Kako postati vodja izdelkov Blockchain?

Upravitelj izdelkov Blockchain je ključnega pomena v kariernem spektru blockchain. Preverimo vlogo upravljavcev izdelkov blockchain in kako lahko to postanete.

Neskončna slava Blockchaina povzroča številne edinstvene izdelke. Očitno nanje močno vplivajo osnovni mehanizmi te izredne tehnologije. Tako je potreba po strokovnjaku, ki bi se ukvarjal z razvojem izdelkov, vedno večja.

Upravitelj izdelkov blockchain v glavnem opredeli, kdaj, kaj in zakaj izdelka, ki temelji na blockchainu. Veste kaj to pomeni? To pomeni, da bo moral vodja voditi večfunkcionalne skupine, da bo zagotovil zasnovo izdelka do uvedbe. Ker je položaj ključnega pomena, opis dela največkrat ni ustrezno opredeljen.

Posledično se bodo odgovornosti od podjetja do podjetja razlikovale in morda se zdi, da ne gre za podoben položaj. Zmeda prihaja predvsem zaradi nedavnosti te vloge. Kadar imajo uveljavljene funkcije, kot so inženirji ali razvijalci, določene vloge, vodje izdelkov še vedno poskušajo določiti, kakšne vloge naj prevzamejo.

Zato se bo ta vodnik osredotočil na področje blockchain upravitelja izdelkov in veščine, ki jih boste morda potrebovali za zaposlitev na tem položaju.

Vpišite se zdaj: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Kdo je vodja izdelkov Blockchain?

Upravitelj izdelkov blockchain je odgovoren za razvoj izdelkov, ki temeljijo na blockchainu, v podjetju. V resnici se ta praksa imenuje upravljanje izdelkov. V bistvu so produktni menedžerji sposobni ustvariti strategijo za izdelkom in nadzirati lansiranje tega izdelka od začetka do konca.

Še več, morda se bodo morali usklajevati med delom drugih, kot so oblikovalci izdelkov, podatkovni znanstveniki in programski inženirji. Brez sposobnega vodje izdelkov je izziv uspešen izdelek.

Delovna mesta upraviteljev izdelkov Blockchain vključujejo odgovornosti, kot so zagotavljanje, da izdelek ustreza potrebam uporabnika, raziskovanje trga za dragocene vložke itd. Kakor koli že, odgovornost se bo verjetno spreminjala, ko bo izdelek prešel skozi različne faze razvoja. V prejšnji fazi se bo osredotočil na analizo strank in upravljanje virov. V kasnejših delih se bo izdelek preizkusil in učinkovito lansiral.

Ne samo to, temveč tudi produktni vodja zagotavlja, da so vsi člani ekipe usklajeni in sledijo primarnemu cilju izdelka. Zato mora upravitelj, da ostane pomemben na trgih, pripraviti nove ideje.

Torej, vidite, to je pravzaprav bistven položaj, saj brez vodje projekta blockchain ni mogoče uspešno ustvariti izdelka.

Preberite tudi:Začetniški vodnik po Blockchainu

Kaj potrebujete, da postanete vodja izdelkov Blockchain?

Kot že veste, se odgovornosti in veščine, potrebne za to, da postanete vodja izdelkov blockchain, zelo razlikujejo. Torej je težko natančno določiti natančno znanje, ki ga potrebujete za delovna mesta upravitelja izdelkov v verigi blokov. Zato sem seznam spretnosti razdelil na več delov glede na to, kaj si podjetja podjetja na splošno želijo.

delovna mesta upravitelja izdelkov blockchain

Trde veščine –

Razumevanje decentraliziranih in porazdeljenih knjig

Razumevanje koncepta porazdeljenih in decentraliziranih knjig je ena izmed kritičnih veščin, ki jih boste potrebovali za delovna mesta vodje izdelkov. Pravzaprav se od vas pričakuje, da veste le o tehnologiji veriženja blokov. Vendar pa je zaradi priljubljenosti razdeljenih knjig ta tehnologija vredna poskusa. Navdih pri teh tehnologijah lahko dobite z edinstvenimi obrisi izdelkov.

Predlagam, da se vpišete v katero koli izobraževanje za blockchain product manager, da boste bolje razumeli, kako delujejo. Ti tečaji usposabljanja vam lahko pomagajo uresničiti mehanizem vsake razdeljene knjige. Vedno pa ne pozabite, da se odločite samo za najboljše.

