Blockchain i handelsfinansiering – Power Point-presentasjon

Hei alle sammen,

I dag vil jeg gå gjennom en kort analyse av bedriftens blokkjeder og hvordan de forbedrer og endrer internasjonal handel.

Blockchain i handelsfinansiering

De aktuelle utfordringene inkluderer følgende:

 • Én forsendelse krever mye papirarbeid inkludert påmelding fra 30 organisasjoner
 • Beholdere kan sette seg fast i havnen på grunn av sen godkjenning.
 • Det tar mer enn en måned før en forsendelse er godkjent og sendt.
 • Den verdensomspennende BNP-veksten kan øke med 5% for å bruke blockchain til handelsfinansiering. Handelsvolumet kan også øke med 15%

Lenker for nedlasting: Blockchain i handelsfinansiering pdf | Blockchain i Trade Finance Powerpoint-presentasjon

Jeg vil gjerne starte med noen grunnleggende lysbilder for blockchain for å sikre at vi alle er i tråd med virksomheten.

La oss komme i gang.

2) Hvordan fungerer en Blockchain: En trinnvis visning

Før vi dykker dypt, la oss forstå hvordan en blockchain fungerer.

En blockchain er et desentralisert peer-to-peer-nettverk. Det gjør det mulig for brukere å samhandle med hverandre og sende forespørsel om transaksjoner.

La oss avklare de grunnleggende konseptene i blockchain-nettverk, fra et ikke-teknisk synspunkt.

Vi har reskontro (som et Excel-regneark), men denne hovedboken er distribuert betyr at den replikeres over mange noder (nettverksmedlemmer).

La oss si at en bruker vil legge til en ny transaksjon i blockchain (reskontro), så sendes transaksjonen over nettverket. Bare når nettverksdeltakerne godkjenner transaksjonen er gyldig, blir transaksjonen godkjent og lagt til nettverket.

Igjen, som du kan se, trenger nettverksmedlemmene å oppnå konsensus og validere transaksjonen, dette betyr at vi ikke har “noen myndighet” til å kontrollere nettverket.

Den trinnvise visningen er som nedenfor:

 • Først sender en bruker en transaksjonsforespørsel til nettverket.
 • Det opprettes en blokk. Blockchain representerer transaksjonen. En blokk kan også inneholde hundrevis av transaksjoner samtidig.
 • Nå blir blokken sendt til alle nettverksnodene. Kringkastingen sikrer at alle har like sjanser til å validere blokken.
 • Blokken blir deretter validert av nodene, som igjen også validerer transaksjonen.
 • Blokken legges til kjeden når den er validert.
 • Dette betyr også at transaksjonen er vellykket og bekreftet av noder.

Ovenstående trinnvise visning viser hvordan blockchain fungerer. Imidlertid fungerer ikke alle blockchain på samme måte. Vi har forskjellige typer blockchain, inkludert hybrid, private og så videre, som har en annen tilnærming.

3) Offentlig mot privat Blockchain Network

Det finnes forskjellige typer blockchain som fungerer annerledes. To hovedtyper av et blockchain-nettverk er offentlige og private. Den offentlige blockchain brukes av bitcoin, og derfor er den populær.

Bitcoin er den første kryptovalutaen som benyttet en offentlig blockchain. Det er også tillatelsesfritt, noe som betyr at det er et åpent nettverk der en hvilken som helst enhet eller likemann kan bruke nettverket fritt uten noen begrensning eller behovet for å ta tillatelse. Derfor viser den også funksjoner som gjennomsiktighet. Andre viktige eksempler på offentlig blockchain inkluderer EOS.

Med tiden har vi også sett en forbedring i blockchain når vi er vitne til andre generasjon blockchain, inkludert Ethereum. Det introduserte viktige konsepter, som dApps og smarte kontrakter.

