Kaj so atomski zamenjave? Prihodnost tehnologije Blockchain

Atomska zamenjava je pogosto ocenjena kot revolucionarna najnovejša tehnologija ali koncept, ki lahko v prihodnjih letih spremeni finančni sistem. Po mnenju strokovnjakov lahko izvajanje Atomic Swap v širšem obsegu vpliva tudi na to, kako denarni prenosi delujejo danes.

To je nova tehnologija, ki ljudem omogoča prenos kovancev ali trgovanje med seboj na blockchainu ali off blockchain, ne da bi pri tem vključevali kakršne koli menjave ali tretje osebe. Prenosi so lahko le iz denarnice v denarnico, da bodo ljudje preprostejši in hitrejši.

Contents

Kaj so atomski zamenjave?

Z enostavnimi besedami gre za pametno pogodbo, lahko pa ji rečete tudi tehnologija pametne pogodbe, ki omogoča izmenjavo ene kriptovalute z drugo med dvema ali več osebami, ne da bi pri tem vključevala centralizirano izmenjavo.

To pomeni, da za izmenjavo ali zamenjavo kriptovalut ne potrebujete centraliziranih posrednikov. Atomsko zamenjavo lahko izvedete med dvema različnima verigama blokov z različnimi domačimi kovanci ali jo izvedete zunaj verige. To pomeni, da niste več odvisni od verige blokov. Zato se imenuje tudi čezmejno trgovanje.

Atomske zamenjave Preprosto pojasnjene infografije

Atomska zamenjava: malo zgodovine

Od začetka blockchain in cryptocurrency, ljudje delajo na konceptu peer-to-peer cryptocurrency izmenjavo ali nezaupljivo izmenjavo. Prvi osnutek protokola brez zaupanja je prvič ustvaril leta 2012 Sergio Demian Lerner.

Vendar koncept takrat ni dobil velike priljubljenosti. Pravi preboj je bil maja 2013, ko je Tier Nolan predstavil prvi popoln opis atomskih zamenjav in razložil, kako deluje. Zato je tudi Nolan, ko je bil prvi osnutek Lerner, Nolan tisti, ki je znan kot ustvarjalec Atomic Swaps.

 

 • Prva atomska zamenjava

 

Upoštevajte to, vse to je bila teorija do septembra 2017. To je bil čas, ko prva atomska zamenjava je potekalo med Litecoinom in Decredom. Danes več startupov in decentraliziranih borz svojim uporabnikom omogoča izmenjavo kriptovalut z uporabo Atomic zamenjav, ki vključujejo Lighting Labs, Altcoin.io, Komodo in 0x. Vendar pa se Litecoin Atomic Swap šteje za prvo transakcijo Atomic Swap, o kateri so kdaj poročali.

Dovolj z zgodovino? Poglejmo si bolj, kako delujejo atomske zamenjave, kaj je blokada atomskih zamenjav, kakšne so prednosti atomskih zamenjav in kako lahko atomske zamenjave revolucionirajo prihodnje menjalnice valut in celo trgujejo.

Zakaj je bila potreba po atomskih zamenjavah??

Za začetek je trenutni postopek izmenjave kriptovalut pogosto zapleten in dolgotrajen. To se pogosto šteje za eno glavnih ovir, ki kripto ustavijo v glavnem toku.  


Kako torej zdaj trgujemo s kriptovalutami? Uporabljamo spletne borze, imenovane tudi digitalne menjalnice valut (DCE). Obstaja več kot 200 centraliziranih borz, ki trgovcem ali vlagateljem omogočajo nakup, prodajo in trgovanje s kriptovalutami.

Torej, v čem je težava? Pri tej nastavitvi je nekaj težav, zato potrebujemo boljše alternative, kot so Atomic Swaps.

 

 • Delo v okviru vladnih predpisov

 

Te borze so registrirane v različnih državah in morajo upoštevati predpise države, v kateri so registrirane. Zato se pogoji, kot tudi lastnosti in število valut razlikujejo glede na državo izvora..

Določena sprememba vladne politike lahko te borze prisili, da spremenijo pogoje ali celo zasežejo svoje poslovanje. Eden takih primerov je Kitajska, kjer je bila vlada leta 2017 zatirana v kripto borzah. Rezultat tega je, da so številne borze čez noč zasegle svoje poslovanje ali pa so se druge preusmerile v tuje države..

