Avgiftene skjønt! Skalering av deFi med lag 2-samleoppdateringer

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi

Avgiftene skjønt! Skalering av deFi med lag 2-samleoppdateringer

Samleoppdateringer vil spille en viktig rolle i Eth2-veikartet. Lær hvordan de hjelper DeFi-applikasjoner på Ethereum-skala i dag. av James Beck, Lesa Moné 17. februar 2021 Publisert 17. februar 2021

4. kvartal 2020 DEFI-RAPPORT blogg 6 Last ned rapport

Dette er en del av en serie artikler fra ConsenSys Codefis Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Last ned hele rapporten for å lære mer om tokenstandarder for eiendeler og betalinger, NFT-markedsplasser, sosiale symboler og samfunnstokener, flash-lån, innpakket Bitcoin og Filecoin, utlånsprosjekter og mer.

Selv når Ethereum 2.0 jevnlig utvikler seg, blir kostnadene for å samhandle med DeFi-protokoller på Ethereum uoverkommelig dyre. Løpet pågår nå for utviklere og brukere å begynne å bruke Layer 2-protokoller (L2s) som kobles til Ethereum for å bytte, låne ut, låne og gi likviditet. Den gode nyheten er at Eth2-veikartet vil stole på samleoppbygginger, en type L2-metode for skalering. Det betyr også at de mest populære DeFi-protokollene i dag begynner å teste applikasjonene sine på L2, med noen som allerede er funksjonelle for å bytte ERC-20-tokens og $ 250 millioner sperret inne i likviditet.

Samleoppdateringer: Testing med DeFi-applikasjoner

Hvis du fulgte rådene våre i begynnelsen av rapporten og testet ut noen av disse DeFi-protokollene, kan du ha blitt overrasket over gasskostnadene for å utføre en handel, lage en NFT eller samhandle med en protokoll. Mens samfunnet forventer en mer skalerbar og billigere Eth2, protokollerer Layer 2 batch-transaksjoner før de vitner om Ethereum mainnet. 

En slik Layer 2-teknologi er samleoppdateringer, som tar mye av belastningen med beregning og lagring ut av blockchain og bruker kjeden akkurat nok til å dra nytte av sikkerhetsgarantiene. Loopring’s zkRollup-løsningen har nå mer enn 250 millioner dollar (tjente mer enn $ 150 millioner i den første halvannen måned av 2021).

Skjermbilde 2021 02 17 klokken 16 02 45Kilde: DeFi Pulse

Samleoppdateringer begynner også å tiltrekke seg gassbrusende DeFi-protokoller. Derivatplattformen, Synthetix nylig kunngjort at SNX-innsatsen ville fortsette Optimisme, som bruker optimistiske samleoppdateringer. Deres demo demonstrerte en reduksjon i gasskostnadene med 143 ganger (!), og en transaksjonsbekreftelsestid på 0,3 sekunder.

Uniswap demonstrerte forbedringer av brukeropplevelsen som er mulige med Optimism. Bensinkostnadene for bytter gikk ned med 10-100 ganger, og transaksjonene ble bekreftet på lynraske 139 millisekunder. Du kan faktisk test det her.

Skjermbilde 2021 02 17 kl. 16 33 03 PMPrøve den gamifiserte demoen til Uniswap on Optimism

Optimisme nylig lanserte deres Optimistic Virtual Machine (OVM) – bakenden for Optimistic Rollup som muliggjør full Ethereum Virtual Machine (EVM) støtte, og støtter også alle eksisterende Ethereum dev verktøy og biblioteker inkludert Solidity, Vyper, Trøffel, Åpne Zeppelin, MetaMask, og Web3.js blant andre.

Som Hayden Adams sa det,

“Tenk deg at du ikke trenger å gjøre noen endringer i soliditetskontraktene dine for å få en dApp til å fungere naturlig på en Ethereum L2 med sikkerhet fra Ethereum, massiv skalering, ingen datatilgjengelighetsproblemer og synkron interoperabilitet med andre DAPP-er på L2.”