Privat blockchain-nettverk hjelper bedrifter eller lukkede organisasjoner å dra nytte av blockchain. De oppretter tillatte nettverk der hver bruker trenger tillatelse til å bli med eller få tilgang til nettverket. Det er gjort for å sikre personvern og forbedre nettverksytelsen. Hyperledger er et populært privat blockchain-nettverk.

Så hvordan påvirker typene blockchain “blockchain i handelsfinansiering.” La oss utforske det ved å gå gjennom bedriftsblokkeringer og plattformer i vårt neste lysbilde.

4) Enterprise Blockchains og Platforms (med eksempler)

Det er få populære enterprise blockchain og plattformer. Disse blockchain-plattformene utviklet seg fra den enkle ideen til den offentlige blockchain. Hver av dem har et unikt verdiperspektiv og løser dermed spesifikke problemer.

Enterprise Blockchains Ecosystem utvikler seg raskt. Det er få leverandører som tilbyr blockchain som en tjeneste, i tillegg har vi forskjellige enterprise blockchains-plattformer som Corda, Hyperledger & Ethereum.

Det ga også opphav til Blockchain-as-a-Service (BaaS). BaaS er avgjørende for bransjen, da det gjør det mulig for små aktører å bruke blockchain uten å kjøpe blockchain fra bunnen av.

Populære leverandører som tilbyr BaaS inkluderer følgende:

 • IBM
 • Oracle
 • AWS
 • Microsoft
 • Alibaba

Nå må du forstå at disse leverandørene ER AKTIVE og investerer i både teknologiutvikling, salg og markedsføring. I 2019-2020 skal vi se millioner av dollar brukt av disse leverandørene.

Oracle som nettopp kunngjorde at det er mer enn 100 prosjekter i produksjon på deres blockchain som en serviceplattform.

Bedriftsplattformene som gjør BaaS funksjonelle inkluderer følgende:

 • Stoff
 • Corda
 • EØS
 • Quorum
 • Ripple

Fremtiden ser lys ut! Bedriftens blockchain vil fortsette å vokse, og flere og flere selskaper vil bruke den. Videre vil det være mer dedikerte nettverk som skal bruke desentralisert teknologi.

For å få en bedre forståelse av disse plattformene og leverandørene, la oss se på Federated Blockchains.

5) Federated Blockchain

I utgangspunktet er det 3 typer nettverk: Offentlig, Privat, Federert.

I en offentlig blockchain har alle lov til å bli med og delta i nettverket. Alle har lov til å se hovedboken og delta i konsensus.

Bare en enkelt organisasjon har autoritet i privat blockchain. Det betyr at myndigheten kontrollerer hvem som kan bli med og få tilgang til nettverket.

Vi kan tenke på det som et “sentralisert-desentralisert” nettverk.

Når det gjelder føderert blockchain, vil du få tilgang til et desentralisert privat miljø.

Federated blockchain er kjernen i privat blockchain. Den brukes av finansielle tjenester, forsikringskrav, aggresjon i flere partier, ledelse av forsyningskjeden og mer!

Ideen bak føderert blockchain er å ha en sentralisert tilnærming. Imidlertid, for å opprettholde et nivå av balanse, styrer flere autoriteter plattformen.

I løpet av de siste tre årene ble det investert enorme anstrengelser for å etablere fødererte nettverk, mer enn dusinvis av prosjekter som de fleste bruker R3 Corda eller Hyperledger.

Dette er ideelt for bransjer som trenger å bruke blockchain uten å bli offentlig. Disse autoritetsnodene er forhåndsvalgt blant alle organisasjonene som er koblet sammen med hjelp av nettverket. Disse valgte gruppene av noder er ansvarlige for å validere en blokk. Dette betyr også at de valgte nodene har tilgang til begrensede områder og informasjon.

6) Trade Finance Ecosystem

La oss begynne med det grunnleggende. Handelsfinansiering er prosessen der finansinstitusjoner gir kreditt for å garantere utveksling av varer, er en hundre år gammel industri som ikke har sett mye endring med veksten i globale handelsstrømmer. Handelsfinansiering er de finansielle produktene og instrumentene bedrifter bruker for å lette handel og internasjonal handel.

