Blockchain i Europa: EU Blockchain Observatory & Forum

Påskyndar blockchain-innovation i Europa

Utmaningen

De europeiska unionen har länge erkänt blockchain-potentialen för att stimulera digital innovation till förmån för europeiskt företag och samhälle i både den offentliga och privata sektorn. Europa har också varit mycket aktivt när det gäller blockchain-prospektering från Europaparlamentets Blockchain-resolution till Europeiskt Blockchain-partnerskap (EBP), till det nyligen aviserade International Association of Trusted Blockchain-applikationer (INATBA). För att inte tala om den betydande finansiering som görs tillgänglig för blockchain-projekt genom Horizon 2020 program.

Europeiska regeringsledare inser att robust politik måste grundas på sund information och insikt. Med tanke på blockkedjans framväxande och snabba karaktär, hur skulle europeiska beslutsfattare få inblick i tillståndet och utvecklingen av blockkedjebaserade lösningar i Europa? Hur kunde de se till att de hör oron och förblir synkroniserade med den europeiska blockchain-gruppen?

Svaret: Europeiska unionens blockchain-observatorium & Forum, ett tvåårigt projekt som lanserades av Europeiska kommissionen med stöd från Europaparlamentet. EU: s Blockchain-observatorium & Forum var utformat för att ge analys, diskussion, utbildning och meningsfulla rekommendationer för att främja blockchain-innovation i det europeiska ekosystemet.

 

ConsenSys bidrag

Att göra meningsfulla blockchain-politiska beslut i Europa

Europeiska kommissionen valde ConsenSys och dess akademiska partner ur en grupp av 18 kandidater som ledande partner för EU Blockchain Observatory & Forum. Som huvudentreprenör ombads ConsenSys att sätta upp observationsplattformen och att tillhandahålla ett forum för att säkerställa att alla intresserade intressenter i den europeiska blockchain-gemenskapen kan bidra med sin expertis och insikter till diskussionen och efterföljande rekommendationer. Observatoriet & Forum är teknikagnostiker och välkomnar synpunkter från utövare av både offentliga och privata distribuerade huvudtekniker.

Observatoriets mål & Forum är följande:

 • Att kontinuerligt arbeta för att identifiera och övervaka blockchain-trender och initiativ över hela Europa och resten av världen
 • Att samla insikt och expertis från de bästa europeiska och globala resurserna och att genomföra originalforskning för att producera omfattande, offentligt tillgängliga källor till blockchain-kunskap
 • Att skapa ett attraktivt och öppet forum där alla Europas blockchain-intressenter kan dela erfarenheter, diskutera frågor och reflektera över framtiden för denna nya teknik
 • Att ge rekommendationer om rollen som europeiska medlemsländer försöker påskynda blockchain-adoption och innovation

För att uppnå dessa mål arbetar ConsenSys nära Europeiska kommissionens generaldirektorat för kommunikationsnät, innehåll och teknik (DG CONNECT) samt framstående akademiska institutioner som University of Southampton, Knowledge Media Institute vid Open University, Lucerne University of Applied Sciences och University College London.

Medan ConsenSys och de akademiska partnerna utgör en viktig kärna, EU Blockchain Observatory & Forumet uppfattades som en paneuropeisk insats och sökte aktivt input från en mängd olika intressenter som bidrar till forumet på olika sätt:

 • Forumets arbetsgrupper, bestående av 60 europeiska tänkande ledare för blockchain, ansvarar för att undersöka befintliga initiativ och identifiera det potentiella behovet av EU-åtgärder.
 • Forumet begär inlägg från mer än 1000 EU-och icke-EU-baserade beslutsfattare, entreprenörer, forskare och yrkesverksamma som bidrar på ad hoc-basis.
 • Forumet välkomnar också åsikter och åsikter från allmänheten genom #EUBlockchainCommunity online-plattform.

Insatser från dessa intressenter görs tillgängliga via observatoriet & Forumets olika offentliga aktiviteter. Dessa inkluderar:

 • Kartläggning: Observatoriet & Forum har initierat en omfattande, dynamisk kartläggning av hundratals blockchain-initiativ, evenemang och resurser i Europa och över hela världen.
 • Analys och rapportering: Observatoriet & Forum bedriver analys och rapportering om ett brett spektrum av viktiga blockchain-teman, drivna av Europeiska kommissionens prioriteringar, och baserat på input från dess arbetsgrupper och andra intressenter.
 • Utbildning och kunskapsdelning: Observatoriet & Forum erbjuder flera utbildningsresurser, inklusive offentliga kurser via webinarier och liknande kanaler. Dessa resurser finns tillgängliga på webbplatsen. Den rapporterar kontinuerligt om sina framsteg och delar nyheter och åsikter genom sitt nyhetsbrev, sociala medier och andra kommunikationskanaler.
 • Händelser och interaktiv diskussion: Observatoriet & Forum håller en serie tematiska workshops samt andra evenemang som syftar till att underlätta hälsosam debatt och idéutbyte.

”Jag ser blockchain som en spelväxlare och jag vill att Europa ska ligga i framkant för sin utveckling. Vi måste skapa rätt möjliggörande miljö … EU Blockchain Observatory and Forum är ett viktigt steg i den riktningen. ”

– Mariya Gabriel, kommissionär för digital ekonomi och samhälle

Resultat uppnåddes i maj 2019

Workshops

 • I samarbete med Europeiska kommissionen, dess akademiska partner och dess arbetsgrupper har forumet hittills organiserat och hållit nio workshops om följande viktiga blockchain-teman:
 • Forumet och dess partners kommer att hålla 18 workshops totalt under observatoriets livstid.
 • Analys och rapportering

  • I samarbete med forumets arbetsgrupper och andra utvalda ämnesexperter har forumet hittills undersökt, skrivit och publicerat fem tematiska rapporter:
 • Forumet arbetar aktivt med ytterligare temarapporter om teman Juridisk erkännande, försörjningskedja och konvergens och kommer att publicera 13 rapporter under observatoriets livstid..
 • Forumet har också publicerat en serie specialuppdragna forskningsdokument tillsammans med sina akademiska partners, liksom andra resurser inklusive pedagogiska videor, om detta. Kunskap sida.
 • Gemenskapstillgångar

  EU: s Blockchain-observatorium & Forum fortsätter att undersöka relevanta frågor som blockchain står inför i Europa. Observatoriets färdplan framöver inkluderar djupa dyk i blockchain och:

  • Digitala tillgångar
  • Sjukvård
  • Finansiella tjänster
  • Cybersäkerhet – Sekretess
  • Utbildning
  • Social påverkan
  • Energi & Miljö

  För mer information och uppdaterade nyheter om EU Blockchain Observatory & Forum, kolla in https://www.eublockchainforum.eu/

  ConsenSys-lösningar

  Registrera dig för ett företag blockchain-konsultation

  ConsenSys Solutions ger blockchain till affärer. Vi hjälper företag, regeringar, ideella organisationer och nystartade företag världen över att bygga, testa och distribuera offentliga och privata blockchain-lösningar.

  Anslut till en blockchain-expertRegistrera dig för ett företag blockchain-konsultation

  Forskningspartners

  kunskap media institut logotypLucerne UniversityLucerne UniversityUniversity College London-logotypUni southamptom-logotyp blåUni southamptom-logotyp blå

  Läs mer om EU Blockchain Observatory & Forum

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  map