Priročnik za začetnike: Kaj so kriptovalute Penny?

Kriptovalute Penny so tiste, ki vas stanejo pod dolarjem na enoto. Toda te peni kriptovalute imajo potencial navzgor, da postanejo bogati ali celo bogati. Glede na to so mnoge od teh kriptovalut usrani kovanci.

Analogijo potegnejo zaloge penija, kjer bi bila cena delnic pod dolarjem.

Nimate pojma, kaj je kriptovaluta? Pokrili smo tukaj.

V tem članku poskušamo podrobno razložiti, kaj je peni kriptovalut in kako kupiti prave, ne da bi padli v jamo.

Kaj so kriptovalute Penny?

Image Credit; IMDB

V filmu Volk z Wall Streeta je Jordan Belfort ― junak a borzni posrednik, ki prodaja zaloge roza rjuhe in sčasoma gradi imperij okoli njega.

Zaloge roza listov niso registrirane na večjih borzah in se z njimi pogosto trguje brez recepta. Ime je prišlo, ko borzne tečaje krožijo z rožnatimi listi.

Za registracijo in trgovanje podjetja kot zaloge roza listov je potrebno manj skladnosti z zakoni.

Jordan Belfort je celo prodal zaloge podjetja, katerega sedež je koča sredi kmetijskih zemljišč. Potegnil je veliko nezakonitih potez in svojim strankam prodal dobesedno sranje. Na koncu je zanj plačal ceno.

Film temelji na knjigi, ki jo je napisal pravi Jordan Belfort. Da, dogodki v filmu so se zgodili v resničnem življenju.

Kriptovalute Penny so neke vrste zaloge roza listov. A veste, tudi roza rjuhe niso nezakonite. Jordan Belfort je uporabil skromno skladnost s predpisi in s prodajo nezakonitih delnic prek roza listov zaslužil milijone dolarjev.

Torej, tako kot zaloge roza rjuh, tudi vse peni kriptovalute niso prevare. Obstajajo dobri. Izbrati jih morate ročno.

Če kupujete kriptovalute Penny?

To je odvisno. Tudi če izberete en pravi peni kriptovalut, boste morda za vedno spremenili vaše finančno življenje.

Recimo, Bob se zanima za nakup nekaj peni kriptovalut.

Izbere 10 različnih kriptovalut in v vsako vloži 1000 USD.

Po šestih mesecih jih je 7 postalo povsem brez vrednosti. Dva od njih sta se podvojila. In ena je ustreljena tako daleč, da se je njena vrednost povečala 100-krat.

Bob je s tveganjem 10.000 USD in strateškim vlaganjem v njih ugotovil, da je en rudnik zlata prinesel 10-krat dobiček.

Morda mislite, da je stokratno povečanje vrednosti pretiravanje. Toda zgodovina govori drugače.

Zdaj so voditelji, kot so Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) in Litecoin (LTC), enkrat peni kriptovalute. Te kriptovalute so obstajale že v času, ko za kripto-sredstva ni bilo veliko zanimanja. In pravzaprav takrat tudi na trgu ni bilo gneče.

Kakorkoli že, ti časi so že davno minili. A možnosti je še vedno veliko. Enostavno jih je treba zagrabiti.

Kaj je kriptovaluta Penny?

Danes je po besedah CoinMarketCap, na voljo je 1644 kriptovalut. In ni tako težko najti kup peni kriptovalut.

Torej, kako bi izbrali peni kriptovalut, ki vam bo prinesla ogromen dobiček?

Strategije za nakup kriptovalut Penny

V tem razdelku bomo preučili, kaj iskati v penih kriptovalutah in katere signale nevarnosti prepoznati ter kako se izogniti nakupu sranega kovanca.

Osnove

Bitcoin je bil ustvarjen za sistem enakovrednih elektronskih plačil, ki zahteva zaupanje nobeni tretji osebi.

Platforma Ethereum je bila ustvarjena v prepričanju, da lahko blockchain naredi veliko več kot le kriptovalute.

Torej, kakšen je namen določene kriptovalute?

Ali rešuje resnični problem? Če ne, pozabite na to in pojdite na naslednjo. Upoštevajte, da bi imel isti problem različne rešitve. Podobno morda številne denarne kriptovalute poskušajo isto težavo rešiti na različne načine. Treba je pretehtati, katera je boljša. Ampak kako?

Vzemimo Ripple (XRP) in Stellar Lumens (XLM).

Obe sta plačilni mreži in sta osredotočeni na globalna plačila. Bankam, finančnim institucijam in posameznikom pomagajo, da pospešijo čezmejne prenose.

