Blockchain-lösningar för institutionella kapitalmarknader

Utfärda digitala värdepapper på några minuter

utfärda digitala värdepapper på några minuter

Problemet

Säkerhetsemission idag är en komplex, tidskrävande process som involverar flera intressenter – emittenten, investeringsbankerna, syndikatmedlemmarna, tillsynsmyndigheterna – som alla behöver förena sig med en rad dokument: uppdragsbrev, emittentföretag, myndighetsansökningar. Denna manuella, flerstegsprocess är både ineffektiv och utsatt för fel. 

Lösningen

Vår blockchain-applikationssvit, ConsenSys Codefi, gör att du enkelt och snabbt kan skapa digitala representationer av konventionella värdepapper med Ethereums inbyggda tokenfunktionalitet. Blockchain-baserad värdepapperisering effektiviserar inte bara emissionen genom att digitalisera dokument utan låter dig också anpassa finansiella instrument och skapa helt nya digitala tillgångar.

Se hur Mata Capital samarbetade med ConsenSys Codefi för att symbolisera 350 miljoner euro i fastigheter

Genomföra försäljning och handel på en gemensam, transparent plattform

bedriva försäljning och handel på en gemensam transparent plattform

Problemet

Försäljning och handel idag är fragmenterad över börser, mäklare och ordermatchningssystem, ofta med tidsfördröjningar upp till tio arbetsdagar och därmed ökad motpartsrisk. Flera kopior av varje transaktion passerar mellanhänder som clearingbanker och depåer, vilket resulterar i miljarder dollar i backoffice-kostnader och depåer.

Lösningen

Blockchain-lösningar gör det möjligt för digitala värdepapper att sömlöst gå ut på marknaden genom en mängd olika automatiserade mekanismer som bilaterala förhandlingar, centraliserade börser, decentraliserade börser, matchande algoritmer och auktioner. Genom att implementera decentraliserade marknadsplatser hjälper Codefi-sviten motparter att samordna på en delad plattform och litar på en auktoritativ datakälla för transaktioner. 

Utforska Codefi Markets →

Hantera tillgångar i en enda instrumentpanel

hantera tillgångar i en enda instrumentpanel

Problemet

Säkerhetshantering innebär idag manuell avstämning och fysisk leverans av värdepapper, vilket medför förseningar på upp till två dagar mellan värderingen och samtalet. Dessutom är säkerhetsvärderingar, genomförande av avtal och syn på positioner inkonsekventa mellan deltagarna, vilket gör det svårt att få en fullständig överblick över företagets befintliga säkerhet. 


Lösningen

Codefi ger en översikt över alla marginalsamtal och pant i en enda instrumentpanel så att du kan analysera säkerhetsbalanser i realtid. Denna enhetliga ögonblicksbild tillåter kapitalförvaltare att exakt beräkna och balansera säkerheter över ett handelsnätverk och ger investerare en omfattande översikt över alla sina tillgångar.

Effektivisera utbytesinfrastruktur

effektivisera utbytesinfrastruktur

Problemet

Börser ansvarar för en komplex uppsättning uppgifter, allt från handel och förvaltning av aktier till OTC-uppgraderingar till datalicensiering. Många av dessa processer, såsom KYC, AML-efterlevnad och handelsmatchning – även om de blir alltmer elektroniska – har latensproblem och tekniska begränsningar som leder till kostnadskostnader. 

Lösningen

Codefis teknik möjliggör rättvis och ordnad handel och effektiv prishöjning, samtidigt som nya digitala tillgångsklasser tillgodoses och säkerställer säkerhet och efterlevnad. Med Codefi kan värdepappersbörsen effektivisera datakontroll, påskynda clearing och avveckling och bädda in betalningsnätverk, vilket i slutändan minskar allmänna kostnader. 

Uppnå omedelbar avveckling och oöverträffad redovisning

uppnå omedelbar avveckling och bokföring utan motstycke

Problemet

Clearing- och avvecklingsprocessen idag bygger på fragmenterad finansiell infrastruktur som inte bara är ineffektiv utan leder till betydande likviditetsbegränsningar och kreditrisker. Avvecklingscykeln på nuvarande finansiella system kan ta upp till tio dagar, vilket gör att båda motparterna utsätts för risken att inte få värdepapperen eller köpeskillingen i tid.

