Blockchain trgovinskih financ: preoblikovanje sveta obrti in podjetij

Rast trga trgovinskega financiranja je močno odvisna od trdnosti in enostavne razpoložljivosti finančnih mehanizmov. Trgovinsko financiranje velja za gorivo svetovnega poslovanja. Vendar pa obstaja neprijetna resnica, da se trenutno trgovinsko financiranje spopada z veliko neučinkovitostmi. Da ne omenjam izjemne ranljivosti za goljufivo trgovanje.

Naš tipičen način odvisnosti od papirnega sistema zelo potrebuje spremembe. Skrajni čas je, da preidemo na bolj nadzorovane in digitalizirane rešitve, da zagotovimo varnost industrije, vredne trilijone dolarjev.

Z uvedbo tehnologije veriženja blokov se številne finančne institucije zdaj sprašujejo, kako bi vplivala na sektor financiranja trgovine. Ni treba posebej poudarjati, da se je veriga blokov večkrat izkazala in tudi v tej niši zmanjšuje težave.

Zato bomo danes raziskali neučinkovitost trgovinskega financiranja in to, ali je blockchain trgovinskega financiranja sposoben obvladati breme.

Torej, začnimo!

Contents

1. poglavje: Kaj je trgovinsko financiranje?
Poglavje 2: Kako delujejo trgovinske finance?
Poglavje 3: Ustvarjanje zaupne platforme za trgovinske finance
4. poglavje: Kakšne so prednosti blockchaina?
5. poglavje: Kako lahko financiranje trgovine deluje z uporabo verige blokov
Poglavje 6: Priljubljeni podjetniški blockchains, primerni za financiranje trgovine
Poglavje 7: Blockchain konzorciji za trgovinske finance
Poglavje 8: Podjetja iz resničnega sveta, ki uporabljajo Blockchain za trgovinsko financiranje
9. poglavje: Sklepne besede

1. poglavje: Kaj je trgovinsko financiranje?

Začnimo z osnovami. Trgovinsko financiranje so finančni proizvodi in instrumenti, ki jih podjetja uporabljajo za lajšanje trgovine in mednarodne trgovine. Trgovinsko financiranje dejansko olajša uvoznikom in izvoznikom poslovanje s trgovino.

Vendar je celoten koncept trgovinskega financiranja precej mejna kategorija, saj gre za krovni izraz. Običajno zajema številne finančne modele in produkte, ki jih podjetja ali banke uporabljajo za izvedbo trgovinskih transakcij.

Torej, na kratko, osnovni trije koncepti povzemajo –

 • Finančni produkti in instrumenti, ki jih podjetja uporabljajo za lajšanje trgovine in mednarodne trgovine.
 • Uvoznik in izvoznik ga uporabljata, da si s trgovino olajšata poslovanje.
 • Z usklajevanjem potreb izvoznikov in uvoznikov zmanjšuje tveganje svetovne trgovine.

Trgovinsko financiranje: osnove in vprašanjaInfografika


Blockchain za trgovinske finance

Razumevanje trgovinskih financ

Glavni cilj trgovinskega financiranja je uporaba tretjih oseb za transakcije. Deluje tako, da odstranjuje plačilna tveganja in tudi tveganja oskrbe. Trgovinsko financiranje daje terjatev ali plačilo dogovora z uvoznikom. Vendar mora izvoznik plačilo najprej pripisati za izpolnitev dogovorov.

V ekosistemu trgovinskega financiranja so običajno številne stranke. So –

 • Uvozniki
 • Izvozniki
 • Banke
 • Zavarovalnice
 • Organizacije za financiranje trgovine
 • Družbe za izvoz kreditov in ponudniki storitev

Vendar morate razumeti, da se postopek financiranja trgovine precej razlikuje od običajnega financiranja ali izdajanja kreditov. Poleg tega je splošno financiranje namenjeno predvsem vzdrževanju likvidnosti ali plačilne sposobnosti. Vendar financiranje trgovine morda ne bo vedno pokazalo, ali je kupec brez likvidnosti ali sredstev.

Namesto tega je trgovinsko financiranje ščit pred mednarodnimi dejavniki tveganja, kot so vprašanja neplačevanja, nihanja valut, kreditna sposobnost udeleženih strank in politična nestabilnost.

Finančni instrumenti za trgovinske finance

Smo že razpravljali, da obstajajo nekateri finančni instrumenti v trgovinskem financiranju, da bi vse potekalo brez težav. Običajno so to glavni instrumenti –

 • Banke posojajo kreditne linije za pomoč izvozniku in uvozniku pri sklenitvi posla.
 • Akreditivi so pomemben dejavnik, saj zmanjšujejo tveganje za svetovno trgovino. Poleg tega bo prodajalec s tem vedel, da kupec lahko jamči za plačilo, za katerega se je dogovoril. Vendar je kupec z njim tudi zaščiten, ker ne bo sprostil sredstev, če ne bo izpolnjen vsak dogovor o LC. Poleg tega morata obe strani spoštovati sporazume, ki sta jih imeli, da bi trgovina lahko šla skozi.
 • Faktoring je sistem, pri katerem bodo družbe dobile odstotek od terjatev ali poenostavljeno izraženo odstotek plačila.
 • Izvoznikom se lahko ponudi obratna sredstva ali izvozni kredit.
 • Izvoznik in uvoznik lahko zavarujeta pošiljko in dostavo izdelkov. Prav tako ščiti prodajalca pred vsakim kupcem, ki ne plača.

V resnici je mednarodna trgovina obstajala že zelo dolgo, vendar jo trgovinsko financiranje postavlja na povsem drugo raven. Poleg tega mednarodna trgovinska skupnost z uporabo trgovinskega financiranja raste in je eden pomembnih delov našega gospodarstva. Po podatkih Svetovne trgovinske organizacije je več kot 80–90 odstotkov mednarodne trgovine odvisno od trgovinskega financiranja.

Ali dejansko zmanjšuje tveganje?

Trgovinsko financiranje resnično zmanjšuje tveganje mednarodnega trgovinskega procesa glede na potrebe uvoznika in izvoznika. V idealnem primeru bi izvoznik želel, da uvoznik vnaprej vplača denar, da bi zmanjšal tveganje plačila. Toda uvoznik je lahko prevzel pošiljko in ni plačal izdelkov ali blaga.

Po drugi strani pa tudi, če uvoznik plača vnaprej, lahko izvoznik vzame denar in mu blaga ne pošlje.

Skupna rešitev tega problema je, da banka uvoznika banki izvoznika ponudi akreditiv. Poleg tega bo izvoznik to vedel, da bo uvoznik plačal po opravljeni trgovini. Toda za to bi moral izvoznik pokazati dokazilo o pošiljki, to je nekako tako kot tovorni list.

Poleg tega bo akreditiv zagotovil, da bo uvoznikova banka, ko bo dobila dokazilo o pošiljki izdelkov, sprostila plačilo. Obe strani pa morata izpolnjevati vse pogoje.

Z uporabo akreditiva bi bila uvoznikova banka odgovorna za plačilo izvozniku. Vendar mora banka poskrbeti tudi za to, da lahko njihova stranka (uvoznik) plačilo resnično spoštuje. Trgovinsko financiranje na nek način zagotavlja obliko zaupanja med obema stranema in zagotavlja, da lahko trgujeta brez težav.

Poleg tega sistem pomaga obema stranema, da uživata številne finančne koristi in jih večinoma prilagajata samo njima. Za lažjo transakcijo lahko uporabijo tudi več izdelkov.

Ali obstajajo še kakšne prednosti trgovinskega financiranja?

Torej zmanjšuje tveganje plačila in pošiljanja, a ali ponuja kaj več od tega? No, trgovinsko financiranje je eno najpomembnejših orodij za podjetja, ki ga uporabljajo za povečanje prihodkov in učinkovitosti.

Obstaja še nekaj razlogov, zakaj je ta sektor za nas resnično pomemben –

 • Izboljša učinkovitost poslovanja in denarnega toka

Trgovinsko financiranje pomaga trgovskim podjetjem, da povečajo svojo učinkovitost poslovanja. Čim manj časa traja, tem bolje, kajne? V večini primerov gre za podaljšanje kreditov. Poleg tega bo podjetjem omogočil racionalizacijo procesa uvoza in izvoza. Običajno, če ni financiranja trgovine, si ne bodo zaupali, da bodo prejeli plačilo ali pošiljko.

Torej, ko banka izda akreditiv, obe strani vesta, da dobita tisto, kar sta želeli. Tako na splošno izboljšuje njihovo poslovno učinkovitost. Poleg tega imajo stabilno kreditno linijo dober denarni tok.

Preprosto povedano, skrajšal bo čas za plačila in celo pošiljke, kar omogoča, da obe stranki brez težav vodita svoje podjetje. V resnici gre za obe situaciji, kjer sta vsi.

 • Povečan prihodek

Trgovinsko financiranje omogoča organizacijam, da povečajo svoje prihodke in poslovanje z uporabo trgovine. Na primer, podjetje zaradi pomanjkanja denarja ali proizvedenega blaga morda ne bo moglo sklepati pogodbe s čezmorsko organizacijo.

Toda s pomočjo financiranja izvoza lahko plačajo račun, druge stranke pa lahko dobijo blago, ki ga potrebujejo za pošiljko. Posledično obe podjetji dobivata podjetje, ki ga brez pomoči podjetij za financiranje trgovine morda ne bi imeli.

 • Brez finančne stiske

Verjemite nam, če rečemo, da se tudi velika organizacija sooča s finančnimi težavami v smislu plačil. V resnici pošiljanje blaga, zlasti velike količine izdelkov, zahteva veliko denarja. Če pa takrat ne morejo gladko plačati ali zaostati, lahko izgubijo katero od svojih potencialnih strank.

Revolving kreditne možnosti zagotavljajo, da je plačilo pravočasno izvedeno. Ne samo to, ampak jim pomaga tudi v času finančne krize.

2. poglavje: Kako delujejo trgovinske finance?

Naj pojasnim s primerom, če ste še vedno zmedeni s tem, kako deluje celoten postopek. Recimo, da v trenutnem standardu trgovinskega financiranja podjetje z imenom XYZ v ZDA skuša uvoziti pošiljko izdelkov od dobaviteljev ABC na Japonskem..

