Blockchain för handelsfinansiering: komgo fallstudie

Katalyserar det globala nätverket för handel med handelsfinansiering med Blockchain

Världens första blockchain-baserade plattform för råvaruhandelns ekosystem.

komgo fungerar som en enda sanningskälla, vilket gör det möjligt för handlare, transportörer, banker och andra auktoriserade deltagare att säkra transaktioner på ett mycket effektivt, digitaliserat sätt, vilket resulterar i branschomfattande förenkling av operationer och standardiserad dokumentation.

Bara ett år efter den offentliga lanseringen stöder komgo nästan 1 miljard USD i finansiering som kanaliseras av nätverksmedlemmar. komgo stöds av 15 av världens största globala banker, handelsföretag och oljegiganter och lägger till nya medlemmar i snabb takt.

 

 

Utmaningen

Den snabba globaliseringen har överträffat handelsfinansieringsindustrins förmåga att standardisera och digitalisera sitt system för rekordspårning. Utbytet av varor – var och en med sina unika regler, fraktspecifikationer och certifieringskrav – hanteras för närvarande över olika gränser och jurisdiktioner med hjälp av ett ineffektivt, problematiskt, föråldrat pappersbaserat system för rekordspårning.

Bland dessa problem är felkommunikation och bedrägerier, säkerhetsproblem, manuella, upprepade uppgifter, långa verifieringstider och förluster på grund av transaktionsavgifter, fakturering och försenad betalningsmetod. Det har varit historiskt utmanande att göra betydande tekniska förbättringar av handelsfinansieringsverksamheten av olika anledningar, inklusive antalet olika intressenter över hela världen och komplexiteten och volymen i affärstransaktioner. Frakturerade processer och reglering av dissonans bidrar till $ 1,5 biljoner dollar efterfrågan på efterfrågan i global handelsfinansiering

 

Se Citis globala chef för handelsfinansiering förklara hur några av världens största institutioner samlas för att bygga en end-to-end blockchain-lösning för handel med råvarufinansiering.

 

Enterprise Ethereum-lösningen


komgo är en blockchain-baserad handelsfinansieringsplattform och nätverksbaserad på JP Morgan’s Quorum. Den är ansluten till en annan levande Ethereum-plattform, VAKT, en blockchain-baserad bearbetningsplattform efter handel för varor. Komgo-plattformen har ett patenterat system för överföring av dokument som kallas Kite som möjliggör säker överföring utan att avslöja innehållet för komgo. Detta ramverk använder distribuerad huvudteknik för att bekämpa bedrägerier, öka effektiviteten och digitalisera handeln. 

Komgo-plattformen underlättar avsevärt ökad transparens, medan dess “privacy by design” -arkitektur tillåter privata peer-to-peer-transaktioner. Denna designmodell förbättrar radikalt tillit och accelererar tillgången till handelsfinansiering genom att minska operativa förfaranden och minska riskerna för misslyckanden och bedrägerier i hela branschen. Auktoriserade parter inkluderar banker, råvaruhandlare, energiföretag, inspektionsföretag och det bredare deltagarnas ekosystem. 

komgo samarbetade med ConsenSys och Kaleido för att utveckla sin blockchain-lösning och ”produktisera” sig själv för ett stort antal deltagare i snabbare takt. Enterprise blockchain möjliggör en manipuleringssäker KYC-post som uppfyller AML-reglerna (Anti-Money Laundering). den använder en delad huvudbok för att förbättra åtkomsten till korrekt information i hela ekosystemet och ger privat datautbyte baserat på behörigheter. 

På några korta månader kunde komgo distribuera en säker digital plattform där auktoriserade parter kan lagra data, utbyta transaktioner och skicka meddelanden baserat på behörigheter. 

  • Kostnadsbesparing: komgo ger uppskattningsvis 30-40% ökning av kassaflödesvinster över hela produktionskedjan på grund av effektiviserad verksamhet. Plattformen förväntas underlätta en minskning av driftskostnaderna med 20-50% i avvaktan på branschöverföring. Ökade vinster som projiceras när projektet mognar. 

  • Enkelhet: Komgo-nätverket tillåter banker, handlare och andra deltagare att alla transaktioner av samma säkra programvara, vilket resulterar i branschövergripande förenkling av operationer och kommunikation i en skala som aldrig tidigare varit möjligt.

  • Effektivitet: Komgo-nätverket är en decentraliserad lösning på informationsdelning. Dokumentation och data delas direkt mellan transaktionsdeltagare med oföränderliga, transparenta tidsstämplar, vilket tar bort fördröjningstiden för tredje part.

  • säkerhet: komgo’s blockchain-baserade programvara säkerställer att data inte kan manipuleras, manipuleras eller förplaceras. Dessutom är tillgången till viss information noggrant kontrollerad, vilket garanterar att endast utvalda deltagare kan se relevant dokumentation.

komgo stöds av 15 av världens största råvaruhandel och finansföretag: ABN-AMRO, BNP Paribas, Kreditera Agricole, Citi, Gunvor, ING, Koch Supply & Handel, Macquarie, Mercuria, MUFG Bank, Natixis, Rabobank, SGS, Skal, Societe Generale.

komgo handelsnotering

“Lanseringen av Komgo SA lyfter fram en delad vision för branschinnovation och understryker det pågående engagemanget bland medlemmarna att bygga ett riktigt öppet och effektivare nätverk inom råvaruhandel.”

Souleima Baddi

VD för komgo

Mål uppnådda

 

Fallstudie om bank, finans och internationell handel

Ladda ner fallstudien från komgo

En 20-sidig rapport som beskriver branschproblemen, Enterprise Ethereum-lösningen och de resultat som komgo uppnått.

Ladda ner fallstudieLadda ner fallstudien från komgo

Teknologipartners

kaleido logo ny

Läs mer om komgo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map