Blockchain i lov: brukstilfeller i juridisk industri

Contents

Hva er fordelene med Blockchain i den juridiske industrien?

 • tilgjengelighet
 • Åpenhet
 • Kostnadsbesparelser
 • Automasjon 
 • Dataintegritet

 

Hvordan vil blockchain-teknologi gjøre den juridiske sektoren mer tilgjengelig?

Advokater kan utnytte blockchain-teknologi for å effektivisere og forenkle deres transaksjonsarbeid, digitalt signere og uforanderlig lagre juridiske avtaler. Bruk av skripttekst, smarte kontrakter og automatisert kontraktsadministrasjon reduserer for lang tid på å forberede, tilpasse og vedlikeholde standard lovdokumenter. Disse kostnadsbesparelsene videreføres til kunden. I tillegg demokratiserer blockchain tilgangen til rettssystemet ved å redusere forbrukernes kompleksitet og senke store advokatkostnader.

Hvordan vil blockchain-teknologi gjøre den juridiske sektoren mer gjennomsiktig?

Distribuert hovedboksteknologi oppretter en delt hovedbok som er tilgjengelig for alle parter i en avtale. Blockchain-baserte kontrakter har innbakt samsvar, ingen overraskelser og ikke rom for feiltolkning. I tillegg kan ikke-teknologer bedre forstå transaksjonene de inngår og hva den smarte kontrakten representerer.

Hvordan vil blockchain-teknologi redusere kostnadene i den juridiske industrien?

Mange av de manuelle oppgavene kan utføres automatisk, noe som reduserer timene avsatt til utarbeidelse og endring av juridiske dokumenter betydelig. Denne kostnaden overføres vanligvis til klienter, noe som presser advokatsalærene til astronomiske priser per time. Innføringen av smarte kontrakter vil akselerere og redusere kostnadene for transaksjoner mellom parter. En kostnadseffektiv algoritme kan automatisk og gjennomsiktig administrere sperrekontoer til en brøkdel av kostnaden for manuelt arbeid. Lavere kostnader vil øke den samlede etterspørselen og tilgjengeligheten for juridiske tjenester.

Hvordan vil blockchain-teknologi bringe automatisering til den juridiske industrien?

Advokater bruker opptil 48% av tiden sin på administrative oppgaver, inkludert overføring av informasjon mellom programvare og oppdatering av klienttillitsbøker. (Clio’s Legal Trends Report 2018.) Ved å benytte et juridisk avtalelager og forhåndsproduserte smarte kontrakter, kan advokater automatisere ikke-fakturerbare administrative oppgaver og transaksjonsarbeid. Kutt på overdreven manuell arbeidskraft vil også akselerere rettslige prosedyrer, noe som reduserer kostnadene for kunder. 

Hvordan vil blockchain-teknologi gjøre den juridiske industrien mer effektiv?

Blockchain-teknologi kan strømlinjeforme, omorganisere, automatisere, disintermediate og sikre mange prosesser i den juridiske industrien uten å miste noe av den rettslige myndigheten. Optimalisering av ulike bransjefunksjoner vil gjøre den juridiske og finansielle sektoren mer effektiv og produktiv og samtidig redusere friksjon og kostnader. 

Hvordan vil blockchain-teknologi bringe dataintegritet og gjennomsiktighet til den juridiske industrien?

Juridiske dokumenter fungerer som en bryllupsreise for helsemessige hackere som søker å tjene på verdifull konfidensiell informasjon opprettet og vedlikeholdt av advokater. I stedet for å sende sensitive data frem og tilbake via e-post, kan advokater velge å lagre juridisk informasjon på en desentralisert, distribuert hovedbok for kun-feeds, som øker dataintegriteten. Hvis bevis blir tuklet med eller endret, er det tilknyttede hash-verdi ikke samsvarer, noe som gjør det klart at en endring har skjedd.

Produkt Spotlight


Automatisert konvertibel note

Et automatisert konvertibelt seddel er en populær finansieringsform for selskaper i tidlig fase. Denne gratis ressursen er en rask og enkel måte å lage et tilpassbart konvertibelt notat basert på amerikanske markedsstandarder. Prøv det nå!

