Začetniški priročnik: Kaj je Spectrecoin – kovanec anonimnosti

Kaj je Spectrecoin (XSPEC)? Verjetno ne veste. V kriptoverzi so znane kriptovalute. In obstajajo manj priljubljeni altcoin-i.

Za vsemi projekti kriptoaktivnosti stojijo ekipe. In vsaka ekipa si bo prizadevala premagati ostale. Toda z prepoznavnostjo blagovne znamke in dobrim trženjem boste vedeli za altcoine, za katere vam sploh ne bo mar. In na isti noti boste na koncu ne vedeli o drugih, ki jih potrebujete.

V kriptoverzi je na tisoče kriptovalut. Vsi imajo svoj namen obstoječim, oziroma ekipe, ki stojijo za njimi, so si prizadevale za njihovo ustvarjanje. Vsak od njih želi zapolniti in izkoristiti nišo, ki ji je ostala.

Rezultat so konkurenčni kripto in blockchain projekti. Ena niša, ki doživlja nekaj dobre konkurence, sta zasebnost in anonimnost. To je ista niša, v kateri je Spectrecoin (XSPEX). Drugi v isti niši so DASH, PIVX, Monero in Zcash.

Vsak od njih ima svoje izjemne lastnosti. Ugledni so in imajo med njimi pomemben tržni delež. S tem se boste spoprijeli še en dan. Torej, raziščimo, kaj je Spectrecoin, kako se je začel in njegove značilnosti. Poleg tega boste vedeli, kaj je ekipa želela, da imate koristi.

Zgodovina Spectrecoina (XSPEC)

Ekipa zadaj Spectrecoin razvit na podlagi originalne bele knjige ShadowCash. To naredi Spectrecoin kripto vilice ShadowCash. Čeprav je bel dokument imel več težav s kakovostjo, se je še vedno nadaljeval. Uradnega tehničnega lista Spectrecoin ni. Spectrecoin so ustanovili za izboljšanje koncepta ShadowCash leta 2016.

Tor in Hawala sta navdihnila sistem Spectrecoin. Tor integracija s kodo ShadowCash za razširitev anonimnosti. In Hawala daje blockchainu koncept nakazil prek mobilne aplikacije.

Za večino kriptoaktivnih projektov, ki se začnejo danes, potrebujejo sredstva. Njihov način dostopa do sredstev za podporo njihovim sistemom je prek ICO. Tako so ICO začeli novembra 2016 do januarja 2017.

ICO je zbral približno 16.000 USD, kar je takrat enakovredno 17 BTC. Znesek ni bil dovolj, saj so nekateri projekt imenovali prevara ali klon ShadowCash. A vseeno so morali zbrana sredstva razdeliti. Porazdelitev je bila sorazmerna prispevku vlagateljev. Rezultat je bila presenetljiva cena ICO v povprečju 0,00000083 BTC. Zaradi sistema bonusov je večina vlagateljev plačala 0 0000009 BTC na kovanec za koristi zgodnjim pticam v ICO.

Po integraciji in izmenjavi kotacij Tor je kovanec trgoval med 0,00001 – 0,0002 BTC. Ta cena je vlagateljem prinesla zelo visoko donosnost. In skupina je nekaj denarja z ICO preusmerila v pogodbe z razvijalci.

Spectrecoin prehod na priznani Altcoin

Ne pozabite, da se je Spectrecoin soočil z naslovom prevare in s klonom ShadowCash. Aprila 2017 so razvijalci opustili ShadowCash in zagnali Particl. Posledično so se obtožbe zoper Spectrecoin ustavile.

Še ena sprememba se je zgodila vodstvu Spectrecoina. Junija 2017 je mandica, ustanovitelj Spectrecoina, navedel zdravstvene težave. Iz tega razloga je vodstvo projekta predal jbg.

Od takrat do zdaj so se v projektu opazne izboljšave. Zbrali so več sredstev. Prav tako so razvili denarnico. In videli so rast skupnosti, ki stoji za Spectrecoinom.

