Blockchain för sport och sport

Vilka är fördelarna med Blockchain inom sport och sport??

 • Förbättra fläktinteraktion och upplevelser genom att stimulera engagemang
 • Tillhandahålla nya intäktsmodeller genom tokeniserade team och förbättrade lojalitetsprogram  
 • Skapa nya marknader för sportspel och handel med samlarobjekt
 • Gör det möjligt för idrottare att crowdfundra sina resultat med hjälp av inkomstdelningsavtal eller lojalitetsbelöningar

Genom att underlätta utvecklingen av interoperabla spelsamlingar definierar ConsenSys Sports om hur ligor, lag, idrottare och fans interagerar med varandra.

 

Vilka är Blockchain-användningsfall i sport och e-sport?

Enterprise Ethereum-baserad sport och e-sport möjliggör följande användningsfall:

 • Utveckling av blockchain-baserade identiteter som ger användarna fördelar i utbyte mot att tillhandahålla insiktsfulla och handlingsbara data till organisationer.  
 • Incitament och belöningar för fansinteraktioner – skapa bättre lojalitetsprogram över partnern som motiverar fans att utföra vissa åtgärder eller köpa vissa varor
 • Verifiering av memorabilia-äktheten för att minska bedrägerier och förfalskade föremål
 • Design och produktion av nästa generation samlarobjekt med digital infrastruktur
 • Skapande av marknader för spelsamling (dvs skinn) samt förbättrad handel med digitala varor, skinn och artiklar i spelet. 
 • Förmåga för idrottare att finansiera sin egen träning i utbyte mot framtida inkomster, lojalitetsprogram eller andra belöningar
 • Tokeniserade sport- eller e-sportlag som ökar idrottslagens likviditet genom att göra det möjligt för fler investerare att köpa aktier eller delar av organisationer. 

 

Hur kommer blockchain att påverka fansidentitet?

Att skapa blockchain-baserade identiteter låser upp nya och meningsfulla upplevelser samtidigt som det skapar enastående nettovärde i form av ökade fläktintäkter, crowdfunding av tillgångar, digitala samlarobjekt och verifierbar superfan-stardom. 

Tänk på en verifierbar superfan som en fanprofil eller en sportorganisation utfärdat en licens. Idrottsorganisationer skulle kunna samla mer insiktsfull och användbar information om sina fans för att driva engagemang och intäkter. 

Hur kommer blockchain att påverka incitament och givande fansinteraktion?

Blockchain-baserade lojalitetsbelöningsprogram kan uppmuntra högre engagemang och ge belöningar och inlösen i realtid. Blockchain ökar lojalitetsbelöningen genom att skapa en användaridentitet över alla digitala beröringspunkter samtidigt som det möjliggör handel med digitala tillgångar. Exempelvis kan Ethereum-aktiverade belöningsprogram skapa nätverk med flera partner som gör att lojalitetsbelöningar kan användas med partnervarumärken. 

Hur kommer blockchain att påverka memorabilia-autentisering?

Sportmemorabiliaindustrin på 5 miljarder dollar är baserad på ett förtroende-system för att verifiera äktheten hos varje specialartikel. Detta beroende kommer att upphöra inom en snar framtid, eftersom utbildade autentiserare med förstoringsglasögon och kräsna ögon inte matchar oföränderlig matematik. Blockchain-tekniken har förmågan att ge enskilda minnesstycken sina egna identiteter för äkthets- och verifieringsändamål. 

Hur kommer blockchain att påverka digitala samlarobjekt?

Organisationer kommer att kunna generera och sälja digitala samlarobjekt direkt till sina fans, vilket ger fansen ett nytt sätt att på ett konkret sätt representera sin eventupplevelse och deras deltagande. 

Vad gör digitala samlarobjekt bättre än vanliga samlarobjekt: 


 • Knapphet: Unika digitala tillgångar skapade i en begränsad mängd
 • Handel: Handlas på en öppen marknad för att engagera ägare och nå nya användare
 • Verifiering: Äkthet kan verifieras, inklusive ägarkedjan 
 • Rykte: Ägarskap visar tillhörighet, engagemang och expertis
Hur kommer blockchain att påverka spel och esports?

Spel och esports har framstått som ett snabbt växande område av konsumentintressen, särskilt bland tusenåriga och generation z-användare. Blockchain-baserade spel kan programmeras med tokeniserade digitala tillgångar. Dessa digitala tillgångar kan handlas inom ett spel eller externt på den offentliga marknaden. 

Blockchain-teknik kan också skapa sportspel i realtid med bevisligen rättvisa resultat. Slutligen möjliggör Ethereum användning av smarta kontraktsbaserade utbetalningar som eliminerar traditionella mellanhänder som tar betydande nedskärningar. 

Hur kommer blockchain att påverka idrottsmassafinansiering?

Idrottsmassafinansiering genom personliga, automatiska kontrakt presenterar en ny finansieringskälla som möjliggör investeringar för fans och samhällen. Traditionell finansiering kräver vanligtvis en ogynnsam förlust av eget kapital, kapitalkostnad eller intäkter till tredje part. En Crowdsourcing-plattform byggd med blockchain-teknik gör det dock möjligt för en liga och dess spelare att bättre tjäna pengar och spåra fläktens engagemang och lojalitet.. 

Hur kommer blockchain att påverka tokenisering av team?

Ethereum tillåter allmänheten att köpa aktier i teamet som representeras av tokens, vilket öppnar ägandet för fanbasen samtidigt som de samlar in pengar direkt utan traditionella företagssponsorer. Lag kan samla in pengar för att rekrytera talanger, förbättra arenor eller uppnå andra kapitalintensiva mål. Denna typ av insamling hjälper till att undvika marginalförlust för mäklare och sponsorer, samtidigt som det erbjuder en ny nivå av community, integration och intäktsgenerering av fanbasen. Tokeniserade lagaktier kan köpas och säljas fritt på en öppen marknad, vilket ökar ägarlikviditeten för idrottsorganisationer. Tokenägare kan ha möjlighet att delta i den ekonomiska uppgången för organisationer, arenor eller enskilda idrottslag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map