Priročnik za začetnike: Kako sodelovati v ICO?

V letu 2017 so zagonska podjetja s kriptovalutami blockchain zbrala 5,6 milijarde ameriških dolarjev z začetnimi ponudbami kovancev (ICO). Kapitalizacija kripto trga zdaj presega 300 milijard ameriških dolarjev, zagonske projektne skupine pa pogosto uvajajo nove ICO. Vendar je ICO še vedno nov koncept in je zunaj regulativnega okvira. Vlagatelji, željni sodelovanja v teh, se pogosto sprašujejo, kako sodelovati v ICO.

Vlagatelj bi moral analizirati ICO, preden vanjo vlaga. Ta članek je izčrpen vodnik za analizo ICO in dejanskega investicijskega procesa.

Izvedite več o članih ekipe ICO:

Prvi korak pri analizi ICO je ugotovitev članov ICO ekipe. Spletno mesto projekta mora vsebovati dovolj informacij o projektni skupini. Projekt, ki nima nobenih ali omejenih informacij o ekipi, je razlog za dvom, vlagatelj pa mora biti previden.

Projektna skupina bi morala imeti impresivne izkušnje z razvojem in trženjem blockchain-crypto projekta in njegovo razširitvijo. Ekipa bi morala imeti tudi dobre izkušnje v ciljni panogi. Vlagatelj bi se moral pozanimati tudi o svetovalcih. Nazadnje, če ima projekt kakršno koli podporo sklada tveganega kapitala (VC), je to dobra novica.

Analiza ICO bele knjige za spoznavanje projekta:

Če vlagatelj v beli knjigi ne vidi nobenega pomembnega izdelka ali storitve, je projekt lahko senčen. Na neurejenem kripto trgu in v okolju ICO obstaja veliko ICO za Ponzijeve sheme. Če beli dokument ICO obljublja stalen fiksni dobiček ali stopnjo donosa, je to morda Ponzijeva shema, ki se zanaša na nove vlagatelje, da bi starim vlagateljem ustvarila visok donos. Storitve rudarjenja v oblaku, naložbeni paketi za Bitcoin in tržne sheme na več ravneh so nekatere znane Ponzijeve sheme, obstajajo pa tudi druge.

Če projekt ponuja resničen izdelek ali storitev na resničnem trgu, ki obravnava resnično poslovno težavo ali tržno priložnost, potem je vredno investirati. Pregled ne sme vsebovati samo tržnih in tehničnih žargonov. Jasno mora opisovati izdelke in storitve, ki razmejujejo trg, ki mu bo služil. Večji kot je trg, večja je možnost za uspeh projekta.

“Kakšne so možnosti, da bo projekt uspešno ICO?”

Dober projektni načrt ne zagotavlja uspeha in vlagatelj bi moral analizirati verjetnost uspešne izvedbe projekta. Projekt z delujočim izdelkom, tudi če je različica alfa ali beta, ima večje možnosti za uspeh kot projekt s samo belim papirjem. Tehnologija veriženja blokov je nova in številne novosti okoli nje niso dovolj preizkušene. V beli knjigi ICO je mogoče našteti impresivno paleto tehnoloških inovacij, vendar je dvomljivo, ali jih je mogoče uspešno izvesti.

Projektna skupina, ki ima na voljo svojo odprtokodno kodo, ki jo lahko vsi pregledajo, je boljša naložbena stava kot tista brez kode ali zaprte kode.

“Ali je projektna skupina pripravljena izpolniti zahteve ICO?”

Čeprav je zdaj zunaj regulativnega okvira, bo kripto prostor s tržno kapitalizacijo več kot 300 milijard USD zagotovo pritegnil predpise. Vlagatelj bi moral pregledati pravno pripravljenost projektne skupine, tj. Ali so upoštevali veljavne in verjetno prihodnje predpise jurisdikcije, v kateri bodo delovali.

Predpisane zahteve države in panoge, ki ji bo projekt služil, imajo lahko tudi zahteve za poznavanje kupcev (KYC) in preprečevanje pranja denarja (AML). Vlagatelj bi moral preveriti, kako pravna skupina projekta ICO načrtuje njihovo reševanje.