Bodite sposobni razviti rešitve, ki temeljijo na verigah blokov

To je še ena od trdih veščin za vodjo izdelkov blockchain. Ker boste neposredno delali na izdelku, morate vedeti, kako razviti rešitve, ki temeljijo na blockchainu. V resnici morajo vodje izdelkov na tem področju vedeti o razvoju programske opreme, ker boste neposredno sodelovali s tehnološkimi izdelki vašega podjetja.

Torej, ne da bi razumeli, kako jih razvijati, izdelka nikakor ne morete narediti, kaj šele voditi skupino, ki bo izdelek ustvarila.

Najbolje je začeti z integracijami JVM, Node.js ali celo storitev. Lahko tudi poskusite pokriti konfiguracije baze podatkov. V resnici vam bodo vse te informacije pomagale razvijati izdelke veliko bolje kot prej.

Želite izvedeti več o podjetniških rešitvah veriženja blokov? Preberite naš vodnik po najboljših blockchain platformah in podjetniških rešitvah zdaj!

Glavna konfiguracija in razvoj infrastrukture blokovne verige

Brez obvladovanja konfiguracije ali razvoja infrastrukture blockchain izdelka ni mogoče uvesti za vaše stranke. Vodja projekta blockchain mora imeti temeljito bazo znanja o konfiguracijskem procesu. V resnici je to velik zagon za življenjepis in vam bo pomagal pri strateških odločitvah za vaše izdelke.

Moram pa vas opozoriti, da lahko traja nekaj več časa, da jih obvladate, saj so bolj zapleteni. Kakorkoli že, priporočam, da začnete z razčlenjevanjem uveljavljenih blockchain izdelkov, da boste bolje razumeli, kako delujejo. To bi vam res moralo pomagati.

Poleg tega lahko preizkusite kateri koli tečaj za blockchain product manager, če se želite o temi seznaniti od profesionalnega inštruktorja.

Spoznajte platforme Blockchain

Poskrbite, da boste izvedeli tudi o različnih blockchain platformah. V resnici je eden ključnih razlogov za obvladovanje blockchain platform vedeti, kako delujejo druge platforme. Brez razumevanja, kako to deluje, jih ne morete uporabiti kot osnovo za razvoj izdelka.

Tudi te platforme večinoma uporabljajo različne metode za doseganje konsenza ali celo porazdeljene narave. Torej se bo tudi izid zelo razlikoval. Kakorkoli že, predlagam vam, da si za začetek vadbe ogledate tehnične knjige DAML, Ethereum, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth in Corda.

To je pravzaprav odličen način prijave na visoko plačana delovna mesta, saj ste že usposobljeni za razvoj izdelkov.

Bodite strokovnjak za Blockchain standarde in ekosisteme

Blokirani ekosistemi in standardi se razlikujejo glede na različne platforme. Na primer, standardi, ki jih uporablja Corda, se močno razlikujejo od Ethereuma. Od danes je Ethereum bolj priljubljen v tej niši. Morda boste morda želeli začeti z učenjem o standardih Ethereuma in nato počasi preiti na druge priljubljene.

Samo sprašujete se – kakšne koristi mi bo prinesla ta veščina? Prepoznali boste tudi vzorec, v katerem delujejo, in jih nato uporabili v svojih razvojnih procesih.

Predvidevam, da lahko poiščete ustrezne smernice pri tečaju usposabljanja za vodjo izdelkov za blockchain, da jih strukturirano spoznate.

Poznati vpoglede v panogo in ključne kazalnike uspešnosti

To je ena temeljnih veščin vodje blockchain projekta. Obvladovanja te veščine nikakor ne morete preskočiti. V resnici morate poznati znanje o delovanju industrije in trga. Slediti morate tudi industrijskim trendom in izslediti ključne kazalnike uspešnosti (ključni kazalniki uspešnosti).

Še več, odkriti morate stopnje konverzije strank, odbitek uporabnikov, dnevno aktivne uporabnike, stroške pridobivanja strank, uporabo funkcij, elemente zadovoljstva kupcev itd..

Brez izkoriščanja podatkov, ki jih stranke ustvarijo, je nemogoče uvesti izdelek in pričakovati odlične rezultate. Torej, poskrbite, da boste to znanje izpopolnili, da boste lahko hitro raziskali temo in pripravili uporabne statistične podatke za izdelek.

