Alt du trenger å vite om Istanbul Hard Fork

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggNyheter

Alt du trenger å vite om Istanbul Hard Fork

Ethereums neste nettverksoppgradering og hva som kommer. Av ConsenSys 22. november 2019 Publisert 22. november 2019

Ethereum-helten ConsenSys 2

Dagen er nesten nær, Ethereums åttende nettverksoppgradering er over oss. 

Den 8. Ethereum harde gaffelen er planlagt å skje 6. desember 2019. For de som ikke er så kjent med begrepet hard gaffel, kan du tenke på prosessen som en “nettverksoppgradering.” Den nøyaktige datoen kan endres på grunn av variable blokkeringstider og tidssoner. Du kan se på Istanbul Hard Fork Countdown Clock på Etherscan. 

Istanbul er en av de mange harde gafler av Ethereum 1.x som vil finne sted før Ethereum 2.0. Ethereums overgang fra sitt nåværende bevis på arbeidskonsensusmekanisme mot bevis på stake konsensus. Gjeldende faste blokknummer for overgangen er: Blokknummer: # 9069000. 

Den forventede datoen for hardgaffelen er fredag ​​6. desember 2019.

Istanbul oppgraderinger 

Istanbul bringer oppgraderinger som vil endre kostnadene for ulike opkoder for å forhindre spammingblokker og forbedre denial-denial-of-service-motstandsdyktigheten. Denne oppgraderingen vil muliggjøre større Ethereum og Zcash interoperabilitet, så vel som med andre Equihash-baserte bevis på arbeidskryptovalutaer. Det vil være forskjellige endringer i opcodes (operasjonskoder), som også vil øke skalerbarhetsytelsen for løsninger basert på personvernsteknologi uten kunnskap som SNARKs og STARKs. 

Aksepterte EIP’er

EIP-er er Ethereum Improvement Proposals som blir diskutert og diskutert før hver Ethereum-hardgaffel. Alle kan skrive en EIP og foreslå forbedring for Ethereum-nettverket. Totalt 11 EIP-er ble foreslått for Istanbul-oppgraderingen, og seks ble valgt for implementering. Nedenfor er EIP-ene som ble akseptert for Istanbul: 

EIP-152: Legger til Blake2 komprimeringsfunksjon F forkompilering. Denne EIP vil gjøre det mulig for BLAKE2b-hashfunksjonen og andre 64-biters BLAKE2-varianter med høyere runde å kjøre billig på EVM, noe som muliggjør enklere interoperabilitet mellom Ethereum og Zcash, så vel som andre Equihash-baserte PoW-mynter.

EIP-1108: Reduser alt_bn128 forhåndskompilering av gasskostnader fordi aritmetiske forkompileringer for elliptisk kurve for øyeblikket er for dyre. Omprising av forhåndskompileringene vil i stor grad hjelpe en rekke personvernløsninger og skaleringsløsninger på Ethereum.

EIP-1344: For øyeblikket er det ingen spesifikasjon for hvordan kjede-ID er satt for et bestemt nettverk, og i stedet er det avhengig av valg som er gjort manuelt av klientimplementatorene og kjedesamfunnet. Denne EIP foreslår å bruke kjede-ID for å forhindre repriseangrep mellom forskjellige kjeder, og det vil være fordelaktig å ha samme mulighet i smarte kontrakter når man håndterer signaturer, spesielt når det gjelder lag 2-signaturordninger. 

EIP-1844: Den raske veksten av Ethereum-staten har ført til at visse opkoder er mer ressurskrevende enn de tidligere var. Derfor repriserer denne EIP visse opkoder for å oppnå en god balanse mellom gassutgifter og ressursforbruk. 

EIP-2028: For å ringe data fra kjeden kreves det å betale bensin på Ethereum-nettverket. En del av EIP vil redusere gasskostnaden fra den nåværende verdien på 68 gass per byte til 16 gass per byte, noe som vil bidra til å øke båndbredden ettersom flere data kan passe inn i en enkelt blokk. 

EIP-2200: Tilbyr en strukturert definisjon av netto gassmålingsendringer for SSTORE opcode, som muliggjør nye bruksområder for kontraktlagring, og reduserer for store gasskostnader der det ikke samsvarer med hvordan mest implementering fungerer.

For Ethereum-brukere

Hvis du holder eller bruker eter med noen av følgende tjenester, er det ingenting du trenger å gjøre:

  • Hold eller transaksjoner eter gjennom en mobil lommebok som MetaMask eller Coinbase Wallet
  • Hold eter på en sentral som Coinbase, Binance, Kraken, etc.. 
  • Bruk en maskinvare lommebok som Ledger eller Trezor. 

Noen av disse tjenestene kan gi deg beskjed om å utføre flere handlinger, for eksempel bytte-, maskinvareenhet eller lommeboktjeneste, så bare sørg for at du følger disse hvis aktuelt. 

For Node Runners

Ethereum er et desentralisert, peer-to-peer-nettverk, så alle som for øyeblikket kjører Ethereum-infrastruktur, må oppdatere programvaren til en Ethereum-klientversjon som er “gaffelklar”, og bør gjøre det før 1. desember.

Hvis du bruker Infura, da kreves ingen endringer. Infura er klar, og du trenger ikke gjøre noe. Infura har drevet pålitelig Ethereum-infrastruktur i over tre år og har vist seg å være dyktig til å håndtere store oppdateringer under harde nettverk. De tar seg av oppgraderingen slik at du kan fortsette å bygge god programvare.

Følgende programvareversjoner skal lanseres i slutten av september. Hvis du “savner gaffelen” og ikke klarer å oppgradere programvaren din i tide, vil du ikke lenger ha en nøyaktig oversikt over kilden til blockchain-data. Mangler gaffelen vil kreve at du synkroniserer noden din med Ethereum blockchain, noe som kan ta timer eller til og med dager.

Hvordan noder kan bli “gaffelklar”:
  1. Sjekk regelmessig klientsider for programvareoppdatering:
  1. Gjennomgå gaffeloppdateringer for å avgjøre om det er behov for endringer i applikasjonene dine, eller om noen brukere vil bli påvirket.

  2. Oppdater noden din før gaffelblokken.

Hva blir det neste? 

Det er en liste over planlagte Ethereum-gafler etter Istanbul som en del av ETH 1.x, som er det omfattende settet med oppgraderinger til Ethereum-nettet beregnet på kort sikt adopsjon. Mer informasjon om Ethereum 1.x og teamet bak de fortsatte forbedringene og oppgraderingene finner du her og her.

Du kan lese om veikartet til Serenity (ETH 2.0) inkludert alle fasene for å oppnå bevis på innsatsen på Ethereum. 

Den første fasen av Serenity vil se lanseringen av Beacon Chain, som er et bevis på stav blockchain, og vil markere gjennomføringen av den lenge planlagte byttet fra bevis på arbeid til bevis på stake konsensusmekanisme. Beacon Chain vil stå opp og vil løpe ved siden av den opprinnelige Ethereum PoW-kjeden, og sikre at det ikke er noe brudd i kjedenes kontinuitet. Følg med for fremtidige innlegg om Ethereum nettverksoppgraderinger og veien til Serenity.  

Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportere

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Sentralbanker og pengens fremtidHvitt papir

Sentralbanker og pengens fremtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map