 

 • Občutljiv na spremembe povpraševanja

 

Ko pride do nenadnega povečanja povpraševanja, ga številne borze nimajo več. V takih primerih se večina sooči z zastoji in v procesu prispeva k nihanju cen.

 

 • Prevare in napačno upravljanje

 

Nenaden dvig kripto izmenjav in zanimanje navadnih ljudi za kripto trgovanje tudi industriji naredi nebesa za prevarante. Številne lažne borze so se v zadnjih nekaj letih pojavile na spletu, zaslužile in čez noč izginile.

V nekaterih primerih je poslovodstvo samo zamotilo in investitorjem povzročilo finančno izgubo, v drugih primerih pa so vdrli v centralizirane borze. V nekaterih primerih so, tako kot pri Coinchecku, vdrli za več kot 550 dolarjev kriptovalut.

Zaradi teh težav vlagatelji iščejo varnejše možnosti, ki ne temeljijo na centraliziranih borzah. Številni vlagatelji iščejo atomske zamenjave.

Razloženi atomski zamenjavi

Za začetek atomske zamenjave ne temeljijo ali so odvisne od katerega koli določenega bloka atomskih zamenjav. Lahko poteka med verigami blokov z različnimi kriptovalutami ali zunaj verige, torej brez uporabe verige blokov.

Tu je osnovna opredelitev:

»Gre za postopek medsebojne izmenjave dveh kriptovalut med obema stranema, ne da bi pri tem uporabili kakršno koli storitev tretjih oseb, kot je kripto izmenjava.

Torej, kako uporabniki zamenjajo kriptovalute, ne da bi uporabljali centralizirano borzo? Za izmenjavo uporabljajo zasebne ključe, ki jih lahko nadzorujejo med postopkom.

Kako delujejo atomski zamenjavi?

Podrobno raziščimo, kako to deluje. Mnogi od vas se morda sprašujejo brez centralizirane izmenjave, kako delujejo atomske zamenjave in kako lahko vpletene strani to varujejo. Tu je podroben odgovor.

Da bi bila izmenjava in postopek varna, obe strani delita skrivnost, ki jo morata posredovati, kadar koli je to potrebno v celotnem postopku. Ker skrivnost poznajo le vpletene strani, nobena tretja oseba ne more dostopati do kriptovalute ali postati del borze.

Stranki delita ali izmenjujeta kripto samo, če so njune tajnosti enake. Glejte, ideja Atomskih zamenjav je zelo preprosta. Kako pa atomske zamenjave delujejo na ta koncept?

Za uresničitev te edinstvene ideje se uporabljajo HTLC-ji, znani tudi kot Razpršene pogodbe Timelock. Ti so znani tudi kot posebni plačilni kanali, ki se uporabljajo kot zunanji verižni kanali za atomske zamenjave ali druga plačila..

Na ta način lahko z uporabo protokolov HTLC obe strani komunicirata z uporabo zunajveriškega kanala, namesto da bi uporabljali verigo blokov.  

Razpršene pogodbe časovne zapore (HTLC) so vrsta pametnih pogodb, ki se v osnovi uporabljajo za odpravo tveganja nasprotne stranke. To omogoča časovno vezane transakcije med obema stranema, tako kot v primeru atomskih zamenjav, ki so tudi časovno vezane.

Kaj pomeni časovno vezana transakcija? To pomeni, da kadar mora prejemnik na drugem koncu transakcije potrditi transakcijo, mora predložiti kriptografski dokaz (koncept skrivnosti, o katerem smo govorili zgoraj). Oseba mora ta kriptografski dokaz tudi predložiti v roku. Če tega ne storite, bo transakcija nična.

HTLC-ji se uporabljajo v atomskih zamenjavah, pa tudi v Bitcoin’s Lightning Network.

Pojasnjeno o atomskih zamenjavah: Kako delujejo pogodbe z razpršenim časovnim zaporom?

Razpršene pogodbe Timelock so tudi vrsta transakcije v omrežju verig blokov, vendar z več razlikami. Ena takih razlik je uporaba več podpisov, ki je običajno zasebni ključ, ki se uporablja za preverjanje veljavnosti transakcije.

