Končni vodnik Quorum Blockchain

Svet blockchain se je razvil v zadnjih petih letih. Vse se je začelo z bitcoini, zdaj pa gre bolj za izboljšanje ekosistema blockchain kot celote.

Če sledite novicam o blockchainu, potem bi vedeli, da blockchain bitcoinov ni popoln. Prinaša nove ideje, kot so decentralizacija, peer-to-peer omrežje, razširljivost, interoperabilnost, preglednost itd., Vendar je še vedno prva generacija blockchain. Zato si raziskovalci blockchainov po vsem svetu močno prizadevajo izboljšati stanje blockchaina in izboljšati blockchain ekosistem kot celoto..

Meet Quorum, podjetniško usmerjena različica Ethereum, ki poskuša izboljšati tehnologijo veriženja blokov z lastno rešitvijo. Eden najpomembnejših sektorjev, ki ga blockchain želi revolucionirati, vključuje Finance.

Kaj je torej sklepčnost? Raziskujmo in razumemo, kaj ponuja.

Quorum Blockchain Ultimate Guide in Quorum Blockchain Vadnica

Kaj je Quorum Blockchain?

Blockchain Ethereum, usmerjen v podjetja, je eden najpreprostejših načinov, kako lahko opišemo Quorum. Quorum je zamisel JP Morgan, ki želi napredovati v tehnologiji veriženja blokov v finančni industriji.

Kot morda že veste, finančni sektor zahteva določeno vrsto verige blokov. Moral bi biti hiter, imeti visoko prepustnost in bi moral delovati, hkrati pa ohranjati zasebnost udeležencev. JP Morgan je to vedel in je zato razvil Quorum, ki ponuja hitro obdelavo in zmogljivost, hkrati pa ohranja skrite podrobnosti o transakcijah. Brezhibno deluje tudi v skupini za dovoljenja, kjer se udeleženci poznajo. Skratka, Quorum poskuša zgraditi blockchain rešitev, ki bo ustrezala potrebam finančne industrije. Vendar uporaba ni omejena samo na finančno industrijo. O nadaljnjih primerih uporabe bomo razpravljali v naslednjem poglavju vodnika.

Ker temelji na Ethereumu, uporablja pametne pogodbe za olajšanje transakcij znotraj verige blokov. Cilj JP Morgan je izvesti pobudo Global Network Payments in pomagati bankam pri uporabi porazdeljenih omrežij. To bo povečalo učinkovitost, racionaliziralo globalna plačila, omogočilo 24-urno sledenje stanja in poravnavo plačil itd.

Kakšna je potreba po takem sistemu?

Preden se lotimo več informacij, moramo ugotoviti tudi potrebo po takem sistemu. Ali potrebujemo Quorum blockchain platformo? Če da, zakaj? Raziskujmo.

Finančni sektor nadzorujejo številne organizacije, ki uporabljajo svoj način ravnanja z vsemi informacijami. Večinoma deluje pravilno. Vendar ni popoln. Številna vprašanja pestijo finančno industrijo, vključno s pomanjkanjem nadzora nad informacijami, javno preglednostjo itd. Tudi tradicionalna rešitev veriženja blokov ne ustreza potrebam finančne industrije, tudi če ponuja funkcije, kot sta nespremenljivost in sledljivost.

Rešitev je sistem veriženja blokov, ki ponuja zasebni nadzor z avtomatizacijo. Quorum zagotavlja ravno to in pomaga vsaki finančni organizaciji, da prilagodi svoj blockchain glede na svoje potrebe. Jedro Quoruma poskuša rešiti vprašanja finančnega inštituta. Quorum se izboljša glede na obstoječo rešitev veriženja blokov in nudi naslednje funkcije, ki so potrebne za pravilno delovanje.


 • Izboljšana zasebnost in transakcije pogodb
 • Boljše delovanje
 • Ustrezno upravljanje s kolegi in omrežji
 • Mehanizmi soglasja na podlagi glasovanja

Pojasnjene funkcije kvoruma

Da bi bolje razumeli, kaj ponuja Quorum blockchain platforma, si oglejmo posamezne funkcije Quorum blockchain.

