Breaking into Blockchain: Hur får man ett jobb i Crypto

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogBlockchain förklaras

Breaking into Blockchain: Hur får man ett jobb i Crypto

Hur jag fick jobb på ConsenSys och mitt råd till icke-utvecklare som är ivriga att börja arbeta heltid i krypto. av Mason Nystrom 25 november 2019 Publicerat 25 november 2019

Bryter in i blockchain

Denna uppsats består av tre delar:

 1. Min berättelse 
 2. Råd om hur man bryter sig in i blockchain / crypto
 3. Skapa din ansökan och var du ska leta efter ett jobb 

Min berättelse

Jag är inte en OG. Jag har inte varit i krypto sedan B.E. (före Ethereum), och har aldrig varit en första drivkraft eller tidig tekniker. Jag hörde första gången om bitcoin medan jag var på grundnivå när en professor gav oss en läxuppgift för att undersöka och förklara hur blockchain fungerar. I min oändliga visdom googlade jag svaret före lektionen, snubblade igenom en förklaring under lektionen och glömde därefter allt omedelbart. 

Fan, vilket misstag. 

Det var inte förrän jag deltog i min kompis bröllop ett par månader senare som jag blev förtrollad av begreppen blockchain-teknik. 

Om du ska humor mig en limerick om ämnet …

På bröllopet träffade jag Dan. 

Han kritiserade systemet, den amerikanska dollarn, mannen. 

En oföränderlig storbok utropade han.


Blockkedjor är decentraliserade och pålitliga, fortsatte han att förklara.

Bitcoin och Ethereum förhindrar censur

Och kommer att leda till äkta personuppgifter.

Han uppgav att blockchains eliminerar mellanhänder.

Jag lyssnade noga, men jag förstod inte.

En annan whiskykoks frågade jag mannen bakom baren

Oroa dig inte, sa Dan, du har redan kommit väldigt långt. 

Okej, tillräckligt rimande … 

Förbluffad av potentialen som blockchain-tekniken kunde erbjuda och behagligt släckt av den öppna baren, fortsatte vi att chatta i ett par timmar. När jag väl kom hem började jag dyka djupare in i Bitcoin och Ethereum. Jag läste allt jag kunde hitta, lyssnade på podcasts, tittade på youtube-videor och försökte prata med alla som hade erfarenhet av blockchain. 

Lyckligtvis var jag i färd med att slutföra min magisterexamen i företagsadministration när jag blev fascinerad av krypto som gav mig ledig tid att driva detta intresse. Jag ville inte att skolan skulle komma i vägen för min utbildning och bestämde mig för att ta en praktikplats på ett lokalt kryptovalutautbyte. Tänk på: min erfarenhet innan jag arbetade på utbytet var som personlig tränare och forskningsassistent i ett sportprestationslaboratorium. Min examen var i företagsledning, även om jag hade minimal affärserfarenhet. 

Wow, prata om en uppförsbacke. 

Men jag lärde mig mycket. Jag hade turen att vara omgiven av människor som delade en kärlek till kryptonätverkens störande potential. Min jobbbeskrivning var odefinierad och inkluderade att skapa innehåll, hjälpa till med e-postmarknadsföring, hjälpa kundtjänstteamet, undersöka de första myntutbuden och utföra due diligence av företag med syfte att lista kryptoassets på vårt börs. 

Efter att ha interagerat i några månader märkte jag Ryan Selkis ring för Messari-analytiker. Jag ansökte ivrigt och fick tillgång till ett värdefullt nätverk av kryptoentusiaster. Jag hjälpte till att skriva några tillgångsprofiler som var oerhört fördelaktiga för att främja min förståelse för kryptoekosystemet. Efter examen från mitt magisterprogram var jag engagerad i att arbeta i kryptosfären. Instillerad med en passion och lite, nu relevant arbetserfarenhet, stod jag inför nästa del av resan och ansökte till jobb. 

