Priročnik za začetnike: Kaj je NXT? Platforma druge generacije blokov

Torej, medtem ko ste mnogi začeli raziskovati kriptovalute in digitalne kovance, tehnologija veriženja blokov raste hitreje, kot si sploh lahko predstavljate. Čeprav imajo Bitcoin, Ethereum in Ripple večino tržne vrednosti, obstaja nekaj kriptovalut, ki blestijo z novimi tehnologijami, idejami in inovacijami. NXT je kriptovaluta 2.0 ena izmed njih. Kaj pa je NXT?

Nxt – lastite svoje podatke, nadzirajte svoje ime, datoteke, IP, sredstva, trgovino, proračun, svobodo in svet

Začetek novembra 2013, NXT je plačilno omrežje in odprtokodno kriptovaluto, ki jo je ustvaril anonimni razvijalec programske opreme BCNext.

NXT je napredno blockchain omrežje, ki je zgrajeno za izboljšanje funkcionalnosti naraščajočih kriptovalut, kot so Bitcoin, Ethereum in druge. Vprašanja, povezana s priljubljenimi kriptovalutami, so razširljivost in učinkovitost.

Razširljivost- Dokazilo o delu v bitcoinih upočasni ali omeji hitrost, s katero se transakcija kadar koli zgodi v omrežju.

Učinkovitost: Učinkovitost je postopek, ki je potreben za preverjanje transakcij. Trenutno obstaja ogromno moči in električne energije, ki Bitcoin omrežje vzdržuje v pravilnem delovanju. Če se bo torej obseg transakcij povečal, se bo hkrati povečala tudi poraba energije.

NXT je znan kot prvi blockchain, ki je uvedel protokol dokazovanja vložkov, da bi dosegel konsenz o transakcijah. (Obstaja statična zaloga denarja, ki ne vključuje nobenega postopka rudarjenja, kot je Bitcoin.) POS ima potencial za obvladovanje števila transakcij in rešuje vprašanje učinkovitosti.

Zasluge za slike: NXT

NXT se popolnoma razlikuje od ostalih 1300 kriptovalut in je v JAVA kodiran iz nič. Skupaj s tem ima tudi različne omejevalne komponente, zaradi katerih je zelo varno omrežje pred napakami in hekerji.

Njen cilj je popolnoma revolucionirati industrijo upravljanja, množičnega financiranja in finančne tehnologije, tako da ne samo zagotavlja kriptovaluto NXT, temveč jim omogoča tudi dostop do verige blokov in z njo povezane tehnologije..

Uporabnikom daje popolno svobodo pri ustvarjanju lastnih aplikacij.

NXT ima tudi integrirano funkcijo Asset Exchange, tržnico in sistem sporočanja, ki ga lahko uporabniki uporabljajo za ustvarjanje novih valut v sistemu.

Zgodovina NXT 

Ideja o zagonu NXT se je prvič pojavila bitcointalk.org, ko je približno zbral 21 bitcoinov za financiranje.

28. septembra 2013 je član Bitcointalk.org ustvaril forumsko nit, ki je napovedala uvedbo NXT kot »kriptovalute druge generacije« in zahtevala majhne donacije za določitev razporeditve začetnih deležev. Zbiranje sredstev se je zaključilo 18. novembra 2013, blok pa je bil objavljen 24. novembra 2013.

Blok je razkril, da je razdelil 1.000.000.000 kovancev 73 zainteresiranim stranem v enakem razmerju kot njihov začetni prispevek. Celotna izvorna koda je izšla leta 2014 in od takrat se je veliko trgovcev in razvijalcev zanimalo za NXT.

Kasneje, 9. novembra 2015, so spletni mediji Farla začeli projekt na borzi premoženja NXT. Leta 2016 je NXT predstavil celoten nabor predlog za pametne transakcije.

Omrežje NXT uspešno deluje že šest let, ima močno ekipo in temelj.

Značilnosti NXT 

Da bi bolje razumeli, kaj je nxt, si oglejmo ključne značilnosti platforme blockchain.

