Enterprise Ethereum: zasebni blockchain za podjetja

V svetu, kjer blockchain cveti, je očitno, da bi veliko podjetniških blockchain podjetij stopilo v igro. Če že nekaj časa obiskujete blockchain, samo veste o Ethereumu. Prej javni Ethereum je svojo izjavo že podal z vrhunskim omrežnim okoljem.

Vendar jih je njihova javna lastnina odmaknila od dosega mnogih podjetij. Zdaj pa lahko s podjetjem Ethereum osvojijo tudi svet podjetij. Danes se bomo malo bolj poglobili v jedro Enterprise Ethereuma. Torej, poglejmo, kaj nam ponuja tokrat!

Contents

Poglavje 1: Kaj je Enterprise Ethereum?
2. poglavje: Kaj je zavezništvo Enterprise Ethereum?
Poglavje 3: Prednosti Enterprise Ethereum
Poglavje 4: Arhitekturni sklad Enterprise Ethereum Blockchain
Poglavje 5: Kateri so možni primeri uporabe Ethereuma v podjetju?
6. poglavje: Ethereum Blockchain kot ponudniki storitev
7. poglavje: Realna podjetja, ki uporabljajo Enterprise Ethereum
8. poglavje: Končne besede

Poglavje 1: Kaj je Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum je zasebna ali dovoljena različica javne kode Ethereum. Številni ljudje Ethereum poznajo kot javno omrežje, ki trguje milijarde dolarjev znotraj omrežja blockchain. Vendar mnogi izmed vas ne vedo, da je Ethereum tudi drugo priljubljeno omrežje, ki ga podjetja uporabljajo vsak dan. In tu nastopi podjetje Ethereum.

Čeprav so te zasebne verige ločene od javnih primerov, lahko še vedno izkoristijo javno mrežo Ethereum.

Vendar pa za podjetje Ethereum ni nobenega izdelka. Namesto tega ponudniki ponujajo podjetniški Ethereum s spreminjanjem že obstoječih odjemalcev Ethereum glede na potrebe podjetja. Torej bi vsa zasebna omrežja imela različne rezultate glede na zahteve.

Nekatera podjetja na primer želijo visoko razširljivost v svojem podjetju Ethereum, druga pa je morda ne potrebujejo. Poleg tega te zahteve vsebujejo predvsem – zmogljivost, dovoljenja, zasebnost, razširljivost in upravljanje.

podjetje ethereum

Kako deluje Ethereum Enterprise?

Enterprise Ethereum ostaja zvest svojemu javnemu blockchain omrežju; vendar obstajajo dodane funkcije dovoljenj, skupaj z upravljanjem identitete, ki ponujajo dovoljeno omrežje. Poleg tega povečuje stopnjo zasebnosti pri zasebnih transakcijah P2P za povečanje razširljivosti in zmogljivosti. Poleg tega uvaja tudi druge protokole soglasja, razen dokazov o delu.

Torej se Enterprise Ethereum dejansko ne bo soočal z enakimi težavami kot javni Ethereum, na primer z zasebnostjo in skaliranjem. Poleg tega lahko opravljajo transakcije celo hitreje od običajnih 15–20 transakcij na sekundo javnega Ethereuma.

Ampak kako?

No, to je zato, ker lahko v podjetju Ethereum spremenite velikost omrežja, velikost bloka in celo omejitev plina. Saj ne, da se morate zagnati bencina, da zaženete omrežje blockchain, vendar je to funkcijo še vedno mogoče obdržati.

Še eno veliko dejstvo je, da velikost omrežja resnično močno vpliva, saj ima veliko podjetij zaprto okolje. Poleg tega to pomeni, da bo omogočil le minimalne udeležence v sistemu. Zato v podjetju Ethereum dobite večjo razširljivost in zasebnost.

Toda ne skrbite, tudi vaše transakcije bi ostale zasebne, če ima to značilnost vaša arhitektura blokov.

Zavezništvo Enterprise Ethereum Alliance je na prvem mestu v podjetniški verigi Ethereum. Poleg tega po njihovem mnenju podjetje Ethereum ni nič drugega kot zgolj razširitev javnega Ethereuma. Zato pomeni, da bo javni Ethereum dobil veliko dodatkov in razširitve za poslovne rešitve, da bo deloval tudi zasebno.

V tem primeru dodajajo preverjanje pristnosti za vstop v omrežje. Prav tako uporabljajo dovoljenja za ogled knjige. Ker vsi udeleženci ne bi mogli videti, kaj drugi uporabniki trgujejo v knjigi.

Oglejte si našo Ultimate Blockchain Cheat Sheet, če želite na preprost način izvedeti več o blockchainu!

2. poglavje: Kaj je zavezništvo Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum zavezništvo je organizacija, ki jo vodijo člani in ponuja odprtokodni razvoj Enterprise Ethereum glede na potrebe organizacij. EEA je neprofitna organizacija, ustanovljena marca 2017.

Trenutno ima EEA 300+ član podjetja pod torbami. Vsi ti člani sodelujejo pri pospeševanju izvajanja Ethereuma v panogah. Ne samo to, temveč imajo svoj vpliv tudi v več kot 45 državah in imajo več kot 1400 posameznih članov!

Poleg tega imajo člani zavezništva Ethereum za poenostavitev podjetniškega projekta Ethereum 19 pravnih svetovanj in poklicnih industrijskih skupin.

Tako bi dobili najboljšo najboljšo tehnično podporo z legalizacijo vaših poslovnih rešitev Ethereum. Eden glavnih ciljev članov zavezništva Ethereum je uskladitev potrošnikov in podjetij z interoperabilnostjo po vsem svetu.

Poleg tega člane podjetniške zveze Ethereum sestavljajo podjetja, razvijalci, inovatorji, posvojitelji in voditelji. Tako boste dobili popolno rešitev za svoje podjetje. Očitno je, da je vsako sodelovanje znotraj podjetniških članov zavezništva Ethereum odprto. Zato bo dolgoročno koristilo vsem vrstam podjetij.

Še eno zabavno dejstvo je, da zavezništvo Enterprise Ethereum deluje tudi na vladna podjetja.

Primarni cilj Enterprise Ethereum Alliance

Podjetniško zavezništvo Ethereum želi zgraditi zasebno različico javnega bloka Ethereum. Poleg tega bodo upravičeni člani pravilno opredelili svoje potrebe. V bistvu imajo štiri glavne cilje –

 • Odprtokodni standard namesto izdelka

EEA želi iz poslovnega Ethereuma narediti odprtokodni standard, ne le komercialni izdelek. Tako lahko katera koli industrija uporabi ta standard za razvoj tehnologij. Zgradba, ki promovira in široko podpira katero koli tehnologijo, ki temelji na Ethereumu, spada v to kategorijo.

Zakaj pa ga namesto izdelka postavljajo v standard? Za to obstajajo možni razlogi.

Najprej ga naredite tako, da omeji njegove možnosti. Izdelek ima preveč funkcij za vsak sektor, kar otežuje nadzor in še težje vzdržuje varnost. Da ne omenjam višjih stroškov za nepotrebne funkcije, ki jih številni sektorji niti ne potrebujejo.

Po drugi strani pa, če člani zavezništva Ethereum podjetja ponujajo le standarde, najboljše prakse in referenčno arhitekturo, lahko inovatorji to enostavno uporabijo za strukturiranje svojega modela.

Na primer, bankam bo omogočilo, da dobijo lastno podjetje Ethereum kot svoje notranje omrežje. Podobno lahko tudi drugi udeleženci uvedejo lastno verigo podjetij za upravljanje dobavne verige.

Poleg tega se bo kot odprtokodno ime razdelilo vsako podjetje, ki izdeluje kodno podlago, ki se lahko uporablja tudi v drugem podjetju. To je vrsta usklajevanja, ki ga želijo razviti in olajšati znotraj podjetniških članov Ethereuma.

 • Upravljanje in spodbujanje medpanožnega razvoja

EEA bo urejal vse vrste uvajanja Enterprise Ethereum in ga olajšal v skladu z zahtevami podjetja. Poleg tega bi ta pomoč pri uvajanju inovatorje spodbudila tudi k odličnim idejam.

Zahteve glede upravljanja podjetij vsekakor pomagajo pri tej zadevi, saj mnoga podjetja ne morejo povsem razumeti narave verige blokov. Če pa člani zavezništva Ethereum podjetja zavzamejo vodilni položaj, bi veliko podjetij dobilo kakovostno podporo. Poleg tega lahko člani zavezništva Ethereum Enterprise tudi poskrbijo, da podjetja temu ustrezno sledijo.

Na koncu bo to potrošnikom ponudilo več. Na primer, morda je ena banka na Enterprise Ethereum uvedla platformo KYC. V tem primeru bi člani podjetja Ethereum pomagali storiti isto za drugo podjetje. Na koncu bo prihranilo veliko časa pri stroških razvoja.

 • Razvijte se vzporedno z javnim Ethereumom

Enterprise Ethereum se bo razvijal vzporedno z javnim Ethereumom. Prav tako bo dobil najboljše funkcije iz javne verige blokov Ethereum. Ta postopek zagotavlja, da bodo vse posodobitve v javni različici samodejno tudi na zasebni verigi blokov.

Torej vam ne bo treba skrbeti, ali boste funkcijo dodali ločeno na svojo platformo. Poleg tega bi podjetniški člani zavezništva Ethereum v celoti poskrbeli za postopek posodabljanja. V resnici pomeni, da gre za enostavno rešitev. Očitno boste dobili možnost, da funkcije ne dodate, če je v nasprotju z naravo vašega omrežja.

Kakor koli že, javni Ethereum bo po potrebi dobil tudi donosne funkcije za ustanovitev zasebnega podjetja Ethereum. Zato bosta obe različici imeli koristi drug od drugega in bi lahko uporabljali dApps v obeh različicah.

Torej, dApp je bil narejen za javni Ethereum, podpiral pa bo tudi podjetniški Ethereum. Za to bo poskrbelo podjetniško zavezništvo Ethereum.

 • Uporabite obstoječe standarde

Člani Enterprise Ethereum Alliance bi v novo poslovno verigo Ethereum blockchain olajšali vse izkušnje iz starih standardov. Odprtokodne standarde želi izkoristiti tudi iz drugih dogodkov. Ampak kako bi to pomagalo?

V resnici je bil javni blockchain izdan leta 2015, zato je imel v treh letih več izkušenj kot zasebna različica zavezništva Ethereum podjetja. Zato lahko, če zberejo vse informacije in izkušnje iz stare različice, zagotovo naredijo izboljšano zasebno različico.

Poleg tega člani zavezništva Ethereum v podjetju nikakor ne želijo manjkati. Izstopajoča je prednostna naloga članov zavezništva Ethereum. Zato potrebujejo vse izkušnje, ki jih lahko izkoristijo.

Poleg tega je še ena pomembna točka, da imajo tudi druge blockchain družbe odlične blockchain standarde. Če člani zavezništva Ethereum podjetja izkoristijo tudi te, lahko ponudijo vrhunsko izkušnjo blockchaina.

Kaj podjetja točno potrebujejo?

Podjetja imajo drugačen način uporabe blockchain omrežij kot posamezniki z omrežjem peer-to-peer. Poleg tega morajo tudi hraniti občutljive informacije v velikem obsegu. Poleg tega so nekatere zelo potrebne funkcije tudi sledenje kakovosti in odgovorni organi za predpise.

Razen izdaje osebnih dokumentov je treba opaziti sledenje tovornih zabojnikov, opravljanje poslov, označevanje farmacevtskih izdelkov. Če pride do kakršne koli napake v sistemu, bo to na račun prihodka. Da ne omenjam slabe izkušnje strank.

V podjetjih, ki že imajo uveljavljeno blagovno znamko, je vse težje vzdrževati brezhibno. Poleg tega lahko katera koli manjša napaka privede do slabe promocije njihove blagovne znamke, kar je veliko tveganje.

