Upravitelj skupnosti ICO: pomen vloge v vašem ICO

Začenjate svojo začetno ponudbo kovancev (ICO) za svoj projekt blockchain-crypto? Zaradi omejitev oglaševanja ste močno odvisni od svojega upravitelja skupnosti ICO. V tem članku pojasnjujem vlogo upravitelja skupnosti ICO in zahtevane veščine.

Vaša tržna strategija ICO je odvisna od upravitelja skupnosti ICO:

ICO trženje je popolnoma digitalno. Vendar pa so se leta 2018 pojavili novi izzivi.

Google, Facebook, Twitter in LinkedIn so prepovedali ICO oglaševanje. Tudi MailChimp, priljubljeni ponudnik storitev e-poštnega trženja, je prepovedal trženje e-pošte ICO. Še vedno lahko prikazujete oglase s plačilom na klik (PPC) za svoj ICO na priljubljenih spletnih mestih za kripto novice ali bloge, vendar se mora vaše trženje osredotočiti na doseg skupnosti..

Kripto skupnosti morate vključiti v različne aplikacije za klepet, kanale socialnih medijev in spletne forume. Vlagatelji na mnenje kripto skupnosti gledajo zelo resno. Način sodelovanja s to znano skupnostjo določa, kako vlagatelji dobijo vaš ICO. Več o tem si lahko preberete v tem članku »Vodnik za začetnike: Kako ustvariti odlično tržno strategijo ICO«.

Vi in razvijalci boste pred pričetkom ICO in kasneje zelo zaposleni. Razvoj izdelkov in doseg potencialnih poslovnih partnerjev sta preveč pomembna, zato jih ne morete dodeliti. Po drugi strani pa je vključevanje kriptoskupnosti redno delo, ki ga ne morete prezreti.

Ne poskušajte vsega narediti sami. Če tej nalogi dodelite premalo virov, vaše trženje ICO ne bo vzletelo. Potrebujete izkušenega upravitelja skupnosti ICO ali skupino za smiselno sodelovanje s kripto skupnostmi.

Kaj počne upravitelj skupnosti ICO?

Upravitelj skupnosti ICO vključuje kripto skupnosti v različne aplikacije za klepet, platforme socialnih medijev in spletne forume. Naloga vključuje ustvarjanje privlačnih in pronicljivih objav o vašem projektu. Upravitelj skupnosti mora sodelovati tudi v razpravah, pomembnih za vaš projekt, in odgovarjati na vprašanja. Cilj je izboljšati zaupanje v svoj projekt in mu zagotoviti pravilno pokritost.

Obstaja veliko platform in vaš proračun za trženje določa, koliko in na katere ciljate. Vendar mora vaš upravitelj skupnosti ICO ciljati vsaj na naslednje kanale:

 • Telegram: Ta šifrirana aplikacija za klepet je zelo priljubljena v kripto skupnosti. Kripto navdušencem je všeč šifrirana funkcija “skrivnega klepeta” v tej aplikaciji. Sporočila tukaj so neposredna in natančna. Izpopolnjevanje vašega tržnega sporočila tukaj vam pomaga tudi pri sporočanju za druge platforme.
 • Slack: Še eno zelo priljubljeno orodje za sodelovanje in aplikacija za pošiljanje sporočil, ki jo imajo kripto skupnosti radi.
 • Reddit: Upravljanje skupnosti Reddit je najtežji del dela upravitelja skupnosti ICO. Skupnost tukaj je zelo razgledana in postavlja zelo poudarjena vprašanja. Če lahko vaš upravitelj skupnosti ICO pridobi zaupanje te skupnosti, je to velik mejnik v vašem trženju ICO! Večina vlagateljev bo tukaj pregledala razprave o vašem projektu.
 • Quora: Upravitelj skupnosti ICO mora tu redno objavljati kakovostne vsebine. Skupnost je dobro obveščena in pomembno je pridobiti njihovo samozavest s pravočasno kakovostno vsebino.
 • Facebook: Tukaj ne morete več oglaševati, vendar še vedno obstajajo kripto strani in skupine, upravitelj skupnosti pa naj tam objavlja vsebino.
 • Twitter: Brez oglasov več, vendar bi moral upravitelj skupnosti vsaj trikrat na dan tvitati ustrezno vsebino in uporabljati hashtagove. Twitter je zelo priljubljen med navdušenci nad kripto.
 • LinkedIn: Zelo dobro obveščeni kripto strokovnjaki še vedno uporabljajo LinkedIn, čeprav so oglasi prepovedani. Obstajajo poklicne skupine za veriženje blokov in kripto, katerim se mora pridružiti upravitelj skupnosti in jih posodobiti s kakovostno vsebino.
 • Steemit: Je kot Reddit in je vedno bolj priljubljen. Upravitelj skupnosti mora objaviti kakovostno vsebino in odgovarjati na poizvedbe.
 • BitcoinTalk: To je največji forum izključno za blockchain-crypto skupnost. To je zelo pomembno za vašega upravitelja skupnosti. Redno posodabljanje tega s kakovostno vsebino in sodelovanje z drugimi zahteva trud, a nagrada je lepa.
 • Srednje: upravitelj skupnosti mora tukaj redno objavljati visokokakovostno vsebino. Mnogi kripto navdušenci menijo, da je tako pomemben kot Quora.

Spretnosti in kompetence upravitelja skupnosti ICO:

ICO Community Manager Skills

Za uspešen začetek ICO in ohranjanje stikov s skupnostjo pozneje potrebuje upravitelj skupnosti naslednje veščine in kompetence:

 • Na podlagi rezultatov: Upravitelj skupnosti ICO bi moral določiti ključne kazalnike uspešnosti in merila uspešnosti različnih kampanj za doseganje ciljev.
 • Izkušeni in prilagodljivi: Upravitelj skupnosti ICO bi moral imeti neposredne izkušnje s temi platformami in forumi. Upravitelj skupnosti ICO mora hitro nemoteno preiti z ene platforme na drugo.
 • Znanje: Upravitelj skupnosti mora dobro poznati blockchain in kripto prostor. Tudi znanje v industriji je ključnega pomena. Številni blockchain projekti se osredotočajo na posebne industrijske probleme in okoli njih se vrtijo vprašanja. Kripto skupnosti so dobro obveščene in če upravitelj skupnosti ne, bodo to hitro vedeli!
 • Predanost: To je služba 24 × 7, ker so vlagatelji v ICO z vsega sveta. Upravitelj skupnosti ICO mora z njimi sodelovati ne glede na časovni pas. Razmislite o najemu agencije za upravljanje obremenitve. Obremenitev je velika tudi po ICO. Obstaja precejšnja zahteva po ozaveščanju skupnosti po ICO. Kripto ICO novice se hitro pojavijo in upravitelj skupnosti mora ostati na vrhu. Še enkrat razmislite o najemu agencije!
 • Potrpežljivost: Mnogi vlagatelji so novi in ​​lahko isto vprašanje postavljajo večkrat. Prav tako bodo upravitelji skupnosti pogosto prejeli vprašanja o programih nagrajevanja in airdropu. Potrpežljivost je tu ključnega pomena!
 • Komunikacija: Različni forumi potrebujejo različne sloge sporočanja, vendar mora upravitelj skupnosti ključno sporočilo sporočiti povsod. To zahteva visoko stopnjo komunikacijskih veščin.
 • Jezik: Vsaka posodobitev in odgovor mora imeti pravo slovnico in črkovanje. Preden najamete vodjo skupnosti, preizkusite jezikovno znanje. Glede na vaše ciljne zemljevide boste morda potrebovali različne upravitelje skupnosti za različne jezike. Agencije vam lahko pomagajo.

Na krovu pravega upravitelja skupnosti ICO za uspeh vašega ICO:

Razmišljati morate z vidika vlagateljev. Ne poznajo vas in preden vlagajo, potrebujejo informacije o vašem projektu. Njihovi najpomembnejši viri so poleg vašega spletnega mesta in belih knjig kripto skupnosti. Preberite, kako se vlagatelji v ICO pripravljajo v tem članku »Vodnik za začetnike: Kako sodelovati v ICO?«

Upravitelj skupnosti ICO je za vas ključen, da dobite potrebne informacije za svoje vlagatelje. Tu ne režite vogalov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map