Na primer, avgusta 2017 so zbrali približno 4000 USD v 37500 XSPEC in 1 BTC. Znesek je omogočil, da se jbg osredotoči na Spectrecoin. Septembra 2017 se je projektu pridružil @brycel, nekdanji kolega jbg. Njegova kriptografska naloga je bila izboljšati prikriti mehanizem transakcij.

Poleg večjega financiranja in razvijalca je projekt zgradil tudi denarnico, ki je trenutno različice 1.3.5. Rezultat trenutnega razvoja bo različica 1.4.

Skupina je izdala različico 1.3.5 v strateškem pogledu za pomoč pri financiranju. Izdaja ima mehanizem, ki uporabnikom omogoča, da prispevajo. Prispevek je določen odstotek njihovih nagrad razvijalcem. Privzeta vrednost je 5%, kar pomeni, da se vsak 20. delež upošteva na naslovu projekta.

Kaj pa je Spectrecoin (XSPEC)?

Zdaj, ko veste, kako se je začel Spectrecoin, kaj je Spectrecoin?

Spectrecoin je kriptovaluta, namenjena zasebnosti, kot je fizična gotovina. Sredstvo ima algoritem dokazov o vložku. Algoritem zagotavlja obročne podpise za anonimnost in zasebnost. Poleg tega algoritem zagotavlja hitre transakcije in zakrivanje IP-jev v denarnici.

Razvijalci Spectrecoin so dejavni pri njegovem razvoju. Imajo načrt, ki daje prednost varnosti, zasebnosti in decentralizaciji funkcij. Razvijalci bodo v prihajajoči Androidni denarnici dali na voljo prikrite naslove. V denarnici bodo omogočili tudi vstavljanje mobilnih denarnic.

Ne pozabite, da je ShadowCash navdihnil razvoj Spectrecoina. Torej, Spectrecoin si je sposodil in izboljšal shemo podpisovanja zvonjenja od ShadowCash.

Kako Spectrecoin doseže svojo zasebnost? Spectrecoin uporablja omrežje Tor. Torej, komunikacija na ravni omrežja poteka prek skritih storitev omrežja Tor.

Pri izvedbi Spectrecoin dosega naslednje specifikacije:

 • 60 sekund Čas blokade
 • 5% obresti
 • 2 Nagrada za blok XSPEC
 • 288 blokov zapadlosti
 • Minimalna starost stave 8 ur

Spectrecoin ima 20.000.000 začetnih dobav in nima največje ponudbe.

Značilnosti Spectrecoin

Zasluge za slike: Spectrecoin

Spectrecoin je veriga blokov za varnost in zasebnost pri transakcijah s kriptovalutami. Toda, da bi to lahko dosegel, obstajajo nujne stvari. Glede na spletno stran projekta je to šest trenutnih lastnosti:

1. Native Tor integracija

Kot ste že videli, omrežje Tor ali Onion uporablja skrite storitve. Ko bo zaposlen v verigi blokov, bo ohranil zasebnost. Omrežje Tor bo uporabnike zaščitilo pred nadzorom in sledenjem. Omrežje ohranja v sebi kakršno koli komunikacijo.

SPEC velja za najbolj zasebno in anonimno kriptovalutno omrežje danes – coins.newbium.com

2. Podpora mostu OBFS4

OBFS4 je najučinkovitejši prometni in obvodni cenzurni protokol. Cilj sloja je omejiti tretje osebe. Kot rezultat, stranke ne morejo povedati uporabljenega protokola glede na naravo sporočil.

Torej, za okrepitev varnosti in zasebnosti je projekt Spectrecoin uporabil ta protokol. Plast zagotavlja neodkrito uporabo v državah, ki ne dovoljujejo Tor. Kot piše na spletni strani projekta, je to edini kovanec, ki uporablja to funkcijo.

3. Zvonjenje podpisov

Zvočni podpis je naprava za kriptografijo. To je vrsta digitalnega podpisa, ki omejuje uporabo članov skupine, ki ima ključe. Tako lahko določena skupina vidi samo katero koli sporočilo z zvonjenjem, ki ga je ustvarila skupina.