Automatisert konvertibel note

Hva er Blockchain Use Cases i den juridiske industrien?

Det er flere mulige Enterprise Ethereum blockchain-applikasjoner over hele den juridiske industrien. Her er noen av de beste brukssakene som ConsenSys har identifisert:

 • Elektroniske signaturer
 • Åndsverk
 • Eiendoms rettigheter
 • Kjede av forvaring
 • Tokenisering
 • Desentraliserte autonome organisasjoner (DAO)
 • Autonome organisasjoner med begrenset ansvar (LAO)
 • Automatisert samsvar med forskrifter
 • Maskin til maskin betaling
 • Blockchain-basert voldgiftssystem

 

Hvordan vil blockchain-teknologi påvirke elektroniske signaturer?

Elektroniske signaturer gir autentiseringsprosessen hastighet, effektivitet og kostnadsbesparelser. Signering på blockchain koster undertegneren en brøkdel av kostnaden sammenlignet med e-signaturplattformer som DocuSign. For tiden koster det i gjennomsnitt 7-8 cent å signere en smart kontrakt på Ethereum elektronisk. Å flytte signaturer til Ethereum reduserer også manuelle oppgaver og de høye kostnadene forbundet med å koordinere og legge til rette for signaturautentisering. Elektroniske signaturer lagret på Ethereum blockchain lever uavhengig av objektet som signeres, noe som gir mulighet for parallell signering og uavhengig verifisering uten å gi full lesetilgang til innholdet. Når to parter digitalt signerer en smart kontrakt, godtar de samtidig vilkårene knyttet til avtalen. 

Hvordan vil blockchain-teknologi påvirke intellektuell eiendom?

En kritisk blockchain-basert innovasjon som påvirker immateriell eiendom er ikke-fungible-tokens eller NFT-er. NFT er kryptografiske tokens som kan brukes til å representere unik eiendom i en blockchain. NFT-standarder tillater robuste ordninger for eiendomsrettigheter i det digitale området. Med blockchain kan skapere av et produkt eller et innhold laste opp, registrere og tidsstemple sitt originale verk på en offentlig reskontro for å lage et unektelig bevis på eierskap. Derfra kan et blockchain-basert IP-håndhevelsessystem hjelpe skapere å overvåke nøyaktig hvordan og av hvem deres kreasjoner blir brukt.

Hvordan vil blockchain-teknologi påvirke eiendomsrettigheter?

Fordelingen av eiendomsrett og eksistensen av transaksjonskostnader påvirker samfunnets økonomiske aktiviteter, men eiendomsrett og strukturer for transaksjonskostnader er primært basert på den pre-digitale æraen. Ved hjelp av blockchain-arkitektur kan eiendomseiere undergrave dyre sentrale mellommenn, og velge å registrere og selge sine eiendommer på blockchain på en gjennomsiktig og uforanderlig måte. Blockchain-baserte offentlige reskontorer tilbyr en ny form for forvaltning av eiendomsrettigheter, som muliggjør en målbar reduksjon i transaksjonskostnadene.

Handel & Finansstudie

HMLR: Utforske tokenisering av eiendomsmidler i Storbritannia

Ved å bruke Codefi Assets, tilpasset ConsenSys en digital kapitalforvaltningsplattform for Her Majesty’s Land Registry på under tre uker. Plattformen demonstrerer virkelig eiendoms tokenisering som en del av HMLRs utforskning av blockchain-teknologi i Storbritannias eiendomsbransje.

HMLR Utforsker tokenisering av eiendomsmidler i Storbritannia

Hvordan vil blockchain-teknologi påvirke forvaringskjeden?

Forvaringskjede er prosessen med å håndtere bevis fra det samles inn til den blir presentert som bevis i en domstol. Beviset utveksler hender flere ganger; interesserte parter logger bevis inn og ut av lagring, signerer fysisk skjemaer som lager en papirspor for å registrere bevegelsene. Dessverre skaper denne prosessen flere muligheter for skumle aktører til å plette bevisene. Det åpner også døren for forsvarsadvokater å hevde bevisene er blitt tuklet med. Ved å bruke blockchain-teknologi kan man generere og spore et unikt bevisstegn for hvert element data samlet og mottatt – lagret og kontrollerbart i en offentlig / privat blockchain.

