ICO proti DAICO: Kakšna je razlika med obema?

Koncept začetne ponudbe kovancev (ICO) je hitro postal ena izmed najbolj priljubljenih oblik množičnega financiranja, še posebej, ker sta blockchain in cryptocurrency bolj v ospredju. Vendar pa lahko obstaja nov model množičnega financiranja, imenovan DAICO, ki bi lahko spodkopal model ICO. Pomembno je oceniti ICO Vs Daico, da bi razumeli razlike med obema.

ICO vs DAICO: razumevanje razlike med obema

ICO se zgodi, ko podjetje ali organizacija izdela digitalni žeton ali kriptovaluto, ki jo nato ponudi javnosti, da zbere kapital, ki se nato uporablja za vodenje njenih projektov. Številna podjetja so z ICO-ji uspešno zbrala veliko sredstev in tovrstno množično financiranje se je izkazalo za zelo učinkovito.

Na žalost je imel tudi svoj dober delež slabosti, vključno s kritikami oblasti zaradi neustrezne ureditve. Prevaranti ukradejo denar tudi vlagateljem, kar vodi do izgube milijonov. To je privedlo do potrebe po boljšem modelu ICO in DAICO bi lahko bil to.

Ustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin je v začetku tega leta objavil knjigo o DAICO, v kateri jo je opisal kot kombinacijo starega modela ICO in decentralizirane avtonomne organizacije (DAO). Motivacija koncepta DAICO je potreba po modelu, ki se osredotoča na zmanjšanje tveganj, ki obstajajo v modelu ICO, zato primerjava med ICO in DAICO

Različne značilnosti DAICO

DAICO bo vlagateljem ali imetnikom žetonov omogočil, da sčasoma prispevajo znesek, za razliko od ICO, kjer se znesek naložbe zbere na začetku projekta. Pristop DAICO vlagateljem daje več nadzora in jim celo omogoča, da določijo hitrost, s katero bodo sredstva namenjena razvojni skupini. Imetniki žetonov se z glasovanjem odločijo za stopnjo, kar vključuje tudi, ali bodo še naprej dobavljali denar ali pa bo pipa suha.

Ideja pristopa DAICO je rešitev, ki bo spodbudila razvijalce, da bodo pošteni in bodo še naprej osredotočeni na projekt ter omejujejo verjetnost prevare. Pričakuje se, da bo ta koncept dobro deloval zlasti za razvijalce, ki s svojim projektom mislijo resno. Zagotavlja, da so razvijalci nagrajeni v intervalih glede na količino opravljenega dela ali registriran napredek. Na koncu si prizadeva, da bi vpletenim strankam zagotovili koristi za vse.

DAICO prav tako spodbujajo sodelovanje vlagateljev, zlasti z glasovanjem, in jim omogoča tudi sledenje projektu. To je v nasprotju z mednarodnimi organizacijami ICO, kjer vlagatelji nimajo nobenega nadzora, ko vlagajo svoj denar in pogosto nimajo možnosti, da bi bili vključeni.

Izzivi DAICO

Čeprav je Vitalik razvil koncept DAICO za premagovanje zgoraj omenjenih izzivov ICO, je pomembno opozoriti, da imajo tudi DAICO svoje izzive. Na primer, vlagatelje je treba poučiti o različnih vidikih, kot so sprejemanje premišljenih odločitev na trgu in simbolična nihanja cen. Obstajajo tudi zunanji dejavniki, na primer izzivi, ki jih vključuje tehnologija veriženja blokov, en dober primer pa je razširljivost. Ethereum je še posebej priljubljen pri mednarodnih organizacijah ICO, vendar ni jasno, ali ga bodo v prihodnosti lahko prehiteli drugi blockchains.

Drug izziv, povezan s pristopom DAICO, je, ali se investitorjem lahko zaupa, da se pravilno odločajo glede smeri projekta, saj imajo moč. Koncept DAICO je povsem nov in Abyss bo prvi projekt, ki vozi ga. Veliko je še vedno nejasnih, zlasti merila, ki bodo sprejeta za tovrstno množično financiranje. Več podrobnosti bo razkritih, ko se bo prva vožnja izkazala za uspešno. Vendar na podlagi ocene ICO v primerjavi z DAICO lahko varno rečemo, da DAICO daje bolj privlačen argument.

Povzetek


Zdi se, da imata oba pristopa množičnega financiranja slabosti, a na dobri strani DAICO daje bolj prepričljiv argument v korist vlagateljev in je namenjen zaščiti njihovih interesov. Iz tega razloga je morda prihodnost množičnega financiranja v blockchain skupnosti.

Ta članek vam je bil všeč? Tu je še ena samo za vas, STO Vs ICO: Razlika med obema.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map