Poleg tega bi tu moralo podjetje XYZ plačati izdelke, vendar se obotavljajo, ker ne vedo, ali bodo dobili pošiljko izdelkov ali ne. Po drugi strani pa se podjetje ABC tudi obotavlja poslati pošiljko, ker ne ve, ali bo podjetje XYZ pravočasno plačalo.

Poleg tega v tej srednji točki banka XYZ prek njihove banke izda akreditiv družbi ABC. V pismu bodo predlagali dogovor o izplačilu denarja, ko bodo v dokaz dobili dokumente, kot je tovorni list.

Tu tovorni list pomeni pravno dokumentacijo, ki navaja, da je blago na tovorni ladji, vlaku ali tovornjaku. Tako sta obe strani s pomočjo bank zaščiteni in dobita želeni denar ali blago.

Obstojna struktura

Struktura obstaja že več kot stoletje in večinoma ostane takšna brez sprememb. Vprašanje te strukture pa je ogromen kup papirjev vseh strani, povezanih s trgovino. Te stranke, kot so uvoznik, izvoznik, izvoznikova banka, uvoznikova banka, prevzemna družba, ladjarska družba, zavarovalnice, lokalni špediterji in mnogi drugi, morajo imeti dokumentacijo, da potrdijo svoje zaupanje.

Na vsakem koraku bi morali z njihovo pomočjo preveriti svojo natančnost.

Pogovarjali smo se o trgovinskem financiranju, kako to deluje, in verjetno imate zdaj o tem odlično idejo. Toda na današnji sceni sistem ni vse več pozitiven. Preučimo, kako izgleda današnje trgovinsko financiranje.

Današnja scena financ trgovine: Motnje v njenem zalivu

Kakršna koli učinkovita trgovina s fizičnimi izdelki se opira na običajno tri vrste dejstev – pregledno plačilo, trdno logistiko in kredit. Poleg tega se trgovinsko financiranje dejansko reši težav vseh teh uveljavljenih instrumentov, kot so izdajanje kredita, prenosi dokumentov ali celo pošiljanje blaga in nazadnje izvrševanje plačila.

Kljub temu, da je postopek še precej uveljavljen, se številna podjetja soočajo s težavami. Po njihovem mnenju to postaja težje voditi celoten sistem. Zakaj pa to?

Da bi odgovorili na vprašanje, smo se poglobili v korenine sistema. V resnici je financiranje trgovine namenjeno uvoznikom in izvoznikom določene velikosti. Poleg tega si lahko samo srednja do velika podjetja resnično privoščijo instrumente trgovinskega financiranja, kot so akreditiv ali druge plačilne storitve s strani kupca.

Da ne omenjamo zavarovalnic ali drugih pristojbin špediterske družbe. Vsako podjetje, ki uporablja trgovinsko financiranje, že ve, da sistem dejansko tvori ravnovesje vseh instrumentov.

Toda spremembe se usmerjajo k metodi in motijo ​​običajno tradicijo.

Običajno se podjetja ukvarjajo s sedmimi glavnimi vprašanji –

 • Nizka uporabniška izkušnja

Tu so kupci izvozniki in uvozniki, zapletena narava sistema pa otežuje sledenje vsem strankam, ki sodelujejo v trgovini. Poleg tega zahteva veliko usklajevanja iz številnih virov, kot so banke, zavarovalnice, ladijske družbe itd. Poleg tega to vodi do škodljivih učinkov, kot so dolga čakalna doba, zapleten postopek, papirologija, nizka preglednost, nizka stopnja gotovosti in še veliko več.

A to se šele ne konča, veliko uvoznikov se mora ukvarjati z lažnimi dostavami, kjer izvoznik ponuja dokumente, v resnici pa blaga ne odpošljejo. V teh primerih niti akreditiv ne more narediti veliko.

 • Povečanje stroškovnega pritiska

Ustvarjanje akreditiva predstavlja visoko ceno za stranke in banke. Poleg tega, če se katera koli strankina datoteka nekako izpodbija, traja razmeroma dolgo in vzame precej denarja. Poleg tega je zaradi omejenega profila strank, ki financirajo trgovino, manj prilagodljiv. Če pa podjetje ustvari obseg poslovanja, bo morda lahko zmanjšalo stroške. Torej, rešitev še vedno ni dobra.

 • Znatna regulativna obremenitev

Kar zadeva mednarodno trgovino, morata obe pogodbenici ustrezno ohraniti vse predpise. Toda za to potrebuje srednjega človeka ali sistem, ki lahko zmanjša njihova vprašanja zaupanja. Poleg tega postajajo obvladovanje geopolitičnih tveganj – trgovinske ovire, sankcije, preprečevanje goljufij in protokoli KYC / AML obvezen del trgovinskega financiranja.

V resnici postopek v glavnem povzroča več operativnih splošnih stroškov.

 • Tveganja za izdelke

Produktna tveganja so še en velik izziv pri financiranju trgovine. Običajno bi moral prodajalec upoštevati neko tveganje, povezano z izdelki. Žal jih nihče ne more zmanjšati ali popolnoma izpustiti.

Na primer, servisne obveznosti, dogovorjene glede vzdrževanja, ali določene garancije za izvedbo so nekaj verjetnih tveganj za izdelek. Poleg tega mora uvoznik preveriti, ali so pogoji izdelka ustrezni ali koliko vreme lahko vpliva na pošiljko.

Če obe strani ne bosta upoštevali teh bolečih točk, bosta po vsej verjetnosti prišla do sporov tudi po predhodnem dogovoru o pogodbi. Poleg tega mora prodajalec poskrbeti tudi za to, da bo pogodbo popolnoma napisal in ničesar ne izpustil.

Poleg tega bi moral izvoznik privzeto obdržati vse, tako da bi vse spremembe vključevale odškodnino kupca in prodajalca.

 • Proizvodna tveganja

Ta tveganja so zelo pogosta pri trgovanju. Običajno je proizvodno tveganje običajno za izdelke, ki morajo imeti edinstvene lastnosti ali so oblikovani drugače. V tem primeru bi moral prodajalec prilagoditi končne izdelke, dokler ne zadovolji kupčevega povpraševanja. Poleg tega je tveganje, ki ga morajo sprejeti, ker teh izdelkov ne morejo prodati vremenom drugih kupcev.

Če ste izvoznik, bi morali to tveganje obravnavati že v fazi načrtovanja izdelkov. Če pa tega ne storite, kupec morda ne bo plačal dolgovanega denarja. Po drugi strani pa, če upoštevate ta tveganja, bi bil kupec dolžan plačati v tej fazi posla.

Za zmanjšanje tveganj običajno pogodbenici skleneta dogovore in delna plačila v fazi proizvodnje, predelave in dobave. Vendar pa so zaradi goljufivih trenutno tudi to tvegane poteze.

 • Tveganja pri prevozu

Razen tveganj s proizvodnim procesom je pred nami še veliko težav. V tej fazi ga boste poslali kupcu ali kupili pri prodajalcu. Za to bi morali torej zavarovati prevoz in tovor. Običajno jih pokrivajo standardni mednarodni politični programi, včasih pa so lahko tudi breme.

V primeru, da ni zavarovanja, vedno obstaja nevarnost, da izgubite pošiljko zaradi nesreče ali naravnih nesreč.

Poleg tega v tem primeru poteka razprava. Običajno ni jasno, katera stranka bo zavarovala pošiljko. Če prodajalec to stori, lahko oceni vse dejavnike tveganja in dobi zavarovanje, kot ga potrebuje med dogovorom. Toda v primeru, da kupec to stori, to morda ne bi bil idealen scenarij.

Zlasti, če kupec zavaruje del pošiljke tovora in izpusti druge možnosti, lahko celotno zavarovanje postane neveljavno. Če ne opozorijo, v katero smer bo šla pošiljka, lahko zavarovanje postane neveljavno.

 • Valutna tveganja

Danes so trgi težki. Poleg tega ravni deviznih tečajev vedno nihajo. Nikoli ne veste, kdaj se lahko cene dvignejo ali znižajo. Poleg tega vse to pomeni, da morate imeti močno strategijo proti valutnim tveganjem.

Poleg tega lahko vladni vplivi in ​​regionalna politika pritiskajo na trg in vam postavijo tesno mejo.

Za valute obstaja veliko politik obvladovanja tveganj, vendar večina teče po centraliziranem sistemu in je nanje enostavno vplivati. Poleg tega bi lahko sprejeli nekatere od teh pravilnikov, vendar kot vidimo, morda ne bo dovolj. Značilno je, da morajo biti politike resnično prilagodljive, vendar niso.

Nihanja deviznih tečajev lahko vplivajo na vsa podjetja, ne glede na to, kako velika ali majhna so. Poleg tega je ta tveganja resnično pomembno upoštevati, ker gre za spremembo denarnega toka, sredstev in obveznosti.

Na primer, morda boste opazili večjo menjalno vrednost, ko boste poslali svoje blago, toda pri prejemu denarja lahko vrednost pretvorbe pade. In ko imate opravka z milijoni in milijoni, lahko celo padec centa povzroči velike izgube.

Za to morata obe strani preveriti, katero valuto uporabljata za plačila in kako nestanovitna je ta tržnica. V hitrem svetu ohranjanje vsega tega postane težko delo in številna podjetja zaradi tega izgubljajo dobiček.

Vgrajena ranljivost

Torej, na kratko, dobili ste sistem financiranja trgovine, ki ima vgrajeno ranljivost. Poleg tega je postopek zapleten, drag za nadaljevanje in z omejenim obsegom. Podjetje resno potrebuje spremembo scene in znižanje stroškov.

Toda kako bomo to storili? Poglejmo, ali lahko v zvezi s tem uporabimo blockchain za trgovinsko financiranje.

Poglavje 3: Ustvarjanje platforme za financiranje trgovine brez zaupanja

Blockchain trgovinskega financiranja bo dobil svoj resnični potencial, če bo sposoben zadovoljiti zahteve trgovskih družb in ponuditi boljše rešitve zanje. Da pa se to lahko zgodi, morajo ljudje znova odpreti zaprte sisteme, če želijo banke resnično izkoristiti celoten tržni potencial.

Če se ne javijo, bodo novejši moteči plačniki začeli uporabljati tehnologijo in ustvarjati več rešitev. Poleg tega to sčasoma ne bo odlična odskočna deska za trg financiranja trgovine. Torej, za pomemben učinek mora ponuditi nekaj bolj edinstvenega ali širšega v verigi financiranja trgovine.