Glavne institucije, kot so American Express, Santander in UBS, testirajo omrežje Ripple.

Po drugi strani neprofitne organizacije, kot so fundacija Praekelt in podjetja, uporabljajo infrastrukturo Stellar.

Zdaj, kako izbrati eno pred drugo? Pa ugotovimo.

Ripple se je začel leta 2012. In več kot 100 finančnih institucij po vsem svetu ga poskusno uporablja.

Stellar je bil ustanovljen leta 2014. A nima toliko izpostavljenosti kot Ripple, oba sta v novicah in pod radarjem finančne institucije.

Največja ponudba obeh kriptovalut je približno 100 milijard kovancev.

Jasno je, da ima Ripple prednost, da raste v prihodnosti. Ker že ima dobro uveljavljeno podjetje z velikim številom strank, ki preizkušajo njihovo mrežo.

Lahko pa tudi zvezdni lumeni dobro uspevajo. Vendar je potreben čas. Namesto tega obstaja verjetnost, da boste, če boste vlagali v Ripple (XRP), imeli primerjalno boljšo donosnost naložbe (ROI)..

Črpalke in odlagališča

kaj je peni kriptovalut

Umetno zvišanje cene sredstva in nato prodaja za ustvarjanje dobička je znano pod imenom Pump and Dump. To je nezakonito na tradicionalnih delniških trgih, kot je NYSE (New York Stock Exchange).

Ker okoli peni kriptovalut ni ustrezne regulacije in ker iz dneva v dan rastejo kot gobe, se zgodi veliko shem črpanja in odlaganja. Poleg tega je z enostavnimi manipulacijami s kriptovalutami, saj je njihova cena zelo nizka.

Torej, kako opaziti črpalko?

Če kit, trgovec z ogromnim premoženjem in tržnim vplivom, črpa, ga je težko ujeti. Ker informacij ne morete hitro dobiti in biti v njih prepričani. Tukaj ne moreš kaj dosti storiti.

Vendar obstajajo skupine za sporočanje Telegrama, ki organizirajo črpalke in odlagališča. Tukaj morate vedeti, kdaj se začne odmetavanje. Ker se vse te stvari zgodijo v nekaj minutah. In če ste v napačni smeri in ob nepravem času, vas to lahko drago stane.

Zato se je bolje izogniti temu pohlepnemu načinu zaslužka.

Kako se izogniti smetišču?

Ko se cena penija kriptovalute nenadoma dvigne, je bolje, da se držite stran ―, saj lahko to kaže na verjetno shemo Pump and Dump.

Pazite se tudi nezaželenih ponudb o informacijah o možnostih črpanja in odlaganja. Verjetno boste plačali ceno za dobiček nekoga drugega.

Kovanci, ki so padli do dna

Decembra 2016 se je začela kripto platforma z imenom BitConnet. Platforma je olajšala kriptoposojo in izmenjavo. Poleg tega morajo uporabniki za sodelovanje v platformi imeti nekaj žetonov BitConnect (BCC). To je ustvarilo veliko povpraševanje po BCC.

S časom se je BCC po tržni kapitalizaciji uvrstil med deset najboljših kriptovalut – vrednost skupnih kovancev, ki so na voljo na trgu.

Do konca leta 2017 se je žeton BitConnect nekoč trgoval okoli 460 USD.

Sredi januarja 2018 je podjetje je napovedal zaradi regulativnih razlogov in slabih medijev zapirajo platformo BitConnect.

Od takrat je cena BCC drastično strmo padla in je zdaj ena izmed peni kriptovalut, ki trenutno trguje okoli 0,7 USD.

Kovanci, kot je BCC, se nikoli ne bi opomogli. In vlaganje vanje bi bilo samo izguba denarja.

Torej natančno analizirajte, zakaj je kovanec padel na dno. Če vidite več razlogov, da bi se kovanec lahko znova dvignil, bi bila nakup dobra izbira.

Omejitev celotne ponudbe

Omejitev celotne ponudbe je število žetonov / kovancev določene kriptovalute, ki bi bili kdaj na voljo na trgu

Za primer vzemimo žeton Kin. Trguje se okoli 0,000193 USD. Skupna omejitev ponudbe je 10 bilijonov žetonov.

Če se cena dvigne, to pomeni, da se je vrednost vseh 10 bilijonov žetonov povečala. Ker je obseg zelo velik, se cena Kina giblje razmeroma počasneje kot kovanec s podobno ceno in manjšo skupno mejo ponudbe.