Tack och lov, med mycket hårt arbete fick jag flera jobbmöjligheter inom ett par månader. Min jobbsökning var svår och krävde att skapa olika skrivna arbeten för att visa mina förmågor och kunskaper – så småningom fick jag ett jobb på ConsenSys i marknadsföringsteamet. Nu, efter att ha arbetat på ConsenSys i över ett år, kan jag verkligen säga att jag har älskat varje minut. Det är ett levande företag, fyllt med konstiga och galna människor som alla brinner för att göra världen till en blockchain-plats (Ha, ta det, jag ersatte bättre med blockchain). 

Nu när du har hört min historia vill jag dela några råd som jag tror kan hjälpa dig att hitta ett jobb i den konstiga världen av krypto.

Råd till nykomlingarna 

Det finns bara två typer av råd: de råd som någon ger vidare för att de fungerade för dem, eller de ödmjuka och ständigt närvarande råd som man lär sig genom ånger. Båda är värdefulla, men du bör bara replikera det förra. 

Mitt råd härrör både från det som fungerade för mig och de saker jag inte gjorde. Även om det är tillämpligt på många människor riktas mitt råd till personer med liten arbetserfarenhet, nuvarande universitetsstudenter eller de som har ett par år bakom sig och vill göra en karriärförändring. Med andra ord, om du heter Vitalik behöver du kanske inte detta råd.

Tänk på detta råd som en meny, välj och välj ett par alternativ som låter aptitretande för dig och förbinder dig till dem. Konsekvens är viktigt. 

Bli praktikant

Om du är student på vilken nivå som helst och har chansen att bli praktikant rekommenderar jag det. Detta är kanske det bästa alternativet för studenter som vill lära sig mer om denna konstiga värld och få lite erfarenhet. Som jag nämnde tidigare var interning för ett lokalt kryptovalutautbyte i Hong Kong en fantastisk första upplevelse för att få mina fötter och bli nedsänkta i kryptorummet. 

Volontär

Frivilligarbete kan vara ett bra sätt att få lite erfarenhet, bygga ditt CV och skapa anslutningar i kryptovärlden. Jag arbetar frivilligt med Messari genom att skriva kryptoassetprofiler. Ryan Selkis initial kall för analytiker var precis vad jag letade efter, en plats att komma igång, att hoppa in och lära mig så mycket som möjligt. Jag lärde mig direkt om ERC20-tokens, lager 2-tillståndskanaler och mer genom att skriva kryptoassetprofiler, liksom indirekt genom osmos. När du är runt exceptionella människor flyter deras kunskap och erfarenhet från dem till alla andra. Ju närmare du är dessa människor, desto mer lär du dig. Period. 

Personligt sett var Messari en betydande fördel för min karriär tidigt, inte bara i erfarenhet utan också i form av storlek. I den ”riktiga” näringslivet lyssnar folk när ditt CV har en Ivy League-skola eller läser McKinsey, Goldman Sachs eller [sätt in ditt favoritföretagsnamn]. Det kan vara olyckligt, men människor har en önskan att tilldela status. 

Messari, ConsenSys, Multicoin Capital, Ikigai, Pantera Capital, Binance och Coinbase är några av de mest kända företagen i krypto. Mer anekdotiskt har jag sett många volontärer från Messari flytta heltid till krypto, för när de får en mer omfattande plattform – Messari-communityn – de använde det som hävstång att få sig uppmärksamma av rätt personer. 

Lång historia kort, jag kunde använda erfarenheten och kunskapen från min praktikplats och Messari-volontärposition för att få mig själv ett jobb på ConsenSys. Jag fick också intervjuer och jobberbjudanden från andra välkända företag inom kryptoekosystemet. Att göra det tog min karriär inom blockchain från 0 till 1, vilket alltid är det tuffaste steget i någon utveckling. 

Skriva

Derek Hsue, Myles Snider, Chris Burniske, Phil Bonello, Tony Sheng och Kyle Samani blev alla namn i krypto eftersom de började skriva bloggar om blockchain-ämnen, mest relaterade till investeringar eller forskning. En av de högsta färdigheterna du kan använda är din förmåga att skriva. Det är svårt att inte bara skriva bra innehåll utan att ha modet att lägga dina åsikter där ute. Med detta sagt kan vem som helst vara författare – säg aldrig själv något annat. Jag tänkte aldrig på mig själv som författare heller. Nu är jag författare och marknadsförare på ConsenSys och jag författar ConsenSys Market Intels nyhetsbrev (som jag sa, utnyttja). 

