsfall på lång sikt. Stora organisationer från de fyra stora och från big tech till pharma, stora finansiella tjänsteföretag, centralbanker och stora energibolag riktar alla betydande uppmärksamhet åt Ethereum. ”

Möjligheten i Mainnet-interoperabilitet

Under de senaste fem åren har Ethereum-mönstret drivits fram av ett livfullt, begåvat och massivt samhälle. Sedan starten har mainnet behandlat över 500 miljoner transaktioner, över 130 miljoner transaktioner enbart under 2019. Nätverksutnyttjandet har varit relativt stabilt med i genomsnitt knappt 90%. Över 70 miljoner unika adresser finns på Ethereum, varav 16 miljoner har skapats sedan årets början. Dessutom uppskattas Ethereums utvecklingssamhälle vara 30 gånger större än nästa blockchain-community och det växer snabbast – antalet kärnor i Ethereum-utvecklare har vuxit mer än 20% mellan 2018 och 2019.

Med det sagt kan mainnet-utveckling inte existera isolerat från den nuvarande näringslivet. Eftersom Ethereum-ekosystemet syftar till att revolutionera många affärsprocesser i branscher och integrera komplexa nätverk, bör mainnet-samhället sträva efter att vara inkluderande och samarbeta med så många relevanta intressenter som möjligt. Det kommer inte att hända över natten, men att få förtroendet och inspirera dem som hanterar många av dagens affärsprocesser kommer att föra den äldre företagsvärlden närmare att delta i alltmer distribuerade men säkra globala nätverk.

Företag, regeringar och ledande organisationer börjar erkänna Ethereum-mainnet som en möjlighet. Detta förnyade intresse har kommit med framväxten av tekniker som utnyttjar mainnets unika funktioner utan att utsätta privat affärsinformation eller konfidentiell affärslogik för allmänheten eller för obehöriga parter. Förra månaden lanserades CapBridge Group, i samarbete med ConsenSys 1byte, världens första privata värdepappersbörs på Ethereum-mainnet. Börsen är licensierat och reglerat av Monetary Authority of Singapore och ger företag ett säkert alternativ för att notera privata aktier för att få tillgång till global likviditet, utan de höga kostnaderna för konventionella exits såsom en börsintroduktion och M&A.

Många företagsexperter inom blockchain förväntar sig att behöriga blockchain-nätverks tillgång till mainnet kommer att vara analogt med ett intranätets tillgång till Internet idag, där användare bakom säkerhetsbrandväggar fortfarande har tillgång till alla eller utvalda delar av Internet. När det gäller blockchain skulle företagsnätverk ha tillgång till Ethereum-mainnet via en bro, med möjlighet att välja vilka nätverk, noder och konton som ska interagera med i huvudkedjan. Tillåtet nätverksinteroperabilitet med Ethereum-mainnet möjliggör datalagring över blockchain och privat moln med anpassningsbar integritet och skalbarhet. Anslutning till mainnet möjliggör också kompatibilitet med och tillgång till:

  • andra blockchain-nätverk med öppen källkod eller företag
  • större marknader och användare
  • data eller styrningslogik
  • tusentals dapps

Sekretess, tillstånd och Mainnet-kompatibilitet

Verkliga implementeringar av mainnet-kompatibla företagskedjor är precis runt hörnet, och verktygen finns redan här. Till exempel, Pantheon är en Ethereum-klient som kan skapa privata och tillåtna blockchain-konsortier för företag som är mainnet-kompatibla. Pantheon används redan av Flytande delning, ett nio medlemmars konsortium inklusive BNP Paribas och Société Générale för avveckling efter handel på aktiemarknader. Enligt Thibaud de Maintenant, VD för LiquidShare, “Samarbetet med PegaSys visar kraften i Pantheon, dess företagsfunktioner och det växande intresset för att använda ett Enterprise Ethereum byggt för mainnet-kompatibilitet.”

Genom att starta Enterprise Mainnet Initiative hoppas EEA att öppna en dörr för tusentals användare och affärsprocesser som passar naturligt för större, mer decentraliserade nätverk. Företag och regeringar som kan ha sett på pannan som en svart ruta kan nu se på första hand om utvecklingsprocessen bakom den offentliga Ethereum blockchain. En stor del av arbetsgruppens stadga kommer att producera högkvalitativ teknisk dokumentation, främja EIP: er (Ethereum Improvement Proposals) som är relaterade till företagets behov och utveckla de tekniska specifikationerna som gör det möjligt för företagssystem att interagera djupare med nätverket.

Vad är nästa för Mainnet-initiativet?

För att uppfylla sitt löfte måste Web3 ha ett helt decentraliserat nätverk i sin kärna. Från och med idag är det mest expansiva och robusta nätverket som kan fungera som ett maximalt decentraliserat blockchain-avvecklingslager Ethereum mainnet. Ethereum-communityn investeras för närvarande i nästa version av mainnet – Eth 2.0 – som är ett ekosystemövergripande försök för att säkerställa att mainnet kan stödja tusentals transaktioner per sekund och använda en mer energieffektiv konsensusmekanism. Den nya utvecklingen förväntas rulla ut i tre huvudfaser, med början i början av 2020.

Eth 2.0 kan göra för mainnet vad Google-sökning har gjort för Internet, när det gäller att skala en sömlös, flexibel och utvecklarvänlig plattform. Det gör det desto viktigare för Ethereum-samhället att involvera en mängd olika intressenters behov i processen. I annat fall kan Web3-ansträngningen utvecklas till en fragmenterad blockchain-värld av egna nätverk som missar möjligheten till effektiv, delad IT-infrastruktur och lagrad integritet.

I sin senaste artikel “Säkerhet utan silor: varför företag kommer att lära sig att älska offentligt eterum,” John Wolpert, tidigare den globala produktchefen för IBM blockchain och nu på ConsenSys, inser vikten av finjusterade kontroller på mainnet som gör det möjligt för företag att uppnå säkerhet och integritet:

”I slutändan är det vettigt att låta varje part hantera sina egna privata system med sina egna privata data, köra sina egna skyddade funktioner – men integrera dem på ett sådant sätt att de kan samordna där det är lämpligt, snabbt spåra problem och se till att alla spelar enligt reglerna. ”

När EEA Mainnet-arbetsgruppen officiellt startar kommer Ethereum-ekosystemet att ha ett ordentligt forum för att ansluta mainnet och företagsvärlden. Arbetsgruppsledare kommer från såväl Ethereum-samhället som från företagsvärlden. Initiativet behöver deltagare som förstår affärsbehov samt Web3-teknikstacken. Målet är inte att anpassa mainnet-utvecklingen till specifika affärs- eller sektorsbehov, utan att göra det möjligt för alla företag som utvärderar blockchain-användningsfall att överväga Ethereum-mainnet som en oskiljaktig och oumbärlig del av deras lösning..

Vill du lära dig mer om Enterprise Ethereum?

Utforska användningsfall och applikationer för branschen →

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållKomplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Vad är Enterprise EthereumWebinar

Vad är Enterprise Ethereum?

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Komgo Blockchain för handelsfinansiering av råvarorCase Stud

Komgo: Blockchain för handelsfinansiering av råvaror

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map