Na koncu vsaka majhna potreba podjetij spada v štiri glavne kategorije –

 • Dovoljenje:

Številni primeri uporabe v podjetjih zahtevajo le dovoljene osebne podatke za ogled omrežja. Vpletenost drugih strani bi pomenila zaupno kršitev omrežja. V resnici mora imeti pooblaščena oseba dostop do določenih informacij. Poleg tega bi potrebovali tudi drugačne dostope za pisanje in branje glede na njihov status zaposlenega.

 • Zasebnost:

Podjetja se ukvarjajo z vsemi vrstami transakcijskih podatkov, kot so cena, količina, ime izdelka, naslov, finančni podatki itd. Poleg tega bi morala imeti posebna dovoljenja za dostop, ki temeljijo na vlogi udeležencev.

Na primer, špediterju ni treba videti, kaj ima ladijski zabojnik, ampak mora le vedeti, da je zabojnik dobro prispel.

Po drugi strani banke ne bi dovolile, da bi si vsi lahko ogledali informacije o transakcijah, ker gre za veliko varnostno kršitev. Očitno ne želite, da drugi naključni ljudje vidijo, komu pošiljate denar, kajne? Zato je zasebnost velika težava, ko gre za potrebe podjetja.

 • Izvedba:

V resnici morajo biti podjetja sposobna vsako sekundo obdelati tisoče transakcij. Poleg tega morajo imeti tudi zmožnost prenašanja občasnih napetosti v omrežju.

Tudi ena zamuda bo ustvarila vrsto transakcijske zamude, ki bo sprožila kaskado dogodkov. Poleg tega postaja danes v vseh mrežnih gospodarstvih težko vzdrževati vse vrste validacij, zbirk različnih vrst transakcij..

Ker več ljudi uporablja omrežje, mora omrežje imeti možnosti, da ustrezno nadaljuje transakcijo na sekundo. V mnogih primerih preveč udeležencev ponavadi upočasni stvari, vendar morajo biti podjetja nad tem vprašanjem.

 • Dokončnost:

Institucije dnevno plačujejo velike zneske. Vendar pa si brez gotovosti posla nobeno podjetje ne more v celoti zaupati, da lahko sodeluje. In zato morajo čim hitreje poznati izid svojih transakcij.

Sredstva morajo biti dobra in vsa plačila za to morajo biti dokončna. Tako bi lahko obe strani usklajeno poslovali med seboj.

Poglavje 3: Prednosti Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum blockchain je poceni, prilagodljiv, odprt in primeren za poslovanje med več podjetji. Poleg tega, ko gre za usklajevanje podatkov, blockchain podjetja Ethereum deluje kot običajno porazdeljena plast.

Vendar se zgodi, da ima edinstveno arhitekturo, ki podjetjem omogoča, da jo vključijo v svoj sistem. Poleg tega ta plast ustvarja nove možnosti in krepi sistem za ekskluzivna podjetja.

Enterprise Ethereum Blockchain Stack

Toda člani podjetja Ethereum bi dobili več funkcij kot te. Poglejmo, kaj bodo resnično dobili od podjetniške verige Ethereum –

 • Odprtokodno

Vse razmestitve Enterprise Ethereum so popolnoma odprtokodne. Vsako podjetje ali podjetje lahko torej v celoti izkoristi blok-verigo podjetja Ethereum. Ker lahko njegovi odprtokodni razvijalci spremenijo kodo ali ji dodajo funkcije.

Poleg tega imajo odprtokodne tehnologije hitrejše rešitve napak.

 • Usklajevanje podatkov

Arhitektura Enterprise Ethereum ohranja koordinacijo podatkov med vsemi udeleženci omrežja. Poleg tega bi člani podjetja Ethereum dobili boljše dodeljevanje podatkov in zaupanje med vsemi udeleženci.

V resnici jim bo to omogočilo, da ne bodo odvisni od centralne oblasti. Poleg tega bo članom podjetja Ethereum omogočil tudi ustrezno upravljanje sistema brez vmešavanja.

 • Hitra namestitev

Podjetje Ethereum, ki ga podpira Blockchain kot ponudnik storitev, ponuja enostavno in hitrejšo uvajanje tehnologije veriženja blokov. Poleg tega blockchain kot ponudnik storitev, kot sta Kaleido ali Azure, resnično olajša uporabo enostavnih omrežij blockchain podjetja Ethereum.

Poleg tega so te rešitve zelo preproste, saj vam ne bo treba kodirati vsega iz nič. To prihrani veliko časa in energije, skupaj z viri.

 • Dovoljena omrežja

Z blockchain Enterprise Ethereum boste dobili posebna pooblaščena omrežja in celo konzorcijska okolja z javnimi funkcijami Ethereum. V resnici je to ena pomembnih razlik z javno različico Ethereuma.

V večini primerov omrežna arhitektura privilegiranim članom podjetja Ethereum omogoča delo kot vratar. To pomeni, da lahko oseba ustavi usmrtitve in celo nadzoruje, kdo bo dostopal do omrežnega okolja.

Poleg tega so ti primerki zasebnega podjetja Ethereum blockchain popolnoma primerni za vse primere uporabe.

 • Velikost omrežja

MainNet je sposoben obravnavati velike velikosti omrežja, čeprav večina uvedb v podjetju ne uporablja veliko vozlišč za zagon sistema. Vendar pa je popolnoma sposoben obdelati na stotine vozlišč hkrati, ne da bi se upočasnil. Poleg tega lahko v enem omrežnem okolju uporabite celo milijone uporabnikov.

Vendar obstaja skrb, ali je le teoretična ali praktična. Kot smo že rekli, mnogi delajo le z nekaj vozlišči, kot je deset vozlišč. Torej tehnično ni nobenega sklica na izvedljiv in obsežen omrežni sistem.

Očitno je to ključni dejavnik, saj so konzorciji v podjetjih običajno večji omrežni sistem. Zato bi potrebovali več vzdrževanja.

 • Zasebne transakcije

Enterprise Ethereum blockchain lahko doseže različne stopnje zasebnosti z uporabo zasebnih konzorcijev in protokola plastenja zasebnih transakcij.

Poleg tega bo ta funkcija zagotovila, da lahko vsi člani podjetja Ethereum delujejo v popolni zasebnosti, ne da bi razkrili kakršne koli informacije o transakcijah. Poleg tega je tudi razširitev prejšnjega javnega Ethereuma.

Številne aplikacije, ki temeljijo na Ethereumu, zdaj ponujajo tudi to možnost. Torej, če ste zmedeni s tem, ali je podjetje Ethereum sposobno ravnati z vašimi zasebnimi transakcijami, bodite prepričani, ker lahko.

 • Razširljivost in zmogljivost

S prilagojenim konsenzom lahko blok-veriga Ethereum podjetja, ki omejuje čas in omejitve plina, preseže javni Ethereum. Da ne omenjam, lahko v sekundi prišteje na stotine transakcij. Predstavlja nov mehanizem soglasja, kot so dokazila o avtoriteti, dokazila o pretečenem času itd.

V resnici morate vedeti, da javni Ethereum dela na dokazilih o delu, ki je precej počasno in konsenz lačen. Toda podjetja imajo pomembnejše potrebe. In dokaz dela ne more zadovoljiti vseh teh potreb, ker je pomanjkljivo soglasje.

Zato so uvedli prilagojeno soglasje za člane podjetja Ethereum. Drugi protokoli, na primer ostrenje ali izračunavanje zunaj verige, prav tako povečajo skupno pretočnost.

 • Dokončnost

Blok veriga Enterprise Ethereum je opremljena z omrežnimi primerki, ki zagotavljajo, da so vse transakcije takoj dokončne, brez kakršnih koli posegov. Poleg tega je to ena najbolj iskanih potreb podjetja. Dokončnost ustvarja zaupanje in zaupanje med poslovnimi partnerji.

Z izboljšanim mehanizmom soglasja ni povsem nemogoče imeti takojšnje dokončnosti. Tako lahko zdaj vsi člani poslovnega Ethereuma brez skrbi uživajo takojšnjo dokončnost transakcije.

 • Spodbujevalna plast

Spodbujevalna plast kaznuje goljufijo in spodbuja dobro vedenje uporabnikov. V resnici je ta plast potrebna, ker mora biti omrežje popolnoma zavarovano od znotraj in od zunaj.

Če interni zaposleni ali člani podjetja Ethereum delujejo goljufivo, mora to imeti posledice. Poleg tega ta pobudnik prisili udeležence, da pravilno sledijo pravilom, in tudi dobro nagradi glede svojih dejanj.

 • Tokenizacija

Podjetja lahko označijo katero koli sredstvo v arhitekturi podjetja Ethereum, da poenostavijo svoje poslovanje. Torej, kaj to pomeni za vaše podjetje? To pomeni, da ne boste vezani samo na uporabo žetonov Ethereum za napajanje omrežja.

V glavnem se nanaša na finančne intuicije, saj morajo delovati samostojno, ne da bi se obesili samo en žeton. Nepremičninsko podjetje lahko na primer tokenizira nepremičninsko premoženje in ga uporabi v omrežju. Je nekoliko digitalna oblika kakršnega koli sredstva.

 • Standardi

Enterprise Ethereum opredeljuje strukturne komponente kot standarde za hitro uvajanje. Poleg tega posebni standard članom podjetja Ethereum pomaga, da omrežje ostane sveže in trdno.

Protokoli, kot so oblikovanje žetonov (ERC20), decentralizirano shranjevanje (Swarm), človekom berljiva imena (ENS) in decentralizirano sporočanje (Whisper), pomagajo ekosistemu.

Poleg tega bi z zasebnim blockchainom podjetja Ethereum dobili več novih standardov za uporabo v novi aplikaciji.

 • Interoperabilnost

Zaklepanja prodajalca ne bi bilo. Tako bi lahko uporabniki upravljali zasebna omrežja v katerem koli poslovnem okolju v oblaku. Običajno imajo prodajalci, ki se ukvarjajo s programsko opremo, običajno zaklepanje.

To ni dobra strategija in ne spodbuja odprtosti ali sodelovanja. Vendar ni enako za podjetniški Ethereum. Člani podjetja Ethereum lahko na primer uporabljajo spletne storitve Amazon v poslovnem oblaku Kaleido blockchain.

 • Poceni

Vsa podjetja bodo lahko izvedla blockchain po nižjih stroških. Tako se nobena organizacija ne bo počutila obremenjena z nepotrebnimi ceniki. To je pomemben vidik, ki ga je treba upoštevati. Čeprav so podjetja sposobna vložiti veliko denarja, bi lahko dolgoročno tudi to postalo breme.

Ker pa podjetniški Ethereum nima visokega cenovnega razreda, vam je lažje uvesti svoj blockchain z uporabo njega.

Poglavje 4: Arhitekturni sklad Enterprise Ethereum Blockchain

1. Sloj aplikacije

Aplikacijski sloj je prvi sloj sklada Ethereum podjetja. Poleg tega sedi na vrhu. Sloj vsebuje vse komponente, ki se uporabljajo na vrhu jedra v podjetniškem kupu Ethereum.

Vsebuje tri podplaste –

 • ÐPodplatje aplikacij
 • Podpovršje za infrastrukturne pogodbe in standarde
 • Podrazred orodij za pametne pogodbe

Pogovorili se bomo o vseh plasteh poslovnega sklada Ethereum, da boste lažje razumeli zasebno omrežje.

 • ÐPodplatje aplikacij

Začnimo s podplastom DApps. Ta kasneje vsebuje vso decentralizirano aplikacijo, ki se izvaja na vrhu zasebnega verižnega bloka Ethereum. Poleg tega lahko decentralizirane aplikacije za delovanje uporabljajo razširitev Ethereum Enterprise JSON-RPC API.

