Začetniški vodnik: Kaj je Ark? Pameten most

Ark Blockchain pomaga premostiti vrzel med tisoči kriptovalut danes na svetu. Uporabniki lahko zdaj s pomočjo platforme Ark povežejo različne kriptovalute.

Trenutno obstoječe kriptovalute običajno delujejo neodvisno druga od druge. Vsaka kriptovaluta ima svoje blockchain omrežje s svojim žetonom, zaradi česar je združljivost med njimi zelo težka.

Vendar se lahko s kriptovaluto Ark uporabniki hitro preusmerijo iz ene kriptovalute v drugo, saj platforma deluje kot povezava med različnimi kriptovalutami. Zaradi tega je prvo blockchain omrežje, ki uporabnikom omogoča upanje od enega blockchain omrežja do drugega, kar bi zelo olajšalo življenje uporabnikov kriptovalut, zlasti za tiste, ki želijo hkrati uporabljati različne kriptovalute..

To pomeni, da bo uporabnik enega kriptovalutnega omrežja lahko hitro nabavljal storitve, ki niso na voljo v verigi blokov te določene kriptovalute, iz drugih verig blokov kriptovalut. Na primer, uporabnik kriptovalute Zscash lahko ima žetone ZEC in uporablja pametne pogodbe omrežja Ethereum blockchain.

Zgodovina Ark

Ark je svojo prvo ponudbo kovancev začel leta 2016. Mainnet je začel delovati marca 2017 in od takrat je bil deležen številnih posodobitev..

Ustanovila ga je 27 članska ekipa. Vendar se je osnovna ekipa postopoma zmanjšala na sedanjo osrednjo ekipo s 17 člani.

Ark lastnosti

Kaj je ARK?

Zasluge za slike: ARK

Poleg tehnologije SmartBridge ima Ark še vrsto drugih funkcij, zaradi česar je ena najbolje razvitih kriptovalut vseh časov.

 1. Visoke hitrosti transakcij: Hitrost transakcije znaša 8 sekund na blok, kar jo uvršča med najhitrejše kriptovalute na svetu.
 2. Zelo razširljivo: Razvojna ekipa je želela ohraniti vitko omrežje blockchain in hkrati ohraniti sodobne visoke hitrosti izvajanja. Za doseganje visokega obsega s tehnologijo SmartBridge. S pomočjo katerih lahko blockchain omrežje izloči funkcije, ki niso bistvene, ko izpolnjuje svoje naloge. Arkova blokovna veriga obsega številne stranske verige, povezane z glavno verigo. Zato se samo bistveni podatki posredujejo glavni verigi za obdelavo med transakcijo; drugi nebistveni podatki ostanejo v stranskih verigah.
 3. Odprtokodni sistem: Blockchain kriptovalut je prav tako popolnoma odprt in uporabniki lahko prek omrežja zaženejo svoje verige verig, združljive s SmartBridge.
 4. Ark Token: Omrežje blockchain uporablja žeton, imenovan ARK, ki deluje v sistemu soglasja delegiranih dokazov o vložku (DPoS) Z uporabo DPoS lahko Ark decentralizira računalniško moč in zmanjša izgubo energije.
 5. Zasebnost: Tudi transakcije v omrežju se običajno opravijo z anonimno integracijo omrežja. Vse transakcije in storitve, ponujene na platformi, so zasebne.
 6. Varnost: Tudi omrežje blokov verig kriptovalut je zelo varno. Razvojna skupina izvaja neprekinjene teste notranjega prodora, da bi zagotovila, da sistem ostane v celoti zaščiten pred hekerji.
 7. Uporabniku prijazna platforma: Tudi platforma kriptovalute je zelo uporabniku prijazna in uporabniki lahko zlahka dostopajo do platforme.
 8. Denarnica ARK: Uporabniki lahko shranijo svoje žetone ARK v denarnico ARK.

Kako deluje Ark?

