Citi och ConsenSys använder Blockchain för att modernisera råvaruhandeln

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEnterprise Blockchain

Citi och ConsenSys använder Blockchain för att modernisera råvaruhandeln

Citis globala chef för handelsfinansiering av råvaror förklarar hur några av världens största institutioner samlas för att bygga en end-to-end blockchain-lösning för handel med råvarufinansiering. Av ConsenSys 10 mars 2020 Upplagt den 10 mars 2020

ConsenSys Citi blockchain handelsfinanshjälte

Den nyligen presenterade i Forbes Blockchain 50-listan antas den Ethereum-baserade komgo-plattformen av ett växande antal globala banker, råvaruhandlare, energiföretag och andra nyckelaktörer i ekosystemet för handelsfinansiering som är fast beslutna att föra industrin till den 21: a århundrade. Från digitaliserade bokstäver till manipuleringsresistent datadelning, plattformen hjälper till att förenkla, säkra och standardisera operationer i den traditionella handelsfinansieringsindustrin, vilket stöder användningsfallet för blockchain för global handel. 

komgo lanserades 2018 efter att 15 av några av världens största banker, handelsföretag och oljegiganter samlades i samarbete med ConsenSys för att ta itu med utmaningar som pappersbaserad bearbetning, försenad transaktionsavveckling, potentiellt kostsam fakturafakturering och fragmenterad rekord- spårning i handelsfinansiering. Plattformen är den första blockchain-baserade lösningen för råvaruhandelns ekosystem. 

komgo-logotyper

Sedan lanseringen har komgo överträffat $ 1 miljarder USD i finansiering på plattformen och minskat tiden för att utfärda ett digitalt kreditbrev från i genomsnitt 10 dagar till en timme. År 2019 lanserade plattformen Diskonterings- och standby-kreditvärdefordringar och inbyggda multinationella finans- och energiinstitutioner bortom den ursprungliga aktieägargruppen som TOTSA Oil Trading SA, SMBC och Lloyds Bank. 

komgo fortsätter att arbeta i samarbete med ConsenSys för att påskynda utvecklingen och förenkla antagandet för andra institutionella aktörer på råvaruhandeln. Vi satte oss nyligen ner med Kris Van Broekhoven, global chef för handelsfinansiering på Citi, en av grundarnas investerare av komgo, för att diskutera fördelarna med blockchain i handelsfinansiering, motivationen bakom Citis investering och hans vision för komgo-plattformen i 2020 och därefter. 

Hur skulle du beskriva komgo-plattformen??

komgo är ett nytt företag som ägnar sig åt att bygga en helt decentraliserad digital plattform för helfinansiering av handeln med råvaruindustrin. Genom komgo kommer köpare och säljare av råvaror, liksom deras banker och tjänsteleverantörer, att kunna kommunicera och utbyta data på ett elektroniskt sätt. Ryggradens infrastruktur utnyttjar blockchain-teknik för att ge större förtroende och säkerhet. Plattformen är byggd för integration och enkel interoperabilitet med många backoffice-system för sina användare, liksom andra befintliga plattformar. Målet är att utveckla en one-stop-shop för handel med råvaror som erbjuder snabbhet, effektivitet och en förstklassig användarupplevelse för branschen.

Traditionellt globalt handelsnätverkTraditionellt globalt handelsnätverk

 

Blockchain Network för global handelBlockchain Network för global handel

Vilket problem försöker komgo lösa?

komgo strävar efter att gå längre än att bara göra den befintliga handelsfinansieringsprocessen till en digital. För att övertyga användarna att anta ett nytt sätt att kommunicera och, för att göra skillnad, måste vi ta itu med verkliga smärtpunkter för användare på alla sidor av en transaktion. Detta kan finnas i olika former, inklusive avlägsnande av manuella pekpunkter. I sin tur hjälper det till att påskynda omgångstiderna, förbättra dataförlikningen och minska risken för bedrägerier och mänskliga fel.

komgo har arbetat med ett antal spännande funktioner som är avsedda att drastiskt förbättra användarupplevelsen. komgos inledande fokus har varit på kreditbrev, kontofordringsfinansiering och KYC. Andra funktioner som lagerfinansiering och automatisk matchning av elektroniska dokument kommer att läggas till senare.

