11 måter Ethereum kan være til fordel for bedrifter

“Den store organisasjonen må lære å innovere, ellers vil den ikke overleve.”

– Peter Drucker

Hva bedrifter trenger

Bedrifter har svært forskjellige behov fra individuelle brukere på et peer-to-peer-nettverk. Bedrifter må administrere sensitive data i høyt volum, spore kvalitet og holde seg ansvarlige for sikkerhets- og reguleringsstandarder i sine bransjer, det være seg utstedelse av ID-er, utførelse av handel, sporing av lastcontainere eller merking av farmasøytiske produkter. Sikkerhet, sikkerhet og ansvarlighet i stor skala er avgjørende for en virksomhet med høy ytelse. Bedriftens behov faller til slutt i fire kategorier:

 • Tillatelse. Bedriftsbrukstilfeller krever ofte at bare autoriserte parter kan bli med i nettverket, og at deltakerne har forskjellige lese-, tilgangs- og skriveroller.
 • Personvern. Spesifikke transaksjonsdata – produktnavn, antall, pris, adresse, personlig identifiserbar finansiell informasjon, etc. – bør holdes tilbake fra eller gjøres tilgjengelig for nettverksdeltakere, avhengig av deres roller. En speditør trenger for eksempel ikke å vite innholdet i en bestemt fraktcontainer, men bare at containeren er kommet. Bankforskrifter begrenser også hvem som kan ha tilgang til transaksjonsdata.
 • Opptreden. Bedrifter må ha infrastruktur for å behandle tusenvis av transaksjoner per sekund og tåle periodiske stigninger i nettverksaktivitet. En salgsordre med tusen linjer, for eksempel, utløser en kaskade av transaksjonshendelser. I dagens nettverksøkonomier må bedrifter kunne samle inn, validere og publisere et stadig økende volum av forskjellige transaksjoner.
 • Finalitet. Institusjoner som overfører store mengder penger trenger sikkerhet om resultatet av transaksjonene. Midlene må være gode, og betalingene må være endelige.

Hva Ethereum tilbyr: Fakta og fordeler

Ethereum ble lansert i 2015 som en mye mer utvidbar og performant versjon av Bitcoin-betalingssystemets underliggende blockchain-teknologi. Verdien av en blockchain er den innfødte sikkerheten til nettverket: deltakerne kan etablere en pålitelig og uforanderlig oversikt over transaksjoner uten behov for mellommenn. Den desentraliserte arkitekturen til en blockchain – flere distribuerte noder som samtidig kjører programvaren og bygger posten – sørger for at sikkerheten til nettverket aldri kompromitteres.

Kraften til Ethereum-blockchain er dens programmerbarhet: avtaler er innebygd i koden slik at transaksjoner utføres automatisk. Disse digitale avtalene, eller “smarte kontrakter”, kan ha ubegrensede formater, betingelser og til og med påkalle andre kontrakter, noe som gjør Ethereum nyttig ikke bare for betalingsoppgjør, men for voldgift av transaksjonshendelser innen handelsfinansiering, forsyningskjeder, offentlige registre, energinett , eiendom, lov og mange andre sektorer.

Stabilitet og popularitet til Ethereum Blockchain

Ethereum har vist seg å være svært robust mot angrep, samtidig som det støtter et variert utvalg av applikasjoner. Det er populært for både offentlige og private nettverk. Her er fakta om det offentlige tidsskriftet i dag:

 • 14K+ live noder
 • 40M+ unike adresser
 • 10B daglige API-forespørsler servert av Infura
 • $ 1,5 milliarder+ daglig handelsvolum
 • 1900+ desentraliserte applikasjoner (dApps)
 • 94% av de 100 største blockchain-prosjektene er bygget på Ethereum
 • 250K+ utviklere (mer enn noe annet blockchain-samfunn)
 • 500k+ daglige transaksjoner (mer enn alle andre blokkjeder tilsammen)

 

ethereum-transaksjonstabell

 

11 fordeler med Enterprise Ethereum

Ethereum er designet for å være billig, åpent, fleksibelt og egnet for samarbeid mellom flere parter. Når det gjelder koordinering av data, fungerer Ethereum omtrent som en distribuert hovedbok, men arkitekturen har også unike lag som både styrker og skaper nye muligheter for forretningssystemer. For de som ønsker å forstå de forskjellige funksjonene i dybden, har vår protokollforretningsarkitekt Brent Xu skrevet en utrolig grundig todelt sammenligning av blockchain vs. distribuert hovedboksteknologi. Dette er de nåværende egenskapene til Enterprise Ethereum:

