ConsenSys förvärvar J.P.Morgan’s Quorum to Advance Enterprise Blockchain Adoption

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

ConsenSys förvärvar J.P.Morgan’s Quorum to Advance Enterprise Blockchain Adoption

Just meddelat kommer JPM Quorum öppen källkodsbas nu att underhållas av ConsenSys och göras kompatibel med andra företagsprodukter. Av ConsenSys 25 augusti 2020 Publicerad 25 augusti 2020

kvorum tryck 01

Vad händer

Den 25 augusti 2020 meddelade JP Morgan och ConsenSys att Quorum open source-projektet skulle förvärvas och hanteras av ConsenSys som en del av en strategisk investering av JPM. 

Förvärvet är ett viktigt steg i accelereringen av företagets antagande av blockchain-teknik och Ethereum-baserade lösningar. Genom att använda Quorum med ConsenSys övriga företagsprodukterbjudanden kan företag bygga mycket anpassningsbara, säkra och effektiva lösningar.

  • Läs pressmeddelandet
  • Besök den nya kvorumwebbplatsen

Vad är ConsenSys Quorum?

Med detta tillkännagivande är ConsenSys glada att kunna presentera sitt nya erbjudande om öppen källkodsprotokoll, ConsenSys Quorum. ConsenSys Quorum är ett protokolllager med öppen källkod som fungerar som en grund för företag att bygga offentliga eller privata Ethereum-baserade företagslösningar. ConsenSys Quorum består av fyra lager öppen källkodsbas: klientprogramvara, privat transaktionshantering, extern transaktionssignering och ytterligare verktyg.

quorum lockup tryck 03

För hjälp med implementeringen och underhållet av öppen källkod kan utvecklare och företag begära prenumerationsbaserat stöd från ConsenSys Quorum Support. Vårt supportteam består av utvecklare och expertbidragare i alla open source-projekt under ConsenSys Quorum.

Utöver det öppna källkodslaget kan utvecklare och företag också distribuera en rad produktfunktioner av institutionell kvalitet som utvecklats av ConsenSys för att möjliggöra tokenisering och hantering av tillgångar, betalningar, dokumenthantering, arbetsflödesoptimering, risköverensstämmelse och mer.

consensys plexus ikon runda 16 september Webinar: Introduktion till ConsenSys Quorum Registrera dig nu


Vad förvärvet betyder för företag och utvecklare

ConsenSys förvärv av Quorum signalerar ett viktigt steg i ekosystemets engagemang för företagets adoption och utveckling. Med Quorum kommer ConsenSys att utöka sitt Ethereum-erbjudande på tre primära sätt: 1) engagemang för öppen källkodsutveckling, 2) anpassad utveckling och utveckling för både privata och offentliga företagslösningar och 3) mer robusta produktionsegenskaper utöver öppna källkodbaser.

Åtagande om öppen källkodsutveckling

Under ConsenSys kommer ConsenSys Quorum att förbli en öppen källkodsbas, tillgänglig för alla att börja bygga applikationer av produktionskvalitet. Robust dokumentation kommer att underhållas av ConsenSys protokollteknikgrupp. ConsenSys Quorum kommer att fortsätta ConsenSys långa historia av öppen källkodsprotokollutveckling, särskilt med den fortsatta utvecklingen av Hyperledger Besu, den mainnet-kompatibla Ethereum-klienten.

ConsenSys erbjuder också supportabonnemang för ConsenSys Quorum för att påskynda marknadsföringstiden och ge förtroende för produktionsnätverk. Målet är att säkerställa möjligheten att bygga blockchain-baserade lösningar förblir tillståndslösa, samtidigt som det tillhandahålls supporttjänster för att påskynda antagandet om det behövs.

Privata och offentliga företagslösningar

Hittills har ConsenSys underhållit Hyperledger Besu, en mainnet-kompatibel Enterprise Ethereum-klient. Under JPM har Quorum stött många lösningar av företagskvalitet i privata Ethereum-baserade nätverk. Med förvärvet kommer ConsenSys Quorum att anpassa utvecklingen av både privata tillstånd och mainnet-kompatibla företagslösningar, vilket möjliggör en mer komplett och robust utveckling av blockchain-teknik bland företag. Inom en snar framtid kommer ConsenSys att arbeta för att göra GoQuorum kompatibelt med Hyperledger Besu, i linje med ConsenSys vision om att möjliggöra både privata och offentliga nätverksanvändningsfall.

Produktionsegenskaper och tjänster

Med förvärvet kommer ConsenSys att påskynda utvecklingen av en serie produkter som körs på ConsenSys Quorum-protokollet med öppen källkod. Dessa produktmoduler möjliggör ett konfigurerbart tillvägagångssätt för företagsapplikationer, vilket gör det möjligt för företag i branscher att bygga mycket anpassade lösningar för att passa specifika behov. Avsikten med dessa produktmoduler – i kombination med den öppna källkoden hos ConsenSys Quorum-kodbaserna – är att öppna dörrarna för teoretiskt obegränsad affärsintroduktion. 

