Blockchain-finansiering och Ethereum-bidrag: bidrag

Contents

Handla om

Vi är en port för finansiering av open source-Ethereum-projekt.

ConsenSys Grants finansierar blockchain-teknikprojekt som uppfyller behoven hos ett snabbt accelererande Ethereum-ekosystem. Några viktiga områden inkluderar: kärninfrastruktur, social påverkan, förbättrad utvecklingsverktyg och UX, säkerhet och tillgång till utbildning. Vi är lika fokuserade på att finansiera kärnkomponenter och teknik som möjliggör långtgående samhällsbyggnadsprojekt i blockchain-rymden. Under 2019 kommer vi att ge bort $ 550.000 i bidrag fördelade i belopp på $ 10.000 och $ 25.000 via GitCoin, ett community-driven verktyg som gör det möjligt för bidragsmottagare att få en ström av betalningar genom att framgångsrikt uppfylla milstolpar. Vi strävar efter att förstå ekosystemets kärnbehov och letar efter fantastiska projekt som svarar på dessa grundläggande behov genom att göra det möjligt för andra att bygga på sin utveckling.

ConsenSys Grants kommer att stödja projekt genom att ansluta både bidragsgruppen och Grants Advisory Committee, samt ge tillgång till ConsenSys nät av produkter och initiativ. Dessutom kommer ConsenSys att hjälpa till att lyfta fram projekt för bidrag genom ConsenSys Media.

 

Möt våra senaste bidragsmottagare

Fyr

Lighthouse är en säkerhetsfokuserad Ethereum Serenity-klient. Som en gratis, öppen källkod Ethereum Serenity-klient, kommer Lighthouse att göra det möjligt för användare att dra nytta av fördelarna med en splittrad Ethereum-plattform som ger åtminstone 1000 gånger kapacitet. Detta projekt lägger grunden för framtida förbättringar som kan ge exponentiell skalbarhet till Ethereum. Vidare eliminerar proof-of-stake resurskrävande gruvdrift, vilket minimerar energiförbrukningen.

Fyr

Black Girls CODE Blockchain Immersion Program

BGC strävar efter att ge unga kvinnor i färg kompetens att både utvecklas till tankeledare inom utvecklarutrymmet och uppta utvecklare, designer och affärsroller i det växande blockchain-ekosystemet. För att göra det utvecklar Black Girls CODE ett tredelat blockchain-program som fokuserar på utbildning, nedsänkning och tillhandahållande av “hackternships” för att testa praktisk ekosystemkunskap..

Black Girls CODE Blockchain Immersion Program

Inte vi

Meddelanden och e-postmeddelanden är nödvändiga för en användarupplevelse av hög kvalitet. Notus syftar till att göra det enkelt att tillhandahålla samma servicenivå till dappanvändare. Notus är en tjänst som tillåter användare att utlösa webbhooks från Ethereums smarta kontrakthändelser eller Graph Protocol GraphQL-prenumerationer.

Inte vi

Bidragskategorier

Infrastruktur L1 och L2

Infrastruktur L1 och L2

Inklusive forskning, skalbarhet, integritet, interoperabilitet.

Utbildning amp teknisk kunskap

Utbildning & Teknisk kunskap

Bygga handledning för utveckling med web3-stacken.

Användarförstärkare Dev Tooling

Användbarhet & Utvecklingsverktyg

Inklusive plånböcker, linters, nästa generations användare ombord.

Social påverkan

Social påverkan

Att möjliggöra förbättring av samhället och / eller demokratisera allmänhetens tillgång till resurser.

säkerhet

säkerhet

Inklusive plattformar, verktyg, språk, (formell) verifiering, användbarhet.

Föreslå ett ämne

Föreslå ett ämne

Ser du inte vad du vill bygga? Vi vill gärna höra dina förslag.

Viktiga datum

Wave I:

Stängd – Kolla in listan över nuvarande bidragsgivare nedan

Wave II:

Stängd – Stipendier tillkännages på Devcon 5, 2019

Wave III:

Nu stängd – 

Sista ansökningsdag är 14 januari 2020.

