Začetniški vodič: Kaj je Augur? Kovanec za napovedi – danes v živo

Se sprašujete, kaj je Augur? Augur je razdeljeni trg za napovedi, ki uporablja tehnologijo Ethereum blockchain. Za tiste, ki ste novi v svetu kriptovalut, trgi napovedi niso najnovejši razvoj in obstajajo že nekaj časa. Stvar pa je v tem, da so vse prejšnje centralizirane platforme. Augur, nasprotno, je porazdeljena stopnička, zaradi česar ni podobna ostalim obstoječim trgom.

Torej, kaj je Augur? Je najnovejša in edinstvena stopnička za distribuirano napoved.

Zasluge za slike: Augur

Ker je decentraliziran projekt, Augurju ne pomaga le, da se izstopa od ostalih, temveč mu daje tudi določeno prednost pred centraliziranimi projekti. Poleg tega je imel Augur s skupno vrednostjo 217 milijonov USD 31. največjo tržno kapitalizacijo do konca lanskega leta. kriptovalute.

Poglejmo malo globlje, da izvemo več o tem, kaj je Augur.

Kaj je trg napovedi / stav?

Kot že ime pove, je trg napovedovanja / stave namenjen predvidevanju posledic dogodkov, ki se bodo zgodili. Stavna platforma svojim uporabnikom omogoča, da sklepajo pogodbe na podlagi svojih ocen, kako se bodo dogajali dogodki v resničnem življenju.

Na primer zmagovalec turnirja FIFA, prihajajoči predsednik ali kaj drugega takega. Možnost, da se določene posledice dejansko pojavijo, je nato v realnem času označena s stroški njenega deleža.

Za boljšo ponazoritev te točke si oglejmo vprašanje kot primer. Recimo, da gre za Bitcoin, ali bo do 5. oktobra 2018 povišanje cen doseglo stopnjo 12.000 USD ali ne. Če obstaja približno 45-odstotna verjetnost, da bi se to zgodilo, bi bila ena delnica za to končno posledico 45 centov..

Drugič, če Bitcoin dejansko uspe doseči to ceno do omenjenega datuma, bi tisti, ki je kupil žetone, dobil dolar za vsak žeton, ki ga je kupil. Če pa se napoved izkaže za napačno, žetoni izgubijo svojo vrednost.

Kaj je Augur in kaj počne?

Če se vprašamo, kaj je Augur, gre za zgoraj omenjeno spletno platformo za stave. Zaradi drugih takšnih platform je edinstven po tem, da je decentraliziran. To pomeni, da se v nasprotju s centraliziranimi projekti ne more niti tako enostavno zapreti niti se mora soočiti z nepravilnimi težavami pri poročanju.

Augur ljudem z vsega sveta omogoča, da ne le sprožijo poizvedbe glede posledic prihodnje priložnosti, temveč jim omogočajo tudi, da trgujejo z delnicami glede predvidenih posledic skoraj vseh trgov. Poleg tega svojim uporabnikom omogoča poročanje o posledicah, kar odpravlja potrebo po zaupanju v katerega koli posameznega poročevalca.

Zasluge za slike: Augur

Kako se uporabljajo napovedni trg ali Augur?

Namen trga napovedovanj je napovedati prihodnji dogodek. Uporabniki lahko organizirajo dogodke na katero koli od svojih prednostnih tem in nato kupijo delnice zaradi predvidenih posledic. Augur sprejema Ethereum in Bitcoin. Nato algoritem izvleče zapise iz množice in nato poda najvišje napovedi, o katerih se soglasno strinjajo. Takoj ko se dogodek konča, delničarji, ki imajo pravilne napovedi, dobijo sredstva, povezana s temi delnicami.

Zanimivo pa je, da Augur ni namenjen le uporabi kot oder za stave. Kot je povedal soustvarjalec projekta Joey Krug, lahko Augurja argentinski kmetijci uporabljajo tudi za varovanje pred podnebnimi krogi. Podobno ga lahko uporabljajo tudi trgovci na Kitajskem, ki nimajo sredstev, da bi dosegli ameriški delniški trg. Spodbujal je celo njegovo uporabo med zdravniki, saj jim lahko pomaga pri natančni diagnozi.

Zasluge za slike: Augur

Čeprav koncept napovednih trgov ni nov, prej niso bili tako priljubljeni. A ker je Augur izredno decentralizirano orodje, omejitve, ki jih določajo oblasti in predpisi, nanj ne vplivajo.

