Blockchain för regeringen: Smart Dubai

Blockchain som driver framtidens stad

Smarta Dubai försöker göra Dubai till den lyckligaste staden på jorden. Deltagande från alla stadsintressenter – invånare, besökare, företagsägare, föräldrar och familjer – är en hörnsten i strategin. Detta mål kommer att genomföras genom att utnyttja ett brett utbud av tekniker inklusive blockchain, AI, IoT och genom att fokusera på tre strategiska pelare: regeringens effektivitet, branschskapande och internationellt ledarskap.

Genom att samarbeta med privata sektorn och regeringspartner grundades Smart Dubai för att ge, leverera och främja en effektiv, sömlös, säker och effektiv stadsupplevelse för invånare och besökare.

För att uppnå sina strategiska pelare syftar Smart Dubai till att införa initiativ och utveckla partnerskap för att bidra till dimensionerna Smart Economy, Smart Living, Smart Governance, Smart Environment, Smart People och Smart Mobility..

“Antagandet av Blockchain-teknik Dubai står för att låsa upp 5,5 miljarder dirham i besparingar årligen enbart i dokumenthantering – vilket är lika med Burj Khalifas värde varje år.”

– Smart Dubai

Målet

Dubai syftar till att vara den “första staden som drivs av blockchain till 2021.” Dubai Blockchain 2020-mandatet, ledt av Smart Dubai Office, upprättar en färdplan för införandet av blockchain-teknik i Dubai. Dess mål inkluderar: att uppnå effektivitet genom att använda blockchain i 100% av tillämpliga statliga tjänster, skapa och möjliggöra blockchain-ekosystem för nystartade företag och att bli en global tanke ledare genom att testa gränsöverskridande blockchain-ärenden.

 

Enterprise Ethereum-lösningen

Smart Dubai Office utfärdade en RFP, och bland många livskraftiga kandidater valdes ConsenSys som partner. På bara två månaders idéer genomförde teamet en högteknologisk analys med statliga myndigheter, IT-team, ägare av affärsprocesser för att definiera kärnkrav och beslutade om de första användningsfallen: energi, fastigheter, medicin, etc. ConsenSys utförde sedan en analys av de centrala infrastrukturbehov som krävs för att stödja blockchain-mandatet. Denna analys resulterade i skapandet av en Blockchain-plattform som en serviceblankett, samtidigt som man gjorde ett fall för en blockchain-aktiverad digital identitet. Därifrån skapades UAEPass-pass för att integreras med blockchain-nätverk. Slutligen byggde ConsenSys en sandlådemiljö på Ethereum och höll en serie av 40-60 workshops för byråer för att starta prototyper och testning.

 

Resultat uppnådda

Blockchain Platform as a Service

För att påskynda och underlätta prototypning av blockchain-lösningar, Blockchain Platform as a Service skapades i samarbete med telco Du för att ge alla statliga enheter friheten att bygga på en gemensam ram baserad på deras affärsbehov. BPaaS är en fullt hanterad, skalbar och säker plattform med låg kostnadstillträde genom en pay as you go-modell. BPaaS har officiellt erkänts av Smart Dubai Office som ett av de viktigaste officiella verktygen för att stödja regeringsenheters prototypaktiviteter.

Smart City University

Utvecklad i samarbete med Dubai Future Foundation, The Smart City University är blockchain-driven decentraliserad inlärningsplattform som stöder utvecklingen av digitala färdigheter. Smart City University syftar till att öka andelen digitalt skickliga talanger i Förenade Arabemiraten till 10 procent fram till 2020, genom att kringgå den styva och dumma traditionella institutionens rutt.

Individer kan skapa personliga utbildningsvägar, inklusive praktiska arbetsprojekt, relevant läsmaterial, konferenser, personliga och online-workshops som arbetar mot digitala certifieringar.

Papperslös strategi

Smart Dubai går pappersfritt. Dubai håller på att digitalisera de 1 miljard pappersark som produceras varje år genom att digitalisera alla tjänster, inklusive visumansökningar, faktureringsbetalningar och licensförnyelser. Dessa tidigare poster kommer nu att transaktioneras säkert med blockchain-teknik.

ConsenSys-lösningar

Registrera dig för ett företag blockchain-konsultation

ConsenSys Solutions ger blockchain till affärer. Vi hjälper företag, regeringar, ideella organisationer och nystartade företag världen över att bygga, testa och distribuera offentliga och privata blockchain-lösningar.

Anslut med en Blockchain-expertRegistrera dig för ett företag blockchain-konsultation

Läs mer om Smart Dubai

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map