Samleoppdateringer er essensielle for Eth2

Samleoppdateringer vil spille en viktig rolle i Eth2-veikartet. Akkurat nå bruker Ethereum Virtual Machine (EVM) bensinpriser for å begrense datamengden, eller tilstanden, som er lagret i det åpne distribuerte nettverket. EVM er kraftig, men den er med vilje begrenset. Samleoppdateringer løser dette ved å administrere tilstand utenfor kjernen EVM-protokollen. Dette kan faktisk være en bedre posisjon for Eth2, fordi ifølge Vitalik Buterin, “Tilgjengeligheten for skjæring av data er mye tryggere enn skjæring av EVM-beregning.”

Med forskningsmiljøet Eth2 som beveger seg mot samlebaserte veikart, skjærkjeder på Eth2 trenger bare å ta seg av bestillingsdata. Og kanskje det viktigste for opplevelsen av Ethereum-brukere i dag, samleopplegg betyr at overgangen til Proof-of-Stake vil være minimalt forstyrrende for eksisterende biblioteker, verktøy og dApps i dag. Sjekk ut Ben Edgingtons nylig innlegg om hvordan samleoppgaver passer inn i Eth2-veikartet.

Hva med andre Layer 1 blockchain-protokoller?

Med høye gassavgifter på Ethereum kan forskjellige typer blokkeringer i økende grad forsøke å tiltrekke Ethereum-baserte DeFi-applikasjoner. FTX, en populær kryptobørs i Hong Kong, bestemte seg for å bygge sin desentraliserte børs kalt Serum Solana. I november 2020, Serum generert $ 111 millioner i volum, betydelig mindre enn 17 milliarder dollar i volum på Ethereum-baserte DEXer i samme måned, men likevel ikke et ubetydelig beløp.

1inch.exchange-støttet prosjekt, Mooniswap, bestemte seg også for å gå med Near Protocol for sin automatiserte markedsmaker (AMM) DEX. Sergej Kunz, medstifter av 1inch, hevdet, “Ved å bygge videre på NEAR, vil vi kunne eksperimentere med skjæring og være forberedt på ankomsten av Ethereum 2.0.” 

Hva med Binance Smart Chain (BSC)? Til tross for at den totale verdien låst raskt de siste ukene, kan BSC-modellen knapt betraktes som “desentralisert økonomi.” BSC har bare et lite antall validatorer i sin Proof of Stake Authority-konsensusmodell, og det skjer slik at Binance eier og driver dem alle.

Nettverkseffektene og den tekniske investeringen i Ethereum er viktige grunner til at flere DeFi-applikasjoner ikke har vært raske til å omskrive sine smarte kontrakter på et nytt språk for en ny protokoll. Det er grunnen til at så mange kryptoaktiver som Bitcoin og Filecoin tokeniseres på Ethereum, en trend vi forventer vil akselerere i 2021. Selv om den generelle DeFi-markedsstørrelsen vokser raskt, er den relativt liten sammenlignet med andre kommersielle og finansielle markeder. Mange av disse sofistikerte nye typene finansielle produkter og tjenester søker innledende likviditet fra gruppene av handelsmenn som allerede er kjent med Ethereum-baserte kryptobøker som MetaMask, en sterk oversikt over nettverkets oppetid, robuste revisjonsverktøy og -tjenester, og datakilder og orakler i kjeden.  

Interoperabilitet mellom blokkjeder er fortsatt et aktivt forskningsrom. Vi tror at alvorlighetsgraden av Ethereums aktivitet vil presse mer aktivitet til Layer 2-protokoller som allerede er kompatible med Ethereum. I tillegg, siden Layer 2-teknologier som samleoppdateringer blir innlemmet i Eth2 veikart, DeFi-applikasjoner kan være bedre å vente på å se hvordan forskerteamene finner ut kjøring av data og samstemmende data før de våger seg for langt fra vidt vedtatte Ethereum-standarder. 

DeFi ScoreEth2Layer 2 Nyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map