Avgurova zgodovina

Koncept Augur se je začel leta 2014. Pred tem ni nihče vedel, kaj je Augur. Projekt je bil skupna ideja soustvarjalcev Joeyja Kruga in Jacka Petersona. Glede na beli list, ki sta ga izdala, sta si prizadevala ustvariti prvi distribuirani in odprtokodni oder za spletne stave.

Augur je sprva lansiral različico alfa, ki je bila namenjena ljudem. Nato je skupina septembra 2015 izvedla množično prodajo po internetu. Glavni motiv te prodaje je bil zbiranje finančnih sredstev za nadaljnjo širitev. Množična prodaja je bila velik hit in je privedla do več kot 5,2 milijona USD, od tega skoraj polovico zbranih le v prvih treh dneh.

Skupina je uspešno namestila prvo operativno različico programske opreme na

Ethereum testnet do tretjega meseca leta 2016. Ekipa Augur že od nekdaj močno dela na programu. Vendar je datum začetka projekta na omrežju Ethereum Mainnet nastavljen na Today (9.718).

Kaj je ugled / žeton REP?

Težko je razumeti, kaj je Augur, ne da bi razumeli koncept REP. REP je v bistvu žeton projekta. O njem lahko razmišljate tudi kot o skupnem številu uporabnikov znotraj platforme. Nepogrešljiv je za delo Augurja. Večina uporabnikov dejansko nikoli ne bo imela ali videla ugleda, ker je njegova glavna naloga samo poročanje o posledicah priložnosti.

Žetoni REP imajo določeno ponudbo. 80% vseh žetonov se proda v javni prodaji žetonov podjetja. Ljudje, ki imajo žetone, nato po vsakih nekaj tednih zasebno poročajo o posledicah samovoljno izbranih dogodkov znotraj platforme. Približno mesec dni kasneje se poročilo o posledicah objavi javno in ustvari se dogovor o posledicah.

Ves sklad za določen dogodek se zbere v pametni pogodbi, ki se po koncu dogodka ponovno razporedi. Imetniki, ki so pravilno poročali, prejmejo več REP. Tisti, ki se niso prijavili pravilno ali tisti, ki poskušajo biti zavajajoči, izgubijo svoj REP. Pravzaprav njihov REP pripada tistim, ki so pravilno poročali.

Kakšni so plusi ugleda?

Tisti, ki vedo, kaj je Augur, dobro vedo, da ima posedovanje REP koristi. Ko ste lastnik natančne reportaže o posledicah dogajanja in sodelujete v njej, postanete upravičeni do znižanja Augurjevih tržnih stroškov. Z enim žetonom Rep ste upravičeni do 1/22 milijonov skupnih tržnih stroškov programske opreme.

To pomeni, da večji kot je znesek REP v vaši lasti s pravilno napovedjo posledic, več provizij dobite. Za izračun ocene vaših pričakovanih odškodnin lahko uporabite seštevalnik Repulator, ki ga je za ta namen zasnoval član skupnosti Augur.

Kako pridobiti ugled (REP)?

Enostaven način nakupa žetonov REP je prek množične prodaje. Če pa jih iz nekaterih razlogov med prodajo zamudite, jih še vedno najdete. Na srečo so žetoni Rep zdaj na voljo na številnih mediatorskih tržnicah in borzah, ki se nanašajo na kriptovalute. Sem spadajo številna znana imena, kot so ShapeShift, Poloniex in druga.

Vendar morate biti zelo previdni pri vseh prodajnih prodajah na Bitcoin skupnostih in skupinah Slack itd. Zelo priporočamo, da svoje žetone kupujete samo prek zaupanja vredne borze, da zagotovite varnost svojega poslovanja..

Če jih želite kupiti v razsutem stanju, je predlagan način, da najprej stopite v stik s članom ekipe Augur, da vas lahko usmeri na pravo pot.

Kako shraniti REP?

Da bi zagotovili varnost in zaščito svojega REP-ja, ga shranite v brezmrežno in hladno shranjevanje podatkov. Ko ga kupite, ga nikoli ne smete puščati na borzi. Poleg tega pazite, da kopije osebnega ključa ne hranite nikjer javno, na primer namizja, GDrive in e-pošte.

Ker je REP osredotočen na Ethereum, morate vedeti, da imajo programske denarnice, osredotočene na Ethereum, možnost shranjevanja katerega koli REP po vaši izbiri. Nekatere od teh znanih denarnic vključujejo MyEtherWallet in Mist.