Na primer, Bytecoin (BCN) ima približno 184 milijard žetonov, v času pisanja pa trguje po 0,006071 USD. V podobnih tržnih pogojih se vrednost Bytecoin povečuje bolje kot vrednost Kin.

Shitcoins

To so kriptovalute, ki so tam, da zaslužijo ljudem, ki so jih lansirali. Preprosto povedano, šitkoini so narejeni tako, da vas stiskajo.

Kako jih prepoznati?

  • Ni ustrezne uradne spletne strani. Spletna stran je videti, kot da jo lahko postavi celo novinec.
  • Bela knjiga ni na voljo. Ali pa tisti, ki je na voljo, ni profesionalen.
  • Tehnična knjiga ne pojasnjuje projekta ali pa vas ne more prepričati, kakšen problem rešuje.
  • Načrt projekta je predolg, da bi lahko izdelek lansiral. Tudi če se izdelek lansira, bi do takrat kripto-trg dobil boljše rešitve.
  • Ekipa, ki stoji za projektom, ni razkrita in ostane anonimna. Če ekipa ne oblikuje kovanca, ki temelji na zasebnosti, ni razloga, da bi bili v senci.
  • Profili družbenih omrežij za podjetje ali projekt niso na voljo.
  • Projekt se ne trži dobro. In veliko manj ljudi ve za projekt.
  • Poiščite projekt v Googlu, če jih ne najdete na prvi strani, verjetno ne bo nihče drug. In projekt morda nikoli ne bo vlekel.

Vsa zgoraj navedena pravila različno veljajo za različne kriptovalute v peni. Odločiti se morate sami na podlagi osebnih raziskav.

Osebne raziskave

V svetu vlaganja nič ne more premagati znanja, ki ga pridobite o sredstvu z osebnimi raziskavami. In v resnici je to zelo potrebno.

Ne pozabite, tragični ameriški stanovanjski balon leta 2008, kjer so milijoni izgubili službo in domove. Tudi svetovno gospodarstvo je zelo trpelo.

Brez pravilne ocene tveganja so bila dana stanovanjska posojila. Na teh stanovanjskih posojilih so bile ustvarjene dolžniške obveznice in če je posojilojemalec posojila plačal pravočasno, imetnik dolžniške obveznice dobi ugodnost. Čeprav so bile te obveznice tvegane, so jim bonitetne agencije dale odlično oceno.

Med preiskavo so te bonitetne agencije rekle, da njihove ocene niso nič drugega kot zgolj mnenja.

Zdaj govorimo o vlaganju v kriptovalute, ki je večinoma izven vladnega nadzora in je težko uporabiti predpise. Včasih goljufov za prevare sploh ni mogoče najti.

Torej, preden se odločite za naložbe, raziskujte sami.

Na kaj se je treba spomniti med osebnimi raziskavami?

Verjemite samo informacijam iz virov, ki so vredni zaupanja. Na primer, Bitcoin Magazine, Forbes, NYTimes in Fortune so nekateri dobri.

Če je nekaj preveč dobrega, da bi bilo res, morate pred igranjem ohraniti čute. Privabljanje je prednostna strategija, ki jo uporabljajo številni prevaranti. Čustveno močan vam resnično pomaga.

Sklepne misli

Naj kupim kovancev za peni?

Vsi vemo, bolje je biti varen, kot pa žal.

Pred odločitvijo morate porabiti dovolj časa. In to je denarna igra. Izogibati se je treba zaupanju naključnim ljudem. Tudi ljudje, ki so vam blizu, bi vam lahko brez njihove vednosti slabo svetovali glede denarnih kriptovalut. Naredite lastno skrbnost in si vzemite čas, potreben za odločitve o naložbah.

Poleg tega morate ugotoviti, kdaj prodati in kdaj kupiti. Tudi čudežni deli v trgovanju s kriptovalutami se lahko glede tega zmotijo, takšna je negotovost kriptotrga.

Drugo dobro znano zlato pravilo je: svojega denarja, ki si ga ne morete privoščiti, ne vstavljajte v peni kriptovalute.

Prav tako morate ostati mirni, ko vam stvari ne gredo od rok. Najprej analizirajte, zakaj se je nekaj zgodilo, in ustrezno ukrepajte. Ne delajte ničesar nerazumnega, ko vas zagrabi panika.

Povedano, če se vam vse to zdi izjemno. Samo izogibajte se peni kriptovalut.

*Izjava o omejitvi odgovornosti: Članka ne bi smeli jemati in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map