Poleg tega se blockchain trgovinskega financiranja dejansko lahko oddalji od omejenega nabora strank in ponuja storitve trgovanja vsem podjetjem, ki si lahko privoščijo takse. Tako ne bo omejena na edino srednje do velike korporacije.

Trgovanje s potrebami odprtega ekosistema

Nasprotno pa blockchain za trgovinsko financiranje lahko ponudi tržnico, kjer lahko kateri koli uvoznik ali izvoznik hitro in enostavno dobi dostop do kreditov ali zavarovanj ali drugih svetovalnih rešitev.

Da pa bi se vse uresničilo, mora trgovanje teči na blockchain platformi za trgovinsko financiranje. Poleg tega je platforma najprimernejša za to, ker je odprta, pregledna in avtomatizirana, zato se podjetjem ne bo treba več zanašati na zaupanje.

Torej, kakšne potrebe potrebujejo akterji na področju financiranja trgovine iz nove platforme?

Hitre transakcije: Operativna skupina za trgovinsko financiranje mora imeti hitrejšo transakcijo, kar bo v zameno zmanjšalo dnevne splošne stroške. Poleg tega jim bo pomagalo, da se bodo osredotočili na izkušnje za reševanje sporov.

Sledenje transakcijam in prijava za kredit: Vsi uvozniki in izvozniki se želijo prijaviti za kredite in plačilo izvesti brez težav. Poleg tega morajo spremljati tudi stanje transakcij v realnem času.

Brez kršitve: ponudnik logistike mora popolnoma razumeti koncept sporazuma. Torej morajo blago poslati v času, ko ne bi prišlo do kršitve dogovora.

Popolna preglednost: No, očitno potrebujejo popolnoma pregleden postopek v celotnem sistemu trgovanja. Tako lahko zmanjšajo tveganja, povezana s tem. Govorili bomo o tem, kako lahko vloga blockchain trgovinskega financiranja dejansko izpolni vse te potrebe.

Ali lahko odprta platforma ponudi kakršne koli rešitve?

Platforma blockchain za trgovinsko financiranje bo odprta za vse strani in bo ponudila vsaj dve pomembni prednosti –

 • Samopostrežne pametne pogodbe: Platforma blockchain za trgovinsko financiranje lahko ponuja standarde API za ustvarjanje pogodb. Poleg tega lahko kateri koli izvoznik ali uvoznik preprosto oblikuje svoje pogodbe z uporabo platforme ali katerega koli drugega spletnega mesta, ki ponuja posebne API-je blockchain trgovinskega financiranja za pogodbe – z uporabo gradnikov ali vnaprej določenih predlog, da bo vse potekalo enostavno.
 • Prehod za pogojno poravnavo in plačilo: Platforma blockchain za trgovinsko financiranje omogoča logistiki, financam, bančnim operaterjem in posrednikom sledenje in izvedbo plačila. Poleg tega deluje tudi kot plačilni prehod, vendar upošteva pravila sporazuma. Poleg tega lahko katero koli programsko opremo za financiranje trgovinskega financiranja prilagodite, da postane nova vrsta prehoda.
 • Preglednost: Platforme blockchain za trgovinsko financiranje lahko nudijo raven preglednosti, ki jo potrebujejo za uporabo v resničnih dogodkih. Poleg tega bo to drastično zmanjšalo ponarejene izdelke ali druge goljufive dejavnosti.

To je nekaj redkih točk, ki jih veriga financiranja trgovine lahko ponudi trgovinskemu financiranju. To je samo predvidevanje. Vendar pa ljudje danes uporabljajo verigo blokov za trgovinsko financiranje.

Toda s tehnološkim napredkom je povsem običajno, da platforma ponuja posebne funkcije za določeno vrsto podjetij. Poleg tega mislimo, da če vodite podjetje, boste dobili rešitve za svoje potrebe.

Po drugi strani pa manjša podjetja nimajo velikih količinskih potreb. Poleg tega se potreba po financiranju trgovine dejansko razlikuje od podjetja do podjetja. Torej, pridobivanje verige trgovinskih financ samo za vaše posebne potrebe bi moralo nekoliko pomagati pri reševanju situacije.

Trgovinsko financiranje Blockchain za reševanje

Nova digitalna potreba po varnosti se povsod povečuje. Poleg tega, ker vse postaja digitalizirano, si vsi želijo izjemno varnost za svoja podjetja. V zvezi s tem blockchain resnično priskoči na pomoč.

Z novim decentraliziranim modelom ponovno opredeljuje vrednote operacij in interakcij. Poleg tega je tudi precej stroškovno učinkovit. Torej, zakaj ga ne bi uporabili, kajne?

Tri ključne značilnosti tehnologije veriženja blokov dejansko revolucionirajo boleče točke finančnega trgovanja. In s temi tremi značilnostmi lahko ustvarite platforme blockchain za trgovinsko financiranje za svoje potrebe. Poleg tega so to kriptografska varnost, mehanizem soglasja in sistem porazdeljenih knjig.

 • Kriptografska varnost:

Blockchain je poln presenečenj. Na voljo je s kriptografskim varnostnim mehanizmom, ki omogoča, da je vse na knjigi nespremenljivo in verodostojno. Ko shranjujete trgovinske transakcije v sistemu glavne knjige, jih nihče ne bo mogel nikakor spremeniti.

Tako bo vse na knjigi verodostojen vir informacij. S posebnim dovoljenim dostopom lahko določite tudi, kdo lahko vidi vaše trgovinske transakcije in kdo ne.

 • Porazdeljena knjiga:

To pomeni, da nobena stranka ne bi imela popolnega nadzora nad celotno mrežo. Vse bo razdeljeno med strani, ki sodelujejo v procesu, predvsem postopek soglasja. Poleg tega to pomaga trgovinskemu financiranju blockchain za upravljanje pogodbenih kupčij, izboljšanje omrežja in odpravo kakršnih koli manipulacij.

 • Mehanizem soglasja:

Mehanizem soglasja je resnično pomemben za nemoteno poslovanje katerega koli trgovinskega financiranja. Omogoča vsem vpletenim strankam, da se strinjajo s transakcijo in jo dodajo v knjigo. Poleg tega, če uporabljate katero koli domačo valuto, se lahko znebite izdaje dvojne porabe, potrebe po uskladitvi v trgovalni izdaji in goljufivih dejavnosti.

V resnici se vse te značilnosti združijo in tvorijo temelj verige trgovinskih financ. Poleg tega omogoča, da je blockchain trgovinskega financiranja močan in sinergičen. Ali je lahko kaj boljšega od tega?

Oglejte si naš vodnik Blockchain za zdravstveno varstvo zdaj!

Prednosti Blockchaina in kako lahko financiranje trgovine deluje z uporabo BlockchainInfografika

Tehnologija blockchain trgovinskega financiranja

4. poglavje: Kakšne so prednosti blockchaina?

 • Predogled in pregled v realnem času

Vsak dokument, povezan s trgovinskim financiranjem na platformi, je mogoče pregledati in preveriti njegovo verodostojnost v realnem času. Ko bi pogodbeni stranki sklenili pogodbo, bi morali priložiti določene dokumente, da se prepričate, ali je vse verodostojno. Da bi to dosegli, lahko dokumente neposredno naložijo v knjigo blockchain trgovinskega financiranja.

Po preverjanju pristnosti in prepričanju, da sta veljavni, si jih lahko obe strani ogledata v realnem času. Poleg tega lahko na ta način precej zmanjšajo čas, saj običajno to poskrbi banka ali finančna podpora obeh strani, včasih pa ti dokumenti potrebujejo veliko časa za obdelavo.

V resnici se med izmenjavo teh dokumentov včasih zgodijo goljufive dejavnosti. Torej boste morda poslali verodostojni dokument, vendar se bo na poti morda spremenil. Poleg tega bi se lahko tudi druga stranka vmešavala v to in trdila, da verodostojnih papirjev sploh niste poslali. To povzroča spore.

Vendar blockchain za trgovinsko financiranje lahko razmere reši dokaj enostavno, saj je platforma varna. Poleg tega nihče ne bi mogel posegati v to.

 • Pregleden faktoring

Blockchain lahko ponuja pregleden pregled računov, ki jim pomaga pri kratkoročnem razvrščanju. V resnici se ta situacija zgodi, ko bi za poslovanje potrebovali takojšnje gotovino. Faktoriranje računov je drugačna vrsta finančne transakcije in posebna vrsta dolžniškega financiranja. Poleg tega lahko podjetje svoje račune prodaja tretjim podjetjem po znižanih cenah.

Očitno bi morali popustiti z dobičkom neplačanih računov; vendar boste dobili takojšen denarni tok. Poleg tega je ublažitev kreditnega tveganja eden glavnih razlogov za faktoring računov.

Mogoče in izvoznik dobro prodaja uvozniku in mu da pravilne račune. V resnici traja 30, 60 ali celo 90 dni, da potrdite plačilo. Tako bi lahko izvoznik neplačane račune prodal faktoringu.

V tem dnevu vam bodo dali recimo 90% plačila. Poleg tega bodo kasneje plačilo prejeli neposredno od uvoznika. Kot lahko vidite, mora izvoznik za to plačati pristojbino, pristojbina pa so računi s popustom.

Kar lahko storite pri financiranju trgovine za verigo verig, je naložiti ali prodati svoje neplačane račune faktoringu na platformi. Poleg tega lahko preverijo račune in se prepričajo, da so vsi neplačani in da je kreditno sposobna stranka. Po tem lahko obdelajo plačilo in ga dobite v enem dnevu.

Ko je pošiljka opravljena in uvoznik prejme blago, lahko plača faktoringu in sklene pogodbo. Torej vam ne bi bilo treba čakati, ko je pošiljka opravljena, plačilo lahko dobite v dnevu vaše pošiljke ali celo pred tem.

 • Brez vmesnih proizvodov

Ni potrebe po iskanju posrednika in povečati tveganje za goljufije. Namesto tega lahko banke varno olajšajo financiranje trgovine brez težav. Običajno morajo banke pri trgovinskem financiranju zaupati posredniku, da ohranja stike z drugo stranjo in pošilja občutljive podatke.

V resnici je posrednik močna točka goljufivih dejavnosti in jim ni mogoče zaupati. Toda z verigo verig za trgovinsko financiranje vam ne bo treba razmišljati. Poleg tega lahko banke zdaj neposredno stopijo v stik z banko druge stranke in ustrezno obdelajo vse dokumente. Platforma za financiranje trgovine z verigami verig je zelo zavarovana in za to lahko ponuja medsebojno povezavo.