Det nåværende økosystemet er ikke så ideelt. For tiden brukes for eksempel tredjepartsapplikasjoner til å gjøre transaksjoner. Det kan også ta mye dokumentasjon (opptil 36 dokumenter) med flere kopier og involvering av parter. Samlet sett kan tiden det tar å gjøre enkle oppgaver ta uker.

Nå som vi har en klar ide om handelsfinansiering, la oss se på aktørene i handelsøkonomisk økosystem. Ved å lære om dem vil du forstå rollen til hver enkelt som utgjør handelsfinansieringsøkosystemet.

 • Importører
 • Eksportører
 • Banker
 • Forsikringsselskaper
 • Handelsfinansieringsorganisasjon
 • Eksportkredittfirmaer

7) Aktuelle spørsmål om handelsfinansiering

Det er flere problemer innen dagens handelsfinansiering. Disse spørsmålene må tas opp hvis vi ønsker å få mest mulig ut av handelsfinansieringssektoren.

Det er mange problemer med finanssektoren, og vi kan måle det ut fra fakta nedenfor.

Ifølge forskning publisert av Maersk- En forsendelse fra Kenya til Nederland ble sendt for å forstå den fysiske prosessen og papirene som kreves for en forsendelse. Den inneholdt roser og avokado og er ferdig i 2014. De fant følgende problemer:

 • Hver vare langs forsyningskjeden må sjekkes for kvalitet innimellom.
 • Hvert godt behov for å få kontakt med flere aktører og mennesker under forsyningskjeden.
 • Det kan ta alt fra 34 dager for en god å nå fra gård til forhandler. Det kan også ta opptil ti dager før dokumentene er klare.

Den gode nyheten er at blockchain kan bidra til å gjøre nettopp det. Før vi kan bruke blockchain, må vi liste opp de aktuelle problemene.

Lav kundeopplevelse

En av hovedspørsmålene er lav kundeopplevelse. Det er ikke mye erfaring når det gjelder håndtering av systemets komplekse natur. Dette fører til feil sporing av fester og gjør det også enkelt å utføre svindel, inkludert falske leveranser.

Kostnadstrykk

Den samlede prosessen fra bankene til kundene er kostbar, spesielt når det gjelder å lage kredittbrev. Tvister håndteres heller ikke ordentlig og tar mye tid å løse.

Regulatory Burden

Når det gjelder regulering, er de under betydelig belastning med tanke på at de må håndtere alt, inkludert svindelforebygging, KYC / AML-protokoller, geopolitiske risikoer, og så videre. I tillegg synes selgeren at det er vanskelig å opprettholde produktforholdene og medføre produktrisiko.

Produkt-, produksjons- og transportrisiko

De tre siste problemene med handelsfinansiering inkluderer valuta-, transport- og produksjonsrisiko. Valutarisiko innføres på grunn av svingninger i utenlandsk valuta bytte valutakonvertering. Transportrisikoen kommer derimot på grunn av lasteforsikring, som gir kostnader til hele avtalen. Sist, men ikke minst, kommer produksjonsrisikoen inn på grunn av behovet for unike funksjoner som skal legges til regelmessig for å forbli relevante i markedet.

8) Hvordan handelsfinansiering kan fungere ved hjelp av Blockchain

Blockchain kan virkelig revolusjonere handelsfinansiering. Det kan sikre at ingen poster dupliseres. Det fjerner også sjansen for manipulasjon eller svindel. Det forbedrer også synligheten og sørger for at et tillitsnivå opprettholdes hele tiden.

Så hvordan kommer handelsfinansiering til å bruke riktig blockchain?

Det kan gjøre det på flere måter. La oss liste dem nedenfor.

