5 kraftfulla kryptohandelstips för att sluta förlora pengar

Handlare kan känna till den allmänt publicerade statistiken om att “95% av handlarna tappar pengar.” Även om kryptovalutautbyten som Binance, BitMEX och Bybit har sett massiv tillväxt på sina kryptokurrency-konton där nya användare försöker handla kryptomarknaderna för att tjäna ytterligare Bitcoin-vinster.

Tyvärr slutar den överväldigande majoriteten av nya handlare att förlora sina pengar på kryptomarginalplattformar. Om detta är du och letar efter tips och strategier för kryptohandel. I den här artikeln kommer vi att dela våra bästa tips för att förbättra din kryptohandel.

Tips för Crypto Tradings att agera just nu

Här är våra bästa kryptohandelstips för att bli en lönsam näringsidkare:

 • Lär dig att handla krypto med ett demo-konto
 • Håll det enkelt
 • Minska positionens storlek och hävstång
 • Var tålmodig och tvinga inte affärer
 • Hålla en journal över varje handel och förbättra

Lär dig att handla krypto med ett demo-konto

Första gången kryptoinvesterare kommer att bli frestade att multiplicera sina investeringar med populära kryptovalutahandelsplattformar. Dessa utbyten tillåter användare att spekulera i priset på digitala tillgångar i ett försök att köpa lågt och sälja högt. Vi skulle dock varna detta utan kunskap om marknaderna och en spelplan.

handla bitcoin med plus500 (1)

Ett bättre alternativ är att lära sig att handla krypto med ett demo-konto innan du sätter in pengar, särskilt om du inte har någon handelserfarenhet. Ett av de bästa krypto-demo-kontona är eToro och Plus500 (tillgänglighet under förutsättning av reglering) som erbjuder en användarvänlig CFD-plattform för att lära sig att handla och utveckla en kryptostrategi. Det är gratis att skapa ett demo-konto med eToro och kan användas om och om igen för att testa en kryptostrategi utan att förlora pengar.

Som en allmän tumregel är det troligt att du kommer att förlora pengar på ett riktigt konto om du inte kan tjäna pengar på ett träningskonto. Åtminstone på detta sätt är din investering intakt på din kryptohårdplånbok medan du lär dig om kryptohandel.

Håll det enkelt

Många nya handlare får “traders brain” där de gör för mycket, tänker för mycket, tittar på diagrammen för mycket, handlar för mycket, mikrohanterar affärer för mycket, riskerar mer än de borde och så vidare.

Låter detta bekant?

Det här är klassiska tecken på att du inte har en handelsplan. Om du befinner dig i att göra dessa misstag, kommer du att dra nytta av att ta en lektion från de mest framgångsrika investerarna och handlarna som tillbringar den stora majoriteten av sin tid på sidan och väntar på möjligheter och analyserar marknaderna.

över handel krypto

Endast en liten del av deras tid ägnas åt att genomföra affärer och hantera risker. För att öka din lönsamhet innebär därför att göra mindre! En klassisk analogi är en spindel och webben. Det är mycket bättre att känna till din spelplan och vänta på att den perfekta handeln kommer till dig.

Detta inkluderar när din position är aktiv. Låt handeln spela enligt din handelsplan, minska förlusterna tidigt och låt din vinnare springa.

Minska positionsstorlek och hävstång

Ett vanligt handelsfel är att använda fel positionsstorlek. Detta förvärras när handlare använder hög hävstångseffekt på marginalhandelsbörser. Erfarna handlare kan dra nytta av de små prissvingningarna på marknaden med hög hävstångseffekt på en börs som FTX.

Eftersom kryptomarknaden kan vara mycket volatil, desto högre hävstångsbelopp betyder det ju närmare likvidationspriset kommer din position.

ftx-gränssnitt

Om du precis börjat, minska mängden hävstång, riskera högst 1% av ditt kapital vid varje handel och använd ALLTID en stop loss.

Det betyder att du måste förlora 100 affärer i rad för att spränga ett konto, vilket är mycket lågt i sannolikhet. Faktum är att flera kryptobörser har ett positionskalkyleringsverktyg för att hjälpa till med storleksändring av en handel baserat på ditt startkapital.

Var tålmodig och tvinga inte affärer

Ett av de största handelsfelen du kan göra är att rusa in i en handelsposition med en marknadsorder. Förutom att betala en premie i handelsavgifter för att utföra en marknadsorder är det vanligtvis den värsta startpunkten där priset omedelbart kan vändas mot dig vilket resulterar i en ny förlust.

Om du har lust att hoppa in i en handel när priset går snabbt, är du det lider av FOMO.

Crypto-handlare måste komma ihåg att marknaden är öppen 24/7. Så om du saknar en handelsuppställning, ha tålamod och vänta på nästa möjlighet. Även om det kan vara frustrerande för swinghandlare på de dagliga eller veckovisa tidsramarna, finns det alltid en annan möjlighet och åtminstone har du bevarat ditt kapital.

Hålla en journal över varje handel och förbättra

Har du någonsin hört talas om frasen, "Tjurar tjänar pengar, björnar tjänar pengar, grisar slaktas?" Det betyder att grisar är giriga, så bli inte slaktade och är en varning för handlare mot önskan om girighet och otålighet på marknaderna. Giriga handlare låter sina känslor ta kontroll vilket kan orsakas av:

 • Orealistiska förväntningar
 • Envis ego
 • En stark tro på marknadstrenden
 • Måste vara i en handel till vinst-mentalitet

Om detta beskriver dig, handlar du som en gris och förlorar så småningom balansen. Handel med krypto eller de traditionella marknaderna kräver stark mental disciplin, fokus och gedigen riskhantering. Nya handlare kommer att fokusera för mycket på att göra en kryptodagshandelsstrategi perfekt. Detta kunde inte vara längre ifrån sanningen.

handla som en gris

Med Warren Buffets ord är “den kritiska avgöraren för en investerares framgång inte intelligens eller skicklighet utan temperament.” Om du inte har temperament och strikt disciplin, handlar du som om du är på kasinot och spelar med din krypto. Det här är en hård verklighet, men om du handlar som en gris kommer du inte att lyckas som kryptohandlare.

Tyvärr har inte alla rätt temperament och disciplin för att bli en lönsam kryptohandlare. Om du kämpar för att tjäna pengar efter flera år kan det vara rätt beslut att acceptera handel inte är något för dig. Det finns andra sätt att tjäna kryptovaluta förutom handel som du kan överväga, till exempel att tjäna ränta på krypto- och Bitcoin-cashback-appar.

Slutsats

Handelskrypto är en seriös färdighet som kräver mycket skicklighet och tålamod. Det är inte för alla men vi hoppas att dessa kryptohandelstips för nybörjare är användbara och kommer att dramatiskt förbättra din P&L på lång sikt.

Om du har några frågor eller kommentarer eller vill dela andra vanliga handelsfel, vänligen lämna dina tankar i kommentarerna nedan.

Och om du tycker att det här inlägget är användbart, dela det med ditt nätverk!

Du kanske också är intresserad av:

 • 8 bästa kryptobörser med nollavgift (handel utan provision)
 • Sluta använda BitMEX nu – Handla med dessa 3 alternativ istället
 • Räkorgranskning: Balansera din kryptoportfölj automatiskt
 • Wunderbit Trading Review: Crypto Trading Bots & Social handel
 • 4 Bästa Crypto Charting-programvaran & Verktyg för Altcoin-handlare
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map