Vendar pa je zaradi drugih transakcij edinstvena uporaba hashlock-a. Kaj je torej hashlock?

Ko je originator transakcije nastavil kriptografski ključ, je hashlock kodirana različica istega ključa, ki ga prejemnik uporablja za odklepanje zgoščene. To pomeni, da originator v atomski zamenjavi sproži ključ – oseba ga zgosti. Nato se shrani kot predhodna slika in se razkrije šele v času končne transakcije.

Poleg hashlock uporablja tudi timelock. Pogodbe Hashed Timelock uporabljajo dve različni vrsti zaklepanja med atomsko zamenjavo.

 • CheckLockTimeVerify (CLTV):

  To je časovna osnova ali časovna omejitev, ki se uporablja za zaklepanje in izpuščanje bitcoinov ali katerega koli drugega kriptoa Atomic Swap. Kaj to pomeni? To pomeni, da se kovanci sprostijo samo ob določenem času med transakcijo ali pa se državni kanal po določenem času zapre.

Na primer, udeleženca se lahko po dveh urah odločita, da zaključita transakcijo.

 • CheckSequenceVerify (CSV):

  To ni časovno odvisno, ampak uporablja število ustvarjenih blokov, da bi lahko sledilo in se odločilo, kdaj sprostiti kovance ali dokončati transakcijo.

Na primer, oba udeleženca se lahko odločita, da bosta transakcijo zaključila po opravljenih transakcijah v vrednosti 500 USD.

HTLC prav tako prejemniku omogoča, da izgubi prejeto plačilo in ga lahko vrne plačniku. Na splošno gre za sistem transakcij z več podpisi, ki zagotavlja, da obe stranki ostajata odgovorni za transakcijo, da je varna in varna.

Kako se ustvarja Hashlock?

Hashlock lahko ustvarite po teh preprostih korakih.

 • Izberete lahko naključno, a veliko število, ki se imenuje Preimage. Za vas je to skrivna geslo.
 • Nato uporabite predoliko za izračun razpršitve, kar je drugo število.
 • Nato ustvarite pametno pogodbo in jo pošljete drugi stranki. Pogodba, ki jo pošljete, je zaklenjena s zgoščeno kodo, ki ste jo ustvarili s pomočjo slike.
 • Druga stranka lahko sprosti kovance Atomic Swap samo, če lahko prikaže predoliko, ki jo uporabite za preslikavo razprševanja.

To pomeni, da mora za odklepanje denarnice v primeru atomskih zamenjav druga stranka imeti predogled, da ji jo lahko da samo stranka, ki izvira iz denarnice.

Atomska zamenjava in uporaba, če pogodbe z zgoščeno časovno zaporo: primer

Predpostavimo, da si gospod A in gospod B želita zamenjati kripto s pomočjo Atomic Swap namesto centralizirane izmenjave. Torej, kaj morajo storiti?

Gospod A ima v lasti bitcoin, ki ga želi zamenjati z litecoinom gospoda B. Tu so koraki, ki jih morajo upoštevati:

Korak 1: G. A ustvari zgoščeno s svojim zasebnim ključem in ga pošlje gospodu B po odprtem kanalu med obema stranema. G. A ustvari tudi predodliko haše. To lahko storite z ustvarjanjem nominalne transakcije. Ta predhodna slika se kasneje uporablja za dokončanje ali potrditev transakcije.

2. korak: G. B v odgovor ustvari lastno razpršitev z uporabo svojega zasebnega ključa in jo pošlje g. A. Ustvari tudi predodliko razpršitve, tako kot je to storil gospod A v prvem koraku.

3. korak: Takoj, ko g. A prejme literarno transakcijo g. B, jo g. A podpiše z istim izvirnim ključem, ki ga ima v obliki predogleda. Isti postopek g. B ponovi s transakcijo z bitcoinom g. A.

To je to! Transakcija se opravi na obeh koncih.

Razloženi atomski zamenjavi: primer iz resničnega življenja

Za boljše razumevanje razložimo, kaj se je zgoraj zgodilo, z resničnim primerom.

Gospod A na primer želi z zlatimi kovanci trgovati z dolarji G. Torej, kako se to zgodi, če uporabljamo isto tehniko atomske zamenjave?

Upoštevajmo naslov, na katerega so v zgornjem primeru položili kovance, sefi. Ko so naslove položili s kripto kovanci, so sefe dejansko postavili na trg, tako kot na ulici, vendar nihče ne more dostopati do varne vsebine, saj imajo ključ, da jo odprejo samo oni.

Torej, gospod. A in gospod B si delita lokacije svojih sefov – oba si pogledata vsebino, če dejansko vsebujeta obljubljeno.

Zdaj morata oba hkrati pritisniti gumba, torej svoj zasebni ključ, da odpreta sef. Vrata sefa se odprejo le, ko oba pritisneta gumb. Če gumb pritisne samo ena stranka, sef ne bo odprt.

Sefi se prav tako odpirajo za določen čas, obe strani pa morata transakcijo opraviti v roku, po katerem se bodo vrata spet zaprla. Zato je varna transakcija, saj se zgodi, ko se obe strani strinjata ali se sploh ne zgodi. V transakciji ni nič delnega.

Kakšna je razlika med atomskimi zamenjavami brez verige in verigami?

Omenili smo že, da se lahko atomske zamenjave izvajajo na blockchainu ali zunaj njega. Atomske zamenjave, ki se zgodijo na verigi blokov, se imenujejo verižne, tiste, ki se zgodijo zunaj verige blokov, pa zunaj verige..

Ko poteka verižna atomska zamenjava, morajo verige blokov podpirati HTLC, valute pa morajo imeti enak algoritem razprševanja.

Po drugi strani se Atomic Swaps zunaj verige odvijajo z uporabo plasti 2, kar je ime za odprti kanal zunaj verige med obema stranema. Tak primer je prva atomska zamenjava, ki se je zgodila med Litecoinom in Bitcoinom in je namesto verige blokov uporabila Bitcoin Lightning Network.  

Kaj je Atomic Swap Lightning Network in kako deluje?

Lightning Network je glavni primer rešitve druge plasti za atomske zamenjave zunaj verige.

Atomic Swap Lighting Network je pravzaprav mreža plačilnih kanalov zunaj verige, ki jih lahko uporabite za Atomic Swap.

Za ustvarjanje transakcije kanali uporabljajo mehanizem MultiSig (več podpisov). Na primer, za potrditev in izvedbo transakcije potrebuje več kot en zasebni ključ obeh strani.

Kaj to pomeni? Ta Lightning Network sledi mehanizmu, ki zahteva obe strani

Kakšne so prednosti atomskih zamenjav?

Kot smo že omenili, so atomske zamenjave dobra alternativa tradicionalnim kripto izmenjavam in vam nudijo boljšo rešitev nekaterih omejitev, s katerimi se soočate pri uporabi teh borz..

Vendar je Atomskih zamenjav veliko več. Tu je nekaj najbolj znanih prednosti atomskih zamenjav.

 • Atomic Swap ponuja učinkovito rešitev problema interoperabilnosti med različnimi valutami in digitalnimi sredstvi. Atomic Swap je prvi korak, da povežete različne kovance in kriptovalute ter jim omogočite samostojno trgovanje.
 • Omogoča vam prihranek denarja. Kako? Če se izogibate pristojbinam in drugim dajatvam, morate plačati, ko uporabljate menjalnico. Včasih, ko dvignete kovance v denarnico, vam zaračunajo celo skrite provizije, saj imajo mnoge od teh borz vprašljivo strukturo provizij. Poleg tega se morate soočiti tudi s tveganjem za lažne in prevare, kar pri Atomskih zamenjavah ni.
 • V večini kripto transakcij, zlasti če gre za transakcijo med manj znanimi kriptovalutami, morate najprej kupiti Bitcoin kot posredniški žeton, kar je bolečina. Če na primer prodajate Litecoin za nakup Tezosa, morate najprej kupiti Bitcoin. Ko imate Bitcoin, jih lahko zdaj prodate za nakup Tezosa. Draži, kajne? Vendar pa lahko z Atomic Swaps samo trgujete neposredno s kriptovalutami, ki jih imate.

Več ugodnosti:

 • Atomic Swaps omogoča neposredno trgovanje z denarnico na denarnico možnost, ki omogoča hitrejšo, varnejšo in cenejšo menjavo. To vam bo pomagalo tudi obiti predpise, za katere veljajo menjave.  
 • Atomic Swaps naredi transakcije in menjave veliko hitrejše, saj zaobide vse korake, postopek registracije, potrditve in preverjanja veljavnosti, ki se zahtevajo na tradicionalnih borzah. Zamenjavo lahko opravite takoj.
 • Tradicionalne centralizirane borze pogosto tvegajo spletni napad ali kramp. Ker v atomsko zamenjavo ni vključena tretja oseba in je kanal med obema stranema varen, je postopek varen.
 • Atomske zamenjave vam ponujajo priložnost za izmenjavo kriptovalut in kovancev v brezplačnem in nezaupljivem decentraliziranem okolju.
 • Z enostavnejšim, hitrejšim in cenejšim načinom izmenjave kriptovalut imajo vlagatelji priložnost, da diverzificirajo svoje naložbe. Večina ljudi že zdaj vlaga v eno ali dve kriptovaluti in se zaradi honorarjev in tveganj izogiba zamenjavi z drugimi. Z Atomic Swaps je izmenjava kriptovalut skoraj brezplačna in brez tveganja.
 • Ni vam treba posredovati svojih osebnih podatkov ali iti skozi postopek preverjanja kot pri kripto izmenjavah, da lahko svojo identiteto obdržite zasebno.

Povzetek prednosti

Tu je kratek povzetek prednosti Atomskih zamenjav:

 • Takojšnje transakcije
 • Nižji stroški
 • Varno
 • Izmenjava med vrstniki brez posrednika
 • Pregleden

Kakšna je razlika med atomsko zamenjavo in izmenjavo?

O razlikah med obema smo že veliko razpravljali. Vendar bomo v tem poglavju prešli na kratko primerjavo atomske zamenjave in izmenjave, da bomo bralcem lažje razumeli oba koncepta.

Atomska zamenjava

Kripto izmenjava

Stroški

Nizka provizija za transakcijo Običajno gre za visoke pristojbine in skrite stroške.

Pogoji

Takojšnje transakcije Če želite ustvariti račun, potrditi ali potrditi svojo transakcijo, deponiranje kovancev, obdelava dvigov in drugi koraki zahtevajo čas.

Posredniški žeton

Ni vam treba kupiti posredniškega žetona. V večini primerov je treba kupiti posredniški žeton, kot je Bitcoin, za trgovanje med manj znanimi kriptovalutami.

Tip

Decentralizirano Centralizirano

Varno

Varna transakcija med obema stranema. Borze so odprte tako za predpise kot tudi za vdore in spletne napade.

 

Ali obstajajo omejitve atomske zamenjave?

Atomic Swap je koncept, ki je še v povojih in se še vedno razvija. Torej, da, obstajajo nekatere omejitve, na katerih strokovnjaki še vedno delajo. Tu je nekaj ključnih težav z atomskimi zamenjavami.

 • Prilagodljivost.

Zaradi pogojev, ki jih vsaka kriptovaluta potrebuje za Atomic Swap, Atomic Swap še ne morete uporabljati za vsako kriptovaluto.

Na primer, vsaka kriptovaluta mora izpolnjevati tri pogoje.

 1. Obe kriptovaluti, ki ju želite zamenjati in zamenjati, morata imeti zgoščevalni algoritem. Razpršeni algoritem mora biti neločljiv tudi za obe kriptovaluti.
 2. Prepričati se morate tudi, da lahko obe kriptovaluti sprožita tudi zgoščene pogodbe o časovni zapori (HTLC).
 3. Kriptovalute morajo imeti tudi posebne programske funkcije.

Za zdaj ni veliko kriptovalut, ki bi lahko izpolnile vse zgornje pogoje. To na žalost omejuje število kriptovalut, ki jih lahko uporabite za atomske zamenjave.

Zdi se, da moramo počakati še nekaj časa, preden bo ta tehnologija postala mainstream.

 • Nezmožnost obdelave velike količine podatkov

Hitrost je nekakšna prednost Atomskih zamenjav, vendar ne veliko, če želite prenesti veliko kovancev. Potrebno je še veliko izboljšav, preden bo lahko dovolj hiter tudi za večje podatke.

 

 • Ni dovolj združljiv

 

Vsaka denarnica ne podpira Atomskih zamenjav. Vendar pa se povečuje število denarnic, ki zdaj lahko delujejo z Atomic Swaps, medtem ko druge načrtujejo uporabo tehnologije atomske zamenjave, vendar še vedno čakamo, da bo tehnologija postala mainstream.

Za zdaj je denarnic, ki lahko podpirajo Atomic Swaps, zelo malo.

Skratka, tehnologija, kot se zdi, potrebuje nekaj več časa, da se uresniči kot glavni konkurent kripto borz ali da gre v mainstream. Do takrat bomo morda morali počakati še nekaj časa.  

Poleg tega Atomic Swaps tudi ne morejo sodelovati s kriptovalutami, ki ne podpirajo pametnih pogodb.

Kateri so nekateri priljubljeni blokovni sklopi za atomsko zamenjavo?

Tu je nekaj primerov, kako nekateri verižni bloki Atomic Swap postanejo uspešni. Tudi kako nekatere borze svojim uporabnikom omogočajo uporabo tehnologije Atomic Swap na svojih platformah.

 

 • Komodna atomska zamenjava

 

Komodo je verjetno prva izmenjava atomskih zamenjav, ki svojim uporabnikom omogoča, da izkoristijo to funkcijo. V nasprotju s tradicionalnimi borzami gre tudi za decentralizirano borzo.

Pravzaprav je ekipa, ki stoji za Komodo, tista, ki si prizadeva in vlaga svoj čas za idejo Atomic Swaps. Potem ko je Nolan idejo predstavil v teoriji, je bila razvojna skupina Komodo, kot vodilni razvijalec jl777, tista, ki je napisala kodo za prvo atomsko zamenjavo.

Čeprav je bila koda na začetku na voljo samo za atomske zamenjave med sredstvi NXT, kasneje pa je bila koda izboljšana za izmenjavo sredstev NXT z uporabo atomskih zamenjav s kovanci Bitcoin-protokolov.

Komodo je bil tudi tisti, ki je naredil prve resne korake, da je Atomic Swaps prišel v splošno uporabo. Leta 2017 so razvili prvi grafični uporabniški vmesnik za popolnoma kripto trgovalno trgovino Atomic Swap, imenovano BarterDEX.

Komodo je izvedel na tisoče atomskih zamenjav med več kriptovalutami in integriral na desetine kovancev Atomic Swap. To uporabnikom omogoča trgovanje z velikim številom kovancev Atomic Swap, ne da bi uporabljali tradicionalne borze.

Poleg tega je Komodo razvil tudi tehnologijo za uporabo Atomic Swap s strežniki Ethereum. Bil je februar 2018, ko je Komodo povezal kovance Bitcoin-protokola z Ethereumom, kar je omogočilo Atomic Swap med dvema različnima verigama blokov. Prva taka atomska zamenjava je bila med DOGE in ETH.

Dobra novica je, da Komodo zdaj podpira skoraj 95% vseh razpoložljivih kovancev in žetonov. To pomeni, da lahko Komodo uporabljate za skoraj vse kovance Atomic Swap. Do zdaj je Komodo BarterDEX na svoji platformi gostil več sto tisoč atomskih zamenjav.

Kako deluje Komodo Atomic Swap?

Da bi dobili boljšo predstavo o tem, kako deluje atomska zamenjava komodo, si oglejmo primer.  

Če želi gospod A trgovati z nekaj bitcoini s KMD, to je žetoni Komodo, ki jih ima MR B, torej MR. A mora storiti?

Tu so preprosti koraki:

Korak 1

G. A odda trgovsko naročilo z informacijami o tem, kaj ima v lasti, kaj želi v zameno, količini in podobnih informacijah.

2. korak 

G. B se mu zdi trgovska priložnost privlačna in sprejema naročilo.

3. korak:

Upoštevajte, da BarterDex zaračuna 0,15% provizije od celotnega zneska trgovine, s katero se mora strinjati gospod B, ko sprejme naročilo.

4. korak:

Najprej mora gospod B plačati pristojbine, nato pa sledi atomska zamenjava.

Nato gospod A pošlje varščino, ki mora biti vredna 112% dejanskega zneska oddanega naročila, da zaščiti naslov. Skladi so varni, saj do njih nihče nima dostopa, razen če se posel zaključi ali ko poteče časovno obdobje, določeno za posel.

5. korak:

G. B ponovi isti postopek, tako da pošlje polog KMD, ki ga ima v lasti, na varen naslov.

6. korak:

V primeru, da se bo katera od strank premislila, bo čas potekel in trgovina bo preklicana tudi po deponiranju kovancev na naslov. V takem primeru obe strani dobijo svoje kovance nazaj.

7. korak:

G. A pošlje depozit Bitcoina gospodu B in dobi dostop do depozita KMD s strani MR. B.

8. korak:

Obe strani dobita svoje žetone in trgovina je končana.    

Sposobnost trgovanja s kovanci med dvema različnima verigama blokov na platformi Komodo je tudi prvi velik korak k interoperabilnosti blokov. V preteklosti trgovanje s kovanci med dvema različnima verigama blokov ni bilo mogoče.

Z Atomic Swaps je zdaj mogoče trgovati s kovanci BTC-protokola z žetoni ERC-20, ki temeljijo na Ethereumu. Poleg tega ima Komodo tudi nove Večverižna pametna pogodba tehnologija, ki ponuja zamenljivost med različnimi verigami in dokaze o transakcijah.

 

 • Bitcoin Atom

 

Eden izmed najbolj priljubljenih verig blokov Atomic Swap je Bitcoin Swap, znan tudi kot BCA. To je vilica Bitcoin, ki omogoča SegWit in ima hibridno soglasje ter možnost atomske zamenjave na verigi. Uporablja isti postopek, o katerem smo razpravljali v tem, kako delujejo atomske zamenjave.

Na primer, omogoča vam izmenjavo kriptovalut po decentraliziranem postopku. Proces uporablja Hash Time-Locked Contracts (HTLC) in lasten HTLC API. Skupina, ki stoji za projektom, trenutno dela tudi na vdelanem orodju za atomske zamenjave zunaj verige in za atomske verige..

Več o tej verigi blokov Atomic Swap lahko izveste tudi na njihovi uradni strani Spletna stran.

 • Pomemben prodajalec: ATOMIC

ATOMSKI je nova infrastrukturna plast nad vsemi obstoječimi verigami blokov, ki omogoča povsem novo paleto finančnih storitev. Z uporabo ATOMIC-ove tehnologije lahko uporabniki trgujejo z enakovrednimi računalniki v zelo hitrem in zajamčenem okolju, ne da bi pri tem imeli skrbniško tveganje, povezano z menjalnicami..

Kakšna je prihodnost atomskih zamenjav?

Za zdaj so atomske zamenjave odlična rešitev za tiste, ki želijo trgovati s kripto kovanci. To je nastajajoča decentralizirana tehnologija izmenjave, ki postaja boljša in priljubljena.

Več kot jasno je, da se blockchain in kripto industrija preusmerjata proti decentraliziranemu svetu, Atomic Swap pa bo imel ključno vlogo pri trgovini, ko se bo to zgodilo.   

Končne besede

Atomic Swap je nova tehnologija, ki ponuja veliko ugodnosti za kripto vlagatelje, ki želijo diverzificirati svoje kovance. Tehnologija ima v primerjavi z borzami jasne prednosti kot poceni, hitrejša in varna alternativa.

Vendar pa obstajajo tudi nekatere omejitve in morda bomo morali počakati kdaj, preden se tehnologija uveljavi. Eno glavnih vprašanj je tako razširljivost kot tudi interoperabilnost, saj veliko denarnic in kriptovalut ne izpolnjuje zahtev.

Ob omenjenem Atomic Swap ponuja tudi resničen potencial, da spremeni način spletnega trgovanja v naslednjih nekaj letih in lahko revolucionira spletno trgovanje s kripto. Obstaja nekaj zgodb o uspehu, kot je platforma Komodo BarterDex, ki je decentralizirana izmenjava, ki omogoča atomsko zamenjavo med skoraj vsemi razpoložljivimi žetoni in kovanci.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map