Začetniški priročnik: Kaj je Filecoin – Storage Coin

Napredek v verigi blokov za storitve podatkovnih storitev je ogromen. Filecoin, največji ICO leta 2017, je ena vodilnih decentraliziranih rešitev za shranjevanje. Kaj pa je Filecoin? In kako pomembno je?

Trenutno so svetovne podatkovne rešitve Google, Amazon S3 in druge podobne storitve. Podjetja delujejo kot zaupanja vredne tretje osebe pri zagotavljanju rešitev za shranjevanje podatkov. Te rešitve za shranjevanje so v veliki meri pomanjkljive. Podatki so shranjeni na centraliziranem mestu. Podatki so zato dovzetni za napade in kršitve podatkov. Poleg tega zaupanja vredne stranke diktirajo cene storitev shranjevanja podatkov.

Juan Benet se s svojo inovacijo Filecoin s tem ukvarja. Tu je osnovno delovanje Altcoina, preden se poglobimo v podrobnosti. Skupnost kupcev z razpoložljivim prostorom postane ponudnik podatkovnega skladišča Filecoin. Tako odpravite vpliv zaupanja vrednih strank na tržne cene. Poleg tega odpravite tveganje, povezano s tveganjem centralizacije.

Kaj je Filecoin (FIL)?

Filecoin je razvit in razvit s strani Protocol Labs. Leta 2014 jo je ustanovil Juan Bennet. Je tudi ustanovitelj Protocol Labs.

Kako Filecoin deluje

Zasluge za slike: Filecoin (FIL)

O laboratorijih protokola

Laboratoriji za protokol je skupina raziskovalcev usmerjenih posameznikov. So strokovnjaki za področje medsebojnega razvoja tehnologije. Odlične izkušnje ekipe dajejo inovacijam veliko prednost.

Laboratorij za protokol je ekipa, ki stoji zadaj; Multiformati, IPDL, Coinlist, libp2p in IPFS. Filecoin uživa vzvod tehnologij inovacij. Zlasti IPFS, ki ima do danes solidno infrastrukturo za prenos in shranjevanje datotek med enakovrednimi računalniki. Kazalec na to, kako močne temelje, na katerih temelji Filecoin.

Poleg tega ekipa na mizo prinese izkušnjo blockchaina. Ekipa je zrasla do voditeljev v kripto verzih. Imajo bogate izkušnje pri razvoju in uvajanju odprtokodne tehnologije. Poleg vseh izkušenj ekipa razume tudi kodne osnove drugih tehnologij veriženja blokov. Znanje je ključnega pomena za rast in potencialna prihodnja partnerstva.

Pred Filecoin ICO je ekipa delala s proračunom, manjšim od 3,5 milijona dolarjev. Nato se je zgodila ICO in spremenila usodo podjetja.

Filecoin (FIL) ICO

kaj je filecoin vizija

Zasluge za slike: Filecoin

Začnemo z dejstvi; do danes še nobena ICO ni bila tako uspešna kot Filecoin (FIL) ICO. ICO je zbral do 257 milijonov dolarjev.

10. avgusta 2017 so protokolarni laboratoriji ICO odprli za javnost. V 1 uri je bilo spletno mesto ICO zaprto. Ob zaprtju je Filecoin ICO zbral 275 milijonov dolarjev, vključno z zneskom pred prodajo v višini 52 milijonov dolarjev.

ICO je bil v skladu z ameriško uredbo odprt za vlagatelje. V skladu s predpisi to pomeni posameznike z 200.000 USD dohodka ali ogromno neto vrednostjo 1 milijon USD. Zato so odzivi številnih članov skupnosti, ki so menili, da Filecoin odreže majhne vlagatelje.

ICO je videl odlična partnerstva z vlagatelji; zk Capital, Unique Square Ventures, Junijski sklad, Winklevoss Capital, Andreessen Horowitz in še veliko več.

Pomembno je omeniti, da Filecoin (FIL) ICO ni šlo za žetone. Ni še nobenih žetonov. Zato je Filecoin žetone prodajal kot preprost dogovor za prihodnje žetone (SAFT). Po sprostitvi geneinovega bloka Filecoina bodo na voljo žetoni.

Torej, kako ekipa Laboratorija za protokol predstavlja majhne vlagatelje v skupnosti Filecoin?

Dodelitev žetonov

Ekipa protokolarnih laboratorijev je določila izčrpen načrt dodelitve žetonov. V načrtu je zagotoviti, da vsak član skupnosti žanje. V načrtu bo v Genesis ustvarjenih in izplačanih 30% žetonov. Od 30% jih bo 10 odstotkov prejelo vlagatelji, 15 odstotkov ekipa v protokolarnih laboratorijih in 5 odstotkov fundacija Filecoin.

Naredi svojo matematiko. Preostalih 70% je. 70% je nagrada za rudarje Filecoin. In sistem bo ponudil nagrado. Rudar bo zaslužil nagrado za kopiranje datotek na žetonih.