Poleg tega bi v podplastu našli tudi veliko orodij za spremljanje blockchain, raziskovalec blockchain in orodja za poslovno inteligenco.

Zato zgornja plast vsebuje predvsem vse vrste decentralizirane aplikacije, ki uporablja osnovne razširitve Ethereum za podjetja.

 • Podpovršje za infrastrukturne pogodbe in standarde

Podrazred Infrastrukturne pogodbe in standardi vsebuje vse nastajajoče standarde za osnovni sklad Ethereum podjetja. Poleg tega ta plast ponuja tudi možnosti za drugačno aplikacijo, zgrajeno na zasebnem verižnem bloku Ethereum podjetja.

Vsebuje nekaj elementov. Oglejmo si jih, kajne?

 1. Decentralizirani identitetni standardi: Fundacija za decentralizirano identiteto (DIF) razvija različne decentralizirane standarde identitete. Z njimi lahko shranite digitalne identitete udeležencev v podjetniški sklad Ethereum.
 2. Nadzor dostopa na podlagi vlog (RBAC): Ta nadzorni sistem je namenjen predvsem preverjanju pristnosti. Poleg tega pomaga tudi omrežju omejiti neželene uporabnike. Torej, edina pooblaščena oseba lahko vstopi v sistem, ki vodi do zasebnega verižnega bloka Ethereum.
 3. Upravljanje omrežja: Model upravljanja omrežja dejansko zagotavlja, kdo vstopi v omrežje in kdo ne. Poleg tega lahko določenim delom omrežja omogočite dostop do določenih vozlišč. V resnici zagotavlja tudi zaščito izmenjav.
 4. Standardi žetonov: Na vmesnikih je na voljo veliko standardov žetonov. Običajno bi uporabili žetonsko ekonomijo z uporabo teh standardov. Sem spadajo predvsem – [ERC-20], [ERC-721], [ERC-621], [ERC-827] in [ERC-223].
 5. Ime storitve Ethereum: ENS ponuja varen postopek preslikave človeško berljivih in preprostih imen uporabnikov. Torej, namesto da imate samo naslove Ethereum, lahko imate imena za izklopljene in vklopljene funkcije verige.
 • Podrazred orodij za pametne pogodbe

Zasebni blok-veriga Enterprise Ethereum dobiva pametna pogodbena orodja od javnega Ethereuma. Poleg tega to vključuje vse vrste orodij pametnih pogodb, kot so razhroščevalniki, prevajalniki, pripadajoči razčlenjevalniki, jeziki in celo metode za formalno preverjanje.

Vendar se tu še ne konča. Od tam so prišli še več! Kakršna koli izvedba poslovnega sklada Ethereum mora ponuditi orodja za odpravljanje napak in razmestitev za člane podjetja Ethereum.

Na primer, javni Ethereum ima na primer orodja za tartufe in remikse, pametna orodja za razhroščevanje stikov in orodja za razmestitev. Prav tako je vsaka izvedba prisiljena razširiti formalno metodo preverjanja za zasebni verižni blok Ethereum.

Toda kako v podjetju Ethereum stack uporabljajo ta orodja? No, za to je v izvršilnem podplastu veliko komponent. Poleg tega z uporabo te opreme delujejo pametna pogodbena orodja. O izvedbenem podplastu bomo govorili kasneje v članku.

2. Orodni sloj

Na voljo je z API-ji za komunikacijo s strankami. Primarni API JSON-RPC je potreben za oddajo transakcij in uvajanje pametnih pogodb. Poleg tega drugi API-ji kličejo zunanje storitve in vzdržujejo delovanje med blokovnimi verigami. Skratka, prihaja s tremi podplasti. Poglejmo, kaj so –

 • Podrazred dovoljenj in poverilnic
 • Podplast orodij za integracijo in razmestitev
 • Podplast odjemalskih vmesnikov

Zdaj pa poglejmo, kaj vključuje vsak od njih.

 • Podrazred dovoljenj in poverilnic

Dovoljenje se tu nanaša na zmožnost katerega koli vozlišča, da se pridruži omrežju verig blokov. Poleg tega posameznikom ponazarja tudi izvajanje posebnih vlog v korpusu Ethereum v podjetju. Na primer, samo nekatera izbrana vozlišča bodo lahko delovala kot potrjevalniki. Po drugi strani pa lahko drugi udeleženci ustvarijo pametne pogodbe.

Sklop Enterprise Ethereum ponuja tudi zasebni blockchain podjetja Ethereum z zasebnimi transakcijami. Vendar pa obstajajo različne stopnje zasebnosti znotraj sklada. Običajno to vključuje dovoljevanje povezljivosti vozlišč, shranjevanje zasebnih transakcij, posredovanje sporočil, nadzor, kaj drugi vidijo, dovoljenje za sodelovanje itd.

Vključuje tudi kriptografsko šifriranje za zaščito transakcijskih podatkov.

Vozlišča

Pri uvajanju poslovnega sklada Ethereum morate upoštevati nekaj standardov ali pravil. Oglejte si nekaj teh pravil za zasebni blockchain podjetja Ethereum.

Implementacije skladov Enterprise Ethereum morajo že na začetku določiti seznam vrstnikov, ki bi delovali kot vozlišča.

Vsa poslovna veriga Ethereum mora ponuditi možnost za omogočanje in onemogočanje medsebojnih povezav.

Poleg tega mora na belem seznamu tudi določiti, katera vozlišča se lahko pridružijo omrežju. Podobno morajo imeti črni seznam vozlišč, ki ne morejo vstopiti v sklad podjetja Ethereum.

Z vmesnikom lahko celo določite določena vozlišča na belem seznamu. Na primer, lahko gre za pametno pogodbeno transakcijo ali uporabo API-ja. Poleg tega enako pravilo velja tudi za črni seznam. Torej boste lahko z vmesnikom določili vozlišča belih in črnih seznamov.

Kateri koli poslovni sklad Ethereum pa mora vedno ponuditi način za potrditev vseh vozlišč v omrežju. V bistvu je to zaradi varnosti in zasebnosti.

Potrjevanje identitet vozlišč

Kako potrdiš vozlišče? Za vozlišča s seznama dovoljenih lahko hranite posebno pametno pogodbo. Enako velja za vozlišča s črnega seznama. Poleg tega lahko za tiste, ki so na črni listi, obdržite še eno pametno pogodbo.

Kot vstopnina lahko omogočite določene stroške, na primer količino plina za vstop v zasebni blockchain podjetja Ethereum. Vendar ni obvezno. Seznam dovoljenih in črnih seznamov bi moral narediti trik.

Zasebni blockchain podjetja Ethereum ponuja tudi poseben mehanizem za določanje grozda vozlišč, ki opravljajo določeno delo.

Udeleženci

Izvedbe skladov Enterprise Ethereum morajo že na začetku določiti seznam vrstnikov, ki lahko oddajo transakcije. Kajti, ko gre za podjetništvo, ne bi vsi mogli poslovati v omrežju.

Upošteva enaka pravila za vozlišča, kjer je omejeval dostop. Ko pa so vozlišča v omrežnem sistemu, bi bilo nekaj ljudi z večjim dostopom do transakcij.

Poleg tega mora tudi določiti, kateri udeleženci imajo dostop do transakcij na belem seznamu. Podobno morajo imeti črni seznam vozlišč, ki nimajo dostopa do transakcij.

Z vmesnikom lahko celo določite določena vozlišča na belem seznamu. Na primer, lahko gre za pametno pogodbeno transakcijo ali uporabo API-ja. Poleg tega enako pravilo velja tudi za črni seznam. Torej boste lahko z vmesnikom določili vozlišča belih in črnih seznamov.

Vendar obstaja velika razlika. Če želi udeleženec ostati anonimen znotraj omrežja, ga bodo podprli člani podjetja Ethereum. Vendar raven dovoljenj za transakcije vključuje tudi lastna pravila. Tako lahko udeleženec dejansko izvede tri vrste prehodov –

 • Uporabite pametno pogodbo.
 • Pokličite funkcijo za spreminjanje narave pametne pogodbe.
 • Samo preprosti prehodi vrednosti.

Računi Ethereum

Obstajajo tudi nekateri računi Ethereum, ki jih morate vzdrževati! Torej, za to zasebni blockchain Enterprise Ethereum daje seznam dovoljenih za njihovo vzdrževanje. Vse pa bo odvisno od tega, ali za primere uporabe podjetja potrebujete račune Ethereum.

Če ga želite implementirati, morate to storiti prek vmesnika, na primer z uporabo API-ja ali pametne pogodbe.

 • Podplast orodij za integracijo in razmestitev

Integracijske knjižnice

Zasebni blockchain Enterprise Ethereum bo ponudil integracijske knjižnice. To omogoča večje udobje za interakcijo z uporabo različnih jezikovnih vezi.

Poleg tega obstaja nekaj integracijskih knjižnic, kot so REST API, [buffers protocol], [Nethereum], [web3.js] in [web3j].

Sistemi vodenja podjetja

Za zagotovitev popolne integracije sistema vodenja podjetja obstajajo nekatere zmogljivosti, pripravljene za podjetje. Poleg tega je to nekaj pogostih tehnik, knjižnic, API-jev itd.

To ni edina rešitev za podjetja v zasebnem blockchainu podjetja Ethereum. V resnici vse te zmožnosti vključujejo sposobnost –

 • Uvedite z uporabo konfiguracijskega sistema podjetja in sistemov za oddaljeno uvajanje programske opreme.
 • Pomagajte spremeniti konfiguracije v razmeščenem omrežju.
 • Preglejte konfiguracije v postavljenem omrežju Ethereum.

Sistem upravljanja nadalje doda sistem za poročanje o napakah, pripravljen za podjetje, za hitro odpravljanje morebitnih napak v sistemu. Sem spadajo predvsem:

 • Hranite evidence o napakah programske opreme.
 • Ustvari dogodke za upravljanje vseh napak programske opreme.
 • Sprejmite vse diagnostične ukaze iz sistema za upravljanje in zaženite analizo.

Različni sistemi upravljanja

Če želite, lahko integrirate sistem upravljanja uspešnosti, pripravljen za podjetje. Poleg tega si priskrbite vse ustrezne meritve upravljanja uspešnosti, da boste lahko primerjali svoj sistem s standardom in videli, kako dejansko deluje.

To je najboljši del sistema vodenja uspešnosti. Če torej vidite, da vaš sistem ne deluje tako, kot bi ga potrebovali, bi vam člani podjetja Ethereum pomagali rešiti.

Drugo čudovito orodje je sistem za upravljanje varnosti. Poleg tega sistem za upravljanje varnosti zabeleži vsak dogodek in omrežni promet, tako da lahko takoj ugotovite kakršne koli kršitve varnosti.

Vendar pa boste potrebovali tudi zmožnosti zgodovinske analize podatkov, da boste lahko spremljali vse pretekle informacije o omrežju. V vsakem primeru naletite na napako, lahko samo analizirate zgodovino omrežja in vidite, kaj je povzročilo težavo. Poleg tega bi vam prav tako pomagalo izboljšati omrežje v prihodnosti.

Lahko pa dobite podporo za druge sisteme upravljanja, kot so Application Service Management (ASM), spletno upravljanje podjetij (WBEM) in Common Management Information Protocol (CMIP)..

 • Podplast odjemalskih vmesnikov

JSON-RPC

Gre za lahek klicni protokol, kjer kot format podatkov uporablja JSON. Poleg tega obstaja nekaj posebnih specifikacij za več podatkovnih struktur in način njihove obdelave. Tu JSON pomeni JavaScript Object Notation, ki je lahka oblika izmenjave podatkov.

Poleg tega je neodvisen od jezika, kar pomeni, da lahko enostavno berete in pišete s to obliko izmenjave podatkov.