“Komgo strävar efter att gå längre än att bara omvandla den befintliga handelsfinansieringsprocessen till en digital … komgo hjälper till att påskynda omgångstider, förbättra dataföreningen och minska risken för bedrägerier och mänskliga fel.”

Hur är Citi inblandad i komgo? 

Citi är en av grundarnas grundare. Vi investerade först i företaget när det bildades i början av 2018 och fyllde nyligen på vårt eget kapital för att göra det möjligt för företaget att fortsätta utveckla. Eftersom Citis globala handelsföretag hanterar investeringen är jag direkt involverad i partnerskap med komgo. Vi gjorde det för att maximera det värde vi kan ge komgo i ett tidigt skede av produktutveckling och användarengagemang. Citi, liknar andra stödjande banker och företag, bidrar med tid och resurser till produktutvecklingsseminarier, IT- och säkerhetsgranskningar och delar användarnas feedback. Vi började till och med integrera vårt handelsbehandlingssystem med komgo så att vi redan kan börja se minskade omgångstider och fånga fördelarna som komgo ger.

Varför valde Citi att gå med i komgo?

Citi är stolt över att vara en ledande digitalbank, och blockchain-tekniken erbjuder enorma möjligheter att förbättra sättet banker och kunder arbetar idag. Som en av de bästa globala handelsbankerna i världen tar vi digitalisering av handel mycket seriöst. I mer än 100 år har branschen varit starkt beroende av utbyte och manuell bearbetning av pappersdokument. Nu fungerar blockchain-teknik som en katalysator för att störa industrin mot bearbetning av elektroniska data. Banker och kunder vill ha en enkel och elegant användarupplevelse som kommer med digitala verktyg. Och samma banker och företag måste hitta effektiviseringar för att hjälpa till att minska kostnaderna, påskynda omgångstiderna och minska bedrägerier. På Citi är vi mycket proaktiva när det gäller att anta digitalisering och våra kunder förväntar oss att vi är en av drivkrafterna i denna förändringsprocess..

När andra banker strävar mot detta liknande mål insåg vi tidigt att detta skulle vara mycket starkare om vi samarbetar och skapar tillsammans med komgo. Genom att arbeta för att sammanföra marknaden och utveckla en lösning tillsammans med andra banker och företagsanvändare strävar vi efter att uppnå mer. Det är precis det som gör komgo så intressant: det är ett av de enda konsortierna som kombinerar banker och företag som grundare. Den första gruppen inkluderar några av de största bankerna och företagen som är verksamma inom råvaruhandel. På så sätt hjälper vi till att säkerställa att de funktioner som komgo utvecklar verkligen tar itu med smärtpunkterna hos ett stort antal användare – bortom banker – och plattformen har ett antal institutioner bakom sig som åtar sig att handla på plattformen.

”I mer än 100 år har branschen varit starkt beroende av utbyte och manuell bearbetning av pappersdokument. Nu fungerar blockchain-teknik som en katalysator för att störa industrin mot bearbetning av elektroniska data. ” 

Hur har Citi och dess kunder gynnats av att vara medlem i komgo? 

I en värld som är mycket global fortsätter marknaden att leta efter effektivitet för att fortsätta att ge värde till aktieägarna. Med tanke på vår ekonomiska styrka, vår breda uppsättning lösningar och världsomspännande tillgång till kunder är Citi idealiskt placerad för att vägleda våra kunder genom perioder av förändring och digitalisering. Vårt engagemang i komgo har väckt stort intresse från våra kunder. Digitalisering är högsta prioritet i många av våra kundkonversationer, och uppriktigt sagt måste du vara direkt involverad för att verkligen förstå vad som händer och ha en meningsfull dialog om ämnet. Det är vad komgo redan har tagit till Citi. Vi lärde oss mycket om blockchain, om vad som får användarna att ändra sitt beteende och hur vi kan hjälpa till att lösa smärtpunkter inte bara för oss själva utan för det bredare ekosystemet.

