Kontrolni seznam ICO za vaš projekt blockchain-cryptocurrency

Ali uvajate začetno ponudbo kovancev (ICO) za svoj projekt blok-verige kriptovalut? Ne pozabite, da je bilo leta 2017 od 902 ICO uspešnih le 435 ali 48%. Zaradi priljubljenih internetnih platform, kot sta Google in Facebook, ki prepovedujejo oglase ICO, bo leto 2018 za ICO verjetno težje. Način trženja vaše ICO bo bistveno vplival, zato sem si mislil deliti ta kontrolni seznam za ICO z vami.

Zgodaj pripravite svojo tržno strategijo ICO:

Svojo ICO morate začeti tržiti takoj, ko zasnovate idejo o projektu, tako da ustvarite svojo tržno strategijo ICO. Vaša strategija mora vključevati naslednji seznam marketinških nalog:

 1. Načrtujte resnično profesionalno in elegantno spletno stran ICO;
 2. Proračun in sredstva za izvirno, dobro raziskano in strokovno belo knjigo ICO;
 3. Dober načrt za odnose z javnostmi in medijev;
 4. Zadostni načrti za upravljanje skupnosti in družabnih medijev;
 5. Strategija za ciljno oglaševanje;
 6. Načrt programov nagrajevanja;
 7. Potreben proračun za gostovanje in udeležbo na tehnoloških dogodkih blockchain.

Preberite več o ustvarjanju vaše tržne strategije ICO v “Vodniku za začetnike: Kako ustvariti odlično tržno strategijo ICO”.

Sestavite svojo tržno vsebino ICO:

ICO trženje je popolnoma digitalno, kjer ima velika vsebina veliko vrednost. Pripravite svojo tržno vsebino ICO takoj, ko imate tržno strategijo ICO, in pokličite strokovno pomoč. Ključno je naslednje:

 1. Spletno mesto ICO: Profesionalno, elegantno, čisto in informativno spletno mesto je prvo okno za vaše vlagatelje v vaš projekt. Ne pozabite na vidnem mestu prikazati profilov članov socialne mreže članov vaše projektne skupine. Poskrbite za dober video, ki pojasnjuje vaš projekt, in gumbe za poziv k dejanju (CTA) postavite na vidno mesto. Vlagatelji so previdni glede ICO prevar in bodo na vašem spletnem mestu zagotovo iskali profile članov vaše ekipe. Preberite “Pomembno za vaše vlagatelje v”Priročnik za začetnike: Kako opaziti prevare ICO.
 2. ICO whitepaper: Poiščite strokovno pomoč in ustvarite odličen whitepaper. Projektno idejo mora jasno razložiti brez tehničnega in tržnega žargona. Pregled mora pojasniti, zakaj sta potrebna veriga blokov in žeton. V dokumentu morajo biti vaši vlagatelji jasni načini distribucije žetonov in prodaje žetonov. Predvsem mora biti 100% izviren. Preberite, kako natančno vaši vlagatelji preverjajo vašo knjigo v “Vodniku za začetnike: Kako preveriti belo knjigo ICO”.
 3. Profili v družabnih omrežjih in Infographics: Priporočam vam strokovno pomoč pri njihovi izdelavi.
 4. Prodajna mesta in podobne predstavitve: potrebovali jih boste ob udeležbi na blockchain dogodkih in na zasebnih srečanjih z vlagatelji. Ne popuščajte glede kakovosti!
 5. Objave v blogu: Prilagajati jih morate občinstvu.
 6. Videoposnetki in poddaje: Ti imajo velik potencial za sodelovanje, zato jih potrebujete za strokovno pomoč.
 7. Sporočila za javnost: Morda bo skušnjava, da to storite sami, toda verjemite mi, da boste imeli pri razvoju projekta polne roke dela. Poiščite strokovno pomoč.

Upravljanje skupnosti ICO:

Je ključni sestavni del vašega kontrolnega seznama za ICO in lahko ustvari ali prekine vaš ICO. Vlagatelji se pred sodelovanjem v ICO zanašajo na mnenje kripto skupnosti. Kripto skupnosti so neverjetno dobro obveščene in če jih dobro vključite, lahko v svoj projekt zgradite zaupanje.

Priporočam, da najamete agencijo za upravljanje skupnosti ICO, ki bo obravnavala naslednje:

 • Objavite zanimive vsebine v aplikacijah za klepet, kot sta Telegram in Slack;
 • Vključite kripto skupnosti Reddit;
 • Upravljajte sodelovanje za svoj projekt na platformah socialnih medijev, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn;
 • Objavite svoj projekt na platformah, kot so Quora, Steemit in Medium;
 • Objavljajte redne posodobitve o svojem projektu na priljubljenih forumih, kot so blockchain-crypto BitcoinTalk.

To je zaposlitev s polnim delovnim časom 24 × 7 z veliko delovno obremenitvijo v obdobjih pred ICO in po ICO. Dobro se pripravite na to trženjsko nalogo, tako da preberete »Upravitelj skupnosti ICO: pomen vloge v vašem ICO«.