Vendar pa se JSON-RPC API uporablja predvsem za povezovanje decentralizirane aplikacije z odjemalci Ethereum v zasebnem blockchainu podjetja Ethereum.

Medverižne

Ker obstaja veliko vrst uvajanja verig blokov z različnimi knjigami in protokoli, so posredniki med verigami potrebni, če želite omogočiti interakcijo znotraj omrežij verig blokov. Poleg tega, kadar druge rešitve za podjetja ponujajo razširljivost in zasebnost, bi lahko bila veriga na ravni 2, kjer lahko komunicira z javnim Ethereumom in uživa vse prednosti.

Torej, najbolje je, da se odločite za medverižno izvajanje, tako da boste lahko preprosto izkoristili zmogljivosti javnega veriženja blokov.

Orakuli

Obstaja veliko primerov, ko bi pametne pogodbe morale pridobiti resnične informacije za njihovo izvajanje. Kako pa bo do njega prišlo? No, tukaj prihajajo napovedi, ki bodo rešile dan. V resnici Oracle premosti vrzel med notranjim omrežjem in zunanjim svetom.

Tako pametne pogodbe z uporabo prerokb večinoma komunicirajo z resničnim svetom za zbiranje informacij.

3. Plast zasebnosti in skaliranja

To je tretja glavna plast arhitekture podjetja Ethereum. Na voljo je tudi z dvema podlojema. So –

 • Podplast zasebnosti
 • Podrazred za skaliranje

Preverimo, kako ti podplasti dejansko delujejo!

 • Podplast zasebnosti

Zasebnost v zvezi s tem pomeni sposobnost ohranjanja zaupnosti informacij med transakcijami z drugo ali več osebami. Poleg tega vam bo dala tudi možnost, da izberete, katere podatke boste razkrili, ko poslujete z drugo osebo.

Podjetniške rešitve Ethereum bi nudile možnost zasebne transakcije, kot druge rešitve za blockchain v podjetju. Poleg tega lahko dosežete zasebnost na različnih ravneh, kot so dovoljenja za povezljivost ali dovoljenja na ravni uporabnika. Torej, na kratko, lahko boste nadzorovali, kdo lahko vidi te zasebne transakcije, tudi če niso sodelovali v sami transakciji.

Na verigi

V rešitvah Ethereum za podjetja je veliko vgrajenih tehnik varovanja zasebnosti in varnosti. Sem spadajo tudi varnostne tehnike, kot so odpornost na domet, zvonjenje ali ZK-SNARKS. Običajno vse to naredi zasebno transakcijo brez težav bolj brezhibno.

Izven verige

Izvenverično zaupanja vredno računalništvo, integrirano v rešitev podjetja Ethereum, deluje kot enota za obdelavo zunaj verige. Poleg tega pomaga učinkovito, varno obdelovati vse pametne pogodbe in transakcije, pri čemer ohranja potrebno razširljivost. Vendar ni možnosti za kakršno koli kršitev varnosti.

Tako lahko z rešitvami Ethereum za podjetja poslujete zunaj verige z večjimi težavami glede zasebnosti in brez zaupanja.

Zasebne transakcije

Številni uporabniki poslovnih rešitev Ethereum morajo spoštovati vse pravne vidike zasebnosti. Torej, vse goljufije, ki se zgodijo v omrežju, bi spadale pod okvir zakona. Torej pri uporabi omrežja ni pravnih težav.

Če je nekdo storil kaj škodljivega ali v nasprotju s pravili, potem lahko zaprosite za pomoč pri zakonu. Na primer, vse banke v Evropski uniji bi morale upoštevati revidirano direktivo o plačilnih storitvah, če želijo ponuditi plačilne storitve z uporabo omrežja.

Poleg tega, če želijo ponuditi shranjevanje osebnih podatkov, morajo upoštevati splošne predpise o varstvu podatkov. Vsi uporabniki Ethereuma v podjetju bi morali posredovati svoj namen, ko pošiljajo transakcijo z uporabo API-ja JSON-RPC za klicanje funkcije.

Poleg tega parameter v glavnem označuje, za katero vrsto transakcije gre med izvajanjem. Natančneje, v zasebnem kanalu obstajata predvsem dve vrsti transakcij:

 • Neomejene zasebne transakcije
 • Omejene zasebne transakcije

Podatki o transakcijah so navadno sestavljeni iz dveh delov – podatkov o koristnem tovoru in metapodatkov. Podatki o koristnem tovoru so dejansko transakcijska vsebina. Po drugi strani pa so metapodatki informacije, potrebne za pravilno izvajanje katere koli transakcije.

Vendar bi morale v vseh poslovnih rešitvah Ethereum vse zasebne transakcije podpirati te metode –

Transakcija, pri kateri bi se podatki o koristnem tovoru posredovali udeležencem. Torej, udeleženci bi lahko vsebino prebrali neposredno. Zato je to omejujoča zasebna transakcija.

V drugem se podatki o koristnem tovoru posredujejo vsem v sodelujočem omrežju. Informacije pa lahko preberejo le neposredni udeleženci. Zato so tovrstne transakcije neomejene zasebne transakcije.

Značilnosti omejenih zasebnih transakcij

Vse poslovne rešitve Ethereum bi nudile tehniko označevanja, da bodo podatki o koristnem tovoru varni. To bi lahko pomenilo kriptografsko šifriranje, ker nihče razen udeležencev ne bi mogel videti parametrov.

Podpira tudi možnost prikrivanja podatkov o koristnem tovoru med transakcijo. V času tranzita se velikokrat pojavi veliko varnostno vprašanje. Mnoga podjetja pozabijo vložiti dodatno varnost za tiste trenutke. Vendar so vam rešitve Ethereum za podjetja pomagale.

Vsi metapodatki transakcije bi imeli tudi zmožnosti prikrivanja, večinoma z uporabo iste kriptografske metode, kot so podatki o koristnem tovoru. Podobno gre tudi za vrednostne papirje med transakcijo.

Vsa vozlišča, ki bodo posredovala transakcijo, vendar v njej dejansko ne sodelujejo, ne morejo shraniti podatkov o koristnem tovoru transakcije skupaj z metapodatki. Če se kaj takega zgodi, se bodo vsi slabi igralci soočili s pravnimi težavami.

Za omejeno transakcijo bi morali nastaviti parameter JSON-RPC na ограничен.

Torej, kot vidite, nobena druga stranka, razen transakcijskih uporabnikov, do nje ne bo imela dostopa. Tako drugi uporabniki ne bi mogli videti seznama sodelujočih naslovov, pošiljatelja ali zneska transakcije.

Javne pametne pogodbe imajo omejeno podskupino strank, če gre za več strank. Ker pa je seznam ustrezno sinhroniziran in overjen pri notarju, se lahko sklicuje tudi na podatke v javnih pametnih pogodbah.

Značilnosti neomejenih zasebnih transakcij

Deluje podobno kot deluje omejena transakcija. V tem primeru gre vse delo za hrambo koristnega tovora in metapodatkov za neomejeno transakcijo, kar pomeni, da podpira tudi kriptografsko šifriranje.

Podpira tudi možnost prikrivanja podatkov o koristnem tovoru med transakcijo. V času tranzita se velikokrat pojavi veliko varnostno vprašanje. Poleg tega številna podjetja pozabijo vložiti dodatno varnost za tiste trenutke. Vendar so vam poslovne rešitve Ethereum to pomagale.

Vsi metapodatki transakcije bi imeli tudi zmožnosti prikrivanja, večinoma z uporabo iste kriptografske metode, kot so podatki o koristnem tovoru. Podobno prihaja z vrednostnimi papirji tudi med neomejeno transakcijo.

Vsa vozlišča, ki bodo posredovala transakcijo, vendar v njej dejansko ne sodelujejo, ne morejo shraniti podatkov o koristnem tovoru transakcije skupaj z metapodatki. Če se kaj takega zgodi, se bodo vsi slabi igralci soočili s pravnimi težavami.

Za omejeno transakcijo bi morali nastaviti parameter JSON-RPC na neomejen.

Vendar se malo spremeni. V tem primeru podatki o koristnem tovoru gredo na vsa vozlišča v šifrirni obliki. Torej, po potrebi lahko omrežje rekonstruira informacije, ki prevzamejo dele iz vseh drugih vozlišč v omrežju.

Poleg tega bi vsaka matematična transakcija potrebovala preverjanje z uporabo ničelnega znanja. To je glavna razlika med neomejenimi in omejenimi transakcijami. Poleg tega bi moralo vsako vozlišče za preverjanje veljavnosti sodelovati v pristopu ničelnega znanja.

V bistvu bi bilo za ničelno znanje potreben prikrit naslov, pravi podpis in mešanje, da se zagotovi šifriranje podatkov. Vendar ta pristop onemogoča vdor v sistem. Torej še vedno ponuja varnost.

Druge lastnosti

Vse poslovne rešitve Ethereum bi imele možnost nastavitve parametrov v neomejeni zasebni transakciji. Poleg tega zagotavlja tudi, da udeleženci dosežejo soglasje o svojih zasebnih transakcijah.

Poleg tega pooblašča tudi, da ponudi ločeno dovoljenje v primeru –

 • Uvajanje pametne pogodbe.
 • Spreminjanje stanja pametne pogodbe.
 • Izvedite transakcijo s preprosto vrednostjo.
 • Podrazred za skaliranje

Vsako podjetje bi imelo povpraševanje po večjem številu transakcijskih stopenj in opravljalo težke računske naloge. Vendar pa zahteva veliko skaliranje, kajne? Zato obstajajo različne metode za povečanje hitrosti transakcij, ne da bi to slabo vplivalo na omrežje.

V glavnem obstajata dve vrsti skaliranja na verigi in zunaj verige. Poglejmo, kaj so –

Na verigi

Spreminjanje obsega v verigi se večinoma pojavlja na nivoju 1 poslovne arhitekture Ethereum. Kar počne, je, da spremeni protokol Ethereum, da bolje ustreza transakcijskim potrebam.

Izven verige

Izvenverično skaliranje se zgodi na 2. plasti arhitekturnega sklada rešitev podjetja Ethereum. Vendar v tem primeru ne spremeni protokola Ethereum za obdelavo več transakcij.

Trik je v tem, da izboljšamo skaliranje v verigi z uporabo protokolov plasti 1 in plasti 2, da dosežemo optimalno hitrost transakcij.

Izven verige Compute

Merjenje zunaj verige dejansko prevzame nekatera računska bremena skaliranja na verigi. Poleg tega je s preveč zahtevami v verigi težko obvladati toliko računskega pritiska. Vendar računalništvo zunaj verige prihrani dan.

Torej, vse poslovne rešitve Ethereum morajo podpirati obdelavo pametnih pogodb in transakcij zunaj verige.

Izvedba

Tu se uspešnost v glavnem nanaša na splošno uspešnost blockchain omrežja. V idealnem primeru, tudi če se poraba omrežja poveča, zmogljivost ne pride do poslabšanja. Vendar pa številne rešitve blockchain za podjetja ne morejo obljubiti.

Vendar člani zavezništva Ethereum v podjetju vedno obljubljajo, da bodo lahko še naprej zagotavljali enake rezultate, tudi če se breme poveča.

Poleg tega imajo člani zavezništva Ethereum Enterprise certifikacijski program in si zapišejo, koliko podjetje dejansko potrebuje.

4. Osnovna plast blokov

Sledi jedro blockchain, ki ima tri podplaste. Poleg tega so vse te plasti odgovorne za shranjevanje, soglasje in izvajanje posebnih funkcij v omrežju. To so –

 • Podplast za shranjevanje in knjigo
 • Izvršilni podplast
 • Podplast soglasja

Poglejmo, kako ti v resnici delujejo skupaj in tvorijo poslovno arhitekturo Ethereum.

