Priročnik za začetnike: Kako opaziti prevare ICO

Če vlagate v začetne ponudbe kovancev (ICO), morate vedeti, da ICO niso regulirane in da je že bilo številnih ICO s prevarami. S svojim težko prisluženim denarjem morate biti varni in vlagati pametno. V tem članku bom razložil, kako odkriti ICO prevare.

Preverite poverilnice članov ekipe ICO:

Transparenten ICO s poštenimi cilji bo na svojem spletnem mestu vedno vidno prikazal podrobnosti o članih svoje projektne skupine. Dodatno bodo v teh navodilih navedli reference. Mednarodne organizacije ICO, ki pomenijo resnično poslovanje, vam v zvezi s svojo projektno skupino nimajo ničesar skrivati.

Če ne vidite imen, profilov LinkedIn, profilov Crunchbase, ste morda opazili ICO za prevaro. Če jih vidite, podrobno preglejte njihove profile. Ugotovite, ali so sploh izvedli kakšen opazen blockchain-crypto projekt. Preverite, ali so bili njihovi prejšnji projekti uspešno izvedeni.

Projekt je usmerjen na industrijo. Dobro poznavanje blockchaina je lepo, vendar ne zagotavlja, da člani ekipe poznajo panogo. Preverite njihove ustrezne industrijske izkušnje.

Prepričan sem, da ste naleteli na primere lažnih profilov v družabnih omrežjih z velikim številom sledilcev. Na žalost je za brezvestna podjetja enostavno postaviti lažne profile v družabnih omrežjih članov njihove ekipe z nakupom sledilcev ali uporabo botov. Če ugotovite, da člani ekipe ICO trdijo, da imajo visoko strokovno znanje na področju socialnih platform, z velikim številom sledilcev preverite, ali redno objavljajo vpogledne vsebine. Če člani ekipe ICO redko sodelujejo s svojimi tisoči sledilci z objavo koristne in zanimive vsebine, potem je število sledilcev sumljivo!

Preverite, ali v Twitterju, Mediju in podobnih platformah objavljajo zanimive članke, povezane z blockchainom. Tega ne morem več poudarjati: naj vas ne sprejmejo lepo zapakirani profili v družabnih omrežjih, poglobite se in ugotovite, ali je ugled pristen!

Previdno preberite ICO tehnično knjigo:

Pristna organizacija ICO bo objavila izvirno belo knjigo, ki jasno opisuje poslovni problem, ki ga bodo rešili, ali tržno priložnost, ki jo bodo obravnavali. Jasno bodo opisali svojo rešitev, vključno s tehnologijo, brez nepotrebnega trženja in tehničnega žargona. Ekipa bo pojasnila, zakaj uporabljajo blockchain in zakaj sploh načrtujejo žeton.

Če ne vidite nobenega papirja ali tistega z vsebino, kopirano iz drugega projekta, takoj veste, da gre za prevaro. Brez resničnega poslovnega problema, ki bi ga bilo mogoče rešiti, ali tržne priložnosti za rešitev, je projekt verjetno shema za hitro zbiranje denarja.

Če najdete preveč žargonov, ima projektna skupina v najboljšem primeru težave pri razlagi lastnega poslovnega primera ali pa ga v najslabšem primeru nima. Pomanjkanje ustreznega poslovnega primera lahko kaže na to, da je projekt piramidna shema, pri kateri so zgodnji vlagatelji nagrajeni z denarjem, ki ga kasneje vlagatelji prinesejo. Ne pozabite, da so takšne sheme v mnogih državah nezakonite!

Če beli papir ne more razložiti, zakaj potrebujejo verigo blokov ali žeton, verjetno vozijo ICO. Obljuba stalnega spoštovanja žetona je jasen znak prevare. Novoustanovljena podjetja se soočajo s številnimi ovirami v začetnih letih in nobeden od njih ne more zagotoviti stalno rastočega dobička.

Ne bodite lahkoverni vlagatelj, ki bi nasedel takim obljubam. Naučite se dobro preučevati ICO bele knjige, uporabite ta vodnik “Priročnik za začetnike: Kako preveriti ICO belo knjigo”.

Ali obstaja smiseln načrt projekta ICO?


Najbolj obetavne organizacije ICO imajo funkcionalen izdelek ali delujoč prototip, kar pomeni, da je projektna skupina že bistveno napredovala in resnično potrebuje sredstva za dokončanje. Če projektna skupina še nima prototipa, ima pa podroben razvojni načrt in odprtokodno kodo v GitHub za pregled, je tudi to dober znak.