 • Brez dvojne porabe

Vse tovorne liste lahko spremljate iz verige blokov, kar odpravlja možnost dvojne porabe. V resnici je treba nakladnice temeljito preveriti, da ne boste plačali več blaga, kot ste ga naročili. Tovorni listi so pravzaprav temeljit seznam vsebine pošiljke. Poleg tega lahko prodajalec spremeni število blaga; to lahko ustvari scenarij dvojne porabe.

Toda z blockchain platformo za financiranje trgovine boste lahko spremljali tovorne liste in vam ne bo treba zapraviti več ali manj, kot znaša prvotni račun.

 • Izvedba pametne pogodbe

Pametne pogodbe so bistvenega pomena v verigi financiranja trgovine. Poleg tega je pogodba, s katero se obe strani prvotno strinjata, zdaj popolnoma na platformi. Vse, kar boste morali storiti, je, da se s partnerjem srečate s platforme in napišete pogodbo o pametni pogodbi z vnaprej določenimi pravili.

Toda sledenje vsem pravilom in izpolnjevanje vsakega od njih je težko. Zato se bo status pogodbe o pametni pogodbi posodabljal sproti, kar bo zmanjšalo papirje in čas. Po izpolnitvi vsake zahteve bosta obe strani prejeli posodobitev celotnega postopka. To bo zagotovilo, da bosta oba vedela, kdaj bo trgovanje opravljeno in v kateri fazi sta.

 • Dokazilo o lastništvu

Blockchain lahko ponudi dokazilo o lastništvu in je popolnoma pregleden glede lokacije pošiljke. Dokazilo o lastništvu bi prišel od izvoznika, da blaga nima več v lasti, namesto tega ga ima odslej v lasti uvoznik in ga uporablja, kot želi..

Pravilna obdelava tega pravnega dokumenta pa postane precej zapletena, večinoma v primeru mednarodnih poslov. Blockchain za trgovinsko financiranje v tej zadevi lahko to poenostavi. Poleg tega bi sprememba lastništva potekala na platformi za financiranje trgovine blockchain, obe strani pa si lahko s svojim podpisom izmenjata dokumente, da zapečate posel.

Poleg tega po tem, ko lahko uvoznik dokumente uporablja zakonito, z njimi ne bo nobenih težav.

 • Predpisi

Kot smo že omenili, je v primeru mednarodnega trgovanja veliko ovir. Poleg tega bi se lahko v drugih državah spopadli z nečim povsem zakonitim v vaši državi. Tudi pošiljka mora med potovanjem ohranjati zakone in predpise, če bi na poti šla skozi druge regije.

Tako nastane veliko zapletenosti in mnogim je težko slediti. Vendar pa lahko z verigo verig za financiranje trgovine vse regionalne predpise vzdržujete samo z enega mesta. Poleg tega lahko uveljavi tudi rešitve KYC / AML, da postane bolj trden.

Oglejte si našo Ultimate Blockchain Cheat Sheet na enostaven način izvedeti več o verigi blokov!

Možen primer uporabe Blockchain Trade Finance

Obstaja veliko primerov uporabe trgovinskega financiranja blockchain. Poglejmo, kaj so, kajne?

 • Zagotovitev plačila z uporabo postopka avtomatizacije

No, tradicionalno akreditivi dejansko ponujajo učinkovit način za zmanjšanje tveganja mednarodnega trgovanja. Vendar se to pokaže kot neproduktivno. Zakaj?

Zaradi višje cenovne točke, ki prihaja. Običajno banke olajšajo poravnavo in trgovinski tok ter ponudijo akreditive.

Poleg tega vsi akreditivi temeljijo na dokumentaciji, vendar ne vključujejo dostave blaga ali celo kakovosti blaga. Poleg tega včasih celo ne vključuje tehničnih pravnih vidikov pogodb.

Posledično banka določi določene točke in ohrani diskrecijsko pravico. V resnici tovrstne razmere povzročajo spore, saj jih ljudje velikokrat napačno razlagajo. Poleg tega ga napake v terminoloških zahtevah še poslabšajo. Poleg tega blago ostane na mestu dostave, ne da bi bilo za to zahtevano.

Če pride do kakršnega koli neusklajevanja podatkov med LC in plačili za trgovinske dokumente, zamudite. Če ga kupec ne odobri, ga prodajalec ne bo dobil, kar za prodajalca pomeni izgubo. Poleg tega, če je LC veljaven le kratek čas okna in pošiljke trajajo dlje, potem postane neveljaven. Zato povzročanje več težav kot njihovo zmanjšanje.

Kako lahko pomaga primer uporabe Blockchain Trade Finance

Zato lahko v tem primeru primer uporabe primerov financiranja trgovine z verigami verig resnično pride prav. S pomočjo primera uporabe trgovinskega financiranja blockchain lahko LC oblikujete kot samoizvajajočo se pametno pogodbo.

Uporaba te metode bi avtomatizirala preverjanje skladnosti v skladu s pogoji trgovanja ter prodajalcu zagotovila varno in hitrejše plačilo. V primeru težav vam ne bi bilo treba skrbeti za plačilo, ker za to ne bo prostora.

Poleg tega bi avtomatizacija postopka pomenila tudi, da bi se vsa neskladja povečala že na začetku. Zato je to eden izmed učinkovitih primerov uporabe blockchain trgovinskega financiranja.

 • Zagotavljanje dobave za kupce, ki uporabljajo tokenizacijo trgovskih sredstev

Vidnost je eden glavnih ključev pri trgovinskem financiranju. To je zato, ker bi morali kupci pravočasno vedeti, kdaj lahko dobijo potencialno pošiljko blaga. Poleg tega morajo za izpolnitev svojih dolžinskih obveznosti vedeti, kje je pošiljka.

Vendar v mnogih primerih kupci dejansko nimajo tega scenarija in nimajo ustreznega vpogleda v možne dejavnike zakasnitve ali slabe vremenske izide, zastoje v pristaniščih in številne druge primere do dejanskega časa dostave. Poleg tega to omejuje možnost predvidevanja poslovnih tveganj in njihovo ublažitev.

Razen teh trgovinskih dokumentov pride tudi ločeno od pošiljke. Torej, čeprav ste dobili pošiljko, je ne boste mogli zahtevati, dokler ne dobite ustreznih dokumentov za to. Poleg tega lahko ljudje zlahka ponarejajo dokumente, da bi manipulirali z določenimi dragocenimi točkami, kar sčasoma vodi do sporov.

Poleg tega se to zgodi predvsem zaradi interakcij med zainteresiranimi stranmi, trgovinskih postopkov, sprememb predpisov v državah in pomanjkanja ustreznih varnostnih protokolov. Tako boste med trgovskimi podjetji videli vedno več prevar z dokumenti.

Kako lahko pomaga primer uporabe Blockchain Trade Finance

Na platformi blockchain za trgovinsko financiranje lahko to težavo enostavno rešite. Poleg tega je primer uporabe blockchain trgovinskega financiranja več kot sposoben obravnavati vprašanja dostave. Platformo blockchain for trade finance lahko uporabite za digitalizacijo vseh trgovskih sredstev s pomočjo kriptožetonov. Poleg tega ga lahko uporabite tudi za označevanje skrbništva ali spreminjanje lastništva prinosnika poleg postopka pošiljanja.

Vse, kar boste morali storiti, je povezati prenos med obema trgovskima družbama in vzpostaviti verigo izvora. Poleg tega lahko katera koli ustrezna stranka tudi brez težav izda trgovinske dokumente neposredno na blockchain platformi za financiranje trgovine.

Poleg tega tokeniziranje sredstev na platformi blockchain za trgovinsko financiranje ponuja boljšo možnost upravljanja s tveganji, namesto da bi se zanašali na fizične dokumente. Skupaj z možnostjo sledenja v realnem času verige financiranja trgovine lahko dodatno zmanjšajo tveganje, saj bodo natančno vedeli, kje je pošiljka.

Poleg tega, če začnete uporabljati primer uporabe blockchain trade finance za izmenjavo dokumentov, kot je tovorni list, bi zmanjšali čas zadrževanja tovora. Poleg tega boste lahko tudi zlahka preprečili izgube zaradi manipulacije z dokumenti z uporabo verige trgovinskih financ.

 • Zmanjšanje tveganj in povečanje prihodkov z digitalizacijo plačilnih instrumentov

Različne terjatve do kupcev delujejo kot prenosljivi instrument za dobavitelja ali celo kupca. Instrumenti, kot so menice, čeki, menice in bankovci, vam lahko zagotovijo potrebno varnost. Vendar bi jih morali vložiti v banko ali zanjo uporabiti druge finančne institucije.

Poleg tega to zagotavlja, da imate sredstva za prodajo ali vsaj prenos vseh instrumentov z uporabo popustov, zasegov in faktoringa..

Vendar se morajo banke v mnogih primerih spoprijeti z veliko zavajajočimi dejavniki. To so omejena razpoložljivost trgovinskih informacij, višji stroški ročnega pregleda in številni drugi dejavniki, zaradi katerih so ranljivi.

Posledično se lahko soočite s precejšnjo izgubo, kot so ponarejene terjatve, podvojeno financiranje, drage tožbe, ugledna škoda, večmilijonske globe itd..

Poleg tega je še ena večja težava pri financiranju pomanjkanje pravočasnih trgovinskih kreditov in pomanjkanje MSP. Posledično od kupcev prejmejo pravila odloženega plačila, vendar ni likvidnosti, ki bi zadostila njihovim kapitalskim zahtevam.

Poleg tega so režijski stroški za izdajo, prenos, shranjevanje in unovčenje listin o terjatvah neučinkovita, zamudna in draga možnost. Tako ste na koncu zataknjeni s prepočasnim sistemom za financiranje trgovine.

Kako lahko pomaga primer uporabe Blockchain Trade Finance

Platforma za financiranje trgovine Blockchain lahko v tem primeru dobesedno pomaga. V resnici so vsi plačilni instrumenti dejansko kreditni instrumenti za trgovinsko transakcijo. Torej jih lahko neposredno izdate na platformi blockchain trade finance kot domače sredstvo.

