Allfunds Blockchain och ConsenSys samarbetar för att utveckla Blockchain Technology för fondbranschen

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogPressmeddelande

Allfunds Blockchain och ConsenSys samarbetar för att utveckla Blockchain Technology för fondindustrin

av ConsenSys 11 februari 2021 Upplagt den 11 februari 2021

Allfunds och Quorum Banner

Allfunds Blockchain, den revolutionerande blockchain-tekniken Allfunds, och ConsenSys, det ledande Ethereum-mjukvaruföretaget, har tecknat ett partnerskapsavtal för att ytterligare stödja effektiviseringen av fonddistributionens värdekedja och andra reglerade industrier.

Historiskt sett har traditionell fondöverföring mellan finansiella enheter, mellanhänder och betalningssystem från tredje part ansetts vara en komplex process. Blockchain-tekniken kan revolutionera fondfördelningen genom att dramatiskt minska bearbetnings- och avvecklingstiderna, samtidigt som det tillhandahåller ett säkert system för flera parter utan en enda felpunkt.

Effektivisering av säker global fonddistribution med blockchain

2020 lanserade Allfunds sin blockchain-baserade teknikplattform genom en ny enhet, Allfunds Blockchain. Med lanseringen av denna nya affärsarm släppte Allfunds innovativa blockchain-teknik som syftar till att radikalt effektivisera den globala fonddistributionsindustrin genom att möjliggöra omedelbar, pålitlig och säker kommunikation mellan branschaktörer.

Genom detta avtal ConsenSys och Allfunds Blockchain kommer att kombinera Allfunds Technical Solutions och ConsenSys Quorum för att driva Allfunds Funds Industry Platform. Allfunds Blockchain erbjuder två oberoende lösningar:

  • Teknisk lösning: Allfunds Privacy Plugin som lägger till unika funktioner utöver ConsenSys Quorum, och löser stora problem med datastyrning i blockchain-ekosystem.
  • Affärslösning: Allfunds Business Smart Contracts som möjliggör fonddistributionsaktiviteter på Allfunds industriplattform, vilket låser upp nya funktioner genom blockchain-teknik. 

Båda företagen arbetar tillsammans för att vidareutveckla och stödja Allfunds Blockchain Technical Solution i kombination med ConsenSys Quorum, ett protokolllager med öppen källkod för utveckling med Ethereum. Lösningen inkluderar avancerade sekretessfunktioner som gör det möjligt för deltagare i ett blockchain-nätverk att på en detaljerad nivå kontrollera vem som får se information och vilka noder som deltar i konsensusvalidering av data som innehåller konfidentiell information. 

Lösningen kan utnyttjas globalt i många branscher, särskilt den starkt reglerade fonden. Blockchain-system underlättar regelefterlevnad genom att tillhandahålla revisionsspår. 

Ledande företag både inom och utanför finansbranschen har visat intresse för att använda Allfunds teknik för olika initiativ. Allfunds Blockchains unika integritets- och anonymitetsfunktioner plus ConsenSys erfarenhet och expertis kommer att bidra starkt till den fortsatta utvecklingen av Enterprise Ethereum-ekosystemet.

Ruben Nieto, VD på Allfunds Blockchain, sa: ”Vi är stolta över att samarbeta med ConsenSys för att få denna revolutionerande blockchain-lösning till den större marknaden. Genom expertis från ConsenSys kommer Allfunds Blockchain-kunder att dra nytta av en verkligt unik blockchain-produkt. Vi valde ConsenSys Quorum som vårt blockchain-protokoll för företag på grund av dess betydande användning i enterprise blockchain och den pågående utvecklingen och supporten som ConsenSys tillhandahåller. Detta är ytterligare ett viktigt steg framåt i utvecklingen av Allfunds Blockchain-teknik. ”


Madeline Murray, produktledare vid ConsenSys Quorum, uppgav: ”Vi ser ett växande globalt intresse för ConsenSys Quorum, open source Enterprise Ethereum-protokollet som är byggt för att förenkla användningen av blockchain för företag. Detta partnerskap med Allfunds kommer ytterligare att underlätta global blockchain-antagande för fonderna och berika ekosystemet med tekniska innovationer som är lämpliga för avancerade privatlivet. “

För att lära dig mer om Allfunds Blockchain besök: https://allfunds.com/en/blockchain/

För att lära dig mer om funktionerna i ConsenSys Quorum, besök: https://consensys.net/quorum

SLUTAR

Om Allfunds och Allfunds Blockchain:  

Allfunds har utvecklats till ett av världens ledande förmögenhetsföretag och fonddistributionsföretag med ett tjänsteerbjudande som innehåller data & analys, handel & utförande tjänster, portfölj & rapporteringsverktyg, forskning, regleringslösningar och blockchain-teknik. Allfunds har 1,2 biljoner euro i AuA och tjänar 2000 fondhus och 2300 distributörer från 16 lokala kontor.  

2020 lanserade Allfunds en separat enhet Allfunds Blockchain för att få ut den mest revolutionerande blockchain-tekniken. Efter år av att utforska olika befintliga blockchain-tekniker lägger Allfunds patenterade blockchain-plattform till unika funktioner över Ethereum-nätverket för riktiga företagslösningar.

Om ConsenSys:

ConsenSys är det ledande Ethereum-programvaruföretaget. Vi gör det möjligt för utvecklare, företag och människor världen över att bygga nästa generations applikationer, lansera modern finansiell infrastruktur och komma åt det decentraliserade nätet. Vår produktsvit, sammansatt av Infura, Kvorum, Tkrås, Codefi, MetaMask, and Diligence, tjänar miljontals användare, stöder miljarder blockchain-baserade frågor för våra kunder och har hanterat miljarder dollar i digitala tillgångar. Ethereum är den största programmerbara blockkedjan i världen, ledande inom affärsadoption, utvecklare och DeFi-aktivitet. På denna betrodda öppen källkodsbyggnad bygger vi morgondagens digitala ekonomi.

För mer information, besök: consensys.net

Mediekontakter: 

Allfunds

Katherine J. Sloan

Global företagskommunikation

[e-postskyddad]   / Telefon +34 91 2746400

FTI Consulting  

[e-postskyddad]   / Telefon: +44 7890 611 340

ConsenSys

[e-postskyddad]

AllfundsConsenSys QuorumQuorumNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map