Zasebnost in preglednost: Zasebnost je vedno ključni vidik katere koli rešitve blockchain. Quorum to razume in tako ponuja zasebnost na ravni transakcij in preglednost v celotnem omrežju. Ti parametri tudi niso zaklenjeni in jih podjetje lahko prilagodi sami. Pametne pogodbe igrajo ključno vlogo pri prilagajanju. Vse transakcije, vključno s pametnimi pogodbami (tako zasebnimi kot javnimi), potrdi vsako vozlišče znotraj verige blokov.

Zasebne pametne pogodbe se drugače igrajo v omrežju, kjer njegovo državo ali delovanje poznajo samo stranke ali kateri koli odobreni tretji regulatorji. Za zagotavljanje varnosti ob ohranjanju zasebnosti uporablja zaščitni sloj Zero-knowledge, ki zagotavlja zasebno poravnavo brez kompromisov. To je ena najpomembnejših funkcij Quorum blockchain.

Zmogljivost in pretočnost: Učinkovitost je bila vedno dobra rešitev za mreže Quorum. Na sekundo lahko obdelajo stotine transakcij. Hitrost transakcije lahko nastavite tudi v skladu s pametnimi pogodbami in omrežno konfiguracijo. Z optimizacijo lahko število transakcij znatno izboljšamo. Da bi zagotovil boljše delovanje, uporablja tudi konsenzni algoritem QuorumChain RAFT, ki temelji na glasovanju. Uporablja tudi konsenzni algoritem Istanbul BFT, ki ga prispeva AMIS.

Dovoljenje & Upravljanje: Ker so finančne ustanove zasebne, je bilo treba dovoliti pristop dovoljenja. Quorum to stori in zagotavlja ustrezne transakcije med skupino znanih pooblaščenih udeležencev. Trenutno pa ga je mogoče upravljati le ročno. Upravljanje je mogoče upravljati tudi s pomočjo pametnega pogodbenega orodja. Ta orodja so zgrajena z uporabo najboljših praks na področju kibernetske varnosti.

Quorum je odprtokoden

Eden najbolj kritičnih vidikov, zaradi katerih je Quorum bolj privlačen za finančne institucije, je njegova odprtokodna narava. To tudi pomeni, da je brezplačen za uporabo in ni Quorum blockchain cene. Podjetja lahko v celoti izkoristijo dejstvo, da je odprtokodna, in iz platforme Quorum blockchain prinesejo najboljše. Katere so ključne značilnosti, zaradi katerih je Quorum treba izbrati za finančne organizacije? Raziskujmo.

Zaupanje: Za katero koli zunanjo tehnologijo je potrebno zaupanje. Blockchain je prinesel digitalno zaupanje in zagotovil, da sta bili obe strani varni prek njegovega sistema. Tudi dejstvo, da noben centraliziran organ ne more sodelovati v postopku, velja za zaupanja vrednega. Odprta koda pa prinaša več zaupanja že tako impresivnim blockchain projektom. To pomeni, da kodo preverjajo in overjajo razvijalci z različnimi krivuljami zanimanja, demografije in učenja. Quorum uporablja tudi preverjanje veljavnosti podpisov, ki prinaša zaupanje v pooblaščeno omrežje, saj jih anonimna mreža sploh ne uporablja. Sklepnost prinaša najboljše iz obeh svetov.

Zrelost: Ker Quorum temelji na vrhu Ethereuma, že podeduje vse ključne lastnosti Ethereum blockchain. Ker je Ethereum preživel veliko ponovitev, samodejno koristi in prinese bolj zrelo verigo blokov, ki jo je mogoče razvijati in razvijati skupaj z Ethereumom. Quorum načrtuje tudi dodajanje novih funkcij in tudi dobrodošlico javnemu prispevku.