Sammantaget stärker förvärvet av Quorum ConsenSys som den bästa källan för företag som vill lära sig mer om, utforska alternativ för och så småningom bygga produktionslösningar som passar deras affärsbehov.

En detaljerad titt på ConsenSys Quorum: The Complete Open Source Blockchain Protocol Layer for Business

Med tillkännagivandet av förvärvet kommer ConsenSys Quorum-utvecklare att välja mellan två open source-stackar att bygga på: Go-baserade GoQuorum eller Java-baserade Hyperledger Besu. 

Den Go-baserade stacken (tidigare känd som “Quorum” under JPM) inkluderar GoQuorum-klientprogramvaran, Tessera privata transaktionshanterare och EthSigner privata nyckelhanterare. Den Java-baserade Hyperledger Besu-stacken kommer att bestå av samma projekt som är kända och använda av ConsenSys idag, omklassificerade under ConsenSys Quorum. Den Java-baserade stacken innehåller Hyperledger Besu-klientprogramvaran, Orion privata transaktionshanterare och EthSigner externa transaktionsunderskrivare.

ConsenSys Quorum Open Source Layer

Med tillkännagivandet av förvärvet kommer Hyperledger Besu, Orion, EthSigner att buntas i ConsenSys Quorum-erbjudandet tillsammans med GoQuorum och Tessera. Som nämnts ovan kommer ConsenSys Quorum nu att ge utvecklare möjlighet att välja mellan de Go-baserade GoQuorum eller Java-baserade Hyperledger Besu-stackarna. Inom en snar framtid kommer vi att lägga till ytterligare funktioner i Quorum, förbättra utvecklarupplevelsen och erbjuda mervärde-funktionalitet längre upp i stacken.

PegaSys Orchestrate kommer att gå med i Codefi-applikationspaketet som Codefi Orchestrate, en samling kärntekniska komponenter för varje blockchain-lösning för företag. Codefi Orchestrate kommer att inkludera de utökade funktionerna för att påskynda produktionen av blockchain-lösningar för företag, minska utvecklingskostnader och snabba time-to-market. Det kommer att ansluta ett antal Codefi-produktmoduler och funktioner med Quorum-protokollet för öppen källkod.

PegaSys Plus kommer att ersättas av ConsenSys Quorum Support, en prenumerationsbaserad supporttjänst som ger utvecklare och företag support på begäran för Quorum open source-protokollprojekt. ConsenSys Quorum Support erbjuder också plugins som utvidgar Hyperledger Besu Ethereum-klienten och ger funktionalitet för att tillgodose ytterligare företagskrav.

PegaSys Teku och R&D kommer inte att gå någonstans. Under de kommande månaderna kommer de att bo någon annanstans inom ConsenSys, men arbetet fortsätter utan avbrott. För närvarande finns de fortfarande på PegaSys-webbplats.

Utveckla och påskynda företagets antagande med ConsenSys kvorum

ConsenSys bygger en serie produkter som kan byggas på ConsenSys Quorum-protokolllagret med öppen källkod. Dessa produktmoduler gör det möjligt för företag att bygga anpassningsbara lösningar optimerade för deras specifika branschbehov. Bland andra funktioner möjliggör dessa funktionsmoduler tillgång tokenisering och hantering, betalningar, dokumenthantering, optimering av arbetsflöde och efterlevnad av risker.

Företagets produktmoduler är alla kompatibla med Quorum open source-lagret via Codefi Orchestrate. Orchestrate gör det möjligt för företag att bygga blockchain-drivna applikationer genom att förenkla utvecklingen och anslutningen av affärsapplikationer med Ethereum blockchain.

consensys plexus ikon runda Utforska våra Enterprise-produktmoduler Utforska ConsenSys Quorum Enterprise Stack

Så här kommer du igång med ConsenSys Quorum 

Allt du behöver för att komma igång med Quorum som antingen en utvecklare eller ett företag finns på ConsenSys Quorum-webbplatsen. Vår utvecklarsida innehåller ytterligare information om öppen källkodsbaser och länkar till vår dokumentation. Vår produktsida förklarar vilka produktmoduler som finns tillgängliga ovanför Quorum och kontaktinformation för att börja bygga företagsapplikationer ovanpå Quorum. Kontakta oss här om du är ett företag eller en utvecklare som letar efter praktisk support.

consensys plexus ikon runda Kom igång med ConsenSys Quorum Kom igång

Gå med i vår gemenskap:

Produktmeddelande Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map