Ansökningsprocess

Steg 1:

Skicka in din ansökan – Nu stängd

Steg 2:

Vi kommer att nå ut till intervjuer om din ansökan bedöms passa bra

Steg 3:

Godkännande & Avslag på aviseringar

Steg 4:

Stipendier ombord & Milstolpeinställning och matchning av mentorer

Steg 5:

Slutförande av bidragsperiod & Avsluta intervjuer

ConsenSys Grants-grupp 1ConsenSys Grants group2ConsenSys Grants group2ConsenSys Grants-grupp 3

Wave I-stipendiater

Tack till alla som ansökte om ett ConsenSys-bidrag! Vi fick ett enastående antal ansökningar och blev imponerade av antalet olika och kreativa bidrag som mottagits. ConsenSys Grants förfinar sig ständigt för att bättre tjäna samhället och vi tackar alla som har gett användbar feedback. Våra ansträngningar förstärks ytterligare genom det arbete du har bidragit till dagligen och vi ser fram emot att granska framtida ansökningar! 

Kolla in den första vågen av mottagare av ConsenSys Grants och håll koll på möjligheter för ditt eget projekt att få finansiering!

Social påverkan

Band BlockchainApp för folkhälsoincitament – 25 000 dollar

Ribbon är en app för folkhälsoincitament som använder tokeniserade incitament för att göra positiva livsstilsförändringar. Det är inriktat på att minska belastningen på det medicinska systemet och göra samhällen friskare. 

Inte jag heller$ 10.000

Nori hittar ett sätt att lösa klimatförändringar – inte bara göra det mindre dåligt. Att använda blockchain-teknik för att stimulera koldioxidavlägsnande är vettigt. Nori förhindrar bedrägeri och dubbelräkning på koldioxidmarknaden, och NORI-token gör det möjligt för världen att fastställa ett verkligt marknadsdrivet pris på att ta bort ett ton koldioxid från atmosfären.

Användbarhet och utvecklingsverktyg

KickBack – 10 000 dollar

KickBack hjälper blockchain-evenemangsarrangörer att locka nya deltagare med liten eller ingen kunskap eller erfarenhet av att interagera med dapps och smarta kontrakt. Kickback (och “Blockparty”, dess föregångare prototyp) har hittills tjänat över 50 evenemang med nästan 1000 deltagare. Dessa var mestadels kryptorelaterade möten, hackathons, konferenser och sociala evenemang.

Vyper: – 10 000 dollar  

Ett kontraktsorienterat, pythoniskt programmeringsspråk inriktat på Ethereum Virtual Machine (EVM)

Infrastruktur

Bensinstationsnätverk / EIP-1613 – $ 25.000

Lösa problem med gasfria användare ombord på ett förtroendlöst decentraliserat sätt genom ett nätverk av stimulerade reläer. 

Inte vi – 10 000 dollar

Meddelanden och e-postmeddelanden är nödvändiga för en användarupplevelse av hög kvalitet. Notus syftar till att göra det enkelt att tillhandahålla samma servicenivå till dappanvändare. Notus är en tjänst som tillåter användare att utlösa webbhooks från Ethereums smarta kontrakthändelser eller Graph Protocol GraphQL-prenumerationer. 

Utbildning & Teknisk kunskap

Black Girls CODE Blockchain Immersion Program – 25 000 dollar

BGC strävar efter att ge unga kvinnor i färg kompetens att både utvecklas till tankeledare inom utvecklarutrymmet och uppta utvecklare, designer och affärsroller i det växande blockchain-ekosystemet. För att göra det utvecklar Black Girls CODE ett tredelat blockchain-program som fokuserar på utbildning, nedsänkning och tillhandahållande av “hackternships” för att testa praktisk ekosystemkunskap.. 

Africa Blockchain Developers Program – 10 000 dollar

Målet med Ethereum-utvecklarprogrammet är att ge afrikanska utvecklare möjlighet att få de färdigheter som krävs för att bli branschklara blockchain-utvecklare. ABA arbetar med vårt nätverk av partners över hela kontinenten för att tillhandahålla mentorskap och supportaktiviteter till utvecklare. Projekt för deltagare som sponsras genom detta bidrag kommer att vara sociala utmaningar för att lösa unika afrikanska problem som samordnas med ConsenSys. 