Skupnost: Odprtokodni projekti imajo vedno ogromno skupnosti. Enako velja za Quorum, saj razvijalce po vsem svetu vabi, da prispevajo k razvoju verige blokov. Licenca, ki jo uporablja Quorum, je GPL / LGPL, ki je podobna Ethereumu.

Quorum Blockchain projekti

Quorum vs Corda vs HyperLedger Fabric

Quorum ni edini blockchain, ki poskuša izboljšati stanje industrij, ki nas obkrožajo. Druge priljubljene rešitve blockchain, ki se obetajo, vključujejo Hyperledger Fabric in Corda. Ker želimo Quorum razumeti v celoti, moramo zagotoviti tudi primerjavo z drugimi podobnimi blockchain rešitvami. Tudi dejstvo, da vsak od njih temelji na Ethereumu, naredi primerjavo prepričljivo. Torej, začnimo.

Opomba: Oglejte si Ethereum vs Hyperledger, če želite izvedeti o povsem drugačni perspektivi.

Enterprise Ready in njihovi pristopi

Vse tri rešitve blockchain, Quorum, Corda in HyperLedger Fabric, so podjetniške verige verig. Pripravljeni so za podjetja in lahko delajo v velikem obsegu. Vsak blockchain ima drugačen pristop: HyperLedger Fabric je modularen in ga je mogoče razširiti na druge sisteme ali na različne panoge, kot so zdravstvo, dobavna veriga itd. Corda pa je osredotočena na avtomatizacijo in beleženje pravnih dogovorov med obema stranema. Prav tako že vemo, da se Quorum JP Morgan osredotoča na zagotavljanje pooblaščene verige podjetij za finančni sektor.

Soglasni algoritem

Druga ključna razlika med tremi blockchain rešitvami je soglasni algoritem, ki ga uporabljate. Da bi dobili jasno predstavo, si oglejmo vsako od njih spodaj.

Tkanina Hyperledger: Soglasni algoritem v Hyperledger Fabric je bolj dinamičen kot drugi. Uporablja širok izbor soglasnih algoritmov in pokriva celotno transakcijo. Transakcije se izvršijo vnaprej in nato dokončno predajo v verigo blokov. Ta pristop je učinkovit, saj hkrati poganja več vozlišč, izboljšuje razširljivost in splošno zmogljivost.

Corda: Corda je bolj osredotočena na vprašanja zasebnosti in varnosti bank. Zato so nagnjeni k transakcijam in spremembam države. Ta pristop prav tako izboljša razširljivost. Kritična razlika med Cordo in drugo blockchain rešitvijo je uvedba notarjev. Delujejo podobno kot rudarji in so odgovorni za potrjevanje transakcij. Ko je transakcija preverjena, se nato doda v nespremenljivo verigo. Izbira notarja, ki naj bo centraliziran ali decentraliziran, je popolnoma odvisna od bank.

Sklepčnost: Tudi pri sklepčnosti algoritem kvorum uporablja drugačen pristop. Uporablja “QuorumChain”, ki prinaša soglasje na podlagi glasovanja z večino. Vendar vsa vozlišča ne morejo glasovati. Le nekaj posebnih vozlišč ima možnost glasovanja, kar nato potrdi transakcijo. Za boljšo odpornost na napake Quorum uporablja Istanbulske modele BFT in Raft.

Udeležba vrstnikov

Vse tri rešitve blockchain, Corda, HyperLedger Fabric in Quorum, so pooblaščeni blockchain podjetja, kar pomeni, da v omrežju sodelujejo samo izbrani udeleženci.

Pametne pogodbe

Ker vse tri rešitve blockchain temeljijo na Ethereumu, uporabljajo pametne pogodbe. Vendar je njihov pristop k pametnim pogodbam edinstven po njihovem.

Tkanina HyperLedger, na primer uporabite “Chaincode”, ko gre za pametne pogodbe. Uporablja osnovno soglasje in zaupanje tehnologije veriženja blokov. Ko gre za izbrani jezik za pisanje pametnih pogodb, lahko uporabite standardni programski jezik, kot sta Go ali Node.js. Njihova glavna skupina želi v prihodnosti omogočiti podporo drugim programskim jezikom.