V preteklih letih je bilo skoraj nepredstavljivo, da bi prišel čas, ko bi bilo mogoče povezati različne kriptovalute, za katere je menilo, da je eno samo omrežje verig blokov. Vendar pa je kriptovaluta Ark to uresničila in uporabniki kriptovalut se lahko zdaj povezujejo in komunicirajo z ločenim blokom verig kriptovalut.

Za omogočanje povezave in komunikacije med različnimi omrežji uporablja tehnologijo SmartBridge, ki deluje kot most med enim blockchain omrežjem in drugim.


Najprej se mora veriga blokov s kriptovalutami povezati z omrežjem verig blokov Ark. Povezavo omogoča edinstven delček kode znotraj verige blokov Ark.

Nato s pomočjo posebnega odseka za obdelavo podatkov SmartBridge, ki je znan kot polja prodajalca, in s posebej kodiranimi vozlišči poslušalcev dosežemo komunikacijo med povezanimi verigami blokov. Posebej kodirana vozlišča poslušalcev iščejo podatke, ki se prenašajo po omrežjih blockchain, ko poskuša najti nalogo, ki jo mora opraviti.

Ko so verige blokov kriptovalut povezane in komunicirajo, je primerov uporabe neskončno. Uporabniki lahko storijo vse, za kar si prizadevajo. Uporabnik lahko na primer uporablja pametno pogodbo Ethereum na bloku Dash. Imeti morajo samo verige blokov obeh kriptovalut, ki so povezane prek Barke.

Preprosto povedano, kriptovaluta Ark je revolucionirala področje kriptovalut. Povezovanje kriptovalut jih krepi, saj lahko uporabnik reši širok spekter težav v realnem času s kombiniranjem storitev, ki jih ponujajo različna omrežja blockchain.

Kaj je Arkov načrt

Ark’s Načrt nima določenih časovnih rokov, kot je to pri večini kriptovalut.

Po izdaji svoje glavne mreže se kriptovaluta neprestano posodablja, nekatere posodobitve so bile dokončane, druge pa še v razvoju.

Dokončane posodobitve

Do danes je razvojna skupina lahko izvedla naslednje:

 1. Oblikovanje poslovnega subjekta. Ark je ustanovil fundacijo IE, kar bo velik zagon njihovim prihodnjim idejam in projektom.
 2. Prva integracija tehnologije SmartBridge. Razvojna skupina je zgradila prvo kodirano kodo poslušalca in jo povezala z glavno verigo.
 3. Prenova spletnega mesta. Prišlo je do popolne prenove glavne spletne strani.
 4. Popolna prenova bloka Explorer
 5. Zgradba mobilnih denarnic iOS / Android

Ark SmartBridge tehnologija

Zasluge za slike: ARK

Projekti, ki so še v fazi razvoja

Obstajajo tudi drugi projekti, ki so v različnih razvojnih fazah. Sem spadajo:

 1. Popolna prenova kriptovalut Core na Core V2
 2. Tehnična dokumentacija. Skupina predstavlja dokumentacijo tehničnega protokola, ki bo vsebovala povzetek posodobitev verige blokov.
 3. Integracija navideznega računalnika ARK (ARKVM), ki uporabnikom omogoča izdajo pametnih pogodb.
 4. Vključevanje različnih jezikov za razvoj, izvajanje in programiranje, tako da lahko razvijalci zlahka razvijejo svoje verige blokov, ki so združljive z verigo blokov, z uporabo programskih jezikov, s katerimi se najbolje znajo.
 5. Omogočanje uvedbe verig blokov v glavno verigo kriptovalute s pomočjo gumbov. Zato startupom olajšate uvajanje in povezovanje verig blokov z glavno verigo. Prav tako bo enostavno vilice.
 6. Integracija medplanetarnega datotečnega sistema (IPFS), ki skrbi za količino podatkov, ki se obdelujejo v verigi blokov. To bo zmanjšalo verjetnost napihnjenosti.
 7. Integracija TestNetclones za blok-verige, ki jih je mogoče razstaviti s pritiskom na gumb, tako da lahko uporabniki enostavno izvajajo teste, ko gradijo svoje verige blokov, združljive z Arkovim verižnim blokom.
 8. Ekipa pripravlja tudi dokumentacijo SmartBridge in video posnetke z navodili, da bodo uporabniki lažje razumeli tehnologijo.
 9. Sprejetje njihovega žetona za plačila v Merchandise Store kriptovalute. Ta pa začne delovati, ko popolnoma razvijejo poslovni subjekt.
 10. Skupina izvaja raziskave in razvoj številnih materialov za pametne kartice / NFC.
 11. Skupina raziskuje tudi točko prodaje strojne opreme R&D