Kako Filecoin deluje

Pridružite se skupnosti. Po pridružitvi skupnosti Filecoin izberete datoteko, ki jo želite shraniti v omrežje. Nato plačate majhno pristojbino, da se datoteka, ki jo želite naložiti, uvrsti na borzo Filecoin. Nato sistem poišče najnižjo možno ponudbo za vas. Rudarji, ki so izvedli dokaze o kopiranju in dokazovanje prostora-časa, oddajo ponudbe.

Ko omrežja Filecoin najdejo ponudbo, šifrirajo podatke. Nato ga Filecoin pošlje na različne točke v vozlišču za shranjevanje. Nato blockchain zabeleži lokacije. Zapis v verigi blokov je znan kot tabela dodeljevanja. Nato se odjemalcu dodeli zasebni ključ za datoteko. Ko imajo zasebni ključ, to pomeni, da bodo lahko dostopali do datotek.

Kaj je Filecoin: Filecoin Mining

Takoj ko bo sproščen blok geneze, bo možno rudarjenje. Skupnost Filecoin bo sestavljena iz odjemalca, rudarja pomnilnika in rudarja za iskanje. Rudar bo kupil trdi disk, ki jim bo omogočil, da izkopljejo prostor za shranjevanje podatkov Filecoin.

Cikel rudarjenja skladiščnih rudarjev

 • Obljublja prostor omrežju Filecoin
 • Rudarji skladišč nato dobijo naročila s trga skladišč
 • Mreža zapečati naročila
 • Rudarji shrambe nato dokažejo, da so zavezani hrambi datotek

Pridobivanje rudarskega cikla

 • Rudar prejema naročila s trga za iskanje
 • Miner odvzete koščke pošlje stranki

Rudarji morajo predložiti nekaj dokazil za zagotovitev mreže;

 • Odgovornost in javna preverljivost
 • Zaupnost
 • Dostopnost
 • Integriteta in spodbudna združljivost.

Proof-of-Replication in Proof-of-Spacetime

Omrežje Filecoin od ponudnikov shranjevanja zahteva, da strankam zagotovijo prostor za shranjevanje. Da bi to dosegel, ponudnik pomnilnika ustvari dokaz o kopiranju in dokaz o vesolju. Dokazi pomagajo rudarjem, oziroma ponudnikom skladišč, da jih mreža pregleda.

Trgi Filecoin

Kot na vseh trgih tudi ta narekuje dinamiko ponudbe in povpraševanja. Iz tega razloga obstajata dva trga – trg skladiščenja in trg pridobivanja. Člani skupnosti, tako stranka kot rudar, določajo cene in jih sproščajo na ustrezne trge. Nato rudar najde vrstni red, ki ustreza njegovim potrebam, in postopek bodo sprožili vrstniki.

Trgi skladiščenja

Ti trgi delujejo bolj ali manj kot Storj ali Sia. Vsak kupec z dodatnim prostorom na trdem disku lahko vdre na ta trg. Omrežje Filecoin bo ta prostor nato uporabilo za datoteke. Omrežje informacije shranjuje v majhnih šifriranih delih.

Trgi iskanja

Trg iskanja je trg, ki je edinstven za Filecoin. Trg izstopa v tem smislu, da je hiter, z nizko zakasnitvijo in potrebuje visoko pasovno širino. Rudar v tem prostoru je nagrajen, ker je najhitreje dobil datoteko odjemalcu.

Oba trga sta namenjena srednje velikim podjetjem. Tu sta dva razloga, zakaj;

 1. Velika podjetja so preveč centralizirana. Zato se bodo v bistvu vrnili k centralizaciji. Tako je izdal cilj Filecoina, da decentralizira shranjevanje podatkov.
 2. Mali operaterji so nezanesljivi. Neposredno tveganje nezanesljive povezave za podporo omrežju. Poleg tega se zaradi slabega prostora za shranjevanje slabo ujemajo.

Medplanetarni datotečni sistem (IPFS)

Filecoin se ne moremo pogovarjati, ne da bi se o tem pogovarjali IPFS. IPFS je tehnologija, na kateri gradi omrežje Filecoin. Ste že slišali za https? Če je odgovor pritrdilen, IPFS želi nadomestiti ta sistem. Razvijalci IPFS vidijo vrzeli, ki jih pušča https, in jih želijo zapečatiti.

Vzemimo na primer odvisnost od osrednjih primerkov in URL-jev za pridobivanje podatkov. IPFS odpravlja potrebo po URL-jih za iskanje podatkov. Bolj razburljivo pri sistemu IPFS je dejstvo, da ima presenetljive lastnosti za naslavljanje in kopiranje datotek na podlagi vsebine.

Tako je IPFS odlična inovacija Juana Benneta. Poleg tega Filecoin koristi od uspehov IPFS. Ker je razvijalec obeh projektov isti človek, so stranke prepričane, da so projekti dobro razumljeni.

Kritiki pa se sprašujejo, kako bosta sistema mirno povezana. Razvijalci imajo jasen načrt, kako bosta ostala neodvisno soodvisna.