 • Kjøpere og selgere kan finne pålitelige handelspartnere ved hjelp av blockchain.
 • Begge partene blir deretter enige med hverandre om vilkårene og starter smarte kontrakter. Når den smarte kontrakten er opprettet, initieres bestillingen
 • På neste side sparker kjøperbanken inn der den automatisk vil gjøre opp beløpet ved å oppfylle vilkårene nevnt i smartkontrakten.
 • For å sikre en raskere oppgjørsprosess, kan selgeren be om finansiering fra banken sin.
 • Nå sender selgeren varene. Begge parter sporer også pakken.
 • Kjøper bekrefter handelen, noe som betyr at vilkåret er oppfylt på den smarte kontrakten.
 • Til slutt mottar selgeren betalingen.

Prosessen er enkel, og som du ser er de fleste ting automatisert for å opprettholde åpenhet og tillit.

9) Blockchain Fordeler for handelsfinansiering

Finanssektoren høster fordelene av blockchain.

Et eksempel inkluderer Barclays og Fintech Startup Wave jobbet sammen om sin første handelsfinansieringsavtale med blockchain-avtale. Den tillatte hovedboken sørget for riktig eksport av nesten $ 100 000 smør og ost.

Selvfølgelig er det andre mange fordeler med handelsfinansiering blockchain. Fordelene inkluderer følgende:

Sanntids gjennomgang og forhåndsvisning

Dokumentene på blockchain handelsfinansieringsplattform kan gjennomgås for ekthet når som helst! Det sparer tid for alle involverte parter. Alt dette betyr også at falske aktiviteter ikke skjer.

Åpenhet

Blockchain for handelsfinansiering gir også gjennomsiktighet. Det er en viktig faktor som er nyttig for alle aktører. Dette blir også viktig med tanke på at fakturaer må genereres og sendes umiddelbart. Det faktum at fakturaene kan selges til en tredjepart. Samlet sett kan gjennomsiktighet føre til bedre betaling og sikre at alt kan gjøres i løpet av en liten tidsperiode.

Ingen mellomprodukter

Det er ingen mellomledd som forbedrer det totale systemet og reduserer falske. Dette forbedrer bankene kan gjøre handelsfinansiering uten risiko eller problemer.

Ingen doble utgifter

Dobbeltbruk kan forhindres med blockchain i handelsfinansiering.

Smart kontraktutførelse

Smarte kontrakter kan bidra til å automatisere og sikre at det ikke blir bortkastet tid på papirene. De smarte kontraktene må avsluttes før de kan utføres på nettverket. For å gjøre det må begge partnerne møte og fullføre detaljene før den smarte kontraktsavtalen blir utarbeidet.

Dessuten blir den smarte kontrakten bare utført når en viss betingelse eller forhåndsdefinerte regler er oppfylt.

Bevis for eierskap

Blockchain lar kjøpere og selgere ha bevis på eierskap som sikrer gjennomsiktighet ved å finne sendingens beliggenhet.

Forskrifter

Regelverk kan håndteres fra ett sted. Den inkluderer KYC / AML-løsninger. Det forbedrer også internasjonal handel ettersom forskjellen i regelverk mellom land kan styres.

10) Blockchain i Trade Finance Use Cases: International Trade – Credit of Credit (LC)

Det er massevis av blockchain handelsfinansieringssaker. En populær brukssak er International Trade – Letter of Credit (LC).

Det er et brev som fungerer som betalingsgaranti fra en bank til en annen. Den dekker alle internasjonale handler som er påvirket av forskjellige lover, avstand og personlig tillit.

En virkelig implementering av LC er Voltron. Den drives av r3. Få banker bruker Voltron, som inkluderer NatWest, BBVA, HSBC, Scotiabank, CTBC Bank og mye mer! Totalt jobber 12 banker under Voltron for å gjøre LC mer funksjonell og tilgjengelig.

