5 Blockchain-trender att titta på i årets Virtual NY Blockchain Week – maj 2020

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEvents och konferenser

5 Blockchain-trender att titta på i årets Virtual NY Blockchain Week – maj 2020

Hundratals ekosystemledare kommer att diskutera den senaste kryptoutvecklingen inför den globala publiken 6-20 maj. Här är vad du ska se upp för. av ConsenSys 28 april 2020 Upplagt den 28 april 2020

evs 2020 artikel presenterad bild tom

NY Blockchain Week 2020 kommer officiellt att starta nästa vecka i virtuell form så att publiken över hela världen kan ställa in den största veckan på året för kryptosfären. Programmering kommer att vara helt online och gratis för alla registranter, med globalt tillgängligt innehåll. Veckan startar med en virtuell hackathon, som hostas av Ethereal Summit, Gitcoin och Consensus 2020, följt av Ethereal Virtual Summit och Consensus Distributed. Om du inte redan har säkrat din plats följer du länkarna nedan för att registrera dig gratis:  

consensys plexus ikon runda Boka din lediga plats på Ethereal Virtual Summit idag.

Som vanligt i blockchain-ekosystemet arbetar alla med allt i alla lager, vilket framgår av veckans 250+ högtalare och omfattande diskussioner inklusive Ethereum 2.0 milstolpar, DeFi-applikationer, blockchain-antagande för företag och mer. Här är fem ämnen i synnerhet att uppmärksamma som vi tror kommer att signalera de största ansträngningarna i blockchain-rymden i år. 

1. Vad COVID-19 betyder för framtiden för global infrastruktur

Många ser detta unika ekonomiska ögonblick som en möjlighet för blockchain-rörelsen att positionera sig i det globala medvetandet som ett mer motståndskraftigt alternativ till befintliga system, särskilt monetär, finansiell, medicinsk och supply chain-infrastruktur. Crypto, som alla andra marknader, har påverkats av de globala ekonomiska chockerna i COVID-19-pandemin. Den höga tillgängligheten av DeFi-protokoll genom marknadsspikarna i mitten av mars, liksom den ökande efterfrågan på stabila mynt och ETHs ekonomiska bandbredd har många undrat över sambandet mellan traditionella och kryptotillgångar och var globala marknadsaktörer kommer att söka efter säkra tillflyktsorter i vårt ständigt utvecklade risklandskap. 

Krisen kan också katalysera antagandet av digitala tillgångar för institutionella aktörer som vill effektivisera betalningsspår och förbättra banktillgången. En ny bulletin från Bank for International Settlements noterade att behovet av ökad ekonomisk tillgång under COVID-19 kan bidra till att påskynda antagandet av centralbankens digitala valutor (CBDC). 

Slutligen har ConsenSys Health, i samarbete med Gitcoin, Hyperledger, One Million Devs och OpenMinded, drivit en STOP COVID-19 Hackathon för att föra vårdexperter och Web3-utvecklare tillsammans. Hackathon kommer att genomföras under Blockchain Week och vinnarna kommer att tillkännages den 18 maj.

Relaterade samtal:

 • 7 maj – Ethereal: “The Changing Crypto Narratives”
 • 7 maj – Ethereal: “CBDCs in the Age of COVID-19”
 • 8 maj – Ethereal: “COVID-19 och Technology Roundtable Discussion”
 • 11 maj – Konsensus: “Coronavirus, Blockchain och livets mening”
 • 11 maj – Konsensus: ”Yves Mersch om centralbankens digitala valutor”
 • 12 maj – Konsensus: “Framtiden för Fiat: Centralbankens digitala valutor”
2. Förberedelse för Ethereum 2.0 fas 0

Ethereum 2.0-utvecklingen har fått fart och nått några viktiga milstolpar de senaste veckorna. Prysmatic Labs lanserade sitt Topaz Testnet på fredagen den 17 april, ett fullständigt konfigurerat testnät Ethereum 2.0 fas 0. I väntan på Ethereum 2.0s bevis på stavsekonomi kommer ConsenSys Codefi-teamet också att gå igenom grunderna för att satsa ETH. Dag 2 av Ethereal Virtual Summit är full av back-to-back Eth2-samtal från ledande ekosystemröster som Ben Edgington (Vad är nytt i Eth2), Evan Van Ness (Week in Ethereum), Danny Ryan (EF) och mer.

Relaterade samtal:

 • 8 maj – Ethereal: “Att föra Ethereum 2.0 till fas 0 2020”
 • 8 maj – Ethereal: “The Ethereum 2.0 Staking Panel”
 • 8 maj – Ethereal: “Fick ETH? Så här sätter du in det ”
 • 8 maj – Ethereal: “Hur Prysmatic Labs bygger Eth 2.0”
 • 8 maj – Ethereal: “Övergången från Eth1 till Eth2”
 • 8 maj – Ethereal: “Fireside Chat With SKALE Labs Co-Founders”
3. Vägen till DeFi-massadoption

Det decentraliserade ekonomins (DeFi) ekosystem nådde sin milstolpe med värdelåst in-DeFi på 1 miljarder dollar den 6 februari i år och har bevittnat en växande trend för användaröverlappning mellan protokoll, möjliggjort av interoperabiliteten mellan Ethereum-baserade DeFi-plattformar. Många ser DeFi som det gyllene barnanvändningen av blockchain-teknik, både på grund av dess resonans med kärnan i decentralisering, transparens och komposibilitet, och på grund av den ständigt förbättrade UX för DeFi-appar, som har radikalt förenklat ombordstigning för krypto-nykomlingar. . Spelet utan förlust, sparande PoolTogether integreras till och med med Compound-protokollets räntebärande Dai-pool så att en lycklig deltagare kan vinna all räntan som tjänats från prispotten.   