Razumevanje blokovnih arhitektur

Blockchain arhitektura je za začetek zapletena tema. Torej, sprva boste morda težko razumeli. Vendar morate popolnoma razumeti, kako deluje vsaka od teh vrst. Videli boste predvsem javne, zasebne, konzorcijske in hibridne verige blokov.

Tudi ti imajo drugačen delovni postopek in ponujajo dodatne funkcije. Očitno imajo vsi ti tudi različne stopnje slabosti. Torej, ko vaša stranka opiše, kaj želi, morate sprejeti izobraževalne odločitve, katera arhitektura ustreza njihovim potrebam.

Kakorkoli že, o tem se lahko poskusite naučiti sami ali pa se vpišete na tečaj za vodjo izdelkov blockchain, če se želite učiti od strokovnjaka.

Vpišite se zdaj:Tečaj certificiranega podjetniškega arhitekta blokov (CEBA)

Naučite se razvijati specifikacije izdelka Blockchain

Za svoje usposabljanje vodje izdelkov blockchain se morate naučiti, kako razviti specifikacije izdelkov blockchain. Tu boste začeli z razumevanjem, kako se tržijo in pakirajo različni blockchain izdelki.

Še več, upoštevati morate, kaj želi stranka in kaj želijo tudi njihovi potrošniki. V vsakem primeru, če ne določite specifikacij izdelkov, potrošniki ne bodo razumeli, kaj poskušate ponuditi.

Svojemu timu lahko podate ustrezen opis specifikacij izdelka, da bodo osredotočeni na cilj in povečajo učinkovitost. V resnici je dobra praksa, da si pred začetkom dela na posameznem izdelku zastavite cilj.

Bodi poslovna in tehnološka spretnost

Vodje izdelkov so strokovnjaki za povezovanje tehnologije in poslovnih modelov. Če želite to narediti, morate uspešno obvladati obrt za uspešno poslovanje. Vaše znanje o tehnologiji bo pozitivno vplivalo na končni izdelek, zato se prepričajte, da veste o blockchainu res dobro.

Razen tega se morate odločiti za učenje postopka tipičnega razvoja programske opreme in kako lahko programska oprema vpliva na poslovanje. V večini primerov boste morali zagotoviti dober rezultat izdelkov, ki jih uvajate. Torej, poskrbite, da boste ohranili ravnovesje med obema elementoma. Priporočal bi seciranje študij primerov uglednih podjetij, da bi se seznanili z njihovimi poslovnimi modeli. To bo zagotovo povečalo vaše sposobnosti.

Sposobnost sodelovanja / vodenja pobud za oblikovanje in razvoj

Še ena izmed spretnosti vodje izdelkov blockchain je vodenje ali sodelovanje z oblikovalsko skupino. V resnici se postopek lahko razlikuje od podjetja do podjetja. Oblikovalska skupina ima lahko svojega vodjo; v tem primeru morate sodelovati s to ekipo in pripraviti nove razvojne pobude.

Bodite pozorni na odprtost in člane ekipe spodbujajte k boljšemu delovanju. Pomagajte jim tudi, da spoznajo, kaj je bolj koristno za stranko in kako lahko to dosežete. Vpogled v to, kaj imajo trenutno radi potrošniki, bo močno vplival na končne rezultate oblikovalskega procesa.

Toda ne poudarjajte preveč tega, kar potrošniki želijo večino časa, kar ni izvedljivo.

Analiza poslovne strategije blockchain je prvi korak k razvoju izdelkov. Preberite naš zadnji vodnik po poslovni strategiji blockchain, da boste razumeli, kako postopek deluje.

Pridobite izkušnje v procesu razvoja izdelkov Blockchain

Podjetja v večini primerov želijo najeti zaposlenega z izkušnjami iz delovnih izkušenj. Torej, če vam bo uspelo pridobiti izkušnje v procesu razvoja blockchain izdelka, bi bila to velika prednost za vaš življenjepis.

Če ste šele začetnik, je najbolje, da začnete s podjetjem, ki se ukvarja s programsko opremo, in preidete skozi vsako fazo razvoja izdelka. Včasih vam lahko celo izkušnje s prakso pomagajo, da se dobro zaposlite.

Predlagam, da si sestavite življenjepis, preden se usmerite v podjetja, saj morate biti za to visoko usposobljeni.

Mehke veščine –

Imeti strateške spretnosti za hitro reševanje problemov, ki temeljijo na izdelkih

To je ena izmed mehkih veščin, ki jih morate obvladati. V resnici se lahko v procesu razvoja izdelka vsak trenutek kaj zgodi narobe. Torej ste kot upravitelj izdelkov blockchain odgovorni, da težavo rešite čim hitreje.

