ConsenSys Codefi lanserar Universal Token för tillgångar och betalningar

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

ConsenSys Codefi lanserar Universal Token för tillgångar och betalningar

av Nicole Adarme 29 september 2020 Upplagt 29 september 2020

ramon salinero vEE00Hx5d0Q unsplash

Utöka Ethereum-standarderna för att täcka ett mycket bredare utbud av användningsfall

Registrera dig för vårt webinar för att lära dig mer om Universal Token

Ethereum-blockchain har utvecklats som en grund för ett pålitligt digitalt transaktionsnät som driver nya lösningar inom handel och ekonomi. Kritiskt för dessa nya lösningar är processen för tillgångstokenisering, som innebär att konvertera tillgångar (eller rättigheter / fordringar över en tillgång) till en naturlig digital representation, “en token”.

Tokenization är en av de viktigaste innovationerna inom Ethereum-tekniken. Många blockchain-baserade produkter är beroende av tokens för att modellera finansiella instrument, representera verkliga tillgångar eller skapa stimulansstrukturer som förbättrar nätverkssamordning och styrning.

Under de senaste åren har ConsenSys tokeniserat miljarder dollar i värde genom en mängd olika tillgångstyper, inklusive tillgångar som driver nya affärsdesigner – såsom Activate’s Proof-of-Use Feature – och tillgångar utgivna av mer etablerade industrier – såsom Mata Kapitalets instrument för fastighetsinvesteringar.

Idag är vi glada att presentera Universal Token för tillgångar och betalningar, en helt ny tokenstandard designad av ConsenSys Codefi. Universal Token utvecklades av teamen bakom ConsenSys mest avancerade tokeniseringsprojekt efter tre års blockchain-lärande. Denna produkt är utformad för att driva ett mycket bredare utbud av användningsfall än befintliga tokenstandarder och kan representera alla tillgångar eller betalningsinstrument i Ethereum blockchain. Det är kompatibelt med befintliga mest populära Ethereum-standarder som standarderna för fungibla, icke-fungibla och hybrid-tokens.

Skärmdump 09-09-2020 kl 10.33.13.png

Hur kom vi hit?

För vart och ett av våra projekt utvärderar Codefi-teamet det aktuella problemet, de adresserbara marknaderna som skulle dra nytta av en lösning, det reglerande landskapet och hur andra innovatörer försöker lösa dessa problem (antingen med eller utan blockchain). När den kritiska frågan har identifierats kan vi destillera komplexa affärsprocesser i blockchain-baserade modeller som sedan kodas i smarta kontrakt.

Från början av vårt allra första tokeniseringsprojekt lärde vi oss att olika användningsfall kräver olika tokenfunktioner och beteenden:

  • För digitala tvillingar (eller representationer av verkliga tillgångar) måste vi se till att alla fysiska rörelser är sömlöst kopplade till den digitala världen..

  • För finansiella instrument behöver token förvaras eller överföras enligt befintliga regler och arbetsflöden.

  • För de flesta tillgångar måste vi tänka på hur man gör privata vissa data eller egenskaper i förhållande till vissa nätverksmedlemmar. Vi måste också säkerställa interoperabilitet mellan korsböcker.

  • För fall med decentraliserad ekonomianvändning måste vi begränsa emittentens kontroll över tillgången, decentralisera efterlevnad och se till att tillgången förblir driftskompatibel med alla andra DeFi-protokoll och smarta kontrakt.

Alla dessa speciella beteenden utgör intressanta tekniska utmaningar, särskilt när det gäller interoperabilitet. Ett svar kunde ha varit att återskapa ett smart kontrakt för varje projekt och få det granskat varje gång. Detta var dock opraktiskt, eftersom skapande och granskning av smarta kontrakt kräver betydande tid, pengar och utvecklarresurser. Istället var utvecklingen av ett enda smart kontrakt som fungerar för alla typer av användningsfall och tillgångar det mer effektiva, skalbara och säkra valet.

Under de senaste tre åren har vi justerat, mätt och förfinat samma smarta kontrakt, om och om igen. Idag är vi övertygade om att det effektivt kommer att uppfylla de flesta kraven i både centraliserade och decentraliserade finansiella användningsfall.

Besök Github Repo för Universal Token

En utveckling i Ethereum-tokenstandarder

Med Universal Token för tillgångar och betalningar:

  • Institutioner kan behålla full kontroll över de tillgångar de utfärdar. Detta är viktigt för att hålla reda på tokeninnehavarens identiteter, förhindra blockerade aktörer från att komma åt vissa tillgångar och se till att överföringar alltid är kompatibla. I framtiden, om dessa institutioner väljer att interagera med DeFi-protokoll, kommer de också att kunna ta bort eller decentralisera dessa kontroller och dra nytta av DeFi-nätverkens sammansättningsbarhet.

  • Företag och utvecklare har befogenhet att utfärda alla typer av tillgångar eller betalningsinstrument i Ethereum blockchain, vare sig det är ett DeFi-derivat, lån eller inteckning, en detaljhandels- eller grossist-CBDC, en faktura eller ett lagerkvitto, vilken typ av finansiellt instrument som helst eller till och med samlarobjekt eller speltillgång.

    Skriven av expert tokenization team på Codefi Assets

Lär dig mer om Universal Token för tillgångar och betalningar via vårt on-demand webinar.

Kolla nu

Asset ManagementProduktmeddelandeTokenizationUniversal TokenNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map