Poleg tega boste lahko tudi zadolžnice ali menice ustvarili kar na platformi za financiranje trgovine blockchain med podjetji, ki izdajajo in unovčujejo. Če lahko neposredno izdate vse plačilne instrumente na platformi za financiranje trgovine blockchain, se boste znebili goljufive težave z izdajanjem računov, ki obkroža MSP.

Poleg tega boste lahko tudi povečali raven likvidnosti na platformi blockchain for trade finance. To bo dolgoročno zmanjšalo stopnjo tveganj in povečalo skupni prihodek.

 • Prepoznavanje dobrih partnerjev z upravljanjem identitete

Upravljanje identitete je eno od pomembnih vprašanj trgovinskega financiranja. Ko gre za mednarodno trgovanje, običajno ni možnosti za srečanje ali preverjanje podjetja, s katerim boste sodelovali.

Zato je v številnih primerih ogromno prevarantskih dejavnosti z resnično identiteto podjetja. Mnoga podjetja trdijo, da priložnosti ne morejo ponuditi, in mnoga delijo napačne podatke o svojem podjetju.

Obstaja tudi skupina družb, ki se pretvarjajo, da podjetjem kupujejo ali prodajajo blago, vendar na koncu posla ne plačajo ali celo pošiljajo pošiljke. Prav tako morajo banke v celoti olajšati trgovinske transakcije, da pokrijejo vsa tveganja dostave ali plačila obeh strani.

Ker pa nimajo ustreznega kanala za upravljanje identitet, se morajo včasih spoprijeti tudi z velikanskimi izgubami.

Kako lahko pomaga platforma trgovinskega financiranja Blockchain

Z napredovanjem tehnološkega blockchaina vam lahko platforma za trgovinsko financiranje ponuja sistem za upravljanje identitet. Torej, za to mora vsaka stranka, ki se želi pridružiti mreži, dokazati svojo identiteto in te dokumente lahko shranite na platformi blockchain for trade finance.

Poleg tega bo preverjanje pristnosti ali dejansko takšnega, za katerega se trdi, zelo enostavno, saj boste to lahko storili v realnem času..

Ko je kreditna sposobnost podjetij potrjena, lahko zagotovite, da bo vsa zgodovina dokumentov na platformi za financiranje trgovine, ki temelji na blockchainu. Tako jih lahko upravljate z enega mesta.

Poleg tega bo ohranjanje vseh identitet podjetij ponudilo tudi preglednejšo in učinkovitejšo platformo za financiranje trgovine, ki temelji na blockchainu.

 • Upravljanje pogodb in dokumentov prek nespremenljive knjige

Ker boste v trgovinskem financiranju imeli opravka z veliko papirji, je povsem običajno, da temu primerno upravljate z vsemi dokumenti in pogodbami. Običajno morajo ljudje v času trgovanja preveriti določene dokumente. Tako postane pomembno, da upravljate z vsemi ali sicer, tudi če naredite eno samo napako, lahko to povzroči težavo.

Po drugi strani pa bi se morali spoprijeti tudi z veliko pravnimi vidiki. Vsaka manjša težava bi torej lahko privedla do tožb ali velikih glob. V resnici ne more veliko ljudi dejansko ustrezno upravljati z vsemi dokumenti in tudi pravilno vzdrževati vsa pravila.

Kako lahko platforma za trgovinsko financiranje, ki temelji na Blockchain, pomaga

Platforme za financiranje trgovine, ki temeljijo na Blockchain, lahko z omrežjem enostavno upravljajo vse vaše dokumente, povezane s trgovino. Poleg tega so dokumenti, kot so regulativni, finančni, zavarovalniški in komercialni, popolni dokazi, saj jih lahko razpršite in omogočite dostop do ustreznih strank..

Torej, vsi bodo samo spremenili najnovejšo različico in vse drugo, razen tega, bo nespremenljivo.

Običajno bodo v platformah za financiranje trgovine, ki temeljijo na blockchainu, nespremenljive, kar pomeni, da nihče ne bo mogel ničesar spremeniti. Ker pa ga je treba nenehno posodabljati, mora vsak uporabnik spremeniti nedavne datoteke. Očitno boste za to potrebovali določena pooblastila za dostop. Vse dokumente bi bilo treba pregledati, preden se shranijo v knjigo.

Poleg tega ohranjanje vsega na nespremenljivem kanalu platforme za financiranje trgovine, ki temelji na blockchain, vsakič zagotavlja boljši rezultat.

 • Znižane provizije za transakcije z avtomatizirano poravnavo

Kot že veste, obstajajo številni akterji na področju financ trgovine. Vendar pa vsak od njih ni potreben za nov model verige trgovinskih financ.

Na primer, banke običajno sklenejo poravnavo in zagotovijo, da obe strani dobivata enake pravice. Vendar ti postopki ali storitve, ki jih ponuja banka, zahtevajo veliko časa in denarja.

Natančneje akreditiv je le nekaj računovodskih izkazov, ki zahtevajo visoko raven stroškov. Torej so banke v določenem smislu tudi posrednik ali posrednik v smislu financiranja trgovine.

Kako lahko platforma trgovinskega financiranja Blockchain pomaga

Model blockchain trgovinskega financiranja ponuja veliko različnih načinov za trgovanje. Uporabite lahko običajen način in vse naredite na knjigi. V tem modelu blockchain trgovinskega financiranja boste obravnavali vse tradicionalne igralce trgovinskega financiranja.

Če pa imate vi in ​​vaš trgovinski partner ustrezno raven zaupanja ali celo potrjeno veljavno identifikacijo, med trgovanjem ni potrebna vsaka plast. Pogodbo lahko preprosto izvršite z uporabo funkcij pametne pogodbe na platformi blockchain trade finance. Zato morate implementirati verigo blokov za podjetja.

Poleg tega morate le nastaviti pravila, o katerih se strinjate, in za trgovanje uporabiti izvorni žeton. S tem vam ne bo treba plačevati velikih provizij za storitve nobenemu posredniku. Druga možnost je, da so, ko imate opravka s stabilnimi domačimi sredstvi, veliko bolj trajna kot fiatne valute.

Torej vam med čezmejnim plačilom ne bo treba skrbeti zaradi težav s pretvorbo z verigo trgovinskih financ. Poleg tega so provizije za transakcije na platformi blockchain za trgovinsko financiranje precej majhne, ​​zato je za vse koristna situacija.

Bi radi izvedeli več o Blockchain Transformation? Oglejte si našo Blockchain Transformation playbook!

5. poglavje: Kako lahko financiranje trgovine deluje z uporabo verige blokov

1. korak: Uporabite platformo Blockchain Trade Finance za srečanje trgovinskih partnerjev

Začnimo s prvim korakom. V primeru, da gre za financiranje trgovine, se morate za dogovor dogovoriti z drugimi podjetji. Poleg tega bi se vaše prodajne potrebe in potrebe pri nakupu razlikovale od podjetja do podjetja in izziv je najti najprimernejšega partnerja.

Zaradi pomanjkanja likvidnosti je trgovanje nekoliko oteženo. Povezovanje s pravo stranko torej ni ena izmed ugodnosti trgovanja. Na primer, morda boste potrebovali pošiljko plaščev, vendar mora biti izdelana posebej glede na vašo blagovno znamko. Poleg tega za to trgujete s čezmorskim podjetjem, ki proizvaja plašče. Vendar ga ne morejo spremeniti glede na vaše potrebe.

Težava je v tem, da ni enostavno preiti na drugo podjetje, ko ste na trgu brez likvidnosti. Poleg tega morda sploh ne veste o drugih igralcih, ki ponujajo posebno spremembo.

Ko pa gre za trgovinsko financiranje na blockchainu, lahko dobite želeno likvidnost za svojo določeno nišo. Podjetja z vsega sveta se lahko združijo na platformi in izberejo najboljšega potencialnega trgovinskega partnerja.

Še pomembneje pa je, da ker je vse na platformi blockchain in trade finance verodostojno, tam ni možnosti, da bi obstajalo kakšno goljufivo podjetje. Poleg tega bo to kupcu in prodajalcu omogočilo, da z uporabo verige blokov in trgovinskega financiranja najdeta potencialne trgovinske partnerje, ki jim je mogoče zaupati. To bo kot tržnica, kjer bo na voljo ustrezen motor, ki bo ustrezal kupcem in prodajalcem.

Poleg tega bodo vsi predstavili svoje zmožnosti in zahteve, da bi dosegli boljše rezultate pri financiranju trgovine na verigi blokov.

2. korak: ustvarite pametno pogodbo in oddajte naročilo

Ko boste našli svojega potencialnega partnerja, boste z njim sklenili dogovor na platformi blockchain in trade finance. V ta namen bi morali z njimi neposredno stopiti v stik z omrežjem peer-to-peer.

Ko veste, da vse pogodbe odobrita obe strani, lahko začnete določiti pravila s pametnimi pogodbami na platformi blockchain in trade finance. Vsako financiranje trgovine na blockchain platformi bo ponujalo funkcije pametnih pogodb, ker je to eden od nujnih elementov. Poleg tega je ustvarjanje digitalne pogodbe na platformi blockchain in trade finance zelo enostavno.

Poleg tega veliko trgovinskega financiranja blockchain podjetij ponuja predloge za pripravo pogodb. Torej tudi za to ne boste potrebovali tehničnega znanja. Po tem, ko si obe strani pogodbo ogledata v realnem času in se strinjata, bo kupec naročil naročilo.

3. korak: Bančno plačilo kupca

Kot že zdaj veste, obe stranki v glavnem skrbita za postopek plačevanja trgovinskega financiranja. Torej bodo v primeru trgovinskega financiranja na blockchainu banke obeh pogodbenic tudi na pametni pogodbi.

Na ta način si bodo ogledali pogodbo in postopek ter nato začeli določene korake, ki zahtevajo njihova dejanja. Poleg tega lahko po izpolnitvi pogojev pametne pogodbe plačilo poravnajo z uporabo trgovinskega financiranja na blockchain platformi. Poleg tega bo plačilo izvedeno z bančnega računa kupca na bančni račun prodajalca.

4. korak: Terjatve za prodajalca

Običajno plačilo finančnega posojila poteka v 30, 60 ali 90 dneh. Največ je odvisno od časa pošiljanja. Poleg tega bi lahko pošiljke v mednarodni trgovini trajale veliko časa, odvisno od poti.

Poleg tega prodajalec morda ne bo imel časa čakati toliko časa, da dobi plačilo. Namesto tega lahko pospešijo postopek financiranja terjatev do svoje banke. Kako bodo to storili?