Säkerhet

Fyr, en säkerhetsfokuserad Ethereum Serenity-klient – $ 25.000

Lighthouse är en säkerhetsfokuserad Ethereum Serenity-klient. Som en gratis Ethereum Serenity-klient med öppen källkod kommer Lighthouse att göra det möjligt för användare att dra nytta av fördelarna med en splittrad Ethereum-plattform som har minst 1000 gånger kapacitet. Detta projekt lägger grunden för framtida förbättringar som kan ge exponentiell skalbarhet till Ethereum. Vidare eliminerar proof-of-stake resurskrävande gruvdrift, vilket minimerar energiförbrukningen.

Wave II-stipendier

Användbarhet och utvecklingsverktyg

Alice25 000 dollar

Mobilapp för att enkelt bygga inbyggda mobila Ethereum-applikationer.

Ethers.js25 000 dollar

Ett komplett Ethereum JavaScript-bibliotek för att bygga plånböcker, ramar och verktyg med fokus på säkerhet, kompaktitet och enkelhet.

ETH-utvecklingsverktyg – 10 000 dollar

Verktygsförlängningsverktyg i schweizisk armékniv som ger utvecklare en stark inspektion, felsökning och manuella testförmågor under utveckling av dapp.

Postkedja – 25 000 dollar

Enkelt skicka och ta emot HTML-meddelanden med multimedia mellan offentliga adresser i blockchain via ett enkelt, e-postliknande gränssnitt.

– 25 000 dollar

Programmeringsspråk / utvecklingsplattform som tar bort blockkedjans komplikationer och automatiskt formellt verifierar en hel dapp.

Hyllning – 10 000 dollar

DeFi-prenumerationsmikropayments-lager byggt på rDAI och drivs av att rikta ränteflöden från kryptobestånd till vad ägaren vill stödja.

Vyper: – 20 000 dollar

Programmeringsspråk tilldelas en uppföljning

säkerhet

Fyr – 25 000 dollar

En säkerhetsfokuserad Ethereum Serenity-klient beviljade ett fortsättningsbidrag.

Unikeys – 25 000 dollar

Biometriska kortvaruplånböcker som gör det möjligt för kryptoanvändare att enkelt och säkert validera betalningar med sina kort med smartphones.

Infrastruktur

Dappnode – 25 000 dollar

Ett decentraliserat nätverk av personligt ägda noder med ett användarvänligt gränssnitt.

PISA25 000 dollar

Bygga och skydda globala, integritetsbevarande, tillståndlösa, smarta kontrakt utanför kedjan.

Tellor 25 000 dollar

Ett decentraliserat orakel som ger ett effektivt, pålitligt och decentraliserat alternativ för off-chain data.

Trublocks – 25 000 dollar

Ramverk som indexerar adressernas utseende och ger blixtsnabb åtkomst till fullständiga, fullständiga transaktionshistoriker för granskningskvalitet för alla adresser.

Zeropool – 25 000 dollar

En plattform för helt anonyma och icke-spårbara transaktioner på Ethereum, som stöder flera ERC20-tokens, eter och anonyma atombyten.

Wave III-stipendier

Användbarhet och utvecklingsverktyg

EthereumETL – 10 000 dollar

Underlätta stora datavetenskapliga processer med Ethereum-data

Anslutning – 10 000 dollar

En kommunikationsplattform för att ansluta Ethereums ekosystem genom decentraliserad meddelandehantering.

Typkedja – 5000 dollar

TypeScript-typgenerator för smarta Ethererum-kontrakt med stöd för flera mål.

Infrastruktur

Ethereum State Analytics – 25 000 dollar

Ett tillgängligt och reproducerbart analysverktyg som spårar Ethereum-tillväxt, baserat på Turbo Geth.

Ekosystemtillväxt

BlockchainsForSchools – 10 000 dollar

Ett team av gymnasie- och högskolestudenter som tar nästa generations innovatörer, entreprenörer och ingenjörer in i blockchain-industrin.

Brännarplånbok 2 – 10 000 dollar

Nästa steg i Burner Wallet-projektet är att sträcka sig längre än ett enkelt ombord- / evenemangsverktyg. Wallet-användarupplevelsen med låg friktion kan göra det möjligt för den att fungera som en “fjärrkontroll” för användning av dapps.