 • Podplast za shranjevanje in knjigo

Vse poslovne rešitve Ethereum ponujajo storitve shranjevanja podatkov za upravljanje javnega odjemalca Ethereum. Lahko pa dobite možnost dodatnega pomnilnika predvsem za neverižne izračune.

Mnoge poslovne rešitve Ethereum na primer lokalno shranjujejo predpomnilnike, pridobljene iz Oracle, ali shranjujejo druge informacije, pomembne za sistemske protokole. V drugih primerih lahko presegajo te specifikacije.

Če katera koli rešitev Ethereum podpira več omrežij, ponuja shranjevanje podatkov za zasebne transakcije v več omrežjih. Poleg tega mora imeti vsaka pametna pogodba, ki deluje v zasebnem omrežju, dostop do drugih zasebnih državnih pogodb. Vsekakor pa bi morali sodelovati pri tej pogodbi.

Tako kdorkoli, ki deluje v zasebnem omrežju, ne bi imel dostopa do drugih pametnih pogodb, ki se izvajajo v tem omrežju, če ni del njega. Poleg tega vse poslovne rešitve Ethereum ponujajo pregledno in brezhibno shrambo za pametne zasebne pogodbe, ki morajo hraniti dokumentacijo. Poleg tega se s tem postopkom znebite dodatkov za shranjevanje datotek zunaj verige.

V resnici imajo vse možnosti shranjevanja višjo stopnjo kriptografije. Torej, vsakdo, ki shranjuje kakršne koli informacije s pametnimi pogodbami, ima overjeno šifriranje z algoritmom dodatnih podatkov, ki jih ščiti.

Moramo reči, da ne bi imela vsaka izvedba Ethereuma podobne arhitekture. Zato lahko kateri koli ponudnik ponudi več API-jev za skladišča. To bo odvisno predvsem od vaših organizacijskih potreb.

Dokončnost

Zdaj že veste, da je dokončnost ena glavnih privlačnih lastnosti podjetja Ethereum. Za dosego dokončnosti arhitektura včasih uporablja deterministični protokol soglasja.

Poleg tega se tukaj transakcije dokončajo po določenem dogodku ali intervalu. Na primer, določeno število blokov, ustvarjenih po transakciji, je bilo vključeno v blok ali po določenem obdobju.

 • Izvršilni podplast

V tem podplatu Ethereum ponuja pametno okolje za izvajanje pogodb. Poleg tega je podoben javnemu EVM (Ethereum Virtual Machine). Uvajajo pa tudi razširitve zunaj javnega EVM okolja. Ker ima zdaj okolje zaseben kanal, je najbolje, da se EVM v celoti z njim spopada.

Drug pomemben dejavnik je zmožnost sinhronizacije javnih stanj na podlagi javnih vozlišč Ethereum. Resnično odpira nove možnosti za zasebno podjetje Ethereum, da sodeluje tudi z javnim.

Prav tako podpira vrsto skladišč, skupaj z zbiranjem in izvrševanjem vnaprej sestavljenih pogodb. Zaupno računalništvo bo v resnici zagotovilo, da lahko samo pooblaščeni uporabniki uporabljajo pametno pogodbo v izvršilnem okolju določene konzorcijske mreže..

Torej, številna poslovna izvedba Ethereuma bo ponudila tudi to funkcijo. Za večjo varnost bi uporabili več postopkov šifriranja, da bi zaščitili vse zaupanja vredne računske podatke. Vendar boste lahko v konzorcijskem omrežju konfigurirali veliko povezav.

Kaj je navidezni stroj Ethereum?

No, pogovorite se malo o tem, kaj v resnici je Ethereum Virtual Machine. Če do zdaj ne veste, kaj je, potem je najbolje, da nadaljujete od tu.

V bistvu je Ethereum ena vrsta programabilnega blockchain omrežja. Namesto da uporabnikom daje nekaj vnaprej določenih operacij, ponuja svobodo pri ustvarjanju lastnih zapletenih operacij. Na ta način deluje kot jedro blockchain platforme za številne decentralizirane aplikacije. Poleg tega to običajno ni omejeno le na kriptovalute.

V resnici ima Ethereum ozek smisel za nekatere protokolarne obleke, ki sestavljajo celotno omrežno okolje. V središču vsega je virtualni stroj Ethereum. Ta stroj lahko izvaja kode poljubne algoritemske zahtevnosti.

Poleg tega lahko vsak razvijalec z uporabo EVM zažene aplikacije, ki uporabljajo prijazne programske jezike, kot sta Python ali JavaScript.

Ker je Ethereum omrežni protokol peer-to-peer, mnoga vozlišča posodabljajo bazo podatkov v omrežju. Kot rezultat, vsa vozlišča uporabljajo enaka navodila na EVM za izvajanje teh ciljev.

Osrednji element

Navidezni stroj Ethereum je resnično pomemben del arhitekture Ethereum. To je zato, ker ureja vse notranje stanje in računanje v omrežju. Poleg tega naprava obdeluje tudi številne podatke o računu, kot so stanja, naslovi, podatki o blokih in cene plina.

Poleg tega mora za uspešno transakcijo vedno spremljati vse stanje številnih elementov. V resnici je zelo pomembno, ker o stanju teh elementov večinoma odločajo, kako bo blockchain deloval pod pritiskom.

In zato javni Ethereum včasih imenujejo državni stroj. Kot pa vidite, je uporaba EVM zelo pomembna tudi za podjetniški Ethereum, ker je srce in duša transakcij omrežja.

Ker lahko sledi stanju omrežnih komponent, se mora vključiti tudi v poslovno arhitekturo Ethereum. Ker pa se narava poslovne arhitekture Ethereum nekoliko razlikuje od javne, mora biti bolj funkcionalna.

Poleg tega bi dodatne funkcije pomagale EVM, da ostane zvest zasebnosti transakcij. Skratka, EVM je nujen v plasti blockchain Core, da lahko vse poteka nemoteno.

 • Podplast soglasja

Je zadnji podplast jedra blockchain sloja in se ukvarja s soglasnimi protokoli omrežja. Prva sprememba, ki jo boste videli tukaj, je uporaba več soglasnih algoritmov. V resnici javni Ethereum dejansko uporablja samo algoritem Proof of Work. Vendar ni primeren za podjetja. Torej, zato so predstavili druge algoritme.

Pravzaprav bočne verige podpirajo tudi uporabo več soglasij. Če želite stvari poenostaviti, lahko med fazo primarne konfiguracije določite, kateri algoritmi soglasja se bodo izvajali v zasebnem verižnem bloku, javnem bloku in stranskem verigu.

Vendar je vse še v postopku, zato trenutno ni nič določeno. Poleg tega bo počasi postopno opuščal dokaz o delu in ga nadomestil z drugimi metodami, kot so dokaz o vložku, bizantinska toleranca do napak itd..

5. Omrežni sloj

To je zadnja plast poslovne arhitekture Ethereum. Ta plast vsebuje samo en podplast, imenovan podplast omrežnega protokola. V bistvu bi v omrežni plasti obstajal omrežni protokol enakovrednih omrežij, ki bi uporabnikom omogočal medsebojno komunikacijo. Trenutno imajo protokol DEVp2p, v prihodnosti pa bi dodali dodatne protokole P2P, da bi ponudili višje varnostne ukrepe.

Podplast omrežnega protokola

Ti protokoli določajo, kako bodo vozlišča med seboj komunicirala v novih zasebnih kanalih. Vsako vozlišče v omrežju bi moralo imeti identifikacijo in bi uporabljalo format URL-ja za enode Ethereum, da bi se oglaševalo v arhitekturi podjetja Ethereum.

Poleg tega za pošiljanje sporočil uporablja DEVp2p Wire Protocol, ki vzpostavi komunikacijski kanal med vozlišči. Nadalje uporablja protokol visoke plasti za prikrivanje kanala pred vsemi motečimi. Ti visokoplastni protokoli se imenujejo protokoli zmogljivosti.

Na primer, protokol Ethreum Wire bo pomagal pri izmenjavi informacij o transakcijah in blokiranju informacij med dvema enakovrednima uporabnikoma, ki opravljata transakcije. Vendar pa lahko v arhitekturo Ethereum za podjetja dodajo več protokolov za razširitev funkcije, da se organizacije bolje prilagodijo.

V primeru, da se v omrežju zgodi veliko komunikacij med točkami in točkami, bi lahko katero koli zasebno vozlišče poslalo svoje podatke o transakcijah več zasebnim vozliščem hkrati..

Prenos podatkov o zasebnih transakcijah

V resnici, ko je v zasebni pametni pogodbi več oseb, ne bo treba komunicirati z vsemi ločeno in neposredno. V primeru podjetij je povsem nepraktično. Še posebej, če je v omrežju veliko vozlišč.

Nekatera pogosta vozlišča v zvezi s tem bodo lahko transparentno sinhronizirala zasebne transakcije znotraj poslovne arhitekture Ethereum. Tako se lahko z isto tehniko sinhronizirajo vse zasebne pametne pogodbe brez kakršnih koli težav.

Poglavje 5: Kateri so možni primeri uporabe Ethereuma v podjetju?

Primeri uporabe poslovnega Ethereuma

 • Bančništvo in finance

Kar zadeva bančno industrijo, je to nekoliko zategnjeno. V resnici so stroški ponudbe razpoložljivosti, zanesljivosti in odpornosti precej visoki, ker se je treba boriti z okvarami opreme in napadi. Zamislite si le scenarij, ko je strežnik centralne banke držav zapustil. Posledično bi celoten sistem obračuna plačil v državi močno propadel.

Poleg tega obstajajo tudi velike korporacije, ki vsako leto za kibernetsko varnost zapravijo skoraj 200 milijonov USD. Po drugi strani pa obstajajo plačila za usklajevanje (uravnoteženje med različnimi računi), ki so prav tako neučinkovita in bizantinska.

Torej, ne teče vse povsem gladko, kot smo pričakovali. Celo ena transakcija lahko izvede več transakcijskih potez, preden dokonča plačilo. V resnici vse breme, da bi vse ostalo tesno, v celoti pade na banke.

Vendar pa primeri poslovne uporabe Ethereuma lahko rešijo bančni sistem, ki je sijajni vitez, kakršen je. Če bi bančni sistem deloval v decentraliziranem okolju, kot je podjetje Ethereum, potem ne bi bilo smisla neuspeha. Poleg tega ne bo pomembno, tudi če gre za več motenj na strežniku; banka lahko še naprej plačuje brez kakršnih koli težav.

Poleg tega lahko banke tako zlahka prenesejo neposredno, kar zmanjša trenje in ni možnosti za dvojno porabo. Z uporabo knjige lahko dobijo tudi regulativno poročanje. Tako lahko v primeru kakršnih koli goljufivih dejavnosti hitro najdejo resnico.

 • Oskrbovalna veriga

Dandanes morajo svetovne dobavne verige podpirati vse, od hrane in pijače do potrošniškega blaga. Vendar pa je treba njihovo infrastrukturo, ki jo vzdržujejo, opraviti z veliko poliranja. Poleg tega so ti kanali bolj ali manj neučinkoviti, izkoriščevalski in celo slabo sledljivi.

Posledično se številni potrošniki, ki pustijo podjetjem, soočajo s popolnimi težavami, saj predstavljajo skoraj polovico stroškov, ki so zanje potrebni. Po nedavni študiji, več kot 20% vseh morskih sadežev v ZDA so dejansko napačno označeni.

Številni drugi potrošniški proizvodi se zaradi izkoriščanja nezakonite osebe soočajo tudi s težavami pri upravljanju svoje dobavne verige. Druga težava so ponarejeni izdelki, ki ne samo škodijo potrošnikom, ampak tudi zmanjšajo vrednost blagovne znamke.