Corda: Cordin pristop je edinstven. Pametne pogodbe, ki so napisane, so podobne prozi in zato ponujajo enostavnost uporabe. Pravna proza ​​je znana kot Ricardian Contract in od udeležencev zahteva, da pogodbo podpišejo zaradi veljavnosti. Podpira dva programska jezika, tj. Java in Kotin.

Sklepčnost: Sklepčne pametne pogodbe lahko nastavite tako na zasebne kot na javne. Prav tako kot orodje za programiranje uporablja Solidity. Vendar obstaja omejitev. Ko je pametna pogodba enkrat zasebna, je ni mogoče spremeniti v javno. Ta zasnova zasebnosti Quorum je namenjena zaščiti interesov organizacij, ki ne želijo, da bi njihove pametne pogodbe kakor koli pricurljale. Podobno javnih pametnih pogodb ni mogoče spremeniti v zasebne.

Med temi tremi rešitvami verig blokov obstajajo številne druge razlike. Da bi dobili jasno sliko, si oglejmo spodnjo tabelo.

Tabela 1: Tkanina Hyperledger Vs. Corda Vs. Sklepčnost

Funkcija / meritve Tkanina Hyperledger Corda Sklepčnost
Soglasni algoritem Kafka

RBFT

Sumeragi

POET

Vstavljiv

RBFT

Vstavljiv

Splav

Vstavljiv

Istanbul BFT

Konsenz o splavu

Pretočnost >2000 žličk na uro 170 žličk Nekaj ​​stotih
Žetoni FabToken (še ni izdan) Eter
Dokaz o ničelnem znanju Da Ne Da
Pametni pogodbeni jezik Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Trdnost

Razvoj sklepčnosti

Sklepčnost je zelo aktiven projekt. Trenutno sodeluje 318 sodelavcev z vsega sveta. Ne samo to Zgradba Quorum GitHub je videl že več kot 10.000 prevzema! Quorum trenutno uporablja LGPL-3.0, ki je podoben Ethereumu. To tudi pomeni, da ga je mogoče brez omejitev prenesti, spremeniti in distribuirati.

Če želite izvedeti več o Quorumu, preberite članek Bela knjiga kvoruma.

Lahko se tudi odjavite Wiki kvorumske verige blokov ki vsebuje vse informacije o Quorum blockchain platformi.

Poleg tega lahko preverite API Quorum blockchain da se naučijo, kako ga je mogoče uporabljati in integrirati z drugimi sistemi.

Orodja / knjižnice tretjih oseb, ki bi jih morali preveriti

Orodja in knjižnice so bistvenega pomena za izboljšanje ekosistema Quorum blockchain. Tretje osebe, kot je Quorum, so razvile številna orodja in knjižnice. Nekaj ​​jih bomo našteli, da boste lahko videli, kako bogat je ekosistem Quorum blockchain.