11) Blockchain i Trade Finance Use Case – Maritime Trade – Bill of Laiding (BoL)

Bill of Laiding (BoL) er enda en interessant brukssak for handel med finansfinansiering. Det tillater alle medlemmer i forsyningskjeden å utveksle dokumenter uten noen form for risiko og tvister.

Kostnaden for handelspapir når 420 milliarder dollar. Noen ganger kan det også koste 5-10% av hele transaksjonen. BoL forbedrer også flyten av handelsdokumenter.

Importører, eksportører, rederier, havner, tollagenter og banker kan dra nytte av BoL.

Et av eksemplene inkluderer Tradelense av Maersk og IBM. Insurwave, en israelsk oppstart, jobber også med å bruke BoL i plattformen deres.

12) Ledende Trade Finance Blockchain Consortia

Det er få ledende handelsfinansieringskonsortier der ute. Disse konsortiene jobber mot et bestemt mål. La oss gå gjennom noen få av dem nedenfor.

Vi handler

We.Trade drives av IBM. De viktigste medlemmene inkluderer HSBC, UniCredit, Natixis og andre. Totalt 8 banker jobber sammen. IBM tilbyr for øyeblikket blockchain-støtte for handel. De tar også hjelp fra slike som Hyperledger Fabric.

Komgo

Komgo drevet av Ethereum og Kaledio. De viktigste medlemmene inkluderer SGS, Citi, MUFG og andre. Hovedmålet deres er å tilby sikkerhet og effektivitet. De løser problemer med datautveksling gjennom sin desentraliserte blockchain-plattform.

Voltron

Voltron drevet av r3 Corda. Viktige medlemmer inkluderer HSBC, CTBC Bank, NatWest og andre

Marco Polo

Marco Polo drevet av r3 Corda og Tradeix. Nøkkelmedlemmer inkluderer OP Lab, SMFG, Standard Chartered. Hovedmålet deres er å tilby bedre banktjenester. De planlegger også å tilby bedre handelsløsninger til kundene.

Batavia

Batavia drevet av IBM. Nøkkelmedlemmer inkluderer CaixaBank, UBS og andre.

HKTP

HKTP-nøkkelmedlemmer inkluderer DBS, HSBC, ANZ og andre. Det er en Hongkongbasert blockchain-plattform for handelsfinansiering. Hong Kong Monetary Authority samarbeidet med banker for plattformen. Målet deres er å sikre at alt blir digitalisert.

Det er også populære enterprise blockchains rettet mot handelsfinansiering.

 • R3 Corda
 • Ripple
 • Ethereum
 • Quorum
 • Hyperledger

13) R3 Corda

R3 Corda er en av bedriftens blokkjeder for handelsfinansiering. Det er enterprise grade og optimalisert for IT-miljøet.

R3 Corda fungerer bra med Oracle DB og SQL. Applikasjonsbrannmuren kan også konfigureres i R3 Corda, noe som gir den nødvendige sikkerhet. Den er også kompatibel med handelsfinansieringsapplikasjonen.

Cordas langsiktige visjon er å bli den delte globale logiske lederen. Dette betyr at alle kan delta, inkludert selskaper, enkeltpersoner og maskiner kan samhandle og handle sømløst. De vil også senke kostnadene og gjøre kvalitetskontroll. For å gjøre det skal de gi ut en ny versjon av Corda. De vil også sørge for at kvaliteten opprettholdes gjennom utviklingen.

For å følge med de andre tjenestene, vil de også gjøre innovasjon og fokusere på nye tjenester som vil hjelpe bedrifter. Til slutt er deres langsiktige mål å kvitte seg med friksjon og gjøre det mer behagelig å integrere applikasjoner og prosesser.

R3 Corda virkelige brukssaker: TMX, Payments Canada, Maersk, NatWest, CrowellMoring og Swift.

Corda BaaS-leverandører inkluderer Amazon Web Services, Microsoft Azure og Hewlett Packard Enterprise.