Nikoli ne želite zaostajati za urnikom, saj to vpliva tudi na marketinško ekipo. Torej morate svojo sposobnost strateškega razmišljanja izpopolniti do popolnosti, da boste lahko ponudili hitro rešitev. Pazite, da bo vaša rešitev brez napak, saj lahko že najmanjša napaka ovira razvoj izdelka.

Kakor koli že, lahko začnete s preučevanjem temeljnih težav, s katerimi se običajno soočajo podjetja s programsko opremo, in nato preidete na bolj edinstvena vprašanja. Vendar pa se boste največkrat srečevali z edinstvenimi težavami, ki potrebujejo edinstvene rešitve.

Imajo meddisciplinarne široke spretnosti

Meddisciplinarne široke veščine so vaše močne točke. Torej, poskrbite, da jih boste izpopolnili do popolnosti. Vodja izdelkov mora vedno imeti sposobnosti, kot so analiziranje sposobnosti, gibčnost, inovativen um, razmišljanje brez primere, DevOps itd..

Običajno želijo podjetniška podjetja najeti ljudi, ki so vsestranski in glasni. Ker boste vodja ekipe, morate postati tudi ljudje. Biti glasen in ekstrovertiran je torej odlična lastnost, da zasijete v poslovnem okolju.

Bodite profesionalni pogajalec

Sodelovati boste morali z različnimi deležniki in strankami, skupaj s člani ekipe, ki prihajajo z različnimi pogledi, okusi in idejami. Torej, ko ste pravi človek, si morate določiti prednostne naloge in uspešno obvladovati vse krize in konflikte.

To je ena najpomembnejših veščin upravljanja blockchain izdelkov, v kateri resnično morate biti dobri. A niti se ne zadovoljite z vmesnim sredstvom samo zato, da bi zadovoljili obe strani. Vedno imejte v mislih najboljše interese izdelka.

V resnici vam bo ta spretnost pomagala, da se zainteresirane strani strinjajo s proračunom ali viri, ki jih boste morda potrebovali za izdelek.

Razvijte edinstven slog vodenja

Da, vodstvo upravitelja izdelkov blockchain se nekoliko razlikuje od drugih vrst vodenja. Tukaj morate voditi zasnovo izdelka. V resnici se vodenje izdelka zelo razlikuje od vodenja ljudi. Če želite to narediti, morate pokazati strast do svojega izdelka in uskladiti vse zainteresirane strani s svojimi idejami.

Še več, pokazati morate svojo strategijo in imeti jasno vizijo, kaj je vaš cilj. To bo navdihnilo člane vaše ekipe in kako bo vaša predanost izdelku in podjetju. Zaradi vseh teh vibracij bodo ljudje podpirali prizadevanja, ki jih vlagate v projekt.

Vpišite se zdaj:Kako zgraditi svojo kariero na tečaju podjetniških blokov

Druge kvalifikacije –

Diplomirajte iz računalništva

V večini primerov delovna mesta upravitelja izdelkov blockchain zahtevajo diplomo iz računalništva. Kot izobrazba je dober način za začetek poti. Še več, kaže, da res veste, kaj počnete in koliko kalibra imate.

Še več, diploma na izvirnem področju vam bo pomagala lažje razumeti zapletene pogoje verige blokov in jih lahko hitro ujamete. Pričakujete lahko tudi, da boste začeli z dobrega položaja v podjetju z višjo plačo, če imate diplomo za predstavitev.

Prijavite se za program potrjevanja podjetniških blokov

Ker je veriga blokov nova vrsta tehnologije, v izobraževalnih ustanovah ni na voljo. Če želite izvedeti več o tem, se boste morali vpisati v tečaj blockchain. To je odličen način, da pokažete, da ste sposobni delati z blockchain izdelki.

Priporočam vam, da se vpišete na tečaj vodje projekta blockchain, da se naučite več o blockchainu in vaših odgovornostih. Ti tečaji bodo večinoma zajemali vse elemente, ki jih potrebujete za svojo kariero. Torej, to je dobra naložba.

Če vam uspe pridobiti certifikat vodje izdelkov blockchain, lahko zagotovo pričakujete visoko plačano delovno mesto.

Potrjevanje veriženja poslovnih blokov vam lahko pomaga hitreje obogatiti življenjepis. Oglejte si 10 razlogov za pridobitev certifikata za blockchain podjetja.