Projekti / omrežja na podlagi sklepčnosti

 • Alastrija: Večsektorski španski konzorcij. Je nacionalni ekosistem blockchain, ki spodbuja vzpostavitev napol javne infrastrukture DLT. Njegov namen je izboljšati storitve v Španiji in bo deloval v skladu z evropskimi predpisi.
 • Etoteli – del PoC multi-blockchain omrežja
 • Blockoneiq-kvorum – Ponudnik podatkov za verigo blokov Quorum. To je Oraclov okvir, ki bi DLT pomagal pri uporabi podpisane vsebine, ki je ustvarjena in zajeta s pametnimi pogodbami podjetja Thomson Reuters..
 • FogChain – mreža Quorum, ki ponuja lokacijsko storitev in upravljanje zapisov na osnovi IoT.
 • IIN – Je platforma za medbančno informacijsko omrežje (IIN). Blokirajo Ethereum in Quorum. Veliko število bank se želi pridružiti mreži in uporabiti razširljivo in enakovredno rešitev.
 • Kimlič – KYC na verigi blokov. Je decentralizirana platforma za preverjanje identitete. Startupom pomaga takojšnje vkrcanje uporabnikov na njihove izmenjave Dapps, ICO, STO in kripto. To pomeni, da mora uporabnik samo enkrat izpolniti KYC, nato pa ga je mogoče uporabljati na različnih platformah.
 • Komgo – Zanimiv projekt, ki pomaga pri integraciji finančnega omrežja z drugimi uporabniki in omrežjem.
 • VAKT – VAKT ponuja digitalni ekosistem, ki uporabnikom omogoča fizično obdelavo po trgovanju. Lahko ga poimenujemo kot „Platforma za upravljanje trgovine“. S tem lahko deluje kot en vir za življenjski cikel trgovine, ki ga je po potrebi mogoče preveriti. Njegov namen je zajeti celotni življenjski cikel trgovine, za razliko od druge rešitve, ki poskuša rešiti le določen del in ne celotnega problema.
 • IHS Markit – trgovanje s posojili (sindicirano) na verigi blokov.

Quorum Blockchain Consensen Algorithm, ki ga uporablja Quorum

Konverzni algoritmi kvoruma so govor mesta, saj ponujajo alternativo tradicionalnemu konsenznem algoritmu POW / POS. Prav tako gre za dovoljeno omrežje, zato POW / POS preprosto ne bo deloval. Torej, katere algoritme konsenza uporablja? Za delovanje celotne ideje uporablja dva soglasna algoritma, tj. Consensus, ki temelji na splavu, in Istanbul BFT.

Algoritem konsenznega sklepa o blokovni verigi: soglasje na podlagi splava

Raft je soglasni algoritem, ki temelji na CFT. Omogoča hitrejše transakcije zahvaljujoč postopku kovanja blokov v višini 50 ms. Prav tako prihrani prostor za shranjevanje samo z rudarjenjem ustreznih blokov in ne s praznimi bloki. Druge ključne značilnosti vključujejo ustvarjanje bloka na zahtevo in dokončnost transakcije.

Algoritem konsenznega sklepa o blokchain verigi: Istanbul BFT

Istanbul BFT je bizantinski algoritem soglasja o toleranci napak. Njegova naloga je zaščititi verigo blokov. Omejitev, do katere ščiti blockchain vključuje 30% vozlišč, se poslabša. Prav tako ščiti bloke, ustvarjene v verigi blokov.

Ocena uspešnosti

Quorum trdi, da je hiter in ima višjo hitrost transakcij. Je to res? Skupina Arati Baliga, Pandurang Kamat, Siddhartha Chatterjee in Subodh I iz podjetja Persistent Systems Ltd. je izvedla temeljit eksperiment o tem, kako Quorum deluje.

V raziskovalna naloga, uporabili so platformo Quorum blockchain. Vzpostavili so tudi nabor mikro primerjalnih preizkusov, ki so ustvarjeni za delo s Quorumom. Njihov cilj je bil preučiti, kako pametne pogodbe in parametri transakcij vplivajo na delovanje verige blokov Quorum, na primer na zakasnitev transakcij.

Spodaj je povzetek celotnega poskusa.

 • Metrike: pretok transakcij (število transakcij na sekundo)
 • Štirje stroji, ki poganjajo Quorum blockchain omrežje s specifikacijo 8 vCPU, 16 GB RAM-a.
 • Uporabljeni operacijski sistem: Ubuntu 14.04 LTS
 • Ustvarjanje obremenitve: čeljust se uporablja za poudarjanje omrežja verig blokov Quorum.
 • Delovne obremenitve: vnaprej naložen par ključ-vrednost
 • Vrste uporabljene obremenitve: samo za pisanje, nič, branje, mešanje.