Pomen ICO infrastrukture na vašem tržnem kontrolnem seznamu ICO:

Bili so primeri napadov hekerjev na ICO kampanjo, npr. ICO CoinDash. Pred zagonom ICO morate imeti pripravljeno in preizkušeno trdno infrastrukturo.

Resnično morate zagotoviti varno gostovanje spletnih strani z zagotovljeno neprekinjeno uporabo in podporo. Vaši vlagatelji pripisujejo vašemu spletnemu mestu velik pomen, ko sodelujejo v vašem ICO. Več o tem preberite v “Vodniku za začetnike: Kako sodelovati v ICO”.

Potrebujete tudi varno in zanesljivo infrastrukturo za e-poštno trženje. Pomembna sta tudi vaša infrastruktura za upravljanje družabnih omrežij in bloganje.

Proaktivno sporočite svojo skladnost z predpisi ICO:

Ko se regulatorji po vsem svetu prebujajo zaradi neurejene narave ICO, se nadzor povečuje. Pametni vlagatelji bodo vedno bolj želeli vedeti, ali ste na pravi strani predpisov.

Vlagatelji vedo, da je Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) v ZDA razpisala več kot 80 kripto-projektov blockchain. Obvestila so poslali tudi ICO. Več o tem preberite v poglavju »Varnostni žeton v primerjavi s pomožnim žetonom: primerjava«.

Ob predpostavki, da ste opravili pravno podlago in dosegli regulativna dovoljenja, proaktivno sporočite svojo skladnost z predpisi ICO. Ničesar ne prepustite špekulacijam.

ICO PR kampanja: ključni del sestavljanke

Ko pripravite trženjsko vsebino ICO, se lotite kampanje ICO PR. To je zapletena naloga in priporočam, da najamete profesionalne PR agencije. Obravnavati bodo morali naslednje:

 • Načrtujte medijsko pokritost;
 • Vzpostaviti odnose z mediji;
 • Napišite zelo dobro kopijo sporočila za javnost;
 • Objavite vsebino v priljubljenih medijih;
 • Spremljajte akcijo in po potrebi popravite smer.

Na tej točki morate narediti zelo pomemben korak. Prosimo, navedite svoj ICO na priljubljenih spletnih mestih, ki spremljajo ICO, na primer ICO Rating, ICO Bench in ICO Alert.

ICO oglasi in oglaševalske akcije:

Prevare so ICO-jem negativno pokrivale medije, zato so priljubljene internetne platforme, kot so Google, Facebook, Twitter in LinkedIn, popolnoma prepovedale oglase ICO. Zaradi tega je vaše trženje težje.

Še vedno lahko uporabljate oglase s plačilom na klik (PPC) z uporabo omrežij, kot sta Cointraffic in Coinad. Oglasne pasice v priljubljenih kripto blogih in medijih so vaše druge možnosti.

Zaradi omejitev oglasov so vam akcije z nagrado pomembnejše. Tu nagradite navdušence, ki privabijo vlagatelje na vaš ICO.

Airdropping, torej brezplačna podelitev nekaterih žetonov, je priljubljena oblika akcije z nagrado. Vendar morate uporabiti presojo, kajti če podarite premalo žetonov, to spodleti vaš namen. Po drugi strani pa, če jih oddate preveč, lahko vlagatelji o vašem projektu razmišljajo kot o prevari.

E-poštno trženje ICO je dolgoročna komponenta vašega kontrolnega seznama za trženje ICO:

E-poštno trženje ostaja pomemben sestavni del katere koli strategije digitalnega trženja in vaš ICO ni izjema. Vendar pa se v primeru ICO učinki e-poštnega trženja čutijo dolgoročneje.

ICO trženje e-pošte je zdaj težje, ker ga je prepovedal MailChimp, eden najbolj priljubljenih prodajalcev. Še vedno lahko ustvarite svoj e-poštni seznam in vodite trženje po e-pošti, vendar morate paziti, da ne pošiljate nezaželenih e-poštnih sporočil. Vzemite si čas za izdelavo e-poštnega seznama in vaš projekt bo dolgoročno izkoristil prednosti.

Udeležite se blockchain dogodkov za trženje vašega ICO:

Vsak start-up mora biti prisoten tam, kjer so njegove stranke in potencialni vlagatelji, in vaš projekt ICO ni nobena izjema. Pomemben sestavni del vašega tržnega kontrolnega seznama ICO je udeležba na blockchain dogodkih.

Predstavite svoj projekt na teh dogodkih, razmislite tudi o sponzoriranju ali gostovanju takšnih dogodkov. Vrednost osebnega povezovanja z vašimi perspektivami je izjemna, zato se dobro pripravite z dobrim prodajnim korakom! Izvedite več o blockchain dogodkih tukaj.

Opomba: Če v ICO še ne poznate, priporočam, da koncept razumete tako, da preberete »Kaj je ICO: Uvod v prvo ponudbo kovancev«. Preučiti morate tudi druge poti za zbiranje sredstev za svoj projekt, npr. Skladi tveganega kapitala (VC). Preberite, kako se VC primerjajo z ICO v članku »ICO vs VC: The Experience Matters«.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map