Zakaj bi morali iti na delovna mesta vodje izdelkov Blockchain?

Povečanje povpraševanja

Povpraševanje po produktnih menedžerjih je vseskozi visoko. Zdaj, ko blockchain končno postaja glavno deblo, si številna podjetja želijo predstaviti lastne izdelke. Na primer, poglejte IBM. Na trg lansirajo veliko izdelkov, ki temeljijo na blockchainu, in uspešno ustvarjajo nišni sektor.

Še več, ni veliko usposobljenega osebja, ki bi v celoti uspešno vodilo življenjski cikel razvoja izdelka. Torej povpraševanje nikoli ne postane majhno. Kakorkoli že, če lahko za predstavitev pridobite certifikat vodje izdelkov blockchain, se lahko samozavestno prijavite v katero koli podjetje, ki ga želite.

Visoko plačno delo

Plača upravitelja izdelkov Blockchain znaša od 46 do 100 tisoč dolarjev na leto. To je odlična plača, ki lahko nudi varnost za vašo prihodnost. Moram reči, da se obseg lahko poveča tudi, če imate dobre izkušnje in delate v uglednem podjetju. V bistvu se bo plača upravitelja izdelkov blockchain še naprej povečevala, saj je neposredno povezana s spektrom povpraševanja.

Boste tudi vodja tehnoloških izdelkov, zato je vaša vrednost vedno višja kot pri drugih vodjih izdelkov. To je dober razlog za kariero na tem področju.

Priložnost za inovacije

Z upravljanjem izdelkov dobite priložnost za inovacije. V resnici boste sodelovali s številnimi strankami in vsakič bodo želele nekaj unikatnega in drugačnega. Tudi sama niša vsakič zahteva edinstven razvoj izdelkov, ker ne morete zadovoljiti ljudi s podobnimi značilnostmi izdelkov.

Torej, če vam je všeč inovacija ali se izzivate, da bi se odrezali boljše, potem je to popolno področje za vas.

Več prilagodljivosti na delovnem mestu

Druga dodatna korist, ki jo boste dobili od tega dela, je prilagodljiva narava odgovornosti. Običajno se lahko ekipa sestane kjer koli in kadar koli, zato v podjetju ni določenega časovnega okvira za delo. Še enkrat, morda imate zaseden življenjski slog, vendar se od izdelka do izdelka razlikuje. Nekateri izdelki bodo morda potrebovali več dela kot drugi.

Številna podjetja ponujajo tudi zabavne sobe, da boste osredotočeni in zadovoljni s svojim delom. To je odlična priložnost za vas.

Delo na področju tehnološke revolucije

Začnete delati na povsem novi tehnologiji, ki revolucionira, kako vidimo tehnološke izdelke. Je lahko kaj boljšega od tega? Torej boste vi tisti, ki boste preoblikovali poslovni model tako, da boste lažje promovirali izdelek, ki ga boste lansirali.

S svojimi vodstvenimi sposobnostmi lahko raziščete različne rezultate in odkrivate nove linije izdelkov, primerne za potrošnike. Tako boste dobili izkušnjo v življenju.

Intelektualno spodbudno

To je eden glavnih razlogov, zakaj bi morali iti na to službo. Upravljanje izdelkov je težko in zahtevno področje, za vas pa je tudi intelektualno spodbudno. Preizkusite svoje prednosti in premagate slabosti ter rastete v svoji poklicni karieri.

Še več, trenutno je to eden izmed razburljivih delovnih sektorjev, zato je povsem normalno, da ste nad njim navdušeni. V resnici res ne boste imeli nobenih omejitev in lahko delate v različnih panogah, kot želite.

Sklepne misli

Kot zadnja misel je delovno mesto vodje izdelkov blockchain dobra izbira za kariero v tem trenutku. Blockchain počasi prevzema poslovne panoge in kmalu se bo začel spreminjati, kako vidimo tudi gospodarstvo.

Tako je to priložnost, da jo izkoristite in se lahko hitro povzpnete na vrh. Če želite izvedeti več o blockchainu od strokovnjaka, si lahko ogledate naš tečaj za blockchains podjetja.

Če ste novinec in niste prepričani v vpis na strokovne tečaje, naredite prvi korak z našim brezplačnim tečajem veriženja blokov, da dobite osnovno idejo o verigi blokov. Zakaj čakati? Začnite svojo blockchain pot zdaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map