Slika 1: Preprosta primerjava konsenza RAFT in IBFT, Vir: https://www.persistent.com/wp-content/uploads/2018/07/research-paper-performance-evaluation-of-the-quorum-blockchain- platforma.pdf

Skratka, Quorum se lahko precej dobro prilagodi in ima povečano zakasnitev, če vzporedno poteka preveč transakcij. RAFT deluje bolje kot IBFT, ko transakcije na sekundo dosežejo več kot 1650 tx / sec. Prav tako zasebne pogodbe delujejo bolje kot javne, saj je pri ravnanju z zasebnimi pogodbami manj stroškov. To pomeni, da je Quorum private blockchain učinkovit.

Če vas zanima več o sistemu, si oglejte raziskovalno nalogo tukaj: https://www.persistent.com/blockchain-research-paper-on-performance-evaluation-of-quorum-blockchain-platform/

Razprava o Quorum Blockchain Architecture

Torej, kako deluje sklepčnost? Več o tem bomo izvedeli s pomočjo njene arhitekture in njenih ključnih komponent.

Tri glavne komponente, ki se jih moramo naučiti, vključujejo naslednje.

 1. Vozlišče sklepčnosti
 2. Upravitelj transakcij
 3. Enklava

Vir: Hackernoon.com

Vozlišče sklepčnosti

Quorum Node je orodje ukazne vrstice, ki je lahka vilica Geth. Razcepljen je, da zagotavlja, da bo še naprej rastel z Gethom. Vendar pa je prišel z veliko različnimi spremembami, da je deloval z verigo Quorum. Na primer, namesto Proof of Work je bil uveden soglasni algoritem QuorumChain. Konfiguriran je tudi samo za omogočanje povezave s pooblaščenimi vozlišči, ki prekinejo povezljivost P2P. Razen tega trie State Patricia podpira tako javno kot zasebno državo. Druga ključna sprememba je odstranjevanje plina, saj v verigi Quorum ni potrebna.

ozvezdje

Naslednja velika sestavina Quorum blockchain arhitekture je konstelacija. V njem sta upravitelj transakcij in enklava. To je sistem za splošno uporabo, ki zagotavlja, da informacije, dodane v verigo blokov, ostanejo varne na vse možne načine. Tudi ozvezdje ni specifično za blockchain in se lahko uporablja v drugih oblikah aplikacij.

Upravitelj transakcij: Upravitelj transakcij skrbi za zasebnost transakcij in zagotavlja, da so podatki o transakciji med postopkom šifrirani. Za lažji celoten postopek lahko shranjuje, omogoča dostop in druge pomembne podatke za olajšanje transakcij. Vendar nima dostopa do občutljivih podatkov, kot so zasebni ključi. Tu je ključna kriptografija, ki zagotavlja, da so podatki v celotnem procesu varni. Transaction Manager je mogoče prilagoditi tudi zaradi stanja brez državljanstva / miru.

Enklava: Enclave omogoča različne kriptografske tehnike, kot so preverjanje pristnosti udeležencev, zgodovina transakcij in druge ključne funkcije. Zagotavlja, da se vse operacije izvajajo optimalno s poudarkom na razširljivosti. Transaction Manager prenese delo šifriranja / dešifriranja na Enclave.

Napis: podroben pogled na arhitekturo verige blokov Quorum, Vir: https://github.com/jpmorganchase/quorum

Uporabite primere Quorum Blockchain

Kot smo že omenili, je veriga Quorum ustvarjena za finančni sektor. Vendar pa ima to široko paleto aplikacij tudi v finančni industriji. Obstaja veliko načinov, kako lahko verigo Quorum uporabljamo v industriji. Če želite izvedeti, kako ga je mogoče uporabiti, si oglejmo nekaj primerov uporabe.

Tokeniziranje zlatih palic: Sklepčnost bo uporabljena za tokenizacijo zlatih palic. To bo spodbudilo rudarje in pomagalo izboljšati tudi širitev samega bloka Quorum. Prav tako bo odprl nove priložnosti za trgovanje in pomagal blockchainu, da bo hitreje sprejet.