Ta digitalni podpis zagotavlja popolno anonimnost transakcije znotraj verige blokov. Dejanskega vira sredstev v transakciji ne morete izslediti.

4. Stealth naslovi

Metoda Stealth je močno orodje znotraj verige blokov. Predstavljajte si, da ustvarite začasni enkratni naslov za določeno transakcijo. To je uporaba prikritih naslovov. Kljub morebitni zlonamerni uporabi jo lahko uporabite in imate dodatno plast anonimnosti.

Blockchain beleži veliko transakcij, toliko odhodnih plačil na različne naslove. Zato je težko izslediti transakcije.

Funkcija prikritega naslova je trenutno v blockchainu Spectrecoin neobvezna. Toda ekipa bo leta 2018 privzeto postavila različico 2.0.

5. Hitre in poceni transakcije.

Bitcoin blockchain, predhodnik valut s kripto verzi, ima visoke transakcijske stroške. Podobno je čas transakcije velik. Povprečni čas transakcije je približno 78 minut za potrditev bitcoin transakcije. In stroški so dosegli 34 dolarjev.

Čeprav v nedavni preteklosti ni želel nakloniti uporabnikov, je še vedno visok. Razlog za to, da se druga kripto sredstva začnejo zmanjševati ali sploh nimajo transakcijskih stroškov. Prav tako zmanjšati čas transakcije. Posledično so majhna nakazila učinkovita.

Spectrecoin potrjuje 30–60 sekundne transakcijske čase. Zagotavlja tudi nizke transakcijske provizije.

6. 5% letne nagrade

Spectrecoin uporablja algoritem dokazov o vložku. Ta algoritem ima koristi. Na nek način deluje kot banka.

Algoritem vključuje nakup sredstva in shranjevanje v denarnici za določen čas. Tako kot pri fiksnem depozitu boste tudi z dokazilom o vložku zaslužili dodatne kovance.

Blockchain podpira vložke. Funkcija omogoča stabilno stopnjo napihovanja, saj omogoča nižjo porabo energije. Funkcija vas nagradi tudi, ko pomagate omrežju. Sistem nagrajuje z ohranjanjem denarnice odprte za vložke.

Prihajajoče funkcije

Razvijalci Spectrecoina obljubljajo še druge funkcije, s katerimi bo projekt očaran. Funkcije vključujejo:

1. Privzeto prikrito

Ne pozabite na funkcijo prikritega naslova. V Spectrecoinu je neobvezno. Toda v naslednji izdaji bo, upam, 2.0, privzeto imel prikrite naslove.

Pričakujete lahko nemotene zasebne transakcije in prikrit umik z borz.

2. Stealth vložki

Z vložkom zaslužite kovance za podporo omrežju. Zdaj želi Spectrecoin ustvariti prikrit način za vložke.

Kmalu lahko pričakujete brezhibno anonimno vložitev z njihovim algoritmom.

3. Prenovljeni uporabniški vmesnik denarnice

Ekipa tudi želi, da uživate v njihovem vmesniku. Trenutno uporabljajo Qt5. To bo izboljšalo zmogljivost, enostavnost uporabe in podporo platformi.

Preprost in priročen uporabniški vmesnik vam bo naredil funkcije privlačne.

4. Mobilne in strojne denarnice

Druga stvar, ki jo ekipa osredotoča na doseganje varnosti vašega premoženja. In ker varnost denarja povežete z denarnicami, želi ekipa podpreti vse denarnice. Bodisi strojna ali programska oprema.

Mobilne denarnice bodo enostavne za uporabo in prijazne do shranjevanja in transakcij. Denarnice bodo podpirale tudi nižjo porabo energije.

Mobilne denarnice so varne. Niso pa tako varni kot denarnice strojne opreme. Zato ekipa trenutno razvija podporo za denarnice strojne opreme. Tipični denarnici za strojno opremo sta Trezor in Ledger Nano S.

5. SpectreCash

V okviru istega projekta želi ekipa zgraditi platformo. Platforma, s katero boste izvajali 100% anonimne transakcije enakovrednih računalnikov. S to platformo ciljajo na najmanjše transakcije.