V tem primeru bi poslovna knjiga Ethereum, ki je poslovna knjiga transakcije, zagotovo pomagala dobavni verigi. Poleg tega, ker bi lahko relativni uporabniki videli vsako majhno gibanje v različnih fazah, bi bilo to eksplozija. Zato primeri uporabe Ethereuma v podjetju odlikujejo upravljanje dobavnih verig.

Razen teh izdelkov za sledenje od vira do kupca, poleg racionaliziranih distributerjev, dobaviteljev in trgovcev je le nekaj ugodnosti..

 • Energija

Vetrne elektrarne in sončni kolektorji se izkazujejo kot dober vir energije; vendar shranjevanje te energije ustvarja nov problem za energetsko omrežje. Običajno energetsko omrežje ni tako sposobno obvladati celotne porazdelitve teh energij. Skupaj preprečite kakršno koli škodo ali prenapetost. Zato zelo potrebuje priložnost.

V zadnjih letih široka uporaba vetrnih turbin in sončnih kolektorjev daje popolno priložnost za izgradnjo trajnega, transakcijskega in trajnostnega sistema električnega omrežja. V tem primeru bi sistem za dovajanje električne energije, ki temelji na Enterprise Ethereum, ustvaril dolgoročno rešitev tako za potrošnike kot za podjetje.

Poleg tega, če bi lahko uvedli lokalno shranjevanje energije in trgovanje, bi to pomenilo veliko stroškov zaradi komunalnih računov. Poleg tega je to odličen način za avtomatizacijo načinov obračunavanja in poravnave. Vendar je ena od pomembnejših lastnosti neprekinjen pretok energije, ki je nujna potreba, in primeri uporabe Ethereuma v podjetju so odlična rešitev zanj.

 • Identiteta

Identiteta je eden ključnih vidikov našega življenja. Vsaka država in vsak civilist mora imeti svojo lastno identifikacijsko oznako, da lahko uživa nekatere objekte. Ne samo vlada, ampak tudi povezana z digitalnim svetom. Ker pa se mora veliko podjetij soočiti z več identitetami hkrati, jim je težko ponuditi boljšo varnost.

Posledično po vsem svetu prihaja do kršitev, vdorov v podatke in kraje identitete. Poleg tega gre za izjemno slabe situacije, ko bi storilec lahko opravljal nezakonita dela z identiteto druge osebe. Ne samo, da se bo ta oseba soočila s težavami, identiteta storilcev ostaja neznana.

Za reševanje lahko na pomoč priskočijo primeri uporabe podjetja Ethereum. V resnici je sistem popolnoma sposoben za upravljanje in shranjevanje digitalnih identitet. Ne samo, da ponuja varen sistem glavne knjige za shranjevanje, ampak tudi preoblikuje vladno strukturo z brezpapirno identifikacijo.

Poleg tega jih lahko naredite tudi prenosne in jih uporabite kjer koli je potrebno. To je bolj priročno kot identifikacije na papirju.

 • Nepremičnina

Trenutno se nepremičninski trgi soočajo s tremi glavnimi težavami – slaba likvidnost, transakcijski stroški in nedostopnost. Zaradi izjemno visokih cen premožni uživajo nepremičninske ugodnosti, medtem ko drugi sloji ljudi v njih težko celo vlagajo.

Po drugi strani pa tudi, če nekdo poskuša vlagati v nepremičnine, je za to treba veliko posrednikov. Poleg tega vsi ti papirni dokumenti ustvarjajo eno samo točko neuspeha. Zato se mnogi potrošniki soočajo s počasnim postopkom, ko jih slabi igralci poskušajo raztrgati.

Zato nepremičnina potrebuje rešitev podjetja Ethereum, ki ji bo pomagala. Podjetniški primeri uporabe Ethereum so dobro opremljeni za obvladovanje vseh bremen tega sektorja. Ne samo, da se bo znebil posrednika, ampak bo tudi povečal likvidnost. Poleg tega se bodo stroški z ustreznim sistemom knjig znižali, kar bo srednjim slojem omogočilo možnost.

Ethereum podpira tudi tokenizacijo, tako da lahko ljudje preprosto kupujejo in prodajajo svoje lastnosti na knjigi z uporabo žetonov.

 • Vlada

Vlade obravnavajo različne gospodarske standarde, hkrati pa pomirjajo zaupanje potrošnikov in državljanov. Ne samo to, tudi vlade morajo vzdrževati tržno učinkovitost, infrastrukturo in podjetja.

Ker pa delujejo v starih omrežjih, so stvari še vedno precej zastarele. Med vlado je veliko slabih igralcev, ki izkoriščajo te stare sisteme in si pomagajo. V resnici državljani izgubljajo vero v svojo vlado in ne izpolnjujejo vseh svojih pravic v skladu s tem.

Takojšnja rešitev za vsa ta vprašanja bi bila, da bi popolnoma ostali brez papirja. Brezpapirna vlada ima manj možnosti za izkoriščanje. Poleg tega jim primeri uporabe Ethereuma v podjetju zagotovo lahko pomagajo.

Učinkovitejše lahko pomaga pri –

 • Obdelava vlog za izdajo vizuma
 • Podaljšanja licence
 • Plačila položnic
 • Zmanjšanje nalaganja papirja
 • Odpravljanje napak pri podvajanju
 • Manj časa za obdelavo dokumentov

Poleg tega lahko identiteta državljana, ki temelji na blockchainu, pomaga vsem, da lahko povsem enostavno povsod oblikujejo prenosne identitete.

 • Mednarodna trgovina in surovine

Zaradi hitre globalizacije običajna trgovina ne more digitalizirati in standardizirati vseh sistemov za sledenje evidenc. Poleg tega ima vsaka borza svoj nabor edinstvenih predpisov, zahtev za certificiranje in specifikacij za pošiljanje.

Poleg tega morajo vsi imeti tudi ustrezen sistem upravljanja. Razen tega je veliko mejnih jurisdikcij na papirju in obstaja veliko možnosti za uporabo ponarejene dokumentacije za trgovanje.

Tako na koncu ena od strank ne dobi plačila ali druga ne dobi izdelka, ki ga pričakuje.

V tem primeru lahko primeri uporabe Ethereuma pomagajo ponuditi poenostavljeno, zavarovano in brezpapirno platformo za financiranje trgovine. Poleg tega lahko vse igralce spravi pod eno platformo in jim pomaga pri komunikaciji znotraj zavarovane črte. Plačevanje in sledenje sistemu dostave pošiljk sta dve najboljši lastnosti.

 • Skrb za zdravje

Mnogo vprašanj drastično pesti zdravstveni svet. Vprašanja, kot so silosi za podatke, napačne informacije, pomanjkanje komunikacije med ponudnikom, pacienti, zdravniki in bolnišnicami. Poleg tega uporaba ponarejenih drog in lažna stopnja pogosto povzroči ogrožanje življenj bolnikov.

Torej mora imeti ustrezno zasebnost in komunikacijo v celotni arhitekturi zdravstva. In tu nastopijo primeri uporabe podjetja Ethereum. Enterprise Ethereum lahko ponudi dovoljeno izmenjavo, kjer lahko bolniki razkrijejo svojo težavo, ne da bi pri tem izgubili zasebnost.

Poleg tega bi bilo zdravstveno varstvo s suverenostjo podatkov hitrejša, boljša in stroškovno učinkovitejša možnost za vse. Ponuja lahko tudi varno knjigo za shranjevanje zdravstvenih podatkov brez posega.

 • Mediji in zabava

Podvajanje digitalnih predmetov in digitalna zasebnost popolnoma pesti zabavni in medijski svet. Tudi če oseba podvaja delo druge osebe, ni ustreznega kanala, ki bi ustvarjalcu-umetniku podelil zasluge, ki si jih zaslužijo.

Poleg tega mnogi umetniki ne dobijo plačila, za katero delajo noč in dan. Posledično so trkanja, prevare in studijske intelektualne lastnosti nenehno piratske.

V tem primeru lahko primeri uporabe Ethereuma v podjetju nudijo zaščito pred zasebnostjo. Z uporabo pametnih pogodb lahko sprosti pravico intelektualne lastnine, kadar domneva, in se izogne ​​uhajanju od prej; posledično bi industrija povečala prihodke, umetniki pa bi dobili tisto, kar si zaslužijo.

 • Šport

Ni treba posebej poudarjati, da so športi eno najprivlačnejših privlačnih vsebin po vsem svetu. Ne samo zabava, ampak tudi ogromna panoga z milijardami dolarjev naložb. Vendar so se tradicionalno druge panoge začele digitalizirati; še vedno se zdi, da je ta sektor zaostajal.

Z nameščenimi tekmami bi slabo sponzorstvo neuspešno treniranje lahko škodovalo potencialnim ekipam ali karieri igralcev. Vendar pa je podjetje Ethereum popolnoma sposobno prevzeti to čudovito industrijo s številnimi donosnimi lastnostmi.

Običajno obstaja veliko primerov uporabe Ethereuma v podjetjih za ekipe, organizacije in oboževalce. Na primer, organizacija bi lahko s pametnimi pogodbami Ethereum naredila sponzorski sporazum bolj avtomatiziran in cenejši.

Kot že veste, poslovna arhitektura Ethereum omogoča tokenizacijo; popolnoma prihrani čas. Poleg tega lahko nudi delne zmožnosti lastništva ekipe. Prav tako lahko poveča prihodke in izboljša programe zvestobe.

 • Nafta in plin

Čeprav se svet osredotoča na pridobivanje obnovljivih virov energije, nafta in plin ostajata gorivo za široko paleto naftnih derivatov. Čeprav sta plin in nafta ena od proizvodov, s katerimi se najbolj trguje po vsem svetu, še vedno omrežje, ki ga drži, nima preglednosti in ustrezne infrastrukture.

Ni ustreznega upravljanja dobavne verige, kar zmanjšuje prihodkovni proces. Poleg tega ustvarja izgubo teh omejenih virov.

Primeri uporabe Enterprise Ethereum v zvezi s tem lahko resnično pomagajo. Če podjetja uporabljajo Ethereum za trženje plina in nafte, bi se zmanjšali skupni stroški vzdrževanja, varovanja in posodabljanja trgovinskega sistema..

Tudi drugih s tem povezanih naporov in zamud zaradi človeških napak ne bo. Poleg tega lahko zdaj velika podjetja z lahkoto sklepajo velike zneske v zasebnih pogodbah. Izmenjava občutljivih dokumentov in njihova revizija znotraj omrežja bi bila torej dobra prednost.

 • Pravo

Odkar so začeli cveteti pisni dogovori, naša družba upošteva stroge zakonske vidike in pogodbene sporazume. Čeprav je ta sektor v večji meri napredoval, je še vedno primeren način, s katerim bodo pogodbe manj zamudne.

Ustvarjanje pogodbe traja preveč časa in denarja, kaj šele, da ostane nekaj vrzeli, ki jih slaba stranka lahko izkoristi. Poleg tega je zaradi človeške napake težje slediti in se nenehno spirali naprej in nazaj.

Bolj ali manj se mora vsaka pravna agencija ukvarjati s podpisom, vendar nima ustrezne mreže za njihovo shranjevanje.

Vendar pa so primeri uporabe Ethereuma v podjetju popolnoma primerni za te težave. Zdaj, ko ponuja zasebne kanale, lahko v omrežju shranjujete podpise in druge občutljive podatke brez kakršnih koli kršitev varnosti.

Pomagal bo tudi pri lažjem in učinkovitejšem ustvarjanju pogodb. Poleg tega lahko tudi avtomatizira celoten postopek, kar prihrani veliko časa.

 • Zavarovanje

Zavarovalništvo se sooča tudi z drugimi vprašanji. Ta odsek precej vpliva na naše gospodarstvo, saj je veliko podjetij povezanih s to nišo. Vendar pa se ta panoga sooča z goljufivimi težavami in dolgotrajnimi težavami s papirji.