Račune lahko prodajo drugemu faktoringu in namesto tega dobijo denar na platformi blockchain in trade finance. Poleg tega bo banka prodajalca predložila račun, faktoring družba pa bo sklenila pogodbo o pametni pogodbi in plačala prodajalcu.

Po tem bosta faktoring družba in kupec neposredno sodelovala pri pametni pogodbi z uporabo blockchain in platforme za financiranje trgovine.

5. korak: Pošiljanje in sledenje blaga

Sledenje postopku pošiljanja na platformi blockchain in trade finance je zelo enostavno. Poleg tega je postopek podoben sledenju izdelkov v dobavni verigi. Sledilnik bo kupcu in prodajalcu natančno sporočil, kje je tovor. Poleg tega ne bo pomembno, na kakšen način prodajalec odpremi blago. Sledilnik jim bo vedno sporočil natančno lokacijo in stanje blaga.

Naprednejše trgovinsko financiranje na blockchain platformah ponuja posebne možnosti sledenja. Poleg tega vam omogočajo, da poznate nekatere značilnosti, kot so vremenske razmere ali temperatura ali nedotaknjenost blaga. Poleg tega boste lahko spremljali tudi kakovost izdelka, če je vremensko občutljiv.

Ko bo prodajalec blago poslal, bosta obe strani spremljali postopek pošiljanja.

6. korak: kupec potrdi trgovino

Ko kupec prejme pošiljko in vidi posodobitev pametne pogodbe, se bo za potrditev obrnil na ladjarsko družbo. Ko se vsak dokument na platformi izkaže za verodostojnega, kupec potrdi trgovino s pametno pogodbo.

Poleg tega bo za potrditev možnosti možnost, da kliknete gumb za potrditev. V primeru kakršnih koli sporov bo obstajala možnost, da se spor v trgovinskem financiranju reši na blockchainu. Poleg tega boste dobili več možnosti, da izberete, kakšen spor ali pritožbo imate proti kupcu ali prodajalcu.

Po obdelavi tega bo kupec nato potrdil plačilo z uporabo trgovinskega financiranja na verigi blokov. V primeru drugačne rešitve pa bodo izvedena določena dejanja.

7. korak: Prodajalec dobi plačilo

Pošiljka je opravljena, kupec pa je to potrdil na platformi blockchain in trade finance. Tako bo pametna pogodba samodejno sprožila plačilo za prodajalca z uporabo trgovinskega financiranja na verigi blokov.

Najprej bo banka kupca z računa bremenila znesek denarja in ga nato poslala neposredno na bančni račun prodajalca. Drugič, banka prodajalca bo potrdila plačilo na platformi blockchain in trade finance. Nazadnje bosta pogodbenici pogodbo končali, saj je šlo vse na mestu.

Oglejte si naš vodnik Blockchain za zavarovanje od tod!

Blockchain konzorcij, podjetja in priljubljene podjetniške blokchain platforme za trgovinsko financiranjeInfografika

konzorciji trgovinskega financiranja blockchain

Poglavje 6: Priljubljeni podjetniški blockchains, primerni za financiranje trgovine

Obstaja veliko podjetij, ki izvajajo verigo blokov. Vendar pa ni vsak izmed njih primeren za tržno nišo. Finance so eden najpomembnejših primerov uporabe tehnologije veriženja blokov in številna podjetja zdaj ponujajo posebne rešitve za platforme veriženja blokov za trgovanje.

Če iščete najboljša podjetja za financiranje trgovinskih blokov, ki bodo spodbudila vaš projekt, potem vsekakor preverite spodnji obrazec za vse možnosti. Izbrali smo najbolj priljubljen in najprimernejši podjetniški blockchain, primeren za financiranje trgovine. Torej, poglejmo, kaj so –

 • Hiperledger

Začnimo z enim od glavnih akterjev v tej panogi – Hyperledgerjem. Hyperledger je projekt Linuxa in je nastal od leta 2016. Poleg tega je Hyperledger odlična rešitev za različne vrste panog, vključno s trgovinskim financiranjem.

Podjetja, ki se ukvarjajo s trgovinskim financiranjem, bi se zaradi široke integracije zagotovo zdela primerna za svoj projekt. Trenutno Hyperledger sodeluje že več kot 185. Poleg tega Hyperledger z desetimi različnimi vrstami projektov praktično vlada trgu.

Z veseljem boste vedeli, da številni njihovi projekti podpirajo tržno nišo in ponujajo ekskluzivne funkcije samo za to.

Kaj ponuja?

Dovoljeni sistem veriženja blokov

Tehnologija blockchain trgovinskega financiranja je opremljena z dovoljenim okvirom. Torej, ko se pridružite omrežju, boste morali preveriti svojo identiteto. Poleg tega boste lahko enostavno našli ustrezne partnerje.

Visoka razširljivost z večjo zmogljivostjo

Platforme blockchain za trgovinsko financiranje morajo biti prilagodljive. Prav tako morajo v nekaj sekundah pokriti na tisoče transakcij. Zato Hyperledger ponuja visoko razširljivost z vrhunsko kakovostjo.

Razpoložljivost podatkov, ki jih je treba vedeti

Platforme blockchain za trgovinsko financiranje se morajo spoprijeti z veliko občutljivo dokumentacijo. Poleg tega bi morali zagotoviti, da jih lahko vidijo samo trgovinski partnerji. Za to morajo ponudbe Hyperledger vedeti le o razpoložljivosti podatkov v knjigi.

Jeziki bogatih poizvedb

Hyperledger ponuja bogate jezike za poizvedbe, zato bi lahko katero koli trgovsko podjetje enostavno iskalo po zbirki podatkov.

Modularna arhitektura

Dodajanje novih funkcij na platformi blockchain za trgovinsko financiranje bi bilo enostavno z modularno strukturo omrežja.

Meritve varnosti občutljivih podatkov

Hyperledger ve, da morajo imeti vse finančne storitve kakovostno varnost, v katero nihče ne more vdreti.

 • Ethereum Enterprise Alliance

Druga odlična platforma za podjetja, ki financirajo trgovinske verige, je Ethereum Enterprise Alliance. Ethereum je ena najstarejših tehnologij veriženja blokov in najbolj priljubljena tehnologija na tem področju. Poleg tega vsaka težava z bitcoin arhitekturo ne obstaja v Ethereumu.

Poleg tega ta platforma ponuja široko paleto funkcionalnosti za podjetja, ki financirajo trgovinske bloke. Vendar to ni samo za finančne panoge. Zaradi povpraševanja po vrhunskih podjetniških potrebah je Ethereum ustanovil konzorcij z 250+ člani. Poleg tega so neprofitna veriga blokov brez dovoljenj.

Torej, morda mislite, da niso najbolj primerni za finančne vzroke. Vendar ponujajo poseben omejen dostop za stranke, ki potrebujejo zasebnost.

Kaj ponuja?

Odprta platforma

No, najprej ponujajo odprtokodno platformo za trgovinske platforme blockchain.

Oblast

Trgovinski projekti financiranja blokovnih verig se morajo spoprijeti z avtoritativnim vplivom EGP. Za vzdrževanje odprtega ekosistema morajo obstajati določeni predpisi in EEA bo to ohranila. Poleg tega, če bi že od samega začetka opozorili na svoje smernice, bi jih lažje ohranili.

Zagotoviti vladno podporo

Kaj je lahko boljši način za začetek vašega projekta financiranja trgovine kot popolna podpora vlade? Običajno se blockchain platforme ukvarjajo z zakoni in predpisi. Vendar mora biti finančni sektor v skladu z zakonodajo. In EEA ponuja prav to.

Razvijajoči se sistem

Nihče ne želi zaostajati in zato bo EEA svoje funkcije vedno nadgrajevala in dodajala več v javno različico platforme. Tako koristi tako zasebna kot javna platforma. In tudi vaš blockchain za financiranje trgovine.

KYC / AML protokoli

Trgovinsko financiranje mora imeti protokole KYC / AML, da bolje pozna svoje stranke. Z EEA boste dobili vse takšne pravne lastnosti.

 • R3 Corda

Corda R3 je ena od komercialnih blockchain različic programske opreme Corda. Poleg tega je platforma zasnovana tako, da je odprtokodna za poslovne uporabnike. Ni treba posebej poudarjati, da bi ga podjetja za financiranje trgovinskih blokov vsekakor morala uporabljati.

Najboljše pri tej platformi je, da je namenjena predvsem finančnim odsekom. Čeprav se v zadnjih dogodkih pojavljajo tudi druge izvedbe, je vseeno večinoma namenjeno finančnim sektorjem. Zato je uporaba na vaši platformi blockchain za trgovinsko financiranje lahko najboljši klic.

Corda je nastala iz leta 2015, trenutno pa ima v torbi več kot 200 članov. Poleg tega lahko podjetja, ki financirajo trgovinske verige, v svojih projektih resnično uporabljajo dovoljeno vrsto narave.

Kaj ponuja?

Požarni zid aplikacije

Mogoče iščete najboljši požarni zid aplikacije blockchain. Potem je Corda tukaj, da vam reši dan. Trgovinske finance potrebujejo močno zaščito pred uhajanjem dokumentov in spreminjanjem. Poleg tega lahko s pomočjo Corde blockchain trgovine s finančnimi sredstvi izkoristi ta čudovit požarni zid za zaščito svojih dokumentov.

Šifriranje

Druga koristna lastnost za projekte financiranja trgovinskega financiranja je uporaba napredne ravni šifriranja. Za to uporabljajo kriptografijo; vendar je ta veliko bolj nadrejena kot katera koli druga kriptografija na trgu. Poleg tega je praktično nemogoče, da bi ga tretja oseba dekodirala.

Visoka dostopnost

Platforma ponuja visoko razpoložljivost za vso skupnost blockchain trgovinskega financiranja. Deluje 24 ur na dan in 7 dni v tednu z enakim naprednim izhodom.

Spremljanje in obnavljanje nesreč

S pomočjo R3 Corda boste lahko spremljali lokacijo svojega luksuznega blaga. V primeru kakršnih koli katastrof obstaja nešteto načinov za okrevanje s platforme. Poleg tega obstajajo glavna orodja za celo napoved takšne nesreče, da bi se ji izognili.