Lita på grafisk roman – 10 000 dollar

En grafisk roman som berättar historien om en ung kenyansk kvinna som förvandlar sitt samhälle med hjälp av eter.

Arboreum – 10 000 dollar

Genom att kombinera den digitala storbokstekniken med maskininlärning och svärmintelligensprinciper kan Arboreum effektivt förvandla ett blockchain-nätverk till “svärmar” som kan lösa komplexa samordningsproblem själva!

ConsenSys Grants finansierar projekt som tillgodoser behoven hos ett snabbt accelererande Ethereum-ekosystem. Ansökningar accepteras löpande i steg upp till $ 25 000. För att ansöka om ett ConsenSys-bidrag, fyll i en ansökan.

Möt vår styrelse

Aya Miyaguchi

Verkställande direktör, Ethereum FoundationAya Miyaguchi ConsenSys-bidrag

Andreas Wallendahl

Medgrundare, KauriAndreas Wallendahl ConsenSys-bidrag

Kevin Owocki

Grundare, forskare, övervakt, GitcoinKevin Owocki ConsenSys-bidrag

Ken Ng

Grants Team, Ethereum FoundationKen Ng ConsenSys-bidrag

Kartik Talwar

Partner, A.Capital VenturesKartik Talwar ConsenSys-bidrag

Danny Ryan

Forskare, Ethereum FoundationDanny Ryan ConsenSys-bidrag

Allison Berke

Verkställande direktör, Stanford Cyber ​​InitiativeAllison Berke ConsenSys-bidrag

Tonya Evans

UNH School of LawTonyaEvans ConsenSys-bidrag

Vanliga frågor om ConsenSys-bidrag

Vad är processen för att ansöka?

När ditt team har ansökt får du ett bekräftelsemeddelande och kan se din ansöknings status inom Inlämningsbar. Vi kommer att ha flera interna granskningsrundor, och om din ansökan klarar kontaktar vi dig för en intervju.

Hur många steg finns det i processen?

När de sökande har ansökt går sökanden igenom fyra utvärderingssteg. I varje steg flyttas en ansökan vidare till nästa steg eller nekas. Den sökande meddelas endast under processen om deras ansökan inte går vidare till nästa omgång. Priset avgörs efter den fjärde etappen som är en intervju.

Hur lång är bidragsprocessen när vi ansöker?

Processen är vanligtvis 3 månader från ansökan till tilldelningen.

Hur ser en bra applikation ut?

Se våra bästa metoder.

Vi är ett privat företag, kan vi ansöka?

 Ja, privata företag är välkomna att ansöka men bör endast ansöka om finansiering från ConsenSys Grants om det de planerar att bygga kommer att vara öppen källkod. 

Vi är ett team av individer, inte en affärsenhet kan vi fortfarande ansöka?

Ja.

Vårt team planerar att starta en token-försäljning, är det berättigat till bidrag?

Nej.

Vårt team nekades i en annan Wave, kan vi fortfarande ansöka?

Visst, du är öppen för att återanvända 2020. Vi kan inte ge team individuell återkoppling men vi uppmanar dig att se över kriterierna och din ansökan innan du återansöker.

Hur lång är projektleverans om godkänd?

Projektleverans är beroende av dina milstolpar. Tre månader är standard men vi är öppna för att stödja projekt som sträcker sig över tre månader.

Beräknas finansieras i USD eller DAI?

Projekt finansieras i DAI via Gitcoin Grants

Vad händer när vi vinner en ConsenSys Grants Hackathon?

Om ditt lag vinner en hackathon måste laget fortfarande ansöka om ConsenSys Grants. Efter att du har tillämpat ditt team kommer ansökan att spåras snabbt i ansökningsprocessen men du kommer att meddelas om din status samtidigt som andra team går igenom processen. 

Hur fördelas betalningar?

Vi använder Gitcoin Grants för att distribuera betalningar. Gitcoin-bidrag är ett separat verktyg från den traditionella Gitcoin-bounty-produkten som gör det möjligt för ett team att ta emot enskilda betalningar eller betalningsströmmar som inte är knutna till något särskilt GitHub-problem. Det ger också en mekanism för projekt för att samla in ytterligare medel från externa givare om de så önskar. Tänk på Gitcoin Grants som ett Ethereum-driven Open Collective.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map