Några enkla delar eller skrivformer:

 • Om du inte känner dig bekväm med att dela dina tankar, kom över det! Om du verkligen vill lätta på det, börja med att sammanfatta stora, långa eller komplexa delar. Du skulle bli förvånad över hur lite tid människor läser. Kurerat innehåll är viktigt. 
 • Domänexpertis: granska begrepp i en specifik domän. Ethereum och integritet. Blockchain-projekt i försörjningskedjan. Stablecoins. Utlåningsprotokoll.
 • Genomgångar. Du gjorde något, visa nu andra hur man gör det!   

Tweet

Om du inte gillar att skriva långform är Twitter din räddare. Medan jag inte är en tweeter så värdesätter CryptoTwitter dem som deltar eller ställer relevanta frågor. Några av de ljusaste människorna i krypto använder Twitter för att bygga sina varumärken som Ryan Sean Adams, Meltem Dimirros, Nic Carter, Ari David Paul, Hasu, Tom Shaughnessy. Var bara inte ett troll eller en fruktodlare. 

Använd andra sociala medier

Medan Twitter har en stark kryptomiljö kan du hitta ditt föredragna medium med Instagram, Reddit, Telegram eller andra sociala medieformer. De flesta människor kan bara lyckas på ett fåtal medier som Twitter och Linkedin eller Instagram och Tik Tok, så använd det som känns mest autentiskt. 

Svara på frågor om Quora, det hjälper dig att förstå krypto- och garnervyer eller öka ditt varumärke. Om du svarar på tillräckligt många frågor, ja då har du ett skriftligt stycke. 

Gå med i möten, evenemang och klubbar

Om du befinner dig i en lokal som full av blockchain-aktivitet rekommenderar jag att du går till möten eller community-evenemang, varav de flesta är gratis. Några vanliga platser att hitta evenemang inkluderar möte och Eventbrite. För universitetsstudenter, kolla in skolans blockchain-klubb eller starta din egen! Jag rekommenderar inte konferenser om du letar efter ett jobb, eftersom konferensbiljetter inte ger en bra avkastning om du inte är otrolig på nätverk (låt oss inse att du antagligen skulle vara anställd om du var). 

Flytta till en kryptostad

Av naturen är vi alla produkter i vår miljö. Det är ingen hemlighet att om du vill bli framgångsrik inom teknik, borde du förmodligen leva där innovation sker. Jag säger inte att du behöver flytta till en stor teknikstad som New York eller San Francisco, men du bör utnyttja den om du bor där. Andra framväxande tekniska städer i USA inkluderar Los Angeles, Denver, Austin, Dallas och Seattle. Om du är villig att resa utomlands har du ännu fler alternativ. Asiater, särskilt Kina, Hongkong eller Singapore, skulle alla vara bra ställen att flytta till och ge dig ett försprång. Jag hör också Berlins vackra på sommaren.

Jag kommer att varna detta genom att säga var du bor blir mindre viktigt. Det finns många blockchain-företag som har avlägset första arbetskulturer som ConsenSys. Eftersom fjärrarbete blir mer populärt med verktyg som Zoom och Slack, förväntar jag mig att fjärrkontroll blir normen. Om du är avlägsen eller i en stad som inte är ett tekniskt knutpunkt bör du fortfarande gå med i ditt lokala kryptosamhälle! 

Utnyttja dina styrkor (guiden förmågor) 

De med viss arbetserfarenhet bör använda den. Om du har några färdigheter inklusive: 

 • Analytiker (excel-guiden)
 • CPA (bokföringsguide)
 • CFA (guiden “Jag ger inte investeringsråd”)
 • Advokat (bli aldrig uttråkad av rättspraxisguiden)
 • Fearless public speaker (ljud- eller podcastguide)
 • Skriv som Dickens (tangentbordsguiden) 
 • People Wizard (företag bokstavligen betalar för nätverk, det heter Business Development)
 • Process (detaljorienterad och operativ guide)
 • Design (Photoshop och grafisk guide)
 • Ekonomisk kunskap (krypto stöds av incitamentsmekanismer och spelteori) 

Om du har någon av dessa färdigheter, har du en fördel jämfört med många andra som för närvarande finns i krypto. För studenter och ungdomar där ute, utnyttja din tid för att lära dig nya färdigheter eller få erfarenhet. 

