Codefi Activate startar Filecoin Storage Application

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogCodefi Aktivera

Codefi Activate startar Filecoin Storage Application

av James Beck 20 oktober 2020 Upplagt 20 oktober 2020

Skärmdump 20 okt 14 28 30

Filecoin Storage-webbappen och API, som drivs av Codefi Activate, möjliggör prisupptäckt för decentraliserad lagring.

I dag Codefi Aktivera lanserades Filecoin-lagring för att ge den bästa utsikten över Filecoin-marknaden för decentraliserad lagring, tillgänglig via en webbapp såväl som ett API. Målet är att göra prisupptäckt för lagring i Filecoin-nätverket enkelt och transparent.

Filecoin Storage-appen består av en enkel, sökbar marknadsplats som låter ekosystemdeltagare få en fullständig bild av Filecoin-lagringsmarknaden och låter kunder filtrera, sortera och hitta de bästa gruvarbetarna för deras behov. Filecoin gruvarbetare, som erbjuder datalagringstjänster, kan använda appen för att meddela sin prissättning och tillgänglighet till en marknadsplats som kunder klickar på, som samarbetar med gruvarbetare för att lagra och hämta data genom lagringsavtal..

Hur Filecoin-lagringsmarknaden fungerar

Filecoin är ett peer-to-peer-nätverk som lagrar data, med inbyggda ekonomiska incitament för att säkerställa att filer lagras pålitligt över tiden. Decentraliserad lagring är en viktig del av Web3-stacken och Filecoin Storage-plattformen på Codefi Activate kommer att underlätta en aktiv marknadsplats för prissättning och köp av lagring i Filecoins inhemska kryptovaluta, FIL. 

I Filecoin betalar användare lagringsgruvor för att lagra sina filer. Gruvearbetare kör programvara och hårdvara för att lagra filer för klienter och få kompensation för att göra det. Alla som vill lagra sina filer eller få betalt för att lagra andra användares filer kan gå med i Filecoin. Tillgänglig lagring och prissättning styrs inte av ett enda företag. Istället underlättar Filecoin öppna marknader för lagring och hämtning av filer där vem som helst kan delta. 

Utforska Filecoin Storage App på Codefi Activate

Filecoin Storage ger en fullständig bild av Filecoin-lagringsmarknaden, tillgänglig via en webbapp såväl som ett API. Appen frågar alla aktiva gruvarbetare och lagrar relevant information, inklusive gruvarbetarens konto-ID, lagringskapaciteten de erbjuder, det månatliga priset per gibibyte, deras plats och ett rykte.

Skärmdump 20 oktober 14-28-30.png

Rykte är en poäng som representerar effektiviteten hos lagringsleverantörer: deras förmåga att tillhandahålla stora mängder lagring, bibehålla noll-till-låg-fel, genomföra affärer och upprätthålla konkurrenskraftiga priser. Poängen är på en skala 0-100 där poängen 0 återspeglar en misslyckad lagringsleverantör och poängen 100 representerar bästa möjliga poäng. Inkluderat i poängen är antalet verifierade aktiva affärer, fel, tillgänglig gruvkraft som erbjuds och begärt pris för gruvarbetarens lagring i förhållande till det medianpris som erbjuds i nätverket. 

Den nuvarande versionen av ryktepoängen är en enkel viktad beräkning baserad på: 

Skärmdump den 20 oktober 16-01-21.png

Användare som letar efter lagring kan fråga på marknaden och lära sig in i en specifik gruvarbetare för att lära sig hur många framgångsrika affärer gruvarbetaren har bearbetat, de fel de har upplevt och till och med konstruera en “lagringsavtal” direkt från applikationen. Lagringsavtalet kan sedan skickas in via en Lotus-klient och, om det accepteras, starta ett aktivt kontrakt i Filecoin-nätverket.

Skärmdump 20 oktober 14-33-33.png

Nästa steg

Codefi Activate är glada att bidra till den historiska Filecoin-lanseringen och är ivriga att stödja och engagera sig i samhället! Snälla nå ut om du har några frågor eller vill ha API-åtkomst till Filecoin Storage-data. Håll koll på lanseringen av DeFi Bridge senare i kvartalet.

Filecoin Storage är nu live!

Filecoin-nätverkets mainnet gick live förra veckan och Filecoin Storage-marknaden är nu tillgänglig för användning på Codefi Activate. 

Visa lagringsmarknaden för FIL

Om Codefi Activate

Codefi Activate är en plattform som underlättar lanseringen av decentraliserade nätverk och påskyndar nätverksanvändarnas deltagande. Dess uppdrag är att ta bort komplexiteten i att delta i decentraliserade nätverk genom att underlätta interaktioner mellan nätverksanvändare, aktiverare och skapare. Aktivera instrumentpanelen ger användarna en makroekonomisk översikt över det specifika nätverket. Denna instrumentpanel skiljer ut och presenterar live nätverksinformation så att en användare kan förstå vilken nästa åtgärd som ska vidtas med sina tokens.

KundmeddelandeDeFiFilecoinFilecoin StorageNewsletterPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadress

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map