Spoznajte Fluree – celovito rešitev za upravljanje podatkov v podjetjih in zaupanja vredno izmenjavo podatkov

Kaj je Fluree?

Fluree je platforma za upravljanje podatkov, zgrajena za podporo sodobnim zahtevam aplikacij in olajšanje zunanjih in celo decentraliziranih zmožnosti skupne rabe podatkov, sodelovanja in upravljanja transakcij. Fluree je vsestranski komplet orodij, s katerim lahko poganjate poslovne aplikacije, olajšate zaupanje v skupno rabo podatkov in sodelovanje ter gradite celovite rešitve veriženja blokov.

Medtem ko je običajno potegniti jasno mejo razlikovanja med verigami blokov in bazami podatkov, je Fluree združil obe tehnologiji, da bi zagotovil orodje za izdelavo aplikacij, osredotočenih na podatke, ki praktično (in razširljivo) uporabljajo decentralizacijo, nespremenljivost in integriteto podatkov..

Velikost ekipe – 8

Lokacija – Winston-Salem, Severna Karolina, ZDA

Kako izgleda Fluree’s Architecture?

V večini sodobnih baz podatkov se na istem vozlišču (strežniku) izvaja pogonski mehanizem (»piše«) in vrstica poizvedbe (»bere«). Da bi zagotovil razširljivost sodobne baze podatkov ter nespremenljive in decentralizirane prednosti verige blokov, je Fluree tradicionalno bazo podatkov ločil na dva dela: FlureeDL in FlureeDB.

FlureeDL je knjiga, ki potrjuje, shranjuje in varuje vse transakcije. FlureeDB uporablja FlureeDL s semantičnim mehanizmom za poizvedbe grafov za napajanje poslovnih aplikacij.

Oba sistema se prilagodita neodvisno in sta nastavljiva (pravila, dovoljenja itd.).

Katere so nekatere temeljne značilnosti Fluree?

 • Dokazljiva zgodovina – Dokažite ne samo celovitost vseh podatkov v vašem sistemu, temveč tudi izvor vsake transakcije.
 • Dokaz o manipulaciji – Kot dnevnik samo za dodajanje Fluree prikaže dokazljivo in popolno revizijsko sled, odporno na posege.
 • Zgodovinski dostop do podatkov – Zaženite poizvedbe v kateri koli časovni točki – dejansko omogočite kateri koli aplikaciji takojšnjo zmožnost »previjanja nazaj«.
 • Semantični graf poizvedbe – Fluree izpostavlja podatke v bogati semantični bazi podatkov grafov, ki lahko izvaja zelo analitične agregacije.
 • Decentralizacija – Neobvezno decentralizirajte svojo knjigo s programljivimi pravili in vtičnim konsenzom za pametno upravljanje.
 • Neposredna izmenjava podatkov prek API-jev – Zaščitite dovoljenja za dostop tam, kjer jim pripada – na ravni podatkov, namesto da bi se povezali splet API-jev.

Katero težavo ali sklop težav skuša rešiti projekt?

Cilj ekipe Fluree je rešiti kar nekaj težav v celotnem spektru upravljanja podatkov, toda s perspektive blockchaina želi Fluree prinesti neizmerne koristi, ki jih blockchain predstavlja neposredno na podatkovni nivo tipičnega sklada aplikacij..

Blockchain je eksplodiral z velikim povpraševanjem po aplikacijah, ki zagotavljajo nespremenljivost, preglednost in decentralizacijo, vendar je univerzalni dejavnik oviral številne projekte: upravljanje in shranjevanje podatkov. Javne verige blokov so optimizirane in zasnovane za zelo preprost prenos sredstev – kar zahteva minimalne potrebe po upravljanju podatkov.

Toda kaj se zgodi, ko poskušamo v podjetje vgraditi isto obliko verige blokov – na primer aplikacijo ERP za dobavno verigo, ki upravlja naročila, zainteresirane strani, informacije o RFID in še več? Izdelava rešitve veriženja blokov, ki izvorno obdeluje podatke in metapodatke, postaja vse bolj zahtevna – tako na področju razvoja kot varnosti informacij.

Vodje projektov so odkrili, da odkar se večina verig blokov povezuje prek nivoja “poslovne logike” sklada aplikacij, še vedno morajo podatke in metapodatke, povezane z transakcijami verig blokov, potisniti v centraliziran, statičen sistem baz podatkov. Pomanjkanje popolnega shranjevanja podatkov v verigi vodi do integracijskega sloja, ki je nepotreben (ali kot pravijo nekateri: “poskuša prisiliti blockchain v sklad, ki ga preprosto zavrne”.)

Fluree to težavo z integracijo podatkov rešuje kot osnovno tehnologijo zbirke podatkov, ki razvijalcem omogoča, da ustvarijo enoten in nespremenljiv nabor podatkov za napajanje in spreminjanje svojih aplikacij. Brez lepljivih integracij ali dodatnih slojev – samo ena shramba podatkov blockchain, optimizirana za poslovne aplikacije.