 • Valovanje

Od leta 2012 je Ripple vrhunska blockchain platforma na trgu. Vendar v tistem času je bil Opencoin. Kasneje leta 2015 se je preimenoval v Ripple. Podjetja, ki se ukvarjajo s trgovinskim financiranjem, bi rada imela to platformo, saj njihov RippleNet povezuje banke, ponudnike plačil, korporacije, borze premoženja itd..

Torej, če iščete kakršnega koli finančnega igralca, vam je RippleNet priskrbel hrbet. Poleg tega bi bila podjetja, ki financirajo trgovinske verige, navdušena nad uporabo skoraj brezplačnih globalnih transakcij. Trenutno z njimi sodeluje več kot 100 organizacij.

Kaj ponuja?

Odkrijte nove tržnice

Številne finančne institucije se trudijo najti primernega kupca in na koncu dobiti pogodbe z goljufivimi podjetji. Ne samo, da škoduje ugledu podjetij, ki se ukvarjajo s financiranjem trgovine, ampak povzroča tudi premik prihodkov navzdol.

Če želite obvladati to valovanje, ponujate nove tržnice, od koder lahko odkrijete potencialne kupce in prodajalce.

Zagotovite si več strank

S pomočjo trdne platforme, kot je Ripple, boste lahko pritegnili več strank za ustvarjanje pogodb v omrežnem sistemu. Ponavadi bi bili prodajalci navdušeni, ker bodo v kratkem času dobili plačila z uporabo verige trgovinskih financ.

Varnostni protokoli in varnostna vprašanja

V strukturi trgovinskega financiranja je veliko vrzeli. Za popolnejšo dokazovanje Ripple ponuja najboljše varnostne protokole. Za nameček ponujajo še posebno varnostno funkcijo za platforme blockchain za financiranje trgovine.

Poenostavitev postopka plačil

Platforme blockchain za trgovinsko financiranje vedno potrebujejo poenostavljen izhod iz te panoge. Ker je tipična narava trgovanja precej zapletena, se mnogi ljudje soočajo s težkimi težavami. Toda s pomočjo Rippleja nobeno podjetje za financiranje trgovine ne more uživati ​​poenostavljenega postopka transakcij.

 • Sklepčnost

Sklepčnost bi morala biti naslednja na seznamu za blockchain podjetja, ki se ukvarjajo s trgovinskim financiranjem. Poleg tega je platforma za trgovinsko financiranje zasnovana tako, da ustreza visokokakovostnim učinkom z hitrejšimi transakcijami. Sklep bi najbolje deloval s financami za trgovino, saj je arhitektura omrežja zelo primerna za široko uporabo.

Poleg tega, ker je dovoljeno, kar pomeni, boste morali za vstop v platformo dobiti zasebne funkcije preverjanja pristnosti. Poleg tega gre ta funkcija resnično z roko v roki s finančno industrijo.

Podjetjem, ki financirajo trgovinske finance, bi bilo všeč tudi dejstvo, da je platforma super razširljiva in se pod pritiskom ne bo podrla.

Kaj ponuja?

Organ za upravljanje vozlišč

To je nekako tako kot postopek preverjanja pristnosti za vstop v omrežje. Na vstopni ravni bo organ preveril, ali je stranka upravičena do vstopa v omrežje ali ne. Zato boste v omrežju vedno našli zaupanja vredne preverjene ljudi.

Zasebne transakcije

Platforme blockchain za trgovinsko financiranje morajo ohranjati zasebnost tudi med transakcijami. Zato Quorum vsakomur omogoča zasebno transakcijo z drugim uporabnikom.

Dogovor z glasovanjem

Sklepčnost doseže dogovor z večinskim glasovanjem. In zato ne deluje na nobenem tipičnem konsenznem protokolu, ki porablja energijo. Ker je vse odvisno od glasovanja, traja res kratek čas, da transakcijo odobrimo.

Vrhunska zmogljivost

Za razliko od javne različice Ethereuma Quorum ponuja visokokakovostne zmogljivosti. Ne samo to, ampak ponuja tudi višjo stopnjo transakcij kot druge platforme.

7. poglavje: Blockchain konzorciji za trgovinsko financiranje

 • Mi. trgovina

Osem bank se je zbralo in ustanovilo konzorcije blockchain za trgovinsko financiranje z imenom We.trade. Prej je bil We.trade znan kot Digital Trade Chain. Da pa je bilo bolj vplivno, so se preimenovali v We.trade. Trenutno jemljejo podporo za financiranje trgovinskega financiranja IBM.

Poleg tega je njihov glavni namen ponuditi financiranje trgovine na osnovi blockchain za majhna in srednje velika podjetja, saj se običajno ta podjetja soočajo z največ težavami.

Poleg tega bodo s pomočjo Hyperledger Fabric in IBM-ovih izkušenj z bančno industrijo trgovinsko financiranje, ki temelji na blockchainu, cenejše in enostavnejše.

V resnici konzorciji blockchain za trgovinsko financiranje jemljejo vse zmogljivosti iz Hyperledger Fabric v1.0.0. Poleg tega je Hyperledger več kot sposoben biti platforma za verigo financiranja trgovine.

Trenutno so člani verige trgovinskega financiranja –

UniCredit, Rabobank, Santander, Deutsche Bank, Natixis, Nordea, KBC in HSBC.

Konzorciji blockchain za trgovinsko financiranje bodo neposredno delovali na IBM Cloud. Poleg tega bo na ta način postopek financiranja trgovine še naprej nemoteno potekal.

Poleg tega bo sledil, upravljal in varoval mednarodne in domače trgovinske transakcije na področju financiranja trgovine, ki temelji na blockchainu. Poleg tega lahko vse spremljate tudi z mobilnimi napravami. Torej, to financiranje trgovine na podlagi verige verig je zelo priročno.

 • Marko Polo

Obstaja veliko finančnih družb, ki so oblikovale konzorcijsko platformo blockchain Marco Polo. Poleg tega je še en član, ki deluje le kot opazovalec in ne sodeluje, je Mednarodno združenje za trgovino in forfatiranje (ITFA). Poleg tega je ITFA sestavljena iz več kot 170 članov.

Konzorciji blockchain trgovinskega financiranja trgovine Marco Polo obstajajo, ker želijo potencialnim strankam ponuditi boljše bančne izkušnje in ponuditi trgovinske rešitve.

Trenutno konzorciji blockchain trgovinskega financiranja Marco polo prevzemajo tehnično varnostno kopijo R3 Corda in TradeIX. Ta platforma za financiranje trgovine, ki temelji na blockchain, ima več prednosti. Poglejmo, kaj so –

 • Vzajemnost stroškov: Marco polo blockchain za financiranje trgovine omogoča vzajemno uporabo stroškov za številne udeležence in člane v mreži.
 • Brez tveganja: Uporaba platforme blockchain za trgovinsko financiranje je zelo koristna, saj ne predstavlja nobenega tveganja, ker je vsak udeleženec preverjen in pripet z zakoni in predpisi..
 • Omrežni učinki: Prihaja s kritično maso potrebnih rešitev za spodbujanje močne mrežne strukture.
 • Sodelovanje: Izmenjava strokovnega znanja in igranje s tehnologijo v celotni panogi povzročata inovacije. Poleg tega jo spodbuja platforma za trgovinsko financiranje.

Trenutno so člani verige trgovinskega financiranja –

Bangkok Bank, Natixis, Commerzbank, SMBC, DNB, ING, Standard Chartered, BNP Paribas, OP Financial in NatWest.

 • Batavia

Batavia je še eden izmed konzorcijev trgovinskega financiranja blockchain. Trenutno sodelujejo z IBM-om pri uvajanju njihove platforme za tržno financiranje. Gre za majhen konzorcij bank, ki ima trenutno le pet bank.

Trenutno so člani konzorcij blockchain trgovinskega financiranja –

CaixaBank, Erste Group, UBS, Bank of Montreal in Commerzbank.

Batavia si prizadeva obstajati, ker želi ponuditi čezmejne trgovinske mreže skupaj z ustanovitvijo večstrankarskih trgov. Poleg tega želijo omogočiti odprt ekosistem izvoznikov in uvoznikov, kjer lahko obe strani najdeta ustrezne partnerje za trgovino.

Poleg tega se med poskusnim obdobjem izvajajo tudi številni projekti v živo, na primer načini prevoza v različnih regijah.

Prav tako je Batavia trgovala z različnimi velikostmi transakcij in izdelkov, da bi preizkusila, kako njihova platforma deluje v drugačni situaciji. Torej, z uporabo konzorcijev blockchain trgovinskega financiranja Batavia lahko stranke trgujejo brez napak s popolno preglednostjo. Poleg tega enotna platforma blockchain za financiranje trgovine povezuje tudi učinkovitejše partnerje.

 • Voltron

Konzorciji trgovinskega financiranja Voltron blockchain temeljijo na platformi R3 Corda. Sodelujejo pa tudi s CryptoBLK za tehnološko podporo. Voltron spet prihaja z 12 bankami, ki želijo poenostaviti postopek financiranja trgovine na mednarodnem trgu.

Trenutno so člani konzorcij blockchain trgovinskega financiranja –

ZDA, Natwest, Bangkok Bank, Mizuho, ​​BNP Paribas, BBVA, Intesa Sanpaolo, ING, HSBC, Scotiabank, SEB in CTBC bank.

Vsi veste, kako so akreditivi temeljna potreba za trgovinsko financiranje. Zato, da bi bil celo popoln, Voltron ponuja zaščiteno platformo blockchain za financiranje trgovine. Z uporabo platforme lahko banke izdajajo akreditive z ustrezno dokumentacijo, ne da bi se skrbele zaradi napak.

Ker si lahko obe strani ogledata vse predogled v živo, se lahko tudi dogovorita ali opozorita na morebitne napake, preden zapečate posel. Poleg tega bi lahko poslovne stranke dokumente neposredno naložile samo s svojimi partnerji. Torej, ne morejo si vsi ljudje ogledati vseh občutljivih dokumentov v knjigi.

 • HKTFP

HKTFP je platforma blockchain s trgovinskim financiranjem s sedežem v Hongkongu. Platforma je sodelovanje bank in monetarne uprave Hongkonga. Poleg tega platforma trgovinskega financiranja blockchain deluje na dokazu koncepta, ki temelji na posebnih značilnostih samo za financiranje trgovine.

Trenutno so člani konzorcij blockchain trgovinskega financiranja –

Bank of China, HSBC, Hang Seng Bank, ANZ, Standard Chartered, DBS in Bank of East Asia.