Za shranjevanje v hladnem shranjevanju podatkov Augur toplo priporoča uporabo Ledger Nano S. Je odlična rešitev za denarnico v strojni opremi, ki zagotavlja vzdrževanje vseh oblik žetonov ERC-20. Vaš REP bo na katerem koli od teh načinov varen. Upajmo, da če bo Augur pripravil asimilacijo zapisov o podpori, boste lahko sodelovali pri Augurju, ne da bi morali od REP-ja zapustiti zapis.

Minds Behind Augur

Zasedbo Augur sestavljajo številni nadarjeni in usposobljeni razvijalci, ki so sodelovali pod vodstvom dveh genijev in soustanoviteljev Petersona in Kruga. Peterson je doktoriral svojemu imenu, ki ga je dobil od znanega UC. Prej je imel tudi štipendijo NDSEG. Zdaj je glavni razvijalec pri Augurju.

Krug, drugi soustanovitelj, je bil sodelavec Thiel iz leta 2016. To mu je omogočilo, da si je odpočil od šole, ker je predano delal na Augurju. Zdaj, poleg tega, da je lastnik te platforme, tam dela tudi kot višji razvijalec za front-end.

Drugi pomembni člani ekipe so Stephen Sprinkle, Jackson Broussard, John Danz in Serena Randolph. Vsi ti člani delajo tudi kot front-end razvijalci. Tom Kaysar je direktor operacij, Ivan Petric pa skrbi za trženje. Razen tega obstaja nekaj zalednih razvijalcev, pogodbeni razvijalec in SpecialOps.

Poleg članov ekipe ima Augur tudi številne znane svetovalce. Nekateri najvidnejši med njimi so začetnik Ethereuma Buterin, ustvarjalec mreže Lightning Elizabeth in izvršni direktor podjetja Enlighted, Costello.

Tekmovanje

Največji konkurent Augurja je Gnosis, ki mu je precej podoben, saj gre tudi za projekt, osredotočen na Ethereum, ki je namenjen trgom spletnih iger na srečo. Vendar Augur še vedno ostaja nepremagljiv zaradi bistveno višje tržne kapitalizacije v primerjavi z Gnozo, z veliko razliko med obema 143 milijonov dolarjev.

Ključna razlika med obema platformama je v ločenih in ločenih ekonomskih modelih. Augur uporablja model, ki temelji na honorarju in se osredotoča na obseg trgovanja. Po drugi strani pa se provizija za Gnosis osredotoča na vsoto neplačanih delnic.

Medsebojni izzivi za oba tekmovalca

Čeprav imata obe stopnički očitno rivalstvo, sta Augur in Gnosis na splošno sprejeti na isti strani. Seveda imata skupni cilj, namesto da bi se skušala zrušiti. Njihov glavni poudarek ostaja tekmovanje z znanimi centraliziranimi igralskimi stopnicami, kot je Betfair.

Ustvarjalec Gnoze Koppelman je nekoč v pisanju omenil, da večina ljudi ne skrbi, ali je platforma, ki jo uporabljajo, decentralizirana ali ne. Poudaril je, da mora biti stavna platforma poceni, varna, uporabniku prijazna in lahko dostopna. Ta objava povzema največji izziv, s katerima se morata spoprijeti obe platformi.

Blockchain & kriptoljubi in ljudje, ki imajo globlje znanje o teh stopničkah, komaj čakajo, da bo ta tehnologija uspevala. Toda samo to ne more privesti do množičnega posvojitve. Zgodilo se bo šele, ko bodo bodoči uporabniki lahko videli nekaj konkretnih blaginj od sprejetja te programske opreme.

To je razlog, da je REP ključnega pomena za uspeh Augurja. Ponuja sistem, ki spodbuja resnično poročanje delničarjev. To pa Augurju omogoča, da deluje v primerjavi s centraliziranimi stopničkami z veliko nižjimi stroški. Nizki stroški lahko uspešno pomagajo pri preusmeritvi uporabnikov stavnih trgov proti Augurju.

Končna opomba

Torej, kaj je Augur? Augur je eden izmed pionirskih projektov na trgu napovedovanja, ki je bil zgrajen na Ethereumu. Čeprav je platforma zelo sposobna postati najbolj razširjen projekt spletnih iger na srečo doslej. Vendar mora za dosego tega cilja še vedno prestopiti številne mejnike.

Za pridobitev zaupanja uporabnikov bo moral Augur predložiti dokaze o varnosti in funkcionalnosti projekta. To vsekakor ni tako enostavno in zagotovo bo trajalo nekaj časa. Toda glede na dosedanjo uspešnost projekta se zdi njegova prihodnost precej obetavna.

Več podrobnosti najdete @

 Augur Twitter ročaj ali njihov Spletna stran.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map