Pet glavnih značilnosti NXT vključuje:

  1. Izmenjava sredstev: Tako kot druge kriptovalute je tudi NXT Asset Exchange osnovna enakovredna programska oprema, ki omogoča decentralizirano, hitro in funkcionalno trgovanje. Vendar odpravlja potrebo po pošiljanju sredstev tujim podjetjem in ima potencial za izvedbo najrazličnejših naložb.
  2. Monetarni sistem: Prišel je v različici 1.4.8 in je sistem, ki vam omogoča izdelavo in trgovanje z žetoni, znanimi kot valute. Valute denarnega sistema se uporabljajo za trgovanje znotraj sistema in zunaj jedra NXT.
  3. Podatkovni oblak: Oblak podatkov NXT je znan kot decentraliziran sistem za shranjevanje podatkov. Hrani evidenco vseh transakcij NXT in hrani tudi uporabniško določeno. Ena najpomembnejših lastnosti je, da je veriga blokov NXT trajna evidenca, ki omogoča, da pravne evidence, kot so potrdila in pogodbe, ostanejo v njej fiksne.
  4. Volilni sistem: Sistem glasovanja NXT imetnikom valut omogoča kriptografsko dokazovanje glasovanja. Omogoča tudi ustvarjanje preprostih anket in transakcijam omogoča, da uporabnik odobri in zavrne.
  5. Nadzor računa: S funkcijo nadzora računa lahko ustvarite račun, ki lahko izvede transakcijo samo z odobritvijo določenega imetnika kratkoročnih sredstev in sredstev. Prav tako povečuje varnost računa in zagotavlja, da imajo dostop do sredstev samo določeni ljudje.

Vse funkcije Nxt so na voljo prek jedra Nxt, pa tudi z API-jem Next.

Kako deluje Nxt?

Nxt deluje na postopek, znan kot Kovanje. Zanaša se na provizijo za transakcijo, ki jo dobi od platforme za nagrajevanje rudarjev.

Najnižja provizija za katero koli transakcijo Nxt je 1 Nxt. Za začetek mora uporabnik kupiti Nxt coin. Ko kupijo kovanec, morajo nastaviti denarnico in jo namestiti v računalnik. Pošljite kovanec v denarnico in mu dovolite, da teče in ponareja omrežje.

Uporabniki lahko žetone zaslužijo tudi s trgovanjem za fiat in kriptovalute.

Izdelki in orodja Nxt

Nxt Blockchain platforma

To je odprta platforma, ki vam ponuja široko paleto stvari, ki jih lahko naredite z verigo blokov. NXT ima impresivno paleto funkcij, ki so že vključene v programsko opremo.

S časom so razvijalci Nxt vstali kot Jelurida (Zagon na Nizozemskem). Uporabnikom, ki niso imeli blokovne verige, jim Jelurida ponuja licenco za zasebno različico programske opreme Nxt. In za odprte projekte obstaja komplet za ustvarjanje verige blokov, ki lastnikom projektov omogoča, da na podlagi kode zaženejo novo verigo blokov..

Razvijalci so imeli pravice tehnologije IP in so se odločili, da bodo ustvarili naslednika podjetja Nxt, znanega kot Gorečnost.

Ardor Blockchain platforma

Zasluge za slike: Ardor

Je naslednik programske opreme Nxt, ki obravnava vsa vprašanja v verigi blokov. Po Jeluridi gre za ekosistem, kjer lahko igralci medsebojno komunicirajo. Poleg tega je tako kot Nxt in deluje kot javno odprtokodna programska oprema.

 

Ardor ne bo nadomestil Nxt, vendar lahko obstaja ali pa tudi ne.

Ignis je prva podrejena veriga (lahka veriga blokov, ki omogoča samorazporeditev lastne verige blokov) na Ardorju, ki pomaga zmanjšati težave z napihnjenostjo, tako da omogoča, da se podatki odrežejo po predvidenem času.

Druga NXT orodja vključujejo – Pretvornik cen, Raziskovalec blokov, Pregled izmenjave sredstev, Nxt statistika in Pregled glasovanj.

NXT žetoni

Obstajata dve vrsti žetonov Nxt, in sicer kriptovalute Assets in Monetary System. Ti žetoni predstavljajo karkoli, vključno z idejami, delnicami, lastnino, obveznicami, blagom in vsem, kar vam je ljubše. Tudi ideje tudi!

Uporabniki lahko te žetone uporabljajo za nemoteno povezovanje resničnega sveta z digitalnim. Tudi s temi kovanci lahko distribuirate glasovalne pravice.

Bo Nxt naslednja super kripto valuta?

Nxt je videl različne možnosti in tudi pripravil rešitve za reševanje izzivov, s katerimi se sooča tehnologija veriženja blokov. Ustvarili so različne aplikacije, orodja, izdelke, prav tako pa so še naprej razhajali z Jelurido.

Njegova zadnja izdaja je za odjemalca omogočila tudi vtični sistem in zmožnosti več podpisov. In z razvojem Ardorja in Ignisa lahko še vedno pazimo na kriptovaluto.

Toda kot vsaka druga kriptovaluta tudi v prihodnosti ostaja negotova kot doslej. Vendar pa soustanovitelj in generalni direktor Jeluride, Lior Yaffe pravi:

»Bodite prepričani moji prijatelji; NXT ima svetlo prihodnost, obstaja že skoraj štiri leta in bo še dolgo. «

 

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map