Auktion av Sacramento Kings Off Jersey med Blockchain Marketplace

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogPressmeddelande

Auktion av Sacramento Kings Off Jersey med Blockchain Marketplace

Plattform använder Ethereum Blockchain för att verifiera äkta Kings Memorabiliaby ConsenSys 15 januari 2020 Publicerat 15 januari 2020

Buddy Hields 710 215 458

– Blockchain skyddar bättre fläktar från bedrägeri, bedrägerier och knock-off redskap som säljs på sekundära marknader –

– Gör det möjligt för fans att bjuda på utvalda spelartröjor och -kläder medan de bärs på banan under varje spel –

Sacramento, Kalifornien– Idag, Sacramento Kings, i samarbete med ConsenSys, Ett blockchain-mjukvaruutvecklingsföretag, tillkännagav en ny auktionsplattform som underlättar live-budgivning på sportutrustning i spelet med Treum, en leveranskedjeprodukt som stöds av ConsenSys. Genom att använda denna plattform kommer varje auktionsobjekt att verifieras och en transparent granskning av produkthistoriken kommer att upprättas, så fans kommer att vara säker på att varje redskap är äkta.

Under Kings hemmamatcher kommer fans att kunna delta i en liveauktion av spelburna redskap. Plattformen, tillgänglig via Kings.com/Auction och den prisbelönta Sacramento Kings + Golden 1 Center-appen och Kings.com, startar idag när Kings möter Dallas Mavericks i Sacramento. Kings Guard Buddy Hields spelklädda tröja kommer att auktioneras ut under matchen med intäkter som gynnar orkanen Dorians hjälpinsatser. Intäkterna från framtida auktioner går till Sacramento Kings Foundation om inte annat anges.

“Vi är glada att tillkännage en ny blockchain först när vi strävar efter att fortsätta förbättra fansupplevelsen”, säger Sacramento Kings Chief Technology Officer Ryan Montoya. “Vi har integrerat blockchain-teknik i vår verksamhet på flera plattformar, inklusive vårt belöningsprogram, och nu kommer våra fans att ha möjlighet att säkert köpa äkta spelbaserade varor i realtid med en innovativ blockchain-baserad lösning.”

”Den digitala eran har ökat åtkomst och möjligheter drastiskt för många konsumenter, men det har också minskat kontrollerbart härkomst. Hur kan du vara säker på att de fysiska varorna som levereras till din dörr är legitima och lika verkliga som annonserade? Hur kan du lita på äktheten och ägarhistoriken för något du köpte online? ” sade chef för ConsenSys affärsutveckling Bradley Feinstein. “Eftersom Ethereum blockchain fortsätter att få dragkraft som en ny grund för globalt samarbete genom att tillhandahålla förtroende och öppenhet, låser vi upp djupare sätt att ge synlighet i komplexa globala leveranskedjor och ge konsumentbeteende.”

Det totala värdet av den amerikanska marknaden för sportmemorabilia har värderats till 5,4 miljarder dollar årligen, ändå finns det inga branschstandarder för att autentisera artiklar och skydda fans från att köpa förfalskade varor. Genom detta partnerskap ökar Kings och ConsenSys effektivt återförsäljningspotentialen för autentiserade varor på sekundära marknader. Live-auktionerna gör det möjligt för kungarna att berätta en unik historia runt varje minnesstycke samtidigt som fansen får en spännande live-auktionsupplevelse

Från fansen som tittar på spelet i arenan till fansen som tittar hemifrån kan vem som helst bjuda på alla Kings live-auktionsartiklar. Auktionsperioderna löper under dagen och börjar strax före tips till 23:59. PT. Auktionens högsta budgivare kommer att få det autentiserade redskapet, märkt och verifierat, tillsammans med en symbol, som representerar bevis på ägande och fungerar också som ett äkthetsintyg (CoA). Den digitala token skapar en officiell historisk post av artikeln och visar den verkliga revisionsspåret när den går från ägare till ägare. Token ägs av auktionens vinnare och kodas med verifierad data om spelet, säsongen och spelaren och kommer att tidsstämplas så att fans kan bevisa att deras utrustning är äkta.

Plattformen registrerar varans ursprung och äkthet medTreum, En ConsenSys-produkt som gör det möjligt för företag att bygga förtroende hos sina konsumenter genom transparens, spårbarhet och handel. Den ursprungliga transaktionshistoriken kommer också att registreras och med ägarens samtycke kommer framtida försäljning, lån eller utställning av redskap i fysiska eller virtuella utställningsrum att bli en del av den transparenta historiska dokumentationen som dokumenteras i Ethereum blockchain. Fans kan betala med kreditkort, och spelburna auktionsartiklar skickas direkt till en adress som de väljer.


“Vi valde att utforma den här specifika implementeringen med tanke på ett Kings-fan”, säger Treum produktarkitekt Constantin Kostenko. “Ethereum blockchain-tekniken ger transparens, äkthet och bedrägeribeskydd till fläkten, men de tekniska detaljerna är dolda för att erbjuda en bekant användarupplevelse.”

Detta partnerskap följer Kings lansering nyligen av den första fysiska kryptosamlingen inom professionell sport och den NBA: s första blockchain-drivna belöningsprogram för spel i appen. År 2014 blev kungarna första NBA-laget som accepterar Bitcoin som betalning i arenan. År 2018 blev Kings det första professionella idrottslaget i världen att bryta kryptovaluta och tillkännagav ett välgörenhetsprogram, MiningForGood, som donerar dessa medel till arbetskraftsutvecklings- och utbildningsinsatser i samhället. Förra året debuterade Kings också NBA: s första dedikerade utrymme för en gratis-att-spela, in-arena prediktiv spelupplevelse.

Kungarna fick namnet ”Det mest innovativa företaget inom sport”Av Fast Company och”Mest tekniskt kunniga team 2016”Av SportTechie, och var också en mottagare av Sports Business Journal’s “Årets anläggning.”

Auktionen kommer att vara tillgänglig via Kings.com/Auction och den Sacramento Kings + Golden 1 Center app, och ett push-meddelande kommer att skickas till appanvändare när auktionen är live.

Klicka på för att ladda ner appen HÄR.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map