Zasebni blokchains Quorum po meri: Banke ali katere koli zasebne finančne institucije lahko v celoti izkoristijo verige blokov Quorum. Dovoljena narava omogoča uporabo Quoruma v vseh vrstah nastavitev. Sposobnost prilagajanja od samega začetka je tisto, zaradi česar je idealen kandidat.

Zaključek

Quorum blockchain je obetavna tehnologija veriženja blokov. Dejstvo, da je Ethereum “soft-fork”, je bolj idealen za izvajanje v resničnem svetu. Dovoljeno je, zato ga zasebna organizacija lahko uporablja kot svojo tehnologijo blockchain. Še en odličen vidik Quorum blockchain je njegova zmogljivost, sposobnost prilagajanja s pametno pogodbo in splošna preglednost. Torej, boste Quorum uporabili za svoje podjetje? Če je odgovor da, komentirajte spodaj in nam sporočite, zakaj ste se odločili. Poslušamo.

Povzetek

Kaj je sklepčnost?  Quorum je Ethereum blockchain, usmerjen v podjetje, namenjen finančnemu sektorju. To je zamisel JP Morgan.

Kakšna je potreba po takem sistemu? Ja! Quorum finančnemu sektorju omogoča uporabo učinkovite tehnologije veriženja blokov. Quorum ponuja pooblaščeno omrežje, ki organizacijam omogoča, da se prilagodijo svojim potrebam.

Značilnosti sklepčnosti

 • Izboljšana zasebnost in transakcije pogodb
 • Boljše delovanje
 • Pravilno medsebojno upravljanje in upravljanje omrežij
 • Mehanizmi soglasja na podlagi glasovanja
 • Odprtokodno
 • Ki jih vodi skupnost
 • Zrela
 • Zanesljiv in pripravljen za podjetja

Sklepčnost je odprtokodna!

 • 318 aktivnih sodelavcev
 • 10.000+ prevzemov
 • Licenca LGPL-3.0

Hyperledger Fabric Vs. Corda Vs. Sklepčnost

Funkcija / meritve Tkanina Hyperledger Corda Sklepčnost
Soglasni algoritem Kafka

RBFT

Sumeragi

POET

Vstavljiv

RBFT

Vstavljiv

Splav

Vstavljiv

Istanbul BFT

Konsenz o splavu

Pretočnost >2000 žličk na uro 170 žličk Nekaj ​​stotih
Žetoni FabToken (še ni izdan) Eter
Dokaz o ničelnem znanju Da Ne Da
Pametni pogodbeni jezik Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Trdnost

 

Soglasni algoritmi

 • Konsenz, ki temelji na splavu – omogoča hitrejše transakcije in izboljša shranjevanje blokov
 • Istanbul BFT – zagotavlja odpornost na napake, ščiti verigo blokov pred slabimi vozlišči

Arhitektura sklepčnosti

Tri ključne komponente

 • Quorum Node – orodje ukazne vrstice, ki temelji na Gethu
 • Constellation Transaction Manager – skrbi za podatke o transakciji, dokler niso dokončani
 • Enclave – Enclave obravnava občutljive podatke, pri katerih Upravitelj transakcij prenese ključne funkcije, kot je šifriranje / dešifriranje

Projekti / omrežja na podlagi sklepčnosti

 • Alastria: večsektorski španski konzorcij
 • Etoteli – del omrežja PoC z več blokovnimi verigami
 • Blockoneiq-quorum – ponudnik podatkov za verigo blokov Quorum
 • FogChain – mreža Quorum, ki ponuja lokacijsko storitev in upravljanje zapisov na osnovi IoT
 • IIN – Je platforma za medbančno informacijsko omrežje (IIN). Blokirajo Ethereum in Quorum.
 • Kimlic – KYC na verigi blokov
 • Komgo – Zanimiv projekt, ki pomaga pri integraciji finančnega omrežja z drugimi uporabniki in omrežjem
 • VAKT – VAKT ponuja digitalni ekosistem, ki uporabnikom omogoča fizično obdelavo po trgovanju
 • IHS Markit – trgovanje s posojili (sindicirano) na verigi blokov

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map