 1. Datakoordinering. Ethereums desentraliserte arkitektur fordeler bedre informasjon og tillit slik at nettverksdeltakere ikke trenger å stole på en sentral enhet for å administrere systemet og formidle transaksjoner.
 2. Rask utplassering. Med en alt-i-ett SaaS-plattform som Hyperledger Besu, bedrifter kan enkelt distribuere og administrere private blockchain-nettverk i stedet for å kode en blockchain-implementering fra bunnen av.
 3. Tillatte nettverk. ConsenSys Quorum open source-protokolllaget gjør det mulig for bedrifter å bygge på offentlige eller private Ethereum-nettverk, og sørge for at løsningen din oppfyller alle potensielle regulerings- og sikkerhetskrav.
 4. Nettverksstørrelse. Mainnet viser at et Ethereum-nettverk kan fungere med hundrevis av noder og millioner av brukere. De fleste blockchain-konkurrenter for bedrifter kjører bare nettverk med mindre enn 10 noder og har ingen referansesaker for et stort og levedyktig nettverk. Nettverksstørrelse er avgjørende for bedriftskonsortier som vil vokse ut en håndfull noder.
 5. Private transaksjoner. Bedrifter kan oppnå detaljert privatliv i Ethereum ved å danne private konsortier med private transaksjonslag. På ConsenSys Quorum sendes aldri privat informasjon til deltakere i nettverket. Private data er kryptert og deles bare direkte med relevante parter.
 6. Skalerbarhet og ytelse. Med bevis for autoritetskonsensus og tilpasset blokkeringstid og gassgrense kan konsortiumnettverk bygget på Ethereum overgå det offentlige nettverket og skalere opp til hundrevis av transaksjoner per sekund eller mer, avhengig av nettverkskonfigurasjon. Protokollnivåløsninger som sharding og off-chain, lag 2-skaleringsløsninger som plasma og statskanaler gir muligheter for Ethereum å øke gjennomstrømningen i nær fremtid.
 7. Finalitet. En blockchain konsensusalgoritme sikrer tillit til at registreringen av transaksjoner forblir manipulasjonssikker og kanonisk. Ethereum tilbyr tilpassbare konsensusmekanismer inkludert RAFT og IBFT for forskjellige virksomhetsnettforekomster, noe som sikrer umiddelbar transaksjonsfinalitet og reduserer den nødvendige infrastrukturen som Proof of Work-algoritmen krever.
 8. Incentive lag. Ethereums kryptoøkonomiske lag tillater forretningsnettverk å utvikle mekanismer som både straffer skadelig aktivitet og skaper belønninger rundt aktiviteter som verifisering og tilgjengelighet.
 9. Tokenisering. Bedrifter kan tokenisere ethvert aktivum på Ethereum som er registrert i digitalt format. Ved å tokenisere eiendeler kan organisasjoner fraksjonere tidligere monolitiske eiendeler (eiendom), utvide produktlinjen (sannsynligvis sjelden kunst) og låse opp nye insentivmodeller (Crowdsourced Data Management).
 10. Standarder. Ethereum er der standardene er. Protokoller rundt token design (ERC20), menneskelesbare navn (ENS), desentralisert lagring (sverm) og desentralisert meldingstjeneste (Whisper) holder økosystemet fra å balkanisere. For bedrifter, Enterprise Ethereum Alliance Klientspesifikasjon 1.0 definerer arkitektoniske komponenter for kompatible blockchain-implementeringer. EØS planlegger snart å gi versjon 2.0 av spesifikasjonen.
 11. Interoperabilitet og åpen kildekode. Consortia på Ethereum er ikke låst i IT-miljøet til en enkelt leverandør. Amazon Web Services-kunder kan for eksempel drive private nettverk med Kaleido’s Blockchain Business Cloud. I likhet med Java-samfunnets spesifikke filosofi, ønsker Ethereum-økosystemet bidrag til kodebasen gjennom Ethereum Improvement Proposals (EIPs).

enteth arkitekturstakken

Fremtiden for Enterprise Ethereum


For mindre enn et år siden var det fortsatt en tidkrevende og kostbar innsats å stå opp et tillatt blockchain-nettverk og involverte å samle et team av blockchain-utviklere og bruke måneder og millioner av dollar på å skrive tilpasset kode. ConsenSys Quorum har imidlertid radikalt forenklet etableringen og driften av private blockchain-nettverk for bedrifter.

Den langsiktige opsjonsverdien til Ethereum er interoperabilitet med det offentlige nettverket, som tilbyr global rekkevidde, ekstrem motstandsdyktighet og høy integritet. Mainnet-kompatibilitet vil redusere mengden bedrifter i dag investerer i IT-infrastruktur og sikkerhet betydelig.

I nær fremtid kan konseptet “private” kontra “offentlige” blockchain-nettverk godt bli en historisk fotnote, slik John Wolpert ofte mener. Virksomhetsløsninger vil opprettholde private transaksjoner, men likevel jobbe sammen for å bygge delt, sikker og fremtidssikret IT-infrastruktur, i stedet for at hver bedrift dupliserer og kopierer infrastruktur for eget bruk. Delt infrastruktur vil frigjøre innovasjon og låse opp eiendeler som tidligere var frosset mellom silede organisasjoner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map