Erbjud din hjälp och hjälp

Det betyder inte att du säger till någon “snälla låt mig veta hur jag kan vara till hjälp” som om du är en VC eller parodi VC-konto. Kryptovärlden är liten jämfört med någon annan bransch. Du kan nå ut till människor på Twitter och i mindre utsträckning Linkedin. Kontakta inte chefen för ett VC-företag eller VD för ditt favoritkryptoföretag. De svarar troligen inte. Hitta någon nyare på företaget eftersom de sannolikt har mer tid och kommer att relatera till dig som ung yrkesman. Det är en massa artiklar om hur man når ut till människor, så jag säger inte mycket annat än att du borde hitta ett sätt att erbjuda värde. 

Några exempel:

 • Människor letar alltid efter saker, hjälper dem att hitta den information de behöver. 
 • Sortering av innehåll, nyheter, information, data, människor, utbildningsmaterial etc.. 
 • Starta ett lokalt nätverk i din community
 • Tänk utanför rutan – människor kan inte alltid berätta vad de vill / behöver. Vad kan din unika uppsättning färdigheter och egenskaper erbjuda? 

YouTube eller Podcast

Du kanske inte är en ordsmed, men du utmärker dig i att skapa videor, särskilt liveinnehåll som blir alltmer populärt. Starta din egen kanal eller skapa några introvideor. Titta åtminstone på livevideor av dina favorit YouTubers (CryptoBobby, Ivan on Tech och The Crypto Bubble) och ställ frågor eller kommentera under deras liveströmmar. Du lär dig och blir bekvämare att nå ut. 

Podcasting är förberedd för kryptodiskussion. Ariana Simpson och Meltem Demirors har en fantastisk podcast. Tony Sheng experimenterade med en rolig podcast (väntar fortfarande på nästa säsong). Vad Bitcoin gjorde av Peter McCormack. Nathaniel Whittemore började Lång läser söndag som samlade innehåll och nu är värd för en framgångsrik podcast / livestream. Tips: kortare podcasts är oftast bättre. Gör dina podcasts till en berättelse (Crazy Genius), pedagogisk (Gimlet) eller annorlunda. Tänk inte bara att en podcast betyder intervju med x person. Se Robinhood Snack’s Podcast eller Naval och Nivis podcast från Spjutspets eller Hur man blir rik

Reddit

Om du inte känner dig bekväm att twitra, skriva medelinlägg eller nå ut – bli bekväm med det, på allvar. Men om du är ny på krypto och är rädd för Cunninghams lag, ställ frågor om Reddit och delta i diskussioner. Detta hjälper dig att lära dig, inse att du är smartare än du tror och att internetfolk är inget att frukta. 

Hitta en blockchain kompis

Hitta en vän som är lika passionerad som du och arbeta med varandra om något av ovanstående ämnen. Ingen når toppen ensam, förutom Chuck Norris –– Chuck Norris kommer till botten av den och får toppen att känna sig ensam. 

Skapa din ansökan

Det finns två sätt att hitta ett jobb. Det enkla och svåra sättet. 

Det enkla sättet

Var ett mänskligt och gå nätverk. Med all uppriktighet är nätverkande ett av de bästa sätten att hitta ett jobb. Att anstränga dig för att nå ut, gå till nätverksevenemang eller kommunicera online hjälper dig mer än du vet. I slutet av dagen försöker vi bara få vänner och människor vill arbeta med vänner.  

Den svåra vägen

Det bästa rådet jag kan erbjuda: du måste sticka ut och rikta din publik. Kvaliteten på din ansökan är viktigare än den mängd ansökningar du skickar. Att skicka samma personligt brev eller ansökan till 100 jobb kan få dig ett jobb, men om det bara finns en handfull företag du verkligen vill arbeta på, måste du anstränga dig för att få det jobbet. 

