Det är dags att omdemokratisera finansieringen av våra lokala samhällen

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

Det är dags att omdemokratisera finansieringen av våra lokala samhällen

av Alex Kostura 4 februari 2020 Upplagt 4 februari 2020

brian jones JFpLW xhvco unsplash

ConsenSys Codefi och ett nyligen förvärv kommer att återställa gräsrotsdeltagandet i muniobligationer, skrivet av Patrick Berarducci och Emma Channing

Den kommunala obligationsmarknaden har alltid varit populär bland privatinvesterare och erbjuder de som anses vara relativt säkra investeringar ofta med både federala och statliga skattebefrielser. Lokala invånare har dock prissat sig för att investera i sina egna samhällen av obligationer i högst 100 000 dollar.

fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash.jpg

De en gång samhällsfinansierade gräsrotsprojekten är nu reserverade för stora institutioner och fonder, och flyttar fokus från möjligheter att förbättra samhällen till vinstgenererande projekt.

Försök att skifta fokus tillbaka till samhället har drabbats och missats. Vissa amerikanska städer har framgångsrikt använt ”mini muni obligationer” för små samhällsinfrastrukturprojekt. Lawrence, Kansas, med färre än 100 000 invånare, utgav cirka en halv miljon dollar i obligationer specifikt för att köpa en brandbil 2017, och Denver sålde 12 miljoner dollar i mini muni obligationer på 20 minuter 2014. Faktum är att ungefär hälften av de kommunala obligationer som emitterades under 2019 var under 10 miljoner dollar, men den totala insamlingen var bara cirka 31 miljoner dollar eller 5% av den kommunala obligationsmarknaden.

Även om dessa initiativ visar en riklig lokal efterfrågan, förhindrar den höga kostnaden för att emittera mindre obligationer skalning. Så mycket framgår av bortgången av välfinansierad start Grannskap, som försökte föra munis till massorna, men kämpade inför höga kostnader för att sälja, distribuera och underhålla obligationerna.


Tokenisering för gemenskapsfinansierad Munis

Tidigare har kommunala obligationer finansierat stora, revolutionära projekt. En av de första muni-obligationerna utfärdades 1818 av staten New York för att finansiera Erie Canal, vilket möjliggjorde lägre fraktkostnader mellan Mellanvästern och nordöstra USA, vilket sänkte priserna på livsmedel och leveranser till östra städer. Också anmärkningsvärt konstruerades Golden Gate Bridge med finansiering från a 35 miljoner dollar i obligationslån köpt av invånare i San Francisco.

Men mini muni obligationer har vanligtvis inte så stora ambitioner. Med utgivningsstorlekar mellan $ 10-20 miljoner i $ 5.000 valörer användes de flesta medlen förra året till projekt som kostade mindre än 10 miljoner dollar: diskreta samhällseffektprojekt snarare än större rullande infrastrukturplaner.

Problemet med mindre offentlig infrastrukturfinansiering är att kostnaden för emissionen är lika hög som för en obligation på flera miljarder dollar. Faktum är att processen med att sälja och hantera muni-obligationer inom lokala samhällen lägger till ett extra lager av administrativa kostnader tillsammans med lagstadgade krav. Inträdeshindren är höga för mindre företag som kommer in i $ 3,8 biljoner kommunal obligationsmarknad.

För att ta itu med dessa utmaningar måste infrastrukturen kring emission av muni obligationer förändras. Blockchain-teknik, med sin potential att revolutionera social- och kapitalkoordinering, är perfekt positionerad för att skapa innovativa och hanterbara möjligheter inom finansiering av obligationer.

I praktiken kan kommuner använda tokenisering för att möjliggöra effektivare hantering under hela obligationens livscykel. Räntebetalningar kan till exempel programmeras automatiskt med smarta kontrakt.

Förvärv av Heritage Financial Systems

Som ett stridstestat operativsystem för handel och ekonomi utnyttjar ConsenSys Codefi redan effektivt och pålitligt blockchain-teknik för flera användningsfall. Codefi har gjort det möjligt för Her Majesty’s Land Registry i Storbritannien att testa tokenisering av fastigheter, till exempel, tillsammans med en 26 miljoner euro tokenisering av äganderätten till en byggnad i Paris. Plattformen har producerat världens första tokenisering av en tvistefinansieringsinvestering, bemyndigat företag att acceptera digitala, programmerbara betalningar och byggd dataanalys av blockchain-baserad “DeFi” -utlåningsaktivitet.

Codefi förbereder sig för närvarande för att driva global handel för några av världens största råvaruföretag genom Covantis, ett initiativ bildat av ADM, Bunge, Glencore Agriculture, Cargill och Louis Dreyfus Company.

Att bygga en kostnadseffektiv och effektiv lösning för direkta, lokala investeringar i mini-munobligationer är bra både för finansmarknaderna och demokratin. När allt kommer omkring har lokalbefolkningen det största incitamentet att investera i sina lokala samhällen och ha den djupaste kunskapen och insikten för att skydda mot risker och överlån. Större lokalt deltagande i mini-muni-obligationer kommer att engagera invånarna på nytt i sina samhällen.

Som ett verkligt användningsfall för digitala värdepapper är mini muni obligationer en extremt kraftfull kraft för att hjälpa städer att engagera, informera och belöna medborgare som investerar.

Och så, på ConsenSys, går vi ännu längre för att satsa på denna vision för en bättre upplevelse av fundraising: ConsenSys Digital Securities LLC (“CDS”), de FINRA registrerad intern mäklarehandlare av ConsenSys, har förvärvat Heritage Financial Systems Inc. att komma in på Muni-finansmarknaden och göra det ännu enklare för Muni-emittenter att använda Codefi-programvara för att tokenisera sina Muni-erbjudanden.

patrick-robert-doyle-OvXht_wi5Ew-unsplash.jpg

Framtiden för kommunala obligationer

ConsenSys är glada att driva framåt med innovationer inom både teknik och strukturering som kommer att stödja utvecklingen av minimun obligationer. Tokenisering kan göra en redan kraftfull finansmarknad mer tillgänglig för individer och samhällen.

“Tokeniserade, digitala kommunala obligationer kan hjälpa till att återställa munmarknaden till sin ursprungliga samhällsstyrda anda genom att göra värdepappren mer tillgängliga för vardagliga medborgare och mer kostnadseffektiva för samhällen i alla storlekar,” säger Joseph Lubin, medskapare av Ethereum och grundare av ConsenSys. “Anpassningsbara digitala avtal, eller smarta avtal, hjälper till att effektivisera och automatisera processer som betalning och avveckling av kommunobligationer, laglig skiljedom och verifiering av investerar-ID.”

Gemenskapsmedlemmar kommer alltid att ha det största incitamentet att investera i sin omgivande miljö, och tokenisering gör dessa investeringsmöjligheter till en realistisk lokal möjlighet igen. Invånarna vet vilka motorvägar som behöver förbättras eller byggas. Föräldrar förstår lokala behov och kommer att investera i bättre skolor, parker och gemensamma områden. Blockchain-aktiverad, samhällsengagerad finansiering kan säkerställa att investeringar i offentlig infrastruktur maximerar fördelarna för människorna som bor där samtidigt som ansvar och lokal demokrati förbättras.

Patrick Berarducci är co-chef för ConsenSys Codefi och global fintech i New York och Emma Channing är registrerad representant för ConsenSys Digital Securities LLC och Heritage Financial Systems Inc. i Colorado.

Industry InsightNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna om Ethereum, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map