Blockchain for regjeringen: Smart Dubai

Blockchain som driver fremtidens by

Smart Dubai søker å gjøre Dubai til den lykkeligste byen på jorden. Deltakelse fra alle interessenter i byen – innbyggere, besøkende, bedriftseiere, foreldre og familier – er en hjørnestein i strategien. Dette målet vil bli utført ved å utnytte et bredt spekter av teknologier, inkludert blockchain, AI, IoT, og ved å fokusere på tre strategiske søyler: regjeringseffektivitet, industriopprettelse og internasjonalt lederskap.

I samarbeid med private sektorer og offentlige partnere, ble Smart Dubai etablert for å styrke, levere og fremme en effektiv, sømløs, sikker og innflytelsesrik byopplevelse for innbyggere og besøkende.

For å oppnå sine strategiske søyler har Smart Dubai som mål å introdusere initiativer og utvikle partnerskap for å bidra til dimensjonene Smart Economy, Smart Living, Smart Governance, Smart Environment, Smart People og Smart Mobility..

“Å vedta Blockchain-teknologien Dubai står for å låse opp 5,5 milliarder dirham i besparelser årlig bare i dokumentbehandlingen – tilsvarer Burj Khalifas verdi hvert år.”

– Smart Dubai

Målet

Dubai har som mål å være den “første byen som er fullt drevet av blockchain innen 2021.” Mandatet Dubai Blockchain 2020, ledet av Smart Dubai Office, etablerer en veikart for innføring av blockchain-teknologi i Dubai. Målene inkluderer: oppnå effektivitet ved å bruke blockchain i 100% av gjeldende offentlige tjenester, skape og muliggjøre blockchain-økosystem for oppstart og bedrifter, og å bli en global tankeleder ved å prøve grenseoverskridende blockchain-saker.

 

Enterprise Ethereum-løsningen

Smart Dubai Office utstedte en RFP, og fra mange levedyktige kandidater ble ConsenSys valgt som partner. I løpet av bare to måneder med ideer utførte teamet en teknisk høyanalyseanalyse med offentlige etater, IT-team, eiere av forretningsprosesser for å definere kjernekrav og bestemte seg for de første brukssakene: energi, eiendom, medisinsk etc. ConsenSys utførte deretter en analyse av kjerneinfrastrukturbehovene som kreves for å støtte blockchain-mandatet. Denne analysen resulterte i opprettelsen av en Blockchain-plattform som en tjenesteblokk, samtidig som det ble laget en sak for en blockchain-aktivert digital identitet. Derfra ble UAEPass-pass opprettet for å integrere med blockchain-nettverk. Endelig bygget ConsenSys et sandkassemiljø på Ethereum og holdt en serie på 40-60 workshops for byråer for å starte prototyping og testing.

 

Resultat oppnådd

Blockchain Platform as a Service

For akselerasjon og tilrettelegging av prototyping av blockchain-løsninger, har Blockchain Platform as a Service ble opprettet i partnerskap med telco Du for å gi alle offentlige enheter frihet til å bygge på et felles rammeverk basert på deres forretningsbehov. BPaaS er en fullt administrert, skalerbar, sikker plattform med rimelig tilgang gjennom en lønnsmodell. BPaaS er offisielt anerkjent av Smart Dubai Office for å bli et av de viktigste offisielle verktøyene for å støtte regjeringsenheters prototypingaktiviteter.

Smart City University


Utviklet i samarbeid med Dubai Future Foundation, The Smart City University er blockchain-drevet desentralisert læringsplattform som støtter utviklingen av digitale ferdigheter. Smart City University har som mål å øke andelen digitalt dyktige talenter i De forente arabiske emirater til 10 prosent innen 2020, ved å gå bort fra den stive og silede tradisjonelle institusjonsruten.

Enkeltpersoner kan lage personlige opplæringsveier, inkludert praktiske arbeidsprosjekter, relevant lesemateriell, konferanser, personlige og online workshops som jobber mot digitale sertifiseringer..

Papirløs strategi

Smart Dubai går uten papir. Dubai er i ferd med å digitalisere 1 milliard ark som produseres hvert år ved å digitalisere alle tjenester, inkludert visumsøknader, betalinger og lisensfornyelser. Disse tidligere postene vil nå bli behandlet sikkert ved hjelp av blockchain-teknologi.

ConsenSys-løsninger

Registrer deg for en blockchain-konsultasjon

ConsenSys Solutions bringer blockchain til virksomheten. Vi hjelper bedrifter, myndigheter, ideelle organisasjoner og startups over hele verden med å bygge, teste og distribuere offentlige og private blockchain-løsninger.

Koble til en Blockchain-ekspertRegistrer deg for en blockchain-konsultasjon

Lær mer om Smart Dubai

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map