14) Quorum Blockchain

Quorum Blockchain er åpen kildekode, bedriftsklar og tilpasses. Quorum er en av de modne blockchain-rammene som tilbyr høy ytelse og gjennomstrømning.

Den er opprettet av JP Morgan og bruker Ethereum blockchain. Hovedfokuset for Quorum er å gi finanssektoren en plattform for å tilpasse blockchain i henhold til deres behov. Quorum bruker RAFT-basert konsensus, som gir forbedret blokkering og raskere transaksjoner. Den bruker også Istanbul BFT, en effektiv feiltolerant konsensusmetode som sikrer nettverksbeskyttelse mot dårlige aktører.

Quorumarkitekturen består av Quorum-node, Constellation-transaksjonsleder og Enclave.

Quorum er åpen kildekode, noe som betyr at den har 318 aktive bidrag, over 10.000+ forpliktelser og 3.0 LGPL-lisens.

Quorum er et blockchain-rammeverk som tilbyr få bedriftsmuligheter.

 • Høy ytelse
 • Peer- og nettverksadministrasjon
 • Stemmebasert konsensusmekanisme
 • Samfunnsdrevet
 • Åpen kilde
 • Moden
 • Pålitelig og virksomhetsklar
 • Forbedret kontrakts personvern og transaksjon

Vil du lese mer om kvorum? Sjekk ut Quorum Blockchain Ultimate Guide.

15) Virkelige selskaper som bruker Blockchain for handelsfinansiering

Mange selskaper bruker blockchain for handelsfinansiering. De inkluderer følgende.

 • FORT: De lanserte sin Proof-of-Concept (PoC) som er kjent som GPI link.
 • Mizuho: De har allerede gjennomført sin første handelsfinansieringstransaksjon mellom Australia og Japan. De jobber også med Marubeni Corp. og Sompo Japan Nipponkoa Insurance.
 • Barclays: De jobber sammen med Wave for å tilby sin tilnærming til handelsfinansiering. Målet deres er å løse globale handelsspørsmål.
 • People’s Bank of China: De jobber mot en plattform som vil forbedre blockchain for handelsfinansiering. Initiativet deres er kjent som Guangdong, Hong Kong og Macao Dawan District Trade Finance Blockchain Platform. Det vil bidra til å redusere kostnadene opptil 7-8%.
 • KBank: Kasikornbank Public Company Limited prøver ut Garantibrevsfinansiering blockchain ved hjelp av IBMs Hyperledger-løsning.
 • Dubai Trade og Dubai Customs: Dubai utforsker hvordan de kan bruke blockchain for å forbedre handelsfinansiering.
 • Scotiabank: De jobber med AlphaPoints blockchain-plattform.
 • SEB: SEB er i stand til å håndtere forskrifter og handelsfinansieringstransaksjoner. De bruker CGIs blockchain-løsning for handel.

16) Komme i gang: Hvordan implementere blockchain?

Rått! Vi forstår nå de ledende plattformene for blockchain innen handelsfinansiering, brukstilfeller og selskaper som bruker blockchain for handelsfinansiering. Det er nå på tide å lære å implementere blockchain.

Fremgangsmåten for å gjøre dette inkluderer følgende:

 • Identifiser en brukstilfelle
 • Utvikle et bevis på konseptet (PoC)
 • Test og bygg en blockchain-løsning
 • Partnere ombord for å hjelpe til med å vokse og gjøre integrasjon
 • Administrer og drift blockchain-nettverket ditt

Ikke glem å bruke andre tilfeller, inkludert bruk i detaljhandel, helsetjenester og forsikring.

Du bør også se etter faktorer som vil hjelpe deg med å implementere blockchain – tillatelsestype, ideell brukstilfelle og partnerskap. Du må også lære om vanlige hindringer som ineffektivt system, vanskelig brukergrensesnitt, dyrt og ikke voksende.

Lenker for nedlasting: Blockchain i handelsfinansiering pdf | Blockchain i Trade Finance Powerpoint-presentasjon

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map