Ark skupnost

Arka ima zelo aktivno skupnost. Običajno ekipa objavlja posodobitve blogov, posodobitve družabnih medijev in dodatke GitHub, tako da bodo uporabniki obveščeni o dogajanju s kriptovaluto.

Obstaja tudi vrsta razvijalcev, ki veliko prispevajo k rasti ekosistema. Običajno razvijalci prejmejo nagrade za nagrado, ki jih spodbujajo pri razvoju rešitev.

Obstaja tudi ekipa za izvajanje pogodb Ark (ACES), ki je del razvojne skupine.

Ark Team

Ekipa Ark sestavlja 17 glavnih članov, ki so del 27 ustanoviteljev te kriptovalute. The osrednji člani prihajajo iz 11 različnih držav, ki kažejo, kako decentraliziran je ta projekt.

17-člansko ekipo sestavljajo Mike Doty (izvršni direktor), FX Thoorens (CTO), Lars Rensing (CFO), Travis Walker (član uprave), Rok Černec (član uprave), Scott McPherson (član uprave), Mathew DC (CSO) ), Velislav Valkov (vodilni arhitekt omrežja), Chin Song (direktor podpore), Khanh Vuong, Stefan Neagu (vodja projekta), Lúcio Rubens (razvijalec celotnega sklada), Oleg Shcherbyna (oblikovalec UI / UX), Juan Martín (polni Stack Developer), Alex Barnsley (Full-Stack Developer), Arnaud Deborne (generalni sekretar), Kristjan Košič (Core Developer), Simon Downey (IoT Team / Developer) in Adrian Kerchev (Network Architect).

Kripto izmenjave s seznamom žetona ARK

Žeton ARK je uvrščen na številne kripto borze, če bi ga uporabniki želeli tudi trgovati.

Nekatere ugledne kripto izmenjave, ki so uvrstile ARK, med drugim vključujejo Binance, Brittex, CoinSwitch, CryptoMate, LiteBit.EU, Cryptopia in Upbit..

Trenutna tržna kapitalizacija žetona ARK znaša 156.561.326 USD, kar je enako 23.697 BTC.

Skupna ponudba je 134.609.230 ARK. Trenutno pa je trenutno število žetonov v obtoku 103.359.230 ARK.

Zdi se, da ARK deluje boljše kot nekatere kriptovalute, ki so pred njim uvabljale trg. Vrednost enega žetona je zdaj ocenjena nad 1 ameriški dolar in naj bi se z nadaljnjim razvojem kriptovalute povečala.

Kje shraniti svoje žetone ARK

Po nakupu žetonov ARK imajo uporabniki tri možnosti denarnice za shranjevanje svojih žetonov. Tri možnosti so namizna denarnica, papirnata denarnica in mobilna denarnica.

Najbolj uporabljena denarnica je namizna denarnica, ki je združljiva tudi s strojno denarnico Leger Nano S. Če pa želite uporabljati svojo mobilno napravo, lahko za mobilne naprave uporabite Denarnico Web Lite. Obstajata dve različici denarnice Web Lite; različico iOS in različico Android za uporabo v operacijskih sistemih iOS in Android.

Temu čudovitemu projektu lahko sledite v Twitter pa tudi obisk njihovih Spletna stran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map