ConsenSys utvalt av Societe Generale – Forge att tillhandahålla teknik och expertis för sina centralbanksexperiment med digital valuta

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogPressmeddelande

ConsenSys utvalt av Societe Generale – Forge att tillhandahålla teknik och expertis för sina centralbanksexperiment med digital valuta

ConsenSys kommer att tillhandahålla teknik och expertis till Societe Generale – Forge, med särskilt fokus på utfärdande och hantering av CBDC, leverans kontra betalning och interoperabilitet mellan korsböcker. Av ConsenSys 28 oktober 2020 Publicerad 28 oktober 2020

ConsenSys Frankrike

Societe Generale – Forge, Societe Generale Groups digitala kapitalmarknadsplattform har valt ConsenSys att tillhandahålla teknik och tjänster som en del av sin pågående pilotverksamhet i Central Bank Digital Currency (CBDC).

Som en del av detta partnerskap kommer Societe Generale – Forge att fortsätta bygga på sina senaste banbrytande prestationer, såsom emissionen av en 100 miljoner euro säkerställd obligation på blockchain under 2019 och emissionen av en 40 miljoner euro obligation som avvecklades med en CBDC 2020, ett gemensamt projekt med Banque de France, den franska centralbanken.

ConsenSys kommer att tillhandahålla teknik och expertis till Societe Generale – Forge, med särskild inriktning på utfärdande och hantering av CBDC, leverans kontra betalning och interoperabilitet över korsboken..

Jean-Marc Stenger, VD för Societe Generale – Forge, “Vi är glada att samarbeta med ConsenSys, ett företag som är en nyckelaktör i utvecklingen av distribuerad ledgerteknologi globalt och erbjuder många av de infrastruktur- och utvecklingsverktyg som används av blockchain-communityn.”

Ken Timsit, globalt chef för företagslösningar på ConsenSys, noterade: ”Vi har stor respekt för prestationerna i Societe Generale – Forge och är stolta över att arbeta med dem. ConsenSys är engagerade i framsteg inom CBDC-rymden och har hjälpt sex centralbanker runt om i världen med CBDC-projekt. ”

Om ConsenSys

ConsenSys är det ledande Ethereum-programvaruföretaget. Vi gör det möjligt för utvecklare, företag och människor världen över att bygga nästa generations applikationer, lansera modern finansiell infrastruktur och komma åt det decentraliserade nätet. Vår produktsvit, sammansatt av Infura, Quorum, Codefi, MetaMask, and Diligence, tjänar miljontals användare, stöder miljarder blockchain-baserade frågor för våra kunder och har hanterat miljarder dollar i digitala tillgångar. Ethereum är den största programmerbara blockkedjan i världen, ledande inom affärsadoption, utvecklare och DeFi-aktivitet. På denna betrodda öppen källkodsbyggnad bygger vi morgondagens digitala ekonomi. För att utforska våra produkter och lösningar, besök http://consensys.net/.

Om Societe Generale – Forge

Societe Generale – Forge är ett helt integrerat dotterbolag till Societe Generale Group. Vi förser emittenter och investerare, antingen företag eller finansiella institutioner, med helhetstjänster för att emittera och hantera digitala inhemska finansiella produkter registrerade i blockchain (Security Token).


För marknadsinfrastrukturoperatörer bygger vi öppna, enkla, säkra och institutionella ramar och modeller för Security Token-operationer, underbyggda av säkerhet i bankklassen och full överensstämmelse med reglerna. Förbundet med att lansera med riktiga användningsfall, Societe Generale – Forge bygger successivt sina plattformsfunktioner för ‘kompatibel med design’.

Om Societe Generale

Societe Generale är en av de ledande europeiska finansiella servicekoncernerna. Baserat på en diversifierad och integrerad bankmodell kombinerar koncernen finansiell styrka och beprövad expertis inom innovation med en strategi för hållbar tillväxt. Engagerade i de positiva omvandlingarna av världens samhällen och ekonomier, Societe Generale och dess team strävar efter att, dag efter dag, tillsammans med sina kunder bygga en bättre och hållbar framtid genom ansvarsfulla och innovativa finansiella lösningar..

Societe Generale är aktiv i den reala ekonomin i över 150 år, med en solid position i Europa och kopplad till resten av världen, och har över 138 000 anställda i 62 länder och stöder dagligen 29 miljoner enskilda kunder, företag och institutioner. investerare runt om i världen genom att erbjuda ett brett utbud av rådgivningstjänster och skräddarsydda finansiella lösningar. Koncernen bygger på tre kompletterande kärnverksamheter:

  • Fransk detaljhandel som omfattar varumärkena Societe Generale, Crédit du Nord och Boursorama. Var och en erbjuder ett komplett utbud av finansiella tjänster med omnichannel-produkter i framkant av digital innovation;
  • Internationell detaljhandel, bankförsäkring och finansiella tjänster till företag, med nätverk i Afrika, Ryssland, Central- och Östeuropa och specialiserade företag som är ledande på sina marknader;
  • Global Banking and Investor Solutions, som erbjuder erkänd expertis, viktiga internationella platser och integrerade lösningar.

Societe Generale ingår i de viktigaste socialt ansvarsfulla investeringsindexen: DJSI (Världen och Europa), FTSE4Good (Global och Europa), Euronext Vigeo (Världen, Europa och Euroområdet), fyra av STOXX ESG Leaders-indexen och MSCI Low Carbon Leaders Index. För mer information kan du följa oss på Twitter @societegenerale eller besök vår webbplats www.societegenerale.com

TRYCK KONTAKTER

ConsenSys

Victoria Calmon

+33 6 34 77 15 97

[e-postskyddad]

@ConsenSysNews

Societe Generale

Astrid Fould Bacquart

+ 33 1 56 37 67 95

[e-postskyddad]

@SG_presse

 

 

 

CBDCKlientmeddelandeNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map