Multicoin Capital skapade en av de bästa jobbansökningarna Jag någonsin sett. Här är ett utdrag:

Du bör läsa all vår forskning, du bör undersöka Kyle Twitter, och du bör spendera mycket tid på att skapa din avhandling. Vi säger allt detta för att skrämma bort de flesta kandidater eftersom vi får alldeles för många sökande som spenderar 1-3 timmar och producerar medelmåttiga ansökningar. Vi letar efter exceptionell analysnivå och engagemang för tid och energi.

Optimera inte för hastighet. Optimera för kvalitet. Om du är orolig för att vi är nära att ge ett erbjudande till någon annan, fråga bara via e-post eller Twitter. När du har skickat in din ansökan kan du förvänta dig att Kyle drar tillbaka varje anspråk du gör. Det är poängen med övningen. ”

Att söka jobb blir inte lätt och du måste känna din publik. För människor som Multicoin-grundarna Kyle och Tushar är det lätt att hitta deras synpunkter på Twitter och undvika att skriva om hur bra ditt CV är eller varför de ska välja dig på grund av din Ivy League-utbildning (ledtråd: de bryr sig inte). 

Mitt sista råd för att skapa din ansökan – badass-människor är olika, så tänk annorlunda. 

 • Skapa en grafisk, Diagram, eller video för att uttrycka något visuellt. 
 • Skapa en webbplats eller ett nyhetsbrev som innehåller något värdefullt, till exempel en lista över mötetider för varje open source-kryptoprojekt.
 • Undersök ett supernischämne som relaterar till blockchain och skriv / tweet om dina resultat. Det borde inte vara ytligt, men det behöver inte vara helt revolutionerande, bara tweet / skriv / tala din version och åsikter. 
 • Arbetsgivare värdesätter människor som agerar på egen hand och producerar cool skit. 

Om du fortfarande är student eller bara ett år eller två i skolan, anser du dig lycklig. Du har sannolikt färre åtaganden och gott om tid på dina händer – eller tid du kan spendera mer effektivt – för att bygga ditt varumärke och följa guiden ovan. 

En anteckning om ditt CV

Återigen, gör ditt CV specifikt. Om du är helt vilse om hur du skapar ditt CV eller vill börja om från början, Harvard erbjuder mycket gratis material. Det finns heller ingen anledning att du inte kan bli kreativ i ditt CV eller åtminstone lägg till en estetiskt tilltalande mall. Kom ihåg att du har att göra med människor (med ödla hjärnor) som naturligt dras till ljusa färger, grafik och bilder. Slutligen, använd data och mätvärden när det är möjligt, även om det bara visar din sociala medietillväxt från månad till månad, reddit karma-poäng eller visningar i dina blogginlägg. 

Var man ska titta

 • AngelList – en av de bästa platserna att hitta ett jobb i krypto, helt enkelt. 
 • ConsenSys Labs – Många av våra portföljbolag anställer!
 • Bevis på Talent Job Board – För de äldre / tekniska
 • ConsenSys karriärsida – kom med i Mesh.
 • Linkedin – att hitta krypto- och blockchainjobb på LinkedIn blir mer normalt.
 • Proof of Work vanligt program – japp, det är som college igen.  
 • Nyhetsbrev – följ nyhetsbrev från dina favoritföretag och de kommer ofta att meddela nya positioner eller möjligheter. 
 • Kryptojobb – Har också en visuellt vänlig lista för att hitta jobb.
 • Cryptocurrency jobb – Och ännu en.

Slutgiltiga tankar

Arbeta hårt, håll ödmjuk och lev lyckligt. 

Slutligen vill jag tacka ConsenSys för att ge mig möjlighet att arbeta inom ett område jag älskar, omgiven av otroliga individer. Tack också Crypto Twitter, de flesta av er är fantastiska. 

Kontakta mig gärna twitter (@masonnystrom) eller maila mig på [e-postskyddad] om du har några frågor eller feedback. 

Ansvarsfriskrivning: De åsikter som uttryckts av författaren ovan representerar inte nödvändigtvis åsikterna från Consensys AG. ConsenSys är en decentraliserad gemenskap med ConsenSys-bloggen som en plattform för medlemmar att fritt uttrycka sina olika idéer och perspektiv. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map