Projekt brez razvojnega načrta ali skiciranega verjetno še ni opravil nobenega dela. Mednarodne organizacije ICO niso urejene in če projektna skupina izgine z vašim denarjem, ne da bi pri tem kaj razvila, se ne morete obrniti na pravno sredstvo. Če ni skladišča GitHub ali če je prazno ali če projektna skupina trdi, da ima kodo zaprte kode, se izogibajte temu!

Kako opaziti prevare ICO s preverjanjem načinov distribucije žetonov ali prodaje žetonov:

Ali ekipa ICO rezervira preveč žetonov, za npr. 50% žetonov, za razvojno ekipo? Nobena projektna skupina ICO ne sme zahtevati take količine žetona. Nekaj ​​ni v redu!

Medtem ko imajo številni ICO zasebno prodajo žetonov pred množično prodajo, kjer nekaj vlagateljev kupi veliko žetonov po nižji ceni, bi moralo biti ravnovesje. Če distribucija žetonov pokaže preveliko število žetonov za zasebno prodajo, je ICO verjetno prevara.

Kakšno je vaše obdobje zaklepanja žetonov? Je predolgo risan in daleč v prihodnost? Ali lahko načrt razvoja projekta upraviči tako dolgo obdobje zapiranja? Ne pozabite, da bi lahko bil projekt z zelo dolgim ​​razvojnim načrtom zelo zapleten in v takšne projekte ne bi smeli vlagati, tudi če so resnični. V najslabšem primeru je daljše obdobje zapiranja brez razvojnega načrta, ki bi to upravičeval, znak prevare.

Medtem ko smo na temo žetonov, preverite, ali ima ICO neomejeno omejitev. To pomeni, da ni “trde kapice” in projekt lahko zbere neomejeno količino denarja! Noben načrt racionalnega razvoja tega ne more upravičiti, vi, investitor, pa se morate izogibati tej ICO!

Kako opaziti prevare ICO s pomočjo kripto skupnosti:

 

Če ste nov vlagatelj kripto, se morate zahvaliti živahni in neverjetno dobro obveščeni kripto skupnosti! So na Telegramu, Slacku, Redditu, Facebooku, Twitterju, LinkedInu in številnih spletnih forumih, kot je BitcoinTalk.

Pristna projektna skupina ICO močno sodeluje s to skupnostjo, v resnici najamejo redne upravitelje skupnosti, ki redno komunicirajo s skupnostjo. To počnejo predvsem za izgradnjo zaupanja kripto skupnosti v svoj projekt. Preberite več o tem, kako upravitelji skupnosti vzbujajo zaupanje v projekt ICO, v tem članku »Upravitelj skupnosti ICO: pomen vloge v vašem ICO«.

Kriptoskupnost lahko res hitro opazi ICO za prevaro. Mnogi od njih so vlagatelji in so navdušeni nad blockchainom. Zelo koristno delujejo, takoj ko opazijo prevaro in hitro razširijo glas! Sledite tem skupnostim in hitro boste spoznali ICO prevara.

Po drugi strani pa, če o projektu niso napisali nič pozitivnega, mu še ne zaupajo. Tudi vi ne bi smeli!

Tukaj imam prošnjo za vas. Če ste do zdaj prebrali ta članek, ste navdušeni nad blockchainom in kripto in želite, da prostor ostane čist. Naredite uslugo: če opazite ICO prevaro, o tem takoj obvestite kripto skupnosti. Informacije bodo drugim vlagateljem pomagale zaščititi svoj težko prisluženi denar!

Kako opaziti prevare ICO s pomočjo koristnih virov:

Tradicionalna zagonska podjetja denar zbirajo iz skladov tveganega kapitala (VC). Gre za vključen postopek, ki vključuje veliko sestankov in veliko dokumentacije. VC so izkušeni in filtrirajo nevredne projekte in prevare. Preberite to primerjavo »ICO vs VC: The Experience Matters«, če želite vedeti, kako tvegani podjetji preprečujejo Ponzijeve sheme, vendar ICO pri tem niso bili uspešni.

Pripravite se, preden vlagate v ICO, saj vam bo pomagal pri opazovanju prevar. Priporočam naslednje koristne vire:

  1. Če želite vedeti tveganja zaradi nereguliranih ICO-jev, preberite članek »Kaj je ICO: uvod v začetno ponudbo kovancev«;
  2. Če želite vedeti, kako se lahko pripravite na ICO, preberite ta “Vodnik za začetnike: Kako sodelovati v ICO?”.

Varno vlagajte, izogibajte se ICO prevaram!

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map