Hvordan vil blockchain-teknologi påvirke tokenisering?

Tokenization er en metode som konverterer rettigheter til en eiendel til et digitalt token. Interesserte kan utstede tokens på en plattform som støtter smarte kontrakter som vil muliggjøre kjøp og salg av dette token på børser. Sammen med IP-rettigheter og mikrotransaksjoner, åpner dette en verden der skapere kan tokenisere og lovlig selge brøkdeler av eiendelene sine.

For eksempel kan kunstnere tokenize og logge et arbeid på den offentlige Ethereum blockchain, opprette en lisens rundt den, og programmere royalty-betalinger i sanntid. Denne strukturen åpner for utbredelse fraksjonering av kunst eierskap.

Handel & Finansstudie

Mata Capital: Katalyserende eiendomsinvesteringer med blockchain-teknologi

Eiendomsinvesteringsprodukt og prosessdigitalisering med Codefi Assets. Dette initiativet gjorde det mulig for Mata Capital å direkte distribuere fondsenheter, legge til rette for aktivitetssporing, eliminere kontoavstemming og forbedre sekundærmarkedslikviditet for investorer.

Mata Capital Catalyzing eiendomsinvesteringer med blockchain-teknologiHandel & Finansstudie

August Debouzy: Vi presenterer felles sikkerhetstoken som tilbyr tjenester

Blockchain for Law. Et partnerskap mellom August Debouzy advokatfirma og ConsenSys for å tilby kapitalforvaltere, investorer, distributører og bedrifter en felles Security Token Offering (STO) * -tjeneste.

August Debouzy Vi presenterer felles sikkerhetstoken som tilbyr tjenester

Hvordan vil blockchain-teknologi påvirke desentraliserte autonome organisasjoner (DAOs)?

En DAO er en desentralisert autonom organisasjon hvis avgjørelser blir gjort elektronisk gjennom kode eller stemmene til støttemedlemmene. DAOs skaper skalerbart, grenseløst online samarbeid og har blitt brukt til å koordinere tilskudd og til å finansiere offentlige goder. Å ha riktig juridisk innpakning for DAO er viktig. 

Hva er et begrenset ansvar autonome organisasjoner (LAO)?

LAO-er er desentraliserte organisasjoner for begrenset ansvar. Det gjør det mulig for medlemmene å investere i Ethereum-satsninger på et tidlig stadium og dele i fortjenesten.

Hvordan vil blockchain-teknologi påvirke automatisk overholdelse av regelverk?

Blockchain-teknologien gir oss rammene for å lage et delt reskontorsystem der ulike parter kan rapportere sine samsvarsdata / dokumentasjon til de rette myndighetene på en automatisk måte. I tillegg kan et blockchain-basert rammeverk automatisere ulike lovfunksjoner, for eksempel avgiftsoverholdelse.

Hvordan vil blockchain-teknologi påvirke maskin-til-maskin-betalinger (IoT)?

IoT-applikasjoner er avhengige av kommunikasjon mellom maskin og maskin. Smarte kontrakter presenterer et unikt grensesnitt for maskin-til-maskin-kommunikasjon som gir en sikker, kun-til-post som kan deles uten en sentral administrator. Bruk av smarte kontrakter løser utfordringene med åpenhet, lang levetid og tillit til IoT-applikasjoner. 

Hvordan vil blockchain-teknologi skape et blockchain-basert voldgiftssystem?

I et blockchain-basert voldgiftssystem programmerer brukerne avtalene sine i en smart kontrakt som styrer voldgiftsprosedyren. Disse avtalene samhandler sømløst med smart kontraktskode for å sikre håndhevelsen av eventuelle voldgiftskjennelser. Et integrert omdømmesystem kan hjelpe samfunnet med å velge voldgiftsdommere for å løse tvister. Blockchain-baserte voldgiftssystemer vil skape et globalt, allment tilgjengelig rettssystem som leverer lave kostnader og høykvalitets tvisteløsninger online. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map