Lösningen

Codefis smarta kontraktsteknologi möjliggör avveckling av tillgångar och storbokskonsolidering på några sekunder istället för dagar. Som en blockchain-baserad plattform erbjuder Codefi en enda källa till sanning så att du kan se en tillgångs resa från en förvaltare till nästa, med varje debitering och kredit som en oföränderlig post.

Fördelar med Blockchain på kapitalmarknader

Snabbare tillgång till kapital

Snabbare tillgång till kapital

Programmerbara tillgångar och värdepapper innebär att nya värdepapper kan utfärdas på några minuter med rättigheter och skyldigheter kodade, så att du kan öka hastigheten på finansieringshändelser. 

Ökad solvens

Ökad solvens

Blockchain-baserade digitala tillgångar möjliggör fraktionering av tidigare illikvida tillgångar, vilket sänker inträdeshindren för både emittenter och investerare. 

Nya finansiella instrument

Nya finansiella instrument

Blockchain-tekniken har möjliggjort skapandet av helt nya tillgångsklasser för kapitalallokering, med programmerbara standarder för att säkerställa antagande och efterlevnad.

Transparent realtidsdata

Transparent, realtidsdata

En blockchains distribuerade huvudteknologi effektiviserar KYC- och AML-processer och gör det möjligt för investerare, tillsynsmyndigheter och andra marknadsaktörer att analysera marknadsaktivitet i realtid. 

Minskad motpartsrisk

Minskad motpartsrisk

Omedelbar och transparent clearing och avveckling minskar standard och system och säkerställer att båda ändarna av motparten får sina värdepapper och inköpspris inom T + 0 dagar.

Lägre driftskostnader

Lägre driftskostnader

Minskade transaktionskostnader och förenklad fondtjänst, redovisning, allokering och administration kommer att minska de allmänna kostnaderna och de resulterande avgifterna över kapitalmarknaderna. 

Användningsfall

Utforska Blockchain-lösningar för syndikerade lån

Ta reda på hur blockchain-tekniken ger standardiserade, digitala lösningar till den komplexa syndikerade lånemarknaden.

Utforska Blockchain-lösningar för syndikerade lånNyheter

Major Financial Clearinghouse utforskar Ethereum för digital kapitalförvaltning

Förvaringsinstitutet & Clearing Corporations nya prototyp utnyttjar Ethereum blockchain för att effektivisera kapitalmarknadsaktiviteten.

Läs merMajor Financial Clearinghouse utforskar Ethereum för digital kapitalförvaltningconsensys kapitalhjälteconsensys kapitalhjälte

ConsenSys Codefi

Blockchain Application Suite för kapitalmarknader

Codefi erbjuder emittenter, fondförvaltare, börser, investerare och tillsynsmyndigheter en komplett blockchain-applikationssvit för kapitalmarknadsaktivitet, från att emittera och hantera livscykeln för digitala tillgångar till handel med tokeniserade värdepapper och säkerställa efterlevnad av säkerhet och reglering. 

  • Skapa finansiella produkter som inte för närvarande är värdepapperiserade, inklusive leverantörsskulder, fakturor och serviceavtal för leverantörer. Bygg på anslutningen mellan helt digitaliserade tillgångar för att bilda nya finansiella produkter och tjänster.
  • Bättre möta investerarnas och marknadens krav genom att omstrukturera långsamma reglerade finansiella produkter och anpassa utgivningen av tillgångar direkt för investerarspecifikationer.
  • Lås upp likviditet genom att möjliggöra snabba och säkra peer-to-peer-tillgångsöverföringar för att utöka sekundära marknadsmöjligheter och locka ytterligare investerare till ditt nätverk.
  • Få tillgång till globala marknader, bredda din investerarbas, och samla mer diversifierade tillgångar under förvaltning med internationell distributionskapacitet.
  • Uppnå optimal driftseffektivitet och sänk kostnader med automatiserade processer och en distribuerad och ömsesidig marknadsinfrastruktur.

Utforska Codefi-applikationssviten →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map