Vodič za začetnike: Kaj je Nuls? Poslovni blockchain

Cilj Nuls blockchain je zagotoviti poslovnim subjektom platformo za ustvarjanje in uvajanje njihovih decentraliziranih aplikacij za reševanje težav, s katerimi se srečujejo v resničnem življenju.

kaj je nuls blockchain

Zasluge Imgae: Nuls

Večina verig blokov je sprejela tehnologijo pametnih pogodb. Večina pa jih ima težave s stroški uvajanja decentraliziranih aplikacij, nekateri pa se v poslovnem svetu ne ujemajo prav dobro. Tu je Nuls prišel in izumil način za zmanjšanje obremenitve glavne verige svoje verige blokov z uvedbo stranskih verig za ločevanje dogodkov in storitev na verigi blokov.

Nuls zato zagotavlja funkcionalne mehanizme za izvajanje pametnih pogodb v medsektorskem konsenzu, s čimer zmanjšuje stroške ustvarjanja in uvajanja decentraliziranih aplikacij, hkrati pa razvijalcem olajša prilagajanje Dappsa različnim poslovnim aplikacijam.

Zgodovina Nulov

Nule (NUL) je kriptovaluta s sedežem v Singapurju, ki se je začela prodajati septembra 2017.

V nasprotju z večino kriptovalut Nuls nikoli ni imel začetne ponudbe kovancev (ICO). Namesto tega je kriptovaluta pozneje novembra 2017 na platformo Binance Exchange spuščala 40 milijonov žetonov NULS po ceni 1 dolar za kovanec.

Projekt je bil v glavnem financiran iz zraka, čeprav je veliko sredstev financirano s strani skupnosti in poslovnih partnerstev.

Nuls Team

Osrednjo ekipo te izjemne kriptovalute sestavlja 11 članov, ki jih je združil njihov del filozofske ideologije.

Ekipo sestavljajo: Jason Zhang (ustanovitelj & Vodilni razvijalec), Lily Wang (soustanoviteljica & COO), Reaper Ran (soustanovitelj & Vodja skupnosti), Omar Elmir (vodja angleške skupnosti), Kim Vo (upravitelj angleške skupnosti – Amerika), Essam Elmir (vodja angleške skupnosti – Avstralija), Eugin Lee (angleško / kitajski vodja skupnosti – Singapur), Niels Wang (glavni razvijalec) , Vivi Zhou (Core Developer), Davi Yang (Core Developer) in Moonlight (Core Developer).

Skoraj polovica članov osrednje ekipe so voditelji skupnosti, ki pomagajo pri združevanju različnih decentraliziranih razvijalcev aplikacij z vsega sveta k skupnemu cilju.


Kaj je Nuls Blockchain? Glavne lastnosti:

Nuls Blockchain funkcije

Zasluge za slike: Nuls

 1. Prilagodljivost: Nuls povečuje, da je zelo prilagodljivo blockchain omrežje. Blockchain infrastruktura je zelo prilagodljiva in modularizirana. Razvijalec lahko vgrajene module enostavno priključi in zamenja z ustreznimi moduli, odvisno od trenutne naloge. Vgrajeni moduli so mrežni, soglasni, shranjevalni in algoritemski moduli, ki jih je mogoče prilagoditi ali zamenjati, kadar koli razvijalec meni, da za razvoj svojih decentraliziranih sistemov potrebuje nekaj drugega.
 2. Odprtokodno: Razvijalci imajo svobodo, da prosto uporabljajo kodo blockchaina za ustvarjanje lastne decentralizirane poti. Eden glavnih ciljev ekipe je zagotoviti, da pametne pogodbe podpirajo čim več programskih jezikov. Na ta način bodo razvijalci imeli široko paleto možnosti pri ustvarjanju svojih decentraliziranih aplikacij.
 3. Preprosto posodabljanje: Ker so moduli verige blokov prilagodljivi, jih lahko uporabniki / razvijalci enostavno zamenjajo ali spremenijo, da bi jim dali prednost. To je temeljna značilnost, saj se tehnologija nenehno razvija. Ko se tehnologija razvija, lahko razvijalci hitro spremenijo module, da ustrezajo trenutnim težavam.
 4. Pametne pogodbe: Blok veriga Nuls temelji na tehnologiji pametnih pogodb Ethereum. To je razlog, zakaj je žeton NULS žeton ERC-20. Pametne pogodbe tudi naredijo blockchain programabilnim. S pametnimi pogodbami lahko uporabniki / razvijalci opišejo logistiko katerega koli decentraliziranega poslovnega modela, ki ga želijo razviti, tudi z zelo malo programskega znanja. Pametne pogodbe že vsebujejo določena pravila za izvedbe in od razvijalca zahtevajo le, da poda oris logike, ki naj bi jo pogodba upoštevala pri izvajanju svojih nalog.
 5. Konsenz z več verigami: Ena glavnih značilnosti Nulsa je ta, da je sestavljen iz več stranskih verig, povezanih z glavno verigo. Blockchain zato uporablja mehanizem soglasja med verigami z imenom dokaz o kreditni sposobnosti, da različnim verigam omogoča učinkovito medsebojno komunikacijo.

Nuls Dokaz o kreditni sposobnosti

Večina kriptovalut uporablja Dokaz o delu (PoW), Proof-of-Stake (PoS), Praktično bizantinsko toleranco do napak (PBFT), Zakup dokazila o vložku (LPoS), Dokaz o pomembnosti (PoI) ali Delegirani dokaz o vložku (DPOS) ) mehanizmi za potrjevanje njihovih transakcij.

Mehanizem soglasja preveri, ali se podatki, ki se dodajo v knjigo katere koli verige blokov, strinjajo z določeno knjigo, saj poskuša doseči soglasje med podatki, nameščenimi na verigi blokov. Mehanizem soglasja zagotavlja, da trenutni blok predstavlja najnovejše transakcije, opravljene v verigi blokov. Mehanizem tudi preprečuje nenehno iztirjenje blockchain omrežja zaradi stalnih vilic.

Z uporabo mehanizmov soglasja PoF, PoS, DPoS ali PBFT se kriptovalute omejijo na izvajanje tistih Dapps, ki jih podpira poseben mehanizem soglasja..

Ker pa si kriptovaluta Nuls prizadeva narediti postopek razvoja Dappsa bolj prilagodljiv, noben od prejšnjih mehanizmov konsenza ne bi deloval za njegov mehanizem, zlasti zaradi modularizacije in strukture več verig. Kot rezultat je razvojna skupina pripravila nov mehanizem soglasja, imenovan Proo-of-Credit (PoC).

Proof-of-Credit je prvi tovrstni modul za soglasje, ki ga je razvila Nulova razvojna skupina za pomoč pri reševanju vprašanja povezovanja različnih prilagojenih stranskih verig z glavno verigo prek prilagodljivih modulskih slojev.

Podjetja imajo svobodo, da pripravijo prilagojeno verigo verig s stransko verigo in jo pritrdijo na glavno verigo Nulov, da bi rešili poseben tehnični problem. PoC mehanizem bo odgovoren za preverjanje, ali se prilagojena stranska veriga strinja z glavno verigo.

PoC Vs PoS (Dokaz o dobroimetju proti Dokaz o vložku)

PoC je na nek način podoben PoS, saj je treba med postopkom preverjanja nekatere žetone dokazljivo zakleniti / zložiti, da lahko uporabnik zažene katero koli vozlišče. Vendar za PoC ni določeno natančno število žetonov, ki jih je treba zakleniti, in skupnost lahko nadaljuje z glasovanjem, ko uporabnik dostopa do vozlišč. Ko mora uporabnik obnoviti dostop do žetonov, preprosto preneha izvajati vozlišča in dostopa do svojih žetonov.

Mehanizem konsenza PoC pa se razlikuje od mehanizma konsenza PoS, ko gre za postopek spodbujanja operaterjev vozlišč za dobro vedenje ali kaznovanje, ker kršijo pravila. PoC pripravi kreditno oceno vsakega vozlišča na podlagi vedenja operaterja vozlišča v določenem obdobju. Tudi pri izplačilih, več kot žetonov shrani / vloži vozlišče, več je izplačil. Na izplačilo pa vpliva kreditna ocena vozlišča.

Arhitektura storitvenega sloja aplikacij Nuls

Vsaka decentralizirana aplikacija, razvita prek verige blokov Nuls, mora imeti tri plasti. Te plasti so verižna, logična in modulna.

Modulna plast vsebuje različne module (mreženje, soglasje, shranjevanje in algoritem). Razvijalec mora izbrati module, za katere želi razviti svoj DApp. Ker so moduli prilagodljivi, vstavljivi in ​​odstranljivi, se lahko razvijalec izogne ​​uporabi nekaterih modulov ali pa spremeni strukturo nekaterih modulov, tako da ustrezajo določeni nalogi, ki jo želi rešiti.

Plast stranske verige zagotavlja, da so moduli povezani z različnimi vozlišči, ki so prav tako povezani z različnimi stranskimi verigami, da se zagotovi dobro delovanje aplikacije.

Logično plast sestavljajo pametne pogodbe. Pametna pogodba daje smernice za zagon vseh decentraliziranih aplikacij. Razvijalec bo moral določiti in voditi določeno pametno pogodbo. Pametne pogodbe lahko prilagodite tudi posebnim potrebam razvijalca, zato je postopek zelo prilagodljiv in prilagodljiv.

Kako delujejo Nuls

Nuls blockchain uporablja pametne pogodbe, več verig in prilagodljive module.

Pametne pogodbe razvijalcem DApp olajšajo načrtovanje, razvoj in uvajanje Dappsov. Z uporabo pametnih pogodb lahko vsakdo razvije Dapps na verigi blokov Nuls. Za pisanje dobre kode za vaš DApp vam ni treba odlično obvladati nobenega programskega jezika. Vse je določeno v pametni pogodbi, razvijalec pa mora navesti le logistiko DApp-ja, ki ga želi.

Z več verigami lahko decentralizirani razvijalci aplikacij ustvarijo DApp in ga pritrdijo na glavno verigo. Več verige pomagajo olajšati promet v glavni verigi. Glavna veriga obdeluje samo ključne informacije, ki so ji posredovane iz stranske verige prek mehanizma soglasja Proof-of-Credit.

Nuls ima tudi štiri vgrajene module, ki pomagajo zagotoviti smernice za razvijalce Dapp. Štirje moduli vključujejo mreženje, soglasje, shranjevanje in algoritemske module. Moduli vsebujejo specifikacije za razvoj posebnih segmentov decentralizirane aplikacije, ki privzeto vključujejo mreženje, soglasje, shranjevanje in algoritem. Moduli zato zelo pomagajo razvijalcem pri razvoju decentraliziranih aplikacij, saj morajo samo izbrati, kateri modul bodo uporabili. Moduli so tudi prilagodljivi in ​​zamenljivi, če jih razvijalec ne potrebuje.

Z uvedbo prilagodljivih modulov in stranskih verig lahko razvijalci oblikujejo in uvedejo decentralizirane aplikacije, ki so specifične glede na trenutne potrebe..

nuls navzkrižni verižni konsenz

Zasluge za slike: Nuls

Zato razvijalci na preprost način v blockchainu Nuls razvijajo decentralizirane aplikacije za reševanje specifičnih poslovnih težav, s katerimi se soočajo uporabniki. Nato uporabniki plačajo Dapps z žetonom NULS v blockchainu Nuls.

Načrt Nuls

Načrt kriptovalut Nuls je razdeljen na tri odseke: LED, VODA in STEAM. Trenutno se razvojna skupina osredotoča na del ICE.

Tako je kot v krogu vode. Začne se z ICE obliko, nato pa, ko se temperature segrejejo, ICE postane VODA in če temperature še naprej naraščajo, se voda sčasoma spremeni v STEAM. Torej, Nuls je trenutno na ravni ICE.

LEDNA FAZA

Stopnja ICE naj bi se končala julija 2018.

Do marca 2018 je ekipa dosegla naslednje:

 1. Zaključen razvoj osrednje verige in začela se je faza testne mreže.
 2. Izboljšanje tehnične projektne dokumentacije projekta.
 3. Vzpostavitev in širitev odprtokodne razvojne skupnosti.

Nato je Nuls do konca maja naredil naslednje:

 1. Dokončal razvoj potrebnih modulov verige blokov Nuls.
 2. Izboljšani vgrajeni moduli.
 3. Povečalo število aplikacij, ki so dostopne prek verige blokov
 4. Izpolnite glavno neto soglasje.
 5. Izdal denarnico RC
 6. Lansiral mobilno denarnico
 7. Izpuščen Nuls, blockchain

Do konca julija 2018 naj bi ekipa naredila naslednje:

 1. Zagotovite, da lahko pametne pogodbe podpirajo do tri programske jezike.
 2. Zagotovite, da se lahko v omrežju Nuls izvajajo vsaj trije programi.
 3. Izboljšati celotni ekosistem glavne verige, vključno z brskalnikom Nuls blockchain, e-denarnico in mobilno denarnico.

VODNA FAZA

Faza NULS WATER še ni dodeljena rokom. Ima samo posebne naloge, ki se jih ekipa veseli. Te naloge vključujejo:

 1. Izpolnite več funkcijskih modulov
 2. Prepričajte se, da se vsaj pet pod verig poveže z glavno verigo.
 3. Prepričajte se, da se lahko na verigi blokov Nuls izvaja 15 aplikacij.
 4. Zagotovite tehnične rešitve za vsaj tri podjetja.

PARNA FAZA

Fazi NULS STEAM še ni dodeljena časovnica. Ima samo posebne naloge, ki se jih ekipa veseli. Te naloge vključujejo:

 1. Na glavno verigo Nuls naj bo priključenih vsaj 30 stranskih verig.
 2. Imate vsaj 50 aplikacij, ki se lahko izvajajo v sistemu Nuls
 3. Biti sposoben zagotoviti tehnično rešitev za vsaj 20 podjetij / panog.

NULS vs NEO: zakaj velika napora!

V zadnjem času se veliko govori o NULS in NEO, zlasti zaradi podobnosti v imenih vodilnih razvijalcev in ustanoviteljev. Ustanovitelj in vodilni razvijalec NEO se imenuje Erik Zhang, ustanovitelj in vodilni razvijalec NULS pa Jason Zhang. Ljudje so prepričani, da mora biti med obema nekaj; pri čemer je glavno vprašanje, ali sta oba povezana. Kriptovaluti spet temeljita na Kitajski, vendar v Aziji.

Med obema verigama blokov je nekaj podobnosti. Na primer, dve verigi blokov uporabljata pametno pogodbo, mehanizem soglasja med verigami in Dapps.

Kljub podobnostim in govoricam, ki se dogajajo, sta oba verižna bloka zgrajena ali dva različna namena, čeprav se zdi, da se dopolnjujeta. Blok veriga NULS ponuja prilagodljivo platformo za poslovne subjekte za razvoj in uvajanje decentralizirane aplikacije, medtem ko NEO digitalizira sredstva s pomočjo tehnologije pametnih pogodb za pametna gospodarstva.

NULS uporablja skaliranje zunaj verige, medtem ko NEO uporablja skaliranje na verigi.

Razlika med skaliranjem zunaj verige in skaliranjem v verigi

Spremenjevanje zunaj verige se nanaša na pristope, ki pomagajo povečati uporabnost blockchain omrežja, ne da bi posegali v glavni blockchain. Te prakse vključujejo:

 • Združevanje več transakcij v eno transakcijo.
 • Ustvarjanje navideznih plačil znotraj sistema veriženja blokov.
 • Predstavljamo namenska plačilna omrežja.
 • Stranske verige.
 • Uporaba barvnih kovancev.

Blok veriga NULS uporablja stranske verige skupaj z novim mehanizmom soglasja za preverjanje kreditne sposobnosti.

Povečanje obsega v verigi pa se nanaša na načine za povečanje zmogljivosti verige blokov, ki spreminjajo plast blokov. Preprosto povedano, omrežje blockchain se tako ali drugače spremeni. V omrežju blockchain se je nekaj spremenilo, da bi povečali uporabnost sistema.

Primeri takšnih postopkov vključujejo:

 • Povečanje velikosti ali teže bloka.
 • Uporaba manjših Schnorrjevih podpisov.
 • Uporaba zbirke podpisov Bellare-Neven

NEO je v glavnem namenjen povečani velikosti bloka.

Kar je bolj cenjeno: NEO ali NULS

En žeton NEO je vreden več kot en žeton NULS. En žeton NEO je enakovreden približno 15 žetonom NULS.

NEO ima tudi širšo krožno ponudbo, ki trenutno znaša 65.000.000 NEO od skupnega zneska 100.000.000 NEO v primerjavi z NULS-jevo ponudbo 40.000.000 NULS.

Vendar je sporno, da je NEO starejši od NULS za približno eno leto in s tem velik razkorak. Vendar je to sporno, saj obstajajo nekateri kovanci, mlajši od NULS, vendar boljši od NEO.

DO NULS denarnice sprejemajo NEO?

Najboljša denarnica, ki je združljiva z NULS in NEO, je denarnica Ledger Nano S.

NEO ima običajno dve vrsti žetonov: žetone NEO in GAS, običajno pa je težko najti denarnico, ki sprejme dva žetona. Zato so poleg strojne denarnice Ledger tudi drugi portfelji, združljivi z NEO, posebej zasnovani za žetone NEO..

Nekatere najboljše NEO denarnice so:

 1. NEO denarnica (namizna denarnica)
 2. NEO GUI (namizna denarnica)
 3. NEO Tracker (spletna denarnica)
 4. NEO denarnica (spletna denarnica)
 5. Ansy (papirnata denarnica)
 6. NEO CLI (namizna denarnica)

Nakup žetona NULS

Če želite pridobiti žetone NULS, lahko oseba obišče nekatere platforme za kripto izmenjavo, na katerih je seznam Nuls (NULS), in jo kupi.

Ker NULS-a ne morete kupiti neposredno s svojo kreditno kartico, boste morali najprej pridobiti drugo vrsto kriptovalut, po možnosti Ethereum Bitcoin, nato pa se obrniti na eno od čistih platform za izmenjavo kripto, ki podpirajo NULS, da bi zamenjali Etherum ali Bitcoin za žetone NULS.

Nekatere glavne kripto izmenjave, ki podpirajo NULS, vključujejo:

 1. Binance
 2. OKex
 3. EtherDelta
 4. Kucoin
 5. Bit-Z

Denarnice, združljive z NULS

Po nakupu žetonov NULS boste morali poiskati portfelj, ki je združljiv z NULS, da boste lahko tam shranili svoje žetone NULS.

Nekatere denarnice, združljive z NULS, vključujejo:

 1. Denarnica MyEther
 2. Denarnica Ledger Nano S
 3. Trezor
 4. Ethereum Mist DApp
 5. MetaMask

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in se jih ne sme jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map