Njihov cilj je doseči medsebojno zamenljiv sistem elektronskega gotovine.

Kdo stoji za Spectrecoinom?

Kot cilj ustvarjanja Spectrecoina je ekipa je anonimna. V kripto verzih je razmeroma neznan. Ničesar ne morete vezati nanje, razen za ta projekt. In na žalost ni identitet, s katerimi bi se zlahka povezali.

Kar vam ostane, so ročaji, s katerimi se morate povezati.

Razmišljam o enem od razlogov, da skrivajo svoje resnične identitete. Razvijajo projekt, ki temelji na zasebnosti. Kakor koli že, z malo, kar ponujamo, boste zanje še vedeli.

Na spletni strani projekta so jedro, skupnost in razvojne ekipe.

Osrednja ekipa ima:

 • @mandica je ustanoviteljica in občasna vodja projekta zaradi zdravstvenih razlogov
 • @RKh je vodja marketinga in wen
 • @Beachguy je upravitelj skupnosti

Voditelji skupnosti so @ dandan123, @devilseye, @LeoBitman, @Skotty, @Skull, @Tek, @Titorelli

In razvojna skupina vključuje:

 • @ mammix2 vodilni vzdrževalec razvoja in svetovalec za verige blokov. To je možna identiteta jbg.
 • Ivan Radigales Creus razvijalec kriptografije in verige blokov. To je možna identiteta za @brycel.
 • Ahmed Shbli, oblikovalec programske opreme, Qt in strokovnjak za grafični uporabniški vmesnik.

Kako kupiti in shraniti Spectrecoin

Spectrecoin je kovanec kot kateri koli drug. Edino posebno mesto, kjer ga lahko preprosto najdete, je menjava. Na žalost ga ne boste videli na seznamu v vsaki menjalnici. Trenutno sredstva navajajo Cryptopia, Livecoin in Trade Satoshi.

Spectrecoin lahko kupite na dva načina:

 1. Neposredni nakup na Cryptopia ali kateri koli borzi, ki jo ima na seznamu

V tem koraku boste morali na borzi podpirati Bitcoin, Ethereum ali Fiat. Vključeval bo neposreden nakup z uporabo obstoječe valute.

 1. Posredni nakup z medbančnim prenosom drugega altcoina.

Ta metoda je kot prva. Valuto boste morali prenesti z ene menjalnice na drugo. Od tistega, ki ne vsebuje Spectrecoina, do tistega, ki navaja.

Kriptovaluta je bila nedavno predstavljena. Torej, malo denarnic, ali to podpira programska in strojna oprema. A vseeno ga lahko shranite. Ekipa je zelo pametno razvila namizno denarnico. In trenutno se ukvarjajo z razvojem mobilnega.

Namizna denarnica je na voljo za MacOS, Windows in Linux.

Kovanec narašča v priljubljenosti. Zato lahko pričakujete, da bo več borz začelo kotirati kovance. In več strojne in programske opreme jo bo začelo podpirati.

Zaključek

Kovanec je od lansiranja pokazal izjemno rast. Eden od doseženih dosežkov je rekordnih 6 USD. V času pisanja je cena 1 XSPEC približno 0,18 USD.

Ta projekt obljublja inovativno tehnologijo, zaradi česar je edinstvena. Še več, ima podporno in aktivno skupnost. Razvijalci so odprti za nove ideje, s katerimi bodo zagotovili, da vam Spectrecoin deluje.

Njihov načrt postavlja njihov cilj zelo visoko za doseganje koristnega izdelka. Prihodnost je videti bujna glede na lastnosti, ki jih želi ekipa uvesti.

Kaj je Spectrecoin? Je eden najboljših konkurentov DASH, Monero in Zcash. Dejstvo, da ne poznamo resnične identitete tega projekta in ni uradne bele knjige, projekt sproža vprašanja o njegovi verodostojnosti in prihodnosti.

Lahko berete na njihovih Spletna stran.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in se jih ne sme jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map