Allt du behöver veta om Istanbul Hard Fork

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

Allt du behöver veta om Istanbul Hard Fork

Ethereums nästa nätverksuppgradering och vad som ska komma. Av ConsenSys 22 november 2019 Publicerat 22 november 2019

Ethereum-hjälten ConsenSys 2

Dagen är nästan nära, Ethereums åttonde nätverksuppgradering är på väg. 

Den 8: e Ethereum-hårdgaffeln kommer att ske den 6 december 2019. För dem som inte är lika bekanta med termen hårdgaffel, tänk på processen som en “nätverksuppgradering”. Det exakta datumet kan ändras på grund av varierande blocktider och tidszoner. Du kan titta på Istanbul Hard Fork Countdown Clock på Etherscan. 

Istanbul är en av de många hårda gafflarna i Ethereum 1.x som kommer att äga rum före Ethereum 2.0. Ethereums övergång från sitt nuvarande bevis för arbetskonsensusmekanism mot bevis för spelkonsensus. Det aktuella fasta blocknumret för övergången är: Blocknummer: # 9069000. 

Det förväntade datumet för hårdgaffeln är fredagen den 6 december 2019.

Istanbul uppgraderingar 

Istanbul ger uppgraderingar som kommer att förändra kostnaden för olika opkoder för att förhindra skräppost och förbättra den totala motståndskraften mot denial-of-service. Denna uppgradering möjliggör större Ethereum- och Zcash-interoperabilitet liksom med andra Equihash-baserade bevis på kryptovalutor. Det kommer att finnas olika ändringar av opcodes (operationskoder), vilket också kommer att öka skalbarhetsprestanda för lösningar baserade på sekretessfri teknik som SNARKs och STARKs. 

Godkända EIP: er

EIP: er är Ethereum Improvement Proposals som debatteras och diskuteras före varje Ethereums hårda gaffel. Vem som helst kan skriva en EIP och föreslå sin förbättring för Ethereum-nätverket. Totalt 11 EIP föreslogs för Istanbul-uppgraderingen och sex valdes för implementering. Nedan följer de EIP: er som accepterades för Istanbul: 

EIP-152: Lägger till Blake2-komprimeringsfunktion F förkompilering. Denna EIP gör det möjligt för BLAKE2b-hashfunktionen och andra högre runda 64-bitars BLAKE2-varianter att köra billigt på EVM, vilket möjliggör enklare interoperabilitet mellan Ethereum och Zcash samt andra Equihash-baserade PoW-mynt.


EIP-1108: Sänk alt_bn128 förkompileringskostnader för gas eftersom aritmetiska förkompiler av elliptisk kurva för närvarande är för dyra. Omprissättning av förkompileringen skulle i hög grad hjälpa ett antal sekretesslösningar och skalningslösningar på Ethereum.

EIP-1344: För närvarande finns det ingen specifikation för hur kedje-ID är inställt för ett visst nätverk och i stället förlitar sig på val som görs manuellt av klientimplementatorerna och kedjegruppen. Denna EIP föreslår att kedje-ID används för att förhindra omspelningsattacker mellan olika kedjor och det skulle vara fördelaktigt att ha samma möjlighet i smarta kontrakt vid hantering av signaturer, särskilt när det gäller Layer 2-signaturscheman. 

EIP-1844: Den snabba tillväxten av Ethereum-staten har orsakat att vissa opkoder är mer resurskrävande än tidigare. Därför omprissätter denna EIP vissa opkoder för att uppnå en bra balans mellan gasutgifter och resursförbrukning. 

EIP-2028: För att kunna ringa data på nätet måste du betala gas i Ethereum-nätverket. En del av EIP kommer att sänka gaskostnaden från sitt nuvarande värde på 68 gas per byte till 16 gas per byte vilket hjälper till att öka bandbredden eftersom mer data kan passa in i ett enda block. 

EIP-2200: Ger en strukturerad definition av förändringar i nettomätning av gas för SSTORE opcode, vilket möjliggör nya användningar för lagring av kontrakt och minskar alltför stora gaskostnader där det inte matchar hur det mesta genomförandet fungerar.

För Ethereum-användare

Om du håller eller använder eter med någon av följande tjänster finns det inget du behöver göra:

  • Håll eller transaktion eter genom en mobil plånbok som MetaMask eller Coinbase Wallet
  • Håll eter på ett utbyte som Coinbase, Binance, Kraken, etc.. 
  • Använd en hårdvaruplånbok som Ledger eller Trezor. 

Vissa av dessa tjänster kan informera dig om att vidta ytterligare åtgärder som din växling, hårdvaruenhet eller plånbokstjänst, så se bara till att du följer dem om tillämpligt. 

För Node Runners

Ethereum är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk, så alla som för närvarande driver Ethereum-infrastruktur måste uppdatera sin programvara till en Ethereum-klientversion som är “gaffelfärdig” och bör göra det före 1 december.

Om du använder Infura, då krävs inga ändringar. Infura är redo och du behöver inte göra något. Infura har drivit tillförlitlig Ethereum-infrastruktur i över tre år och har visat sig kunna hantera storskaliga uppdateringar under hårda nätverk. De tar hand om uppgraderingen så att du kan fortsätta bygga bra programvara.

Följande programvaruversioner kommer att släppas i slutet av september. Om du “saknar gaffeln” och inte uppgraderar din programvara i tid, har du inte längre en korrekt bild av källan till blockchain-data. Om du saknar gaffeln måste du omsynkronisera din nod med Ethereum blockchain, vilket kan ta timmar eller till och med dagar.

Hur noder kan bli “gaffelfärdiga”:
  1. Kontrollera regelbundet klientsidor för programuppdateringsmeddelande:
  1. Granska gaffeluppdateringar för att avgöra om det behövs några ändringar i dina applikationer, eller om några användare kommer att påverkas.

  2. Uppdatera din nod före gaffelblocket.

Vad kommer härnäst? 

Det finns en lista över schemalagda Ethereum-gafflar efter Istanbul som en del av ETH 1.x, vilket är den omfattande uppsättningen av uppgraderingar till Ethereum-mainnet som är avsedda för antagande på kort sikt. Mer information om Ethereum 1.x och teamet bakom dess fortsatta förbättringar och uppgraderingar finns här och här.

Du kan läsa om färdplanen till Serenity (ETH 2.0) inklusive alla faser för att uppnå bevis på insatsen på Ethereum. 

Den första fasen av Serenity kommer att se utbyggnaden av Beacon Chain som är ett bevis på stav blockchain och kommer att markera genomförandet av den länge planerade bytet från bevis på arbete till bevis på stake konsensusmekanism. Beacon Chain kommer att stå upp och kommer att springa tillsammans med den ursprungliga Ethereum PoW-kedjan, så att kedjornas kontinuitet inte bryts. Håll koll på framtida inlägg om Ethereum-nätverksuppgraderingar och vägen till Serenity.  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map