Kdor dobi zavarovanje, mora oddati veliko obrazcev in počakati dolge ure, preden jih sploh dobi. Po drugi strani pa v času potrebe traja preveč časa tudi za zavarovalne zahtevke. Poleg tega je zelo pomemben tudi postopek revizije, ki pa zahteva tudi veliko časa.

Primeri uporabe Enterprise Ethereum lahko tukaj resnično zableste. Z učinkovitim sistemom zasebne knjige se lahko znebi nepotrebnih papirjev. Prav tako lahko poenostavi postopek avtorstva, ki pospeši postopek uveljavljanja zavarovanja.

Na primer, družba bi lahko kot zavarovalno polico imela pametno integracijo pogodb in ko bo vsak dokument dokazan kot verodostojen, bo denar samodejno sproščen. Torej ni več nobenega izkoriščanja potrošnikov.

6. poglavje: Ethereum Blockchain kot ponudniki storitev

Dobavitelji podjetja Ethereum

1. Amazonka

Spletne storitve Amazon je še en blockchain kot ponudnik storitev za podjetniški Ethereum. Vendar v svoji rešitvi ponujajo predloge blokov AWS.

Ta vrsta predloge vam bo pomagala, če ne veste, kako začeti uvajanje podjetja Ethereum. Torej se lahko s pomočjo Amazon Web Services osredotočite na aplikacije in ne na notranjo strukturo omrežja.

Značilnosti predlog AWS Blockchain

 • Hitrejša uvedba

S predlogami AWS lahko svoj Ethereum za podjetja razporedite v približno minuti. Poleg tega vam to prihrani ogromno časa in sredstev.

 • Kakovostne možnosti

Za rešitev Ethereum boste prejeli več predlog z različnimi nabori funkcij. V vsakem primeru bodo rezultati drugačni in morali bi izbrati tistega, ki ustreza vaši panogi.

 • Orodja za upravljanje

Vsaka predloga ima priložena orodja za upravljanje. Poleg tega boste z njimi lahko spremljali vaše omrežje glede morebitnih težav. Če se v omrežju pojavi kakšen slab dogodek, vas bo takoj opozoril. Prav tako lahko spremljate, kaj počnejo druga vozlišča, da jih ohranjate v nadzoru.

 • Brez dodatnih stroškov

Kot vsi vemo, podjetje Ethereum ponuja funkcije, ki jih potrebujete, namesto da bi ponudili skupno platformo. Torej, plačali boste samo za funkcije, ki jih zahtevate. Zato vam ne bo treba prevzeti bremena dodatnih stroškov.

2. Microsoft

Microsoft je zelo priljubljen tudi kot blockchain kot ponudnik storitev. Poleg tega z rešitvijo Microsoft Ethereum na Azure, integracijo blockchain lahko kadar koli zaženete.

Poleg ponudbe rešitve Enterprise Ethereum vam ponuja tudi trdno merilo za delo. Poleg tega lahko s tem naredite vse vrste sprememb v rešitvi Microsoft Ethereum. Zato prilagajanje tu nikoli ne bi bilo vprašanje.

Katere so značilnosti?

 • Glasovni in SMS vmesnik: Te funkcije so nam zelo koristne večkrat, zlasti pri upravljanju dobavne verige ali sledenju izdelkov. Z dodatnim vmesnikom SMS in Voice lahko enostavno spremljate vse proizvedeno blago.
 • Internet stvari: Microsoft Ethereum v Azure ponuja tudi integracijo interneta stvari. To vam omogoča sorodno sledenje vsem vašim pošiljkam in celo dokumentom v omrežju.
 • ERP sistemi: Druga značilnost Microsoftovega Ethereuma v Azureju, imenovana ERP sistem, vam omogoča upravljanje vseh osnovnih procesov. Poleg tega bo pomagal tudi pri interakciji z glavnimi udeleženci.
 • Hitra uvedba: Ponuja tudi hitro uvajanje, tako da boste omrežje nastavili v kratkem času.
 • Znižani stroški: Microsoft Ethereum v Azureu ponuja nizke stroške za uvajanje. Poleg tega to številnim podjetjem omogoča, da dobijo blockchain rešitev, ne da bi enostavno spremenili prejšnji omrežni sistem.

3. Naglas

Naglas je velik navdušenec nad blockchainom, zdaj pa blockchain ponuja tudi kot storitveno rešitev. Do teh rešitev pa imajo drugačen pristop. Osredotočajo se predvsem na svetovanje; še vedno pa imajo za vas rešitve za izvajanje blockchaina. Poglejmo, kakšne prednosti imajo.

Kaj ponujajo?

 • Analiza taktike: Accenture ponuja širok izbor usposobljenih strokovnjakov, ki lahko analizirajo vaš sektor in vam pomagajo zgraditi popolno taktiko veriženja blokov. Glede na vaš proračun in zahteve lahko za začetek pripravijo celoten načrt.
 • Uporabnost platforme Blockchain: Vsako podjetje je edinstveno in mora imeti različne ciljne potrošnike. Poleg tega vam bo Accenture pomagal izbrati polja uporabnosti blokchain platform. Tako se lahko osredotočite izključno na cilj, ki vam bo prinesel več posla.
 • Izpopolnjevanje: Morda ste nov ali pa skupina vašega razvijalca ne pozna koncepta verige blokov. Ne skrbite z Accenturejevim naprednim treningom, da bi bili vi ali člani vaše ekipe v hipu profesionalec.
 • Razvojna okolja: Na voljo vam je tudi razvojno okolje. Poleg tega lahko okolje in orodja uporabite za razvoj novih projektov.
 • Oblikovanje in izvedba rešitve Blockchain: Accenture bo oblikoval vašo rešitev za verigo verig podjetij Ethereum za vas. Vse, kar morate storiti, je, da jim sporočite svoje posebne zahteve.

4. Kaleido

Kaleido trenutno vodi blockchain Enterprise Ethereum kot dirka ponudnika storitev. V partnerstvu s ConsenSys ponujajo najboljše najboljše operacije SAAS za verigo blokov. Po navedbah ponudnika boste od njih dobili razširjeno platformo z dodatnimi funkcijami in učinkovitostjo skupaj z oblikami predlog.

Te poslovne predloge Ethereum bi vam pomagale, da v kratkem času zaženete svoj projekt veriženja blokov.

Katere so prednosti Kaleido Blockchain Cloud?

 • Takojšnja omrežja

Ali želite zdaj zagnati ali zagnati svoj poslovni Ethereum projekt? No, s Kaleido lahko to enostavno storite. Poleg tega traja približno minuto, da se vaše omrežje pripravi in ​​uvede. Da ne omenjam, na tej poti prihrani veliko denarja in časa.

 • Možnost izbire

V svojo platformo Enterprise Ethereum lahko dodate več funkcij. Z nekaterimi izbranimi funkcijami torej ne boste omejeni. V resnici Kaleido meni, da je vsako podjetje edinstveno, zato morajo svoje razlike predstaviti na privlačen način.

Zato bodo ponudili prilagojeno omrežno platformo glede na potrebe vašega podjetja. Torej, vsa uvedba Ethereuma bi bila drugačna; tu ni masovno izdelane tehnologije!

 • Večja stabilnost

Seveda mora imeti podjetje večje dejavnike stabilnosti v primerjavi z drugimi. To je zato, ker se morajo vsak dan spoprijeti s toliko zvezki. Torej, Kaleido obljublja, da bo ponudil brezplačne možnosti skaliranja. Pomeni, da ne bo pomembno, koliko uporabnikov je na njem; ne bo upočasnila njegovega delovanja.

 • Bogata tržnica

Poleg ponudbe visokokakovostne blockchain rešitve ima tudi bogato tržnico. Na trgu boste dobili rešitve plug and play, ki jih lahko preprosto izkoristite.

Bi radi izvedeli več o Blockchain Transformation? Oglejte si našo knjigo preoblikovanja Blockchain Transformation!

7. poglavje: Podjetja iz resničnega sveta, ki uporabljajo Enterprise Ethereum

 • Amalto

Amalto je eno vodilnih podjetij za upravljanje podatkov na terenu, ki želi uporabiti blockchain podjetja za razvoj platforme, ki bi ponujala avtomatizacijo procesov naročanja v gotovino (na osnovi vozovnic) v plinski in naftni industriji..

Trenutno za to jemljejo tehnološko podporo podjetja ConsenSys Kaleido in bi za to uporabljali podjetniški Ethereum. Poleg tega se podjetje imenuje Ondiflo in bi imelo sedež v Teksasu v ZDA.

Poleg tega bo Ondiflo uporabljal različne izdelke, že narejene v drugih podjetjih, kot sta ConsenSysov sistem vodenja prometa in Amaltova platforma 6. Zagotoviti mora, da ponujajo celovito rešitev posebej za to panogo..

Skratka, podjetniški Ethereum bo avtomatiziral terenske storitve v spodnjem, srednjem in zgornjem toku.

 • Open Mineral

Open Mineral je platforma za digitalno izmenjavo, v glavnem za sekundarne trgovske izdelke in surovine iz navadnih kovin. Vendar zdaj Open Mineral uporablja podjetje Ethereum za napajanje svoje platforme Minerac. Minerac je blockchain konzorcij, ki želi spremeniti način delovanja oskrbovalne verige in trgovanje z mineralnimi surovinami.

Skupaj z Open Mineral sodelujejo še druge finančne institucije in rudarska podjetja. Zakaj pa se odločajo za blockchain? No, to je zato, ker se morajo rudarske industrije spoprijeti z veliko neučinkovitostjo in nespremenljiva knjiga lahko resnično spremeni scenarij.

Z Mineracom boste lahko izmenjevali trgovske dokumente v varnem okolju, kot so akreditivi, tovorni listi in številni drugi.

 • Radiant Earth

Radiant Earth je ena od neprofitnih organizacij, ki se ukvarja z geoprostorskimi podatki in posnetki Zemlje, da bi svetovnim humanitarnim organizacijam pomagala pri soočanju s ključnimi globalnimi izzivi. Vendar zdaj uporabljajo tehnologijo blockchain za pravilno licenciranje teh podatkov. Za to uporabljajo podjetniški Ethereum.

Poleg tega bi s pomočjo platforme blockchain zdaj številne organizacije lažje dostopale do nje.

V primeru kakršnih koli nesreč obstaja veliko nevladnih organizacij, ki potrebujejo dostop do posnetkov posodobitev, da lahko hitro ponudijo pomoč in poenostavijo postopek čiščenja. V podjetniški rešitvi Ethereum uporabljajo dokaz o konceptu za sledenje postopkom plačil in licenciranja teh geografskih podatkov.

 • Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev je eden največjih pivovarskih velikanov na svetu. Trenutno iščejo rešitev veriženja blokov, da bi poenostavili svoje dobavne verige digitalnega oglaševanja. Poleg tega trenutno uporabljajo mobilno tržno aplikacijo Kiip, da začnejo svojo prvo oglaševalsko akcijo. Aplikacija uporablja Ethreuemovo verigo blokov za upravljanje in sledenje podatkov.

V resnici je glavni cilj spremljati in nato na koncu razširiti doseg teh specifičnih oglasov.

Projekt vključuje tudi druge priljubljene blagovne znamke, kot so Michelob Ultra, Bud light, Estrellas in številne druge. Poleg tega je projekt, ki vključuje Kiipovo poslovno rešitev Ethereum, zasnovan izključno za povečanje preglednosti in boj proti goljufijam z oglasi.

Posledično AB InBev skrajša veliko časa, saj lahko zdaj zlahka sledijo svojim oglasnim dejavnostim.

 • BBVA

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ali BBVA je ena največjih bank v Španiji. Pred kratkim so zaključili sindicirano posojilo na osnovi verige blokov z uporabo podjetja Ethereum. Poleg tega je to prvi resnični posel v omrežju. Vendar se je to zgodilo na testni mreži in ne na glavni mreži.

