Priročnik za začetnike: Kaj je ERC20?

Če spremljate Ethereum, ste morda že slišali za “ERC20.” Je tesno povezan z mednarodnimi organizacijami ICO, ki se dogajajo vse leto. V današnjem članku se bomo osredotočili na odgovor na eno izmed slavnih vprašanj, “Kaj je ERC20”

Startupi, še posebej izkoriščajo žeton ERC20. Številna zagonska podjetja s prodajo žetonov uspešno zberejo tudi milijone dolarjev. Vendar to ni v središču našega članka. Tukaj smo, da bi razumeli, kako deluje ERC20 in njegovo vlogo v verigi Ethereum.

Kakšna je definicija ERC20?

ERC20 je opredeljen kot standardni protokol za izdajo žetonov v omrežju Ethereum. Popolna oblika ERC20 je »Zahteva za komentarje Ethereuma«. Po uradnih virih protokol ureja žetone na verigi Ethereum. Pripona “20” se uporablja izključno za predstavitev edinstvene ID predloga.

Če še niste slišali za Ethereum, priporočamo, da preberete “Zgodovina Ethereuma.”

Glavni razlog, da je ERC20 postal tako priljubljen, je dejstvo, da je spremenil način delovanja in delovanja verige blokov. Okoli ERC20 vidimo in se odpovedujemo trgu, ki je v zadnjem letu ali tako skočil in skočil. Do izdaje ni bilo nobene standardizacije, kako bodo delovali DApps. Trg s svojo izdajo ve, kako brez omejitev sprostiti, vzdrževati in implementirati žetone, ki delujejo na platformi.

Razvijalci uporabljajo žeton ERC20 za razvoj svojega projekta. To je način, kako označiti njihov projekt in jim hkrati omogočiti, da zberejo sredstva za svoj projekt. ICO je postopek, da svoj projekt objavite občinstvu v pričakovanju, da ga bodo ljudje financirali in kupili žeton projekta.

Vse je mogoče zaradi ERC20. Od standardizacije do izvajanja ima pomembno vlogo. Nedvomno je premagala pomanjkljivosti Bitcoin omrežja.

Povezava s protokolom HTTP

ERC20 ni niti programska oprema, niti rešitev niti koda. To je standardni protokol, tako kot HTTP. Ureja tokenizacijo in zagotavlja, da so tehnične specifikacije žetonov izpolnjene. Če žeton ne ustreza standardizaciji, se ne bo imenoval žeton ERC20. Če se to zgodi, ga lahko označimo kot »žeton ERC20«.

Da bi zagotovil, da deluje, kot je predvideno, vsebuje osnovne funkcije. Če bistvene funkcije niso implementirane, ne bo prestala preizkusa standardizacije. To bo pomenilo, da z njim ni mogoče trgovati ali kotirati na borzah. Oglejmo si spodnje funkcije.

Značilnosti ERC20

Standard žetona ERC


Za vse ustvarjene žetone ni treba imeti verige blokov. Lahko uspevajo na verigi Ethereum, zato je ERC20 tako obetaven in uporaben.

6 ključnih značilnosti ERC20

Šest pomembnih funkcij napaja ERC20. Določajo skupno dobavo, pošiljatelja, dovoljenje, prenos, odobritev in prejemnika. Vse te funkcije so pomembne in omogočajo, da kateri koli žeton izkoristi šest pomembnih funkcij. Trenutno je ERC20 v osnutku. To pomeni, da jih je mogoče v prihodnosti spremeniti ali izboljšati.

Prednosti standardov ERC20

Prednosti standardov ERC20 so številne. Razvijalcem omogoča razvijanje DApps na verigi blokov Ethereum. Prav tako pomaga racionalizirati celoten standardiziran postopek. Za boljši pogled si spodaj naštejmo prednosti.

  1. Izvajanje žetonov postane enostavno za razvijalce.
  2. Obstaja standardni protokol, ki ga je treba vzdrževati in upoštevati.
  3. Žetoni ERC20 ponujajo visoko likvidnost.
  4. Pametne pogodbe zagotavljajo, da so transakcije varne.

V času pisanja trenutno obstajajo 80.000 žetonov ERC20. Vsi delujejo na blok-verigi Ethereuma. Nekateri priljubljeni žetoni vključujejo EOS, TRX, VeChain itd.

Preberi več,

  • 10 najbolj priljubljenih DAppov, ki jih bomo spremljali v letu 2018
  • Kaj je Airdrop? 5 korakov Vodič za prejemanje brezplačnih žetonov

Končne misli

ERC20 je eden najboljših blockchain protokolov. Upravlja na tisoče žetonov na verigi Ethereum. Prav tako je primeren za razvijalce. Vsakdo lahko ustvari žeton ERC20 in ga spusti v verigo blokov. Najbolj uporabni primeri žetonov ERC20 so zagonska podjetja. Uporabljajo ga za zbiranje sredstev prek ICO. Vendar žetonov ne zamenjajte s kriptovalutami. So različni. Kriptovalute imajo na splošno svojo verigo blokov. Na primer, Litecoin, Bitcoin itd.

ERC20 lahko definiramo tudi kot način za razvoj uporabniških žetonov za DApp. Vsa ta dinamika vodi do težav, če ste vlagatelj in želite imeti žetone zase. Zato vam priporočamo, da bodite previdni pri vlaganju v katere koli žetone. Ustrezne raziskave vam lahko kasneje rešijo bolečine v srcu!

Torej, kaj menite o ERC20? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map