Vilka KPI: er spårar du?

Under det första året tillbringade vi en hel del tid och energi på att förfina IT-installationen och säkerheten. Ett år senare vill vi nu börja spåra nyckeltal på komgos framsteg. Vi övervakar plattformens investeringskostnader för att säkerställa att den har den ekonomiska förmågan att fortsätta göra vad vi tänkte göra, och vi övervakar framstegen med ombordtagning av användare och feedback från kunder för att spåra antagandegraden så att vi kan justera för optimala resultat.

Vad har komgo åstadkommit hittills? Vad är nästa steg??

Under de senaste fyra åren har det varit mycket buller kring piloter som involverar digitalisering och blockchain. Frågor har tagits upp om blockchain bara är ett slagord. Jag är mer tålmodig i detta avseende än vissa andra. När du är direkt involverad inser du att det tar tid. Det är inte så svårt att lista de potentiella fördelarna med distribuerade huvudböcker och användningen av elektroniska data. Vi har också lärt oss att det inte ens är så svårt att organisera piloter och bevisa att behandlingen av digitala data är mycket snabbare och effektivare än manuell behandling av pappersdokument. Vi har nått det stadium där det verkar som de flesta marknadsaktörer förstår vad blockchain handlar om och fördelarna det kan medföra. Men det är ett stort steg att gå från POC till en live produktionsplattform. 

komgo grundades 2018. Det tog ungefär ett år att bygga och testa IT-infrastrukturen och utveckla en första uppsättning funktioner som tilltalade användarna. 12 månader på att utveckla infrastrukturen är mycket snabbt och en fantastisk prestation. Nu när plattformen är igång flyttas fokus till användarens ombordstigning. Det är då det verkligen blir intressant. När användare börjar interagera med den nya digitala plattformen ser vi fram emot att samla in nya insikter från aktiva användare så att vi kan vidareutveckla och förfina funktionerna för att bättre lösa deras smärtpunkter. När nya användare registrerar sig förväntar vi oss att plattformen kommer att få grepp och vi borde se en snabb uppgradering av erbjudanden som behandlas. Som med allt nytt krävs det ofta några tidiga rörelser för att ge vägledning till resten av marknaden, och vi är beredda att spela vår roll i det.

Morgondagens värld kommer att vara väldigt annorlunda än vad vi har idag. Ny teknik skapar nya möjligheter, och vår dagliga interaktion med smartphones och sociala medier skapar förväntningar. Även om det finns många idéer och bevis på koncept för teknik, kommer många inte att göra det i produktion. Men jag tror att om tre till fem år kommer marknaden att bilda ett nytt ekosystem där användare kommunicerar digitalt med varandra direkt eller via plattformar, och data kan utbytas mellan separata men anslutna plattformar. I råvarufinansvärlden dyker detta nya ekosystem redan upp på komgos öppna finansieringsplattform, liksom på Vakt, Covantis plattform för handel med jordbruksprodukter efter handel och andra initiativ kring sjöfart och försäkring. Sammantaget bör dessa full-stack-integrationer ge den ökade effektiviteten och användarupplevelsen som vi drömmer om idag. 

Läs vår kostnadsfria fallstudie

Lär dig mer om världens första blockchain-baserade plattform för råvaruhandelns ekosystem.

Läs fallstudien

Global TradeKomgoNewsletterPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållKomplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Vad är Enterprise EthereumWebinar

Vad är Enterprise Ethereum?

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Komgo Blockchain för handelsfinansiering av råvarorCase Stud

Komgo: Blockchain för handelsfinansiering av råvaror

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map