Kje vidite največ oprijema?

Zanimanje za Fluree običajno vidimo v dveh kategorijah: prvič, ponudniki SaaS ali svetovalne službe SaaS, ki želijo razširiti svoj “komplet orodij” za verigo blokov. Drugič, imamo neverjetno skupnost zagonskih podjetij, ki uporabljajo Fluree kot svojo infrastrukturo za gradnjo svoje ponudbe.

Kar zadeva panoge industrije, je Fluree industrijsko-agnostična podatkovna rešitev. Vendar pa veliko zanimanja vidimo za oskrbovalno verigo, zavarovalništvo, zdravstvo in vodenje evidence.

V čem se Fluree razlikuje od drugih blockchain rešitev?

Fluree je zasebna / poslovna veriga blokov, ki se osredotoča na upravljanje podatkov in celovitost transakcij med strankami z uporabo Fluree SmartFunctions ™. Fluree deluje na bolj splošni ravni kot večina verig blokov, ki so običajno namensko zasnovane za olajšanje transakcij s sredstvi (tj. Denar, vrednostni papirji, digitalna sredstva). Z delovanjem na bolj prilagodljivi ravni, poleg tega, da deluje kot boljša shramba podatkov, omogoča, da se deli (ali vsi) shrambe podatkov decentralizirajo in uporabljajo kot skupna transakcijska rešitev.

Kadar želi blockchain olajšati nezaupljive in pregledne transakcije s sredstvi vzdolž obstoječe aplikacije (kjer blockchain deluje kot storitev) ali za aplikacijo, ki je v celoti usmerjena v denar in tako zahteva malo ali nič dodatne logike aplikacije ali uporabniškega vmesnika, obstoječi blockchains bodo verjetno ponujali hitrejšo pot kot Fluree, saj je njihova dokumentacija in nastavljiva pravila usmerjena k tej specifični težavi. Fluree sicer lahko olajša takšne rešitve in še več, vendar jih je treba konfigurirati za vsakega od teh namenov.

Za namene, ko želi blockchain olajšati izmenjavo informacij ali informacij poleg transakcij s sredstvi, Fluree ponuja enotno celovito rešitev in nudi izjemno korist za vsakega od udeležencev glede podatkov, ki se upravljajo in delijo. Tradicionalni verigi blokov nimajo zmožnosti upravljanja podatkov do stopnje, ki jo potrebuje aplikacija podjetja – nekateri lahko shranijo koščke informacij, vendar v teh informacijah ne ponujajo bogate možnosti poizvedb. Kadar so informacije del rešitve blockchain, so razvijalci prisiljeni vse upravljanje podatkov zgraditi v tradicionalno (centralizirano) bazo podatkov, ki nima enake integritete kot blockchain, nato pa vgrajene API-je po meri, ki te podatke delijo z drugimi stranmi. Rezultat je skupen, tlakovani sklop tehnologij, ki prihajajo iz različnih svetov tehnologije (centralizirana in decentralizirana).

Foto: Inovacijska četrt

Kako je tehnologija danes na voljo za uporabo?

Začetek uporabe storitve Fluree je brezplačen – kot gostiteljski program v oblaku in kot prenosljiv izvršljiv program Java. Fluree bo kmalu predstavljen tudi kot odprtokodni projekt za podporo nadaljnjemu razvoju skupnosti. 

Oprijem

Fluree je svoj beta program začel konec leta 2017 in privabil več kot 750+ organizacij, ki so trenutno prijavljene v njegovi brezplačni izdaji za skupnost. Fluree se je novembra 2018 preselil v proizvodnjo in podpisal pogodbe za podjetja, vključno s številnimi primeri uporabe v industriji:

 • Tkanina, trg potrošniških podatkov
 • SSBI, skupna prizadevanja z indijsko vlado za izdelavo evidence zemljiških pravic
 • Benekiva, družba insurtech, ki se je osredotočila na digitalizacijo postopka za škodno zavarovanje
 • Ideablock, startup, ki želi motiti trg digitalnih patentov
 • Docsmore, podjetje za tehnologijo upravljanja dokumentov v oblaku

Priznanja

 • 10 najbolj kul izdelkov za velike podatke v letu 2017Revija CRN
 • 10 ponudnikov podatkovne analitike, ki si jih bomo lahko ogledali v letu 2018Podjetje Channel
 • 20 najbolj kul prodajalcev oblakovRevija CRN
 • Zagon za gledanjeTrendi in aplikacije zbirke podatkov
 • Top 10 zagonskih podjetij v Severni KaroliniNC Tech Association
 • Global Top 50 StartupGooglov Startup Grind

Ta objava je del pobude 101 Blockchains for Startups Initiative in avtor: Kevin Doubleday, Vodenje komunikacij pri Fluree.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map