ConsenSys lanserar Codefi Data API

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBlogCodefi-data

ConsenSys lanserar Codefi Data API

av Nicole Adarme 1 april 2020 Upplagt 1 april 2020

Funktionsdata

Vi på ConsenSys Codefi Data har släppt vårt Codefi Data API som ett sätt för Decentralized Finance (DeFi) -användare och deltagare att få direkt och realtidsåtkomst till DeFi-värderingar och riskdata som smart kontraktsrisk, likviditet, säkerhet och centralisering. 

Vi har aggregerad information kring DeFi-utlåningsprotokoll och smarta kontrakt så att uppgifterna är mer meningsfulla för användare och dapps. Vårt DeFi Score-team har samlat och syntetiserat information som för närvarande sprids över flera källor till en berikad datamodell som nu är tillgänglig för samhället att använda direkt. Med detta API kan utvecklare, investerare, företag och DeFi-entusiaster nu hämta dessa DeFi-riskdata i ett lättintegrerat format som bättre stöder deras projekt utan att behöva bygga eller underhålla anpassad indexeringsinfrastruktur.

Vi tror att den verkliga potentialen för öppen decentraliserad finansiering är absolut synlighet och transparens över protokoll för att förstå vad, hur och varför saker och ting är som de är, oavsett om det är räntor eller olika decentraliserade finansiella produkter. Det är därför vi har byggt ConsenSys Codefi Data-plattformen – för att erbjuda användarna exakta och handlingsbara data för att driva framtiden för finansiella tjänster. Vi lanserar Codefi Data API för att öppna DeFi-data för våra användare i ett lättanvänd, maskinläsbart format. 

En av kärnprinciperna i vårt team är community support och utveckling. Det är avgörande för oss att DeFi-samhället engagerar sig i och bygger på vår data- och poängmetod. Av denna anledning kommer vårt API att ha ett servicenivå som är gratis att använda. Decentraliserad ekonomi växer snabbt, men vi ser oss fortfarande i den större testfasen eftersom ekosystemet visar vad som är möjligt med DeFi. Codefi Data brinner för att skapa mer öppenhet och därmed ansvarsskyldighet och därför mognad i vårt utrymme, och vi älskar att spåra vart och ett av dessa DeFi-protokoll när de dyker upp och växer.

Registrera nu för åtkomst till ConsenSys Codefi Data API!

Varför DeFi-data är viktigt

För alla deltagare på de finansiella marknaderna är tillgången till betrodda, handlingsbara uppgifter grunden för ekonomisk analys och beslutsfattande. Att hitta rätt data är dock sällan enkelt, och på traditionella finansmarknader har hela branscher byggts på aktiviteten att skaffa, organisera och samordna data för kunderna för att göra mer sofistikerade, datadrivna beslut. Förhandelsanalys, värdering av tillgångar, portföljhantering, handelsutförande, avveckling efter handel, riskhantering, portföljbehandling, resultatrapportering och regelefterlevnad drivs av maskinläsbar data. 

Detta gäller lika för det framväxande DeFi-ekosystemet. Kryptofonder, kryptohandlare, utlåningsplattformanvändare, satsande nätverksdeltagare, tillsammans med de plattformar och transaktionsplatser som används av dessa investerare – alla behöver kvalitetsdata för att kunna fatta välgrundade beslut. Data är fortfarande avgörande för att analysera investeringsalternativ, skapa algoritmer, hitta likviditet, genomföra affärer, bedöma resultat, uppfylla efterlevnadskrav och hantera portföljer. För DeFi kan dessa uppgifter vara svåra att komma åt och kan existera antingen i kedjan eller utanför kedjan. 


Med den inledande lanseringen av ConsenSys Codefi Data API kan du nu få åtkomst till DeFi-poängbetyget och kritiska underliggande on-chain- och off-chain-utlåningsprotokolldataelement som är ingångar till det. 

Källa: ConsenSys Codefi DeFi-poäng

Källa: ConsenSys Codefi DeFi-poäng

DeFi-poängen 

Ursprungligen tänkt av ett team på ConsenSys, den DeFi-poäng är en metod för öppen källkod för att kvantifiera risker i tillståndsfria utlåningspooler och byggdes för att främja transparens och förståelse kring de tekniska och finansiella risker som påverkar DeFi-utlåningsmarknaderna. DeFi-poängen erbjuder ett enda, genomgående jämförbart värde för att mäta protokollrisk, baserat på faktorer som smarta kontraktsrisker, säkerheter och likviditet. Modellen ger en lättförståelig 0–10 poäng som kan presenteras för användare eller integreras i andra system. 

Att göra DeFi-betygsdata tillgängliga via Codefi Data API skapar ett kraftfullt sätt för DeFi-data och analys för att berika vårt ekosystem. Som ett exempel har vi samarbetat med CoinGecko, en ledande leverantör av kryptomarknadsanalys för att tillhandahålla DeFi-riskrelaterade data för att erbjuda sina användare en mer holistisk jämförelse av deras DeFi-utlåningsalternativ. Deras användare drar nu nytta av den ytterligare insikt som tillhandahålls av DeFi Score-betyg integrerade i CoinGeckos Earn-plattform.

Källa: CoinGecko Earn Platform

Källa: CoinGecko Earn Platform

Under de kommande månaderna kommer Codefi Data API att integrera ytterligare digitala tillgångar och DeFi-data, från befintliga ConsenSys-plattformar och externa källor. Vi är glada att släppa detta API idag och att höra från dig om vilken typ av data du vill se på vår plattform och i dina liv. Codefi Data API gör alla dessa datauppsättningar tillgängliga från en enda, lättanvänd API-slutpunkt.

För att få tillgång till Codefi Data API, kontakta här. För mer information om API och vad det innebär, besök vår webbplats här. För att gå med i konversationen på DeFi-data och ge oss feedback, gå med i vår DeFi Score Telegram-grupp här. 

Kommer Janensch, Codefi Data Business Lead

Chris Wessels, Codefi Data Technical Lead

Jordan Lyall, DeFi Score Product Lead 

Produktmeddelande Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna om Ethereum, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map