En annan stor utveckling i DeFi-rymden har varit den ökande decentraliseringen av Compound-protokollet. Tidigare denna månad meddelade Compound-teamet att samhällsstyrning hade officiellt ersatt administratören. Efter offentlig testning kommer teamet att överlåta total styrning till samhället. 

Relaterade samtal:

 • 7 maj – Ethereal: “The Open Finance Value Proposition”
 • 7 maj – Ethereal: “DeFi’s Difficult Conversations”
 • 7 maj – Ethereal: “Drift och odling av en DeFi-plattform”
 • 7 maj – Ethereal: “Chatt med eldstaden med grundaren av Compound”
 • 8 maj – Ethereal: “Fireside Chat with Maker on the Future of DeF”
 • 8 maj – Ethereal: “Att föra DeFi till 1 miljard människor”
 • 8 maj – Ethereal: “Breakout Innovations of DeFi”
 • 8 maj – Ethereal: ”Living on DeFi: How We Fight Back”
 • 8 maj – Ethereal: “Fireside Chat With Wyre on the Future of DeFi”
 • 13 maj – Konsensus: “DeFi Deep Dive”
4. Uppkomsten av spel på Ethereum

DeFi är inte det enda programmet som har fångat intresset för både dappteam och användare på Ethereum. Sedan CryptoKitties-boom 2017, har en rad andra blockchain-baserade spel dykt upp på marknaden, inklusive Gods Unchained, SkyWeaver, Axie Infinity och Neon District (se fullständig lista över Ethereum-baserade spel om tillståndet för Dapps). Dessa spel är redo att bli kraftfulla ramper till blockchain-ekosystemet när de fortsätter att skala och förbättra UX.

infura Lär dig hur Horizon Games samarbetade med Infura för att flytta SkyWeaver till produktion.

Relaterade samtal:

 • 7 maj – Ethereal: “Historien och framtiden för prislänkade besparingar”
 • 7 maj – Ethereal: “The State of Gaming on Ethereum”
 • 7 maj – Ethereal: “Play-to-Earn Gaming”
 • 7 maj – Ethereal: “Making a Hit Game on Ethereum in 2020”
 • 8 maj – Ethereal: “En skalbar STARK-baserad handelsplattform för gudar som inte är kedjade”
5. Företagets intresse för Mainnet

Enligt en färsk Forrester-rapport på uppdrag av EY, som undersökte företagsledare som utforskar blockchain-lösningar, är 43% av cheferna “något troliga” och 32% är “mycket troliga” att använda offentliga blockchains i framtiden. Under det senaste året har Ethereum-utvecklarsamhället gjort stora framsteg med att bygga upp de integritets- och tillståndsfunktioner som företag behöver, särskilt kring nätverksåtkomst och transaktionsdata. Förra månadens tillkännagivande av Baseline Protocol Initiative och Hyperledger BesuFortsatta framsteg som en mainnet-kompatibel Ethereum-klient för företag (nyligen röstat i aktiv status) lovar också gott för framtiden för offentlig blockchain-antagande. 

Relaterade samtal:

 • 8 maj – Ethereal: “Fireside Chat med Microsoft och PegaSys”
 • 8 maj – Ethereal: “Hur Ethereum bryter mark med företag”
 • 12 maj – Konsensus: “Programmerbara pengar och framtiden för blockchain för företag”
 • 12 maj – Konsensus: “Starta en Enterprise-nod, bygg ett Blockchain-konsortium”
 • 12 maj – Konsensus: “Hyperledger”
Ser tillbaka, går framåt

Ekosystemet har kommit långt sedan vi sammanfattade de 7 största trenderna från Blockchain Week 2019. Takeaways förra året handlade om behovet av antifragila system, ökningen av DeFi-berättelsen, framväxten av integritetslösningar och växande företagsintresse för blockchain lösningar. Nu står våra ömtåliga, äldre system inför livets stresstest; DeFi är inte bara en rörelse utan ett rikt ekosystem av samverkande protokoll; och företag går bortom blockchain-poC och förbereder sig för mainnet. Vem vet vad ett år till kommer att få in detta framdrivande utrymme. 

Håll dig säker där ute. Vi kan inte vänta med att få kontakt med dig nästa vecka.

Kolla in Ethereal Virtual Summits fullständiga agenda

Två dagar med innehåll som inte får missa från mer än 100 ledare i Ethereum-ekosystemet. Se dagordningen CBDCDeFiEthereum 2.0Hyperledger Besu NyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Hur man skapar en social tokenWebinar

Hur man skapar en social token

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map