Kaj je Filecoin v vrstah pogodb

V omrežju Filecoin obstajata dve vrsti pogodb; Pametne pogodbe in podatkovne pogodbe, pogodbe o datotekah. Tu je razčlenitev pogodb, malo več v kontekstu Filecoin.

Pametne pogodbe

Za vsakega navdušenca nad kripto je to gospodinjsko ime. So primarne pogodbe, v katerih temelji tehnologija veriženja blokov. Bitcoin, Ethereum in drugi Altcoini pri izvajanju svojih ciljev izkoriščajo pametne pogodbe. V Filecoinu pametne pogodbe skupnosti uporabnikov omogočajo pisanje pogodb. Pogodbe potrjujejo dokaze, shranjujejo in pridobivajo podatke ter porabljajo žetone Filecoin.

Kot večina tehnologij veriženja blokov tudi Filecoin uporablja pametne pogodbe, saj predvidevajo decentralizirane sisteme poimenovanja, sledenje premoženja in platforme za množično prodajo. Pametne pogodbe bodo pomagale doseči te cilje.

Datotečne pogodbe

Datotečne pogodbe so pogodbe, specifične za Filecoin. Uporabnikom omogočajo, da določijo pogoje, pod katerimi ponujajo storitve. Na primer, rudarje lahko najamete neposredno. Ko imate rudarja, ki mu želite pomagati s svojimi podatki, lahko zaobidete trg in neposredno pogodite rudarja. Datotečne pogodbe tudi podaljšujejo mandat, tako da vam omogočajo zapletene funkcije. Kompleksne funkcije so kot ustvarjanje funkcij, ki omogočajo posodobitev podatkov skozi celotno obdobje shranjevanja.

Odnos z drugimi sistemi Blockchain

Filecoin predvideva potrebo po drugem sistemu. Iz tega razloga so laboratoriji protokola ustvarili integracijske sisteme, kjer lahko Filecoin deluje z drugimi verigami blokov. Družba namerava premostiti vrzel nizke zmogljivosti shranjevanja z zelo visokimi stroški, ki jih zagotavljajo drugi blockchain sistemi. Sistemi, kot so Bitcoin, Ethereum in Tezos, bodo zato uporabili Filecoin, da bodo premostili to vrzel.

Tudi ekipo je Filecoin integriral z drugimi sistemi. Kot Filecoin deluje z Zcashom za pošiljanje zahtev za shranjevanje podatkov v zasebnosti.

Nerešena vprašanja o Filecoin

Filecoin je pogumna, inovativna ideja, katere namen je decentralizirati shranjevanje podatkov. Toda nekateri mehanizmi še niso tako jasni in jih bo treba nekaj likati. Tu je vrhunec;

 • Trg pridobivanja pridobi podatke za stranke. Vendar ni mehanizma, ki bi potrdil, da je rudar podatke izbrisal. Tako stranke niso prepričane, da so edine, ki razpolagajo s podatki.
 • Zaupnost je negotova. Stranke se upravičeno bojijo, da bi rudarji lahko dešifrirali podatke. Ni mehanizmov, ki bi zagotovili, da so podatki v celotnem obdobju shranjevanja vedno v šifriranem stanju.
 • Mehanizmi zagotavljanja ustreznih in ustreznih spodbud niso jasni. Stranka in rudar lahko delujeta zlonamerno. Eden od načinov za odpravo zlonamernosti je odličen spodbudni načrt. In ker razvoj Filecoina napreduje, je tu nekaj vprašanj, ki jih je treba obravnavati.

Največji izziv

Filecoin gre proti konkurenci velikanov. Trgi skladišč, kot sta Google in Amazon, so pomembna konkurenca. Ti velikani imajo velik zagon, saj ponujajo do 5-15 GB prostora za shranjevanje podatkov brezplačno. To Filecoin postavlja v prikrajšan položaj, ker ima v Filecoinu kakršna koli količina podatkov ceno.

Kljub temu težave, ki jih prinašajo centralizacija in nadaljnja razširjenost decentralizacije, delujejo na Filecoin.

Zaključek

Filecoin (FIL) je največji ICO doslej. Zbiranje rekordnih 257 milijonov dolarjev v 60 minutah. Znesek ICO je večinoma od vlagateljev, kot je določeno v uredbi ZDA. To je samo pokazatelj, koliko zaupajo vlagatelji v potencial tehnologije veriženja blokov.

Filecoin je v teku. Po sprostitvi bloka geneze bodo na voljo žetoni. Skupnost bo nato lahko izkoristila trge za shranjevanje in iskanje, ki jih ponuja veriga blokov.

Ugotoviti je treba veliko izzivov in mehanizmov. Toda ekipa, ki stoji za blockcoinom Filecoin, ima več uspehov. Zato strankam in rudarjem vliva zaupanje, da bo vse ugotovljeno.

Skozi vse to obstaja nekaj posebnih dejstev. Tehnologija Filecoin blockchain je revolucionarna ideja. Trgi za shranjevanje in iskanje podatkov so ogromni za veliko presenečenje.

Poiščite več podrobnosti o njih Spletna stran in sledite njihovim twitter.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map