Primarni cilj je digitalizirati vsak posamezen dokument in postopek. Poleg tega z eno samo obliko resnične dokumentacije ne bi prišlo do prevar. Poleg tega se želijo povezati tudi z drugo platformo blockchain za trgovinsko financiranje, da bi razširili mrežo trgovanja.

HKTFP je tudi prilagodljiva rešitev, saj trg trgovinskega financiranja trpi zaradi pomanjkanja likvidnosti. Drugo veliko vprašanje, ki ga želijo rešiti, so visoke cene. S pomočjo platforme lahko v teh regijah končno trgujete z nizkimi stroški.

Za napajanje platforme uporabljajo Hyperledger Fabric.

 • Komgo

Komgo je še en konzorcij blockchain trgovinskega financiranja. Njihov glavni cilj je ponuditi učinkovitost in varnost s poenostavitvijo, avtomatizacijo in spodbujati posebne industrijske funkcije.

Trenutno Komgo želi ponuditi decentralizirano blockchain platformo za reševanje vprašanj izmenjave podatkov za trgovinsko finančno industrijo.

Za trgovino z blagom želijo zagotoviti izmenjavo podatkov in varnost, vendar jo želijo v celoti racionalizirati na platformi. Kupec in prodajalec se lahko prek svoje platforme srečata in povežeta po varovanih kanalih. Trenutno uporabljajo Ethereum za napajanje svojega blockchain omrežja, prav tako pa jemljejo tehnično podporo pri Kaleido ConsenSys.

Poleg tega obstaja petnajst različnih zainteresiranih strani tega konzorcija, ki vključuje trgovce z blagom, banke, inšpekcijske družbe in energetske družbe.

Člani konzorcijev za trgovinsko financiranje so –

Gunvor, Shell, BNP Paribas, Citi, Société Génerale, Macquarie, Mercuria, ING, ABN AMRO, Rabobank, Crédit Agricole Group, MUFG Bank, Koch Supply & Trgovanje, SGS in Natixis.

Poglavje 8: Podjetja iz resničnega sveta, ki uporabljajo Blockchain za trgovinsko financiranje

 • Mizuho

Japonska banka Mizuho v celoti prevzema platformo blockchain za trgovinsko financiranje. V zadnjem času so brez težav opravili eno prvih transakcij s finančnimi posli med Japonsko in Avstralijo. Poleg tega naj bi si obe strani med seboj nemoteno delili vsako dokumentacijo in podatke.

Poleg tega Mizuho dejansko sodeluje z dvema drugima strankama – Sompo Japan Nipponkoa Insurance in Marubeni Corp. V resnici lahko njihova rešitev za trgovinsko financiranje blockchain skrajša precej časa za trgovanje.

Trenutno jemljejo tehnično podporo pri IBM Japonska za razvoj trgovinske platforme blockchain. Vendar Mizuho meni, da jih čaka še dolga pot, preden je projekt popolnoma popoln. Upajmo, da bomo kmalu dobili odlično rešitev blockchain za trgovinsko financiranje.

 • Barclays

Barclays je še eno od podjetij, ki spreminja tradicionalne načine financiranja trgovine. Skupaj s podjetjem Wave delajo na blockchain platformi za trgovinsko financiranje, ki bi se ukvarjala z globalnimi trgovinskimi vprašanji.

Poleg tega se je na njuni novi platformi blockchain za trgovinsko financiranje zgodila akreditiv med Sejšeli Trading in Ornuo. Poleg tega sta si obe strani izmenjali trgovinske dokumente s pomočjo platforme Wave brez kakršnih koli težav. Poleg tega so za plačilo sredstev uporabili SWIFT.

Nova platforma trgovinskega financiranja blockchain zagotavlja, da bi vsaka pogodbena stranka videla in prenesla ladijske dokumente in naslove z uporabo svojega zaščitenega decentraliziranega omrežja. Tako lahko novi sistem resnično pospeši postopek in zmanjša skupne stroške.

Poleg tega lahko v dokumentaciji zazna tudi kakršne koli goljufive dejavnosti. Trenutno je Barclays edino podjetje, ki raziskuje potencial platforme Wave. Želijo pa tudi sodelovati z drugimi bankami ali finančnimi institucijami, da bi v celoti izkoristili potencial te čudovite platforme blockchain za trgovinsko financiranje.

 • Kitajska ljudska banka

Druga odlična platforma za financiranje trgovinskega financiranja si prizadeva za pot v svet. Tokrat Ljudska banka Kitajske vodi projekt z veliko skrbjo za okolje običajnega trgovinskega posla. Guangdong, Hong Kong in Macao Dawan District Trade Finance Blockchain Platform je ime pobude za trgovinsko financiranje blockchain.

Poleg tega s to platformo želijo ustvariti ekosistem za čezmejno trgovanje na območju Hongkonga, Guangdonga in zaliva Macau.

Poleg tega lahko njihova platforma zmanjša stroške na manj kot 6% za mikro do srednje velika podjetja. Trenutno delajo s 7-8%. Čeprav bi si morda mislili, da to ni veliko znižanje stroškov, toda ko imate opravka z milijoni, ima celo 1% veliko razliko.

Spet ne bi šlo samo za domače trgovanje, ampak bi zajemalo tudi čezmorska podjetja. Njihova platforma bo preverila tudi pristnost, preden bo omogočila dostop do platforme.

 • Scotiabank

Scotiabank s pomočjo blockchain platforme AlphaPoint raziskuje svet verige trgovinskih financ. Poleg tega v sodelovanju z njimi končno uporabljajo projekt za pošiljanje trgovskih dokumentov kot poskus. Trenutno je preizkus v celoti pozitiven, zato lahko domnevamo, da deluje precej dobro.

AlphaPoint je uvedel svoj knjigovodski sistem, ki lahko nudi digitalizacijo premoženja, upravljanje papirjev pred in po trgovanju ter ustvarja mesta trgovanja. Poleg tega je med preskusom deloval tako na platformi Microsoft Azure kot na lastni platformi AlphaPoint.

Poleg tega je platforma za trgovinsko financiranje dobro opremljena s starejšimi sistemi. Vendar pa lahko traja veliko časa, da popolnoma spremenimo stare sisteme, saj je struktura verige trgovinskih financ precej zapletena.

Platforma blockchain za trgovinsko financiranje je tudi več kot sposobna vsak dan opraviti na tisoče poslov v sekundi! Podpiral bo tudi petabajte podatkov!

 • SEB

SEB uporablja CGI-jevo rešitev blockchain za trgovinsko financiranje. Poleg tega je njihova rešitev Trade360 popolnoma sposobna obvladovati breme transakcij in predpisov o trgovinskem financiranju. SEB ponuja številne finančne storitve v več državah. Vendar pa želijo v celoti izkoristiti svoj potencial naložb in bančništva za podjetja.

Tu bo nastopilo njuno partnerstvo. Trade360 je platforma v oblaku, namenjena samo finančnim sektorjem. Poleg tega ponujajo donosno programsko opremo, arhitekturo in podporo za katero koli finančno potrebo po svetovni trgovini.

Poleg tega sistem podpira skladnost z zakonodajo, kar je zelo potrebno pri trgovanju. V resnici platforma lahko podjetju SEB ponudi do 30% večji prihodek in hitrejši izhod.

Obstajala bo tudi varna zasebna skupnost v oblaku, ki vam bo v vsakem primeru podprla varnostno kopijo. Poleg tega ponuja tudi poročanje v realnem času; stanje boste lahko preverili sproti.

 • KBank

Kbank ali Kasikornbank Public Company Limited preizkuša naše garancijsko pismo trgovinskega financiranja blockchain. Kot tehnološko podporo jemljejo IBM-ovo rešitev Hyperledger. Poleg tega je njihov glavni cilj poenostaviti in pospešiti postopek garancijskega pisma. To bo vključevalo –

 • Izboljšanje vseh potrošniških izkušenj.
 • Ponudite močne varnostne ukrepe.
 • Manj stroškov za obe strani.

Kbank je eno največjih izdajateljskih garancij na Tajskem. Toda zaradi zelo drage narave mnogi ne morejo dobiti zdravljenja, ki ga potrebujejo. Poleg tega ponujajo tudi številne finančne značilnosti, kot so mednarodna trgovina, komercialno bančništvo in celo investicijsko bančništvo. V tem primeru se morajo spoprijeti z veliko varnostnimi napakami in spori.

Trenutno želijo postopek zgolj digitalizirati, tako da bi bil za vse njihove stranke bolj priročen in prihranek časa. Poleg tega bi bila veriga financiranja trgovine popolnoma brezpapirna, kar bi zmanjšalo temperament v tem oddelku.

 • Dubai Trade in Dubai Custom

Dubaj je eno izmed mest navdušencev, ki sprejemajo koristnost tehnologije veriženja blokov. Zato je še bolj priročno, da začnejo raziskovati verigo financiranja trgovine za vsako uvozno-izvozno dejavnost v Dubaju.

IBM z njimi polno sodeluje, da bi jim ponudil rešitve blockchain trgovinskega financiranja. Poleg tega bo ponudnik BAAS sodeloval tudi s ladjarskimi družbami, bankami in letalskimi prevozniki, da si bo to skušal prizadevati. Poleg tega jih bo pri tem projektu vodila Dubajska trgovina in carina. Njihov glavni cilj je izboljšati navado in zmanjšati krajo v primeru pošiljanja.

Ker uporabljajo tehnologijo Hyperledger, bodo dobili večji dostop do modularnega okolja in po potrebi lahko širili omrežje. V vsakem primeru bo platforma veliko sodelovanje ali projekt v tržni niši blockchain.

9. poglavje: Sklepne besede

Trgovinsko financiranje je ena glavnih panog, ki igrajo veliko vlogo v našem gospodarstvu. Zaradi pomanjkanja ustreznega vzdrževanja pa tako imenovani delovni sistem ne deluje več. Zaradi naraščajočih slabih izkušenj in številnih ovir v svetovni trgovini se svetovno gospodarstvo ne more popolnoma združiti.

V tem priročniku smo opisali, kako lahko uporaba tehnologije veriženja blokov spremeni ta sektor. Očitno je, da tehnologija veriženja blokov ni popolna. Vendar je veliko boljši od starejših sistemov. S pomočjo ustreznega veriženja financiranja trgovine lahko le upamo na boljše izkušnje v mednarodni trgovini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map