Cilj tega projekta je ugotoviti, ali je veriga blokov sposobna zagotavljati učinkovitost, hitrost in preglednost transakcij.

V tem primeru se je zbralo več finančnih institucij, ki so denar za tovor združile in ga posodile posojilojemalcu s pomočjo platforme.

Zato BBVA vodi projekt in je družbi Red Electrica Corporation skupaj posodila 150 milijonov EUR. Poleg tega so bili v mreži prisotni tudi drugi pravni svetovalci, ki so si to ogledali.

Vendar še vedno ne vemo, kako je v resnici potekal postopek posojila, vendar vemo, da je bil to velik uspeh.

 • ING, Citigroup in Shell

ING, Citigroup in Shell vodijo projekt konzorcija Ethereum, imenovan Komgo. Komgo je izdelek konzorcija in je platforma, ki temelji na blockchainu. Trenutno Kaleido jemljejo tehnološko podporo.

Primarni cilj Komga je digitalizirati celoten globalni sistem trgovanja z uporabo arhitekture Ethereum podjetja. Poleg tega je njihov glavni sedež v Švici. V tem konzorciju je 15 podjetij –

Societe Generale, SGS, Shell, Rabobank, Natixis, MUFG Bank, Mercuria, Macquarie, Koch Supply & Trading, ING, Gunvor, Crédit Agricole Group, Citigroup, BNP Paribas in ABN AMRO.

 • Santander

Santander uporablja Enterprise Ethereum za razvoj digitalnega gotovinskega sistema. Poleg tega bi bila Santander prva banka, ki je izdala digitalno valuto z uporabo rešitve blockchain za podjetja. Poleg tega želijo izdajati bankovce bankovni skupnosti za spodbujanje uporabe žetona in razvoj verige blokov.

Torej lahko digitalno gotovino uporabite v različnih poslovalnicah banke, ko jo uradno zaženejo. Trenutno je žetoni ime Cash ETH in ta žeton je v celoti podprt s fiat denarjem v Santanderju.

Do sredstev lahko dostopate prek bančnega računa Santander in z denarnicami Ethereum uporabite za transakcijo žetona.

 • Projekt Khokha

Južnoafriška rezervna banka ali SARB vodi konzorcij sedmih drugih bank za ustvarjanje medbančnega sistema, ki temelji na blockchainu, v Južni Afriki. Poleg tega želijo ponuditi tipičen dnevni obseg bank, vendar z dodatno dokončnostjo in zaupnostjo.

Trenutno, projekt Khokha z uporabo Ethereuma za varnostno kopiranje svoje rešitve. Centralne banke običajno potrebujejo drugačen način, da povečajo odpornost medbančnega plačilnega sredstva. Poleg tega morajo zmanjšati tudi stroške vzdrževanja tega sistema.

Kot rezultat, gradijo dokazano zasnovano arhitekturo podjetja Ethereum, da bi zadostili zahtevam po zaupnosti.

 • Projekt i2i

Filijanska UnionBank je ena največjih bank v državi in ​​uporablja podjetje Ethereum za pogon svoje medbančne plačilne platforme. Vendar Filipinska filijanska UnionBank pri tem projektu ni edina. Tehnološko podpira Kaleido, Diligence, Amazon AWS, Microsoft Azure in še sedem filipinskih bank.

V kratkem, Projekt i2i ustvarja rezultate v realnem času v decentralizirani in stroškovno učinkoviti platformi, ki lahko deluje neodvisno brez težav. Poleg tega si projekt i2i prizadeva povezati vse podeželske banke in nacionalne poslovne banke s centralno banko. To ne samo, da izboljšuje bančništvo, temveč ponuja tudi večjo stopnjo zadovoljstva državljanov.

 • Webjet

Webjet uporablja blockchain za poenostavitev postopka pri transakcijskih sporih v turistični industriji. Spori glede rezervacij so univerzalna nočna mora vsake turistične industrije. Poleg tega je še bolj problematično tudi za popotnike. Kompleksna narava velikega obsega transakcij na dan je polna napak.

Zato želi Webjet uporabiti podjetje Ethereum za pogon svojega projekta Rezchain, ki bo ponudil usklajevanje podatkov za to panogo. Poleg tega boste s pomočjo Rezchaina opazili 90-odstotno zmanjšanje transakcijskih sporov med njihovimi notranjimi blagovnimi znamkami. Kar zadeva zunanje blagovne znamke, lahko tudi oni uživajo v učinkovitosti te platforme.

Trenutno Webjet toži Microsoft Ethereum ali Ethereum rešitev z njihove platforme Azure.

 • LumenLab

Lumenlab je globalno inovacijsko središče Metlife v Aziji. Trenutno podjetje zdaj dela na projektu uporabe verige blokov za rešitve zdravstvenega zavarovanja. Natančneje, zagotavljajo zavarovalno podporo ljudem, ki živijo s sladkorno boleznijo.

Poleg tega ime njihovega projekta Vitana vključuje avtomatiziran sistem zavarovanja za gestacijski diabetes. Gestacijski diabetes prizadene vsako peto nosečnico v singapurski regiji, Lumenlab pa želi zagotoviti njihovo podporo.

Trenutno uporabljajo podjetje Ethereum za napajanje njihove verige blokov in trenutno razvijajo rešitev v monetarni upravi singapurskega peskovnika.

Poleg tega projekt blockchain varno vključuje podatke EMR za sprožitev samodejnega izplačila pacientu, če ima sladkorno bolezen.

 • Svetovna banka in Mednarodni denarni sklad

Mednarodni denarni sklad (IMF) in Svetovna banka sodelujeta pri vzpostavitvi zasebnega blockchain omrežja. Trenutno uporabljajo Enterprise Ethereum za varnostno kopiranje svojih eksperimentov in raziskav v sistem DLT (Distributed Ledger Technology).

Poleg tega obe strani ustvarita svoj lasten digitalni vir, imenovan Learning Coin. Ne, to ni le žeton, ampak zgolj orodje za pomoč različnim institucijam pri učenju o verigi blokov. Poleg tega bi jim tudi pomagal razumeti, kako lahko blockchain uporabijo za bolj trajnostno digitalno sredstvo.

Druga velika razlika tega orodja pri tipičnem kripto je, da nima denarne vrednosti ali je vezano na kakršen koli fiat denar. Kaleido jih podpira kot tehnološkega ponudnika.

 • Banka podpisov

Poslovna banka Signature s sedežem v New Yorku je ustanovila platformo blockchain, ki ji je bila odobrena Ethereum. Poleg tega želijo s to platformo ponuditi postopek plačila svojim institucionalnim strankam.

Platforma se imenuje Signet in vam bo ponudila, da sredstva premaknete v 30 sekundah od zahteve. Toda vaša sredstva bi bila najprej pretvorjena v Ethereum ERC-20 in nato pretvorjena nazaj v USD za račun prejemnika.

Tako se vmesno znebijo in zmanjšajo skupne stroške. Poleg tega prihrani veliko časa, saj običajno traja približno tri dni za obdelavo medbančne transakcije.

 • Romb

Rhombus sodeluje s podjetjem Kaleido, da podjetju Ethereum blockchain omrežjem ponuja napajalne vire podatkov. Ni tako kot tipični podjetniški blockchain projekti, ampak bolj izboljšava obstoječih vseh poslovnih Ethereum projektov.

Vse panoge, ki sprejemajo blockchain rešitev Kaleida, bodo deležne te ugodnosti, saj je neposredno povezana s poslovnim oblakom Kaleido blockchain. Rhombus je vodilni ponudnik storitev Oracle in zdaj bo skupaj s Kaleido ponudil več racionalizacij podatkov.

Poleg tega so ti podatki izjemno pomembni pri pametnih pogodbah, ki za delovanje potrebujejo resnične informacije.

 • UBS

UBS dela na več projektih, ki temeljijo na Enterprise Ethereum, predvsem kot član konzorcija. Vendar pa končno uvajajo svojo lastno platformo za skladnost Ethereum. Prvotno ime je Massive Autonomous Distributed Reconcoliation Platform, oziroma Madrec vodi UBS. Vendar pa obstajajo tudi druga podjetja, kot so Credit Suisse, SIX, Barclays, in veliko drugih sodeluje pri tem.

Microsoft Azure uporabljajo Ethereum v Azure, da bi ponudili postopek usklajevanja podatkov v celotni panogi. Poleg tega številnim podjetjem s pomočjo platforme ne bo treba zapravljati virov in časa za spravo.

Poleg tega bo uporabnikom pomagal prihraniti denar in ne bo na ceno konkurence.

Kaj je dolgoročna vizija podjetja Ethereum?

 • Skupnost globalnih razvijalcev

Enterprise Ethereum želi svetovni skupnosti razvijalcev ponuditi racionalizacijo razvoja verig blokov v kateri koli državi brez težav. Ta rešitev ne bo le poenostavila postopka uvajanja verige blokov, temveč jo lahko uporabljajo številne države brez dosega višjega tehnološkega dosega..

S pomočjo globalnih razvijalcev lahko katera koli država ali regija v celoti izkoristi decentralizirano omrežno okolje. Poleg tega bo svetu tudi pomagal stopiti v novo digitalno dobo.

 • Interoperabilnost

Interoperabilnost med podjetniškimi omrežji je še ena glavna točka uporabe za Enterprise Ethereum. Če so vsa poslovna omrežja verig blokov interoperabilna, lahko neposredno komunicirajo z vsakim in sklenejo posel.

Poleg tega bo uporaba te funkcije pomagala članom Enterprise Ethereum Alliance razširiti svoj doseg in spodbujati globalno omrežno okolje. Če lahko več sistemov blockchain komunicira med seboj in še vedno ohranja integriteto svojega osebnega omrežja, bo hekerjev ogromen prevzem.

 • Več prodajalcev

Če ponudite le nekaj ponudnikov, je izvedba Enterprise Ethereum nekoliko trša. Trenutno imajo le malo prodajalcev BAAS, ki zagotavljajo njihove storitve. Ta seznam želijo razširiti in potrošnikom ponuditi več ponudnikov BAAS.

Več kot je ponudnikov BAAS, boljše je mogoče doseči inovacije blockchaina. Prav tako vsak prodajalec ponuja nekaj svojih posebnosti skupaj z originalno verigo blokov.

Razveseliti vsako podjetje z majhnim seznamom ne bo dovolj. Tako člani Enterprise Ethereum Alliance širijo svoj doseg na več ponudnikov, ki lahko svoje storitve ponujajo kateri koli panogi na trgu.

 • Testiranje in certificiranje

Enterprise Ethereum želi še naprej preizkušati novi razvoj znotraj organizacij in ponujati certifikate za nove dosežke. S tem, ko ponujajo uradne certifikate, spodbujajo več podjetij k inovacijam.

Ne samo, da povečuje tehnološki doseg, ampak nam tudi olajša življenje. Predstavljajte si svet, v katerem bi vsaka stvar temeljila na verigi blokov in bi bila zaščitena pred slabimi igralci.

Kdo si tega ne bi želel, kajne?

8. poglavje: Končne besede

Prišli smo do konca našega vodnika po podjetju Ethereum. Torej, že zdaj morate vedeti, kako lahko Enterprise Ethereum resnično vpliva na resnična okolja. Za nameček pa se zdi, da ta platforma nima nobenih omejitev pri inovacijah.

Javni Ethereum se je že uveljavil v svetu, zdaj pa je čas, da izkoristite tudi zasebno platformo.

Vendar Enterprise Ethereum noče biti edini vladar tehnologije veriženja blokov. Zato sodelovanje z drugim podjetjem je blockchain Hyperledger v teku. Skupaj spreminjajo tipične načine sveta.

Poglejmo, kaj Enterprise Ethereum ponuja v prihodnji prihodnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map