Analizirajte potrebo po žetonu ICO:

Projekt morda uporablja verigo blokov, vendar morda ne bo potreboval kripto žetona. Projekt je mogoče dokončati in izdelek izdelati brez žetona. Vlagatelj bi moral razumeti poslovni predlog in analizirati, zakaj projektna skupina načrtuje tokenizacijo.

Mednarodne organizacije ICO so zdaj vroče in skušnjava, da bi zbrali velik denar s prodajo kriptožetonov na neurejenem trgu, je za marsikateri start-up velik, še posebej če vemo, da takšna prodaja žetonov nikakor ne pomeni ponujanja deleža v podjetju. projekti brez upravičene potrebe po tokenizaciji.

Odprite račun za kriptovalute, pridobite Bitcoin ali Ether:

Ko vlagatelj analizira več ICO-jev in se odloči za naložbo v enega, mora dobiti Bitcoin ali Ether. Ker ICO običajno ne sprejemajo fiat valut in jemljejo samo ugledne kriptovalute. Vlagatelj mora odpreti račun za kriptovalute s kripto izmenjavo in s svojega računa prenesti fiat valuto, da na svoj račun za kripto izmenjavo dobi Bitcoin ali Eter.

Medtem ko obstaja veliko kripto izmenjav, Coinbase in Bittrex sta dve zelo vidni. Za nekoga novega v kripto prostoru je Coinbase najlažji.

Nastavite denarnico za kriptovalute:

Vlagatelj ne more uporabiti denarnice za svoj račun kripto izmenjave za vlaganje v ICO, ker bo projektna skupina nato žetone poslala na tisti naslov, ki resnično pripada borzi. Uporabnik mora nastaviti lastno denarnico za kriptovalute, zaželeno pa je, da nastavi tako programsko kot strojno denarnico, saj dolgotrajno puščanje kovancev v spletni ali mobilni denarnici ni varno, hekerji pa se ne morejo dotakniti njegovih kovancev, ko ti so v denarnici strojne opreme.

Večina ICO se zažene z uporabo platforme Ethereum in standardov žetonov ERC20, vsi pa sprejemajo Ether. MyEtherWallet kot denarnica programske opreme in Ledger Nano S saj je denarnica strojne opreme dobra kombinacija za začetek.

Nakup žetonov ICO:

Dober projekt ICO na njihovi spletni strani ponuja jasne informacije o časovni premici ICO in kako kupiti žetone ICO. Vlagatelj naj natančno prebere navodila. Naročiti se mora na družabna omrežja, spletne forume in aplikacijo za sporočanje, kot je Telegram, da bi redno obveščal o projektu.

Vlagatelj mora svoje kriptovalute prenesti na naslov, ki ga je na svoji spletni strani določila projektna skupina ICO. Obstajajo možnosti, da hekerji manipulirajo z naslovom na spletnem mestu, da kriptovalute vlagateljev preusmerijo na svoj račun. Vlagatelj bi moral spremljati novice o ICO v družabnih omrežjih ali Telegramu, da ostane na tekočem s takšnimi napadi. Po prejemu žetonov jih mora zaradi varnosti prenesti iz spletne denarnice v strojno. Vlagatelj mora predvideti provizije rudarjem, ki poskušajo transakcije hitro izvesti. Zato bi moral vlagatelj v ta namen obdržati nekaj dodatnih eterjev.

Drugi viri ICO:

Vlagatelju priporočamo, da pred udeležbo v njem dobro razume koncept ICO, vključno z prednostmi in slabostmi. Obiščite tudi vlagatelja Klop ICO in ICO seznam za spremljanje spletna mesta za poglobljen pregled ICO.

povezani članki:

  1. Kaj je nagrada??
  2. Kaj je Airdrop? Kako zaslužiti žetone z Airdropa?

Upam, da se vam zdi koristen vodič »Kako sodelovati v ICO«!

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in se jih ne sme jemati kot take. Naredite svoje raziskave in se